Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd
Publikováno 18 květen 2009 - 12:12
Publikováno 01 červen 2009 - 11:24
.
Publikováno 01 červen 2009 - 14:05
Publikováno 01 červen 2009 - 23:45
V CZ Topo V2 je teď pole světlejší, žlutá značka hnědší a kontrastnější. Zmenšily se ikonky a přibyly další, dříve uživatelům skrývané. Nyní ve verzi HCx/60CSx a Colorado/Oregon. Ráčejí sosatsuperkutil napsal/a:
Ahoj, mám Garmin eTrex Vista HCx a mám problém s TOPO v2, ve které není vidět žlutá turistická značka, pokud vede mimo les. Louky a pole mají totiž stejnou barvu jako žlutá značka. Dá se s tím něco dělat, třeba udělat pole bílé nebo světle zelené?
.
Publikováno 02 červen 2009 - 7:55
Publikováno 02 červen 2009 - 8:52
Publikováno 02 červen 2009 - 9:03
Nepobere to správně, nezkoušej to. Možná se ti předělají silnice a jiný základní typy křivek, ale hrozí, že ostatní body a vrstvy budou mít jinou barvu / ikonu než jim správně náleží.Zugour napsal/a:
Zdar, patřím k těm dinosaurům, co ještě neupgradovali z Topo 1,2, pobere mi to ty ten soubor pro Topo2 nebo se o to radši nemám pokoušet?
Na Nüvi to funguje taky, ale jen v přehledovým režimu. V "3D" režimu autonavigace přístroj používá vlastní způsob zobrazení mapy bez ohledu na TYPka.Pak obecně: Předpokládám, že na Nuvi by to mělo taky jet, nebo to funguje jen na kolouších a oregánech?
A routuje ten Atlas 8 líp než CN Europe 2010.11 nebo nadcházející Topo v3? Bude to někdo ještě vůbec používat?tor47h napsal/a:
Chtěl bych poprosit: něco pro nový Atlas Czech 8 ???
Pro 60CSx. Předem moc díky.
.
Publikováno 02 červen 2009 - 13:28
Publikováno 02 červen 2009 - 14:10
Publikováno 02 červen 2009 - 15:15
Publikováno 02 červen 2009 - 15:41
Myslím, že už to zde někde bylo, ale *.TYP soubor je v CityNavEurNT až od verze 2009. Mapu po upgrade odmkneš kodem, který pro ID tvojí GPS získáš na stránce myGarmin.com ..... a nebo i jinak ale to není náplní tohohle serveru.Zugour napsal/a:
No klucí tak tohle je masterpiece. jako zneuživatel děkuju. I v nuvi to vypadá super, Atlas7 jak novej. Topo Pro nirvána. Může mi někdo poradit jak to dostat do navigatoru, když v počítači žádnej TYp soubor nemám? CN Europe NT byl v Nuvi už předinstalovanej, pak jsem doinstalovával upgrade na NT 2008 z DVD čímž jsem ty mapy dostal do mapsourcu. nějak netuším jak je vlastně odemknout a změnit typ
Publikováno 02 červen 2009 - 22:46
HuntBehind napsal/a:
Verze #3 mých TYPků pro Oregon a Colorado
Přidané TYPky pro další mapy (upravené většinou z těch od dandry), přidané piktogramy některých ploch, pokud možno sjednocené barvy silnic a ploch ve všech mapách, zvýrazněné turistické značky v TOPO Czech, atd.)
Tak nevím jestli je závada na mém příjmači, ale u City Navigátoru se mi s TYPky ver3 v Mapsource i v Coloradu zobrazuje moře až od zoomu 70km. Kde může být chyba?
Publikováno 03 červen 2009 - 8:23
Možná (skoro určitě) je v CN moře pro různé úrovně detailu definované taky různě. Tzn. že v detailnějším přiblížení je vidět podrobný polygon třeba s typem 0x28, ale při oddálení se místo něj zobrazuje nahrubo definované moře s typem 0x32. Například. A pokud v TYPu některá z těch definic chybí, tak GPSka tu plochu vůbec nezobrazí.tomasCR napsal/a:
Tak nevím jestli je závada na mém příjmači, ale u City Navigátoru se mi s TYPky ver3 v Mapsource i v Coloradu zobrazuje moře až od zoomu 70km. Kde může být chyba?
Publikováno 03 červen 2009 - 13:19
Mimon_team napsal/a:
Možná (skoro určitě) je v CN moře pro různé úrovně detailu definované taky různě. Tzn. že v detailnějším přiblížení je vidět podrobný polygon třeba s typem 0x28, ale při oddálení se místo něj zobrazuje nahrubo definované moře s typem 0x32. Například. A pokud v TYPu některá z těch definic chybí, tak GPSka tu plochu vůbec nezobrazí.tomasCR napsal/a:
S týpkama je legrace... No je to tak, další chybička se vloudila, v týpku chyběla plocha 0x10b, Podtyp 0x01 [Ocean] ... takže to ještě vyzkouším v Oregonu a cca do 16:00 uploaduju na net verzi 3.2 Díky za upozornění...
[EDIT: opraveno, vyzkoušeno, vydána verze 3.2 ...teď už jen pár hodin opět sestavovat mapy B)]
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 03 červen 2009 - 14:44
HuntBehind napsal/a:
...teď už jen pár hodin opět sestavovat mapy ]
To je přesný .....
Jinak díky za rychlost, a velká spokojenost konečně to vypadá jako mapa
Publikováno 12 červen 2009 - 13:38
Publikováno 12 červen 2009 - 15:01
mitak napsal/a:
HuntBehind: Chlape, kdy se dočkáme TÝPků ro TopoCzech3PRO (louky a lesy docela splývají) ? Musím přiznat, že po počátečním rozladění z tvé osoby na fóru si začínám užívat plody tvé práce a přítomnosti Díky.
No vidíš to, a já se kvůli tobě zase oholil
...týpek bude ... ale nejřív by to chtělo tu mapu...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 červen 2009 - 10:35
Publikováno 22 červen 2009 - 10:37
mapa už jeHuntBehind napsal/a:
mitak napsal/a:
HuntBehind: Chlape, kdy se dočkáme TÝPků ro TopoCzech3PRO (louky a lesy docela splývají) ? Musím přiznat, že po počátečním rozladění z tvé osoby na fóru si začínám užívat plody tvé práce a přítomnosti Díky.
No vidíš to, a já se kvůli tobě zase oholil
...týpek bude ... ale nejřív by to chtělo tu mapu...
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů