Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd
Publikováno 06 červenec 2009 - 12:15
Publikováno 06 červenec 2009 - 12:32
rob napsal/a:
Možná to sem nepatří, ale po nainstalování TÝPků do mapy TPO 3Pro a do Atlasu a následně map do GPS se mi v GPS při zapnutí vždy objeví jako mapa Topo 3Pro, ikdyž ji odškrtnu a chci mít Atlas. Máte s tím někdo zkušenost?
Zdar. Měl jsem obdobný problém. Řešilo se to na tomto vláknu pár stránek níž. cca na 7-8 stránce.
Publikováno 06 červenec 2009 - 17:38
Publikováno 07 červenec 2009 - 6:09
První možnost je si v GPS manuálně nastavit úrovně detailu, tj. nenechávat to na "auto", ale nastavit si třeba 200m. Ale na to jsi patrně už přišel. Pokud ne, tak tím bych začal...Hledatchi napsal/a:
Pouzil jsem Dandruv TYP (timto diky) pro TOPO v3 PRO (Vista HCx). Vypada pekne, ale chci se zeptat, jestli lze nejakym zpusobem korigovat mnozstvi informaci zobrazenych na displeji GPS pri ruznych urovnich zoomu. ... Da se tohle tedy vubec nejak resit?
Druhá možnost, kterou jsem zvažoval pro majitele displejů s nízkým rozlišením, kteří mají cache jako POI, je nezobrazovat geonepodstatné body vůbec, resp. nadělit jim TYPem transparentní nebo 1x1 ikonu. Zcela by pak zmizely ikony např. škol, restaurací, soudů, ap. a naopak by zůstaly jen navigačně důležité body typu kostel, boží muka, věž, komín a tak. Rychlost překreslování se tím ale nijak výrazně nezvýší. GPSr se stále bude zdržovat vykreslováním "průhledna". Zlepší se jen přehlednost mapy na úkor zobrazovaného detailu.
Zatím jsem se k tomu ale neodhodlal, neb stále probíhá optimalizace barevných kombinací, ale bude-li zájem, pak to po ustálení TYPu provedu. Už se k té fázi docela blížíme
.
Publikováno 07 červenec 2009 - 7:53
Publikováno 07 červenec 2009 - 9:12
dandra napsal/a:
Druhá možnost, kterou jsem zvažoval pro majitele displejů s nízkým rozlišením, kteří mají cache jako POI, je nezobrazovat geonepodstatné body vůbec, resp. nadělit jim TYPem transparentní nebo 1x1 ikonu. Zcela by pak zmizely ikony např. škol, restaurací, soudů, ap. a naopak by zůstaly jen navigačně důležité body typu kostel, boží muka, věž, komín a tak. Rychlost překreslování se tím ale nijak výrazně nezvýší. GPSr se stále bude zdržovat vykreslováním "průhledna". Zlepší se jen přehlednost mapy na úkor zobrazovaného detailu.
Tak to by jsi mi splnil muj tajny sen
Publikováno 07 červenec 2009 - 15:55
To by neměla. Můj les je odjakživa tmavá zelená se stromečky. Louky mám skoro brčálové bez vzoru. Na 60CSx to rozezná i čtenář Braillova písma. Máš opravdu na mysli můj týpek pro CZ Topo 3 PRO na Vistu / šedesátky?HaLuMa napsal/a:
K tem barevnym kombinacim, na Viste mi temer splyva barva lesa a louky. Prosim, prosim.
.
Publikováno 07 červenec 2009 - 16:06
Publikováno 07 červenec 2009 - 16:16
Hmmm... Šedesátky to ukazují bez problémů. Že je dramatický rozdíl mezi displeji šedesátek a Oregonů/Colorad jsem věděl, ale šedesátky a Visty jsem považoval za stejné. Tak jo. Louky budou pro Visty / 60ky ještě žlutější. Dám vědětHaLuMa napsal/a:
Ano, mam na mysli tvuj typek, konkretne verze ze 30.6. A konkretne na Vista Hcx. Rozdil je tam mnohem mensi nez v Mapsource.
Ono, uprimne, ani v mapsource ten rozdil neni nic moc. Proste mi prijde divne, ze je to vizualne mnohem blize k lesu nez k prazdne plose, kam by to spise melo smerovat, ne?
.
Publikováno 07 červenec 2009 - 19:05
Publikováno 07 červenec 2009 - 21:54
Buď můžeš vyzkoušet konkurenční TYP a nebo, což bych doporučoval všem, kterým vadí barva jedné čáry, si to sám dle libosti během pár minut předělat v EDITORU ...Fery napsal/a:
Já bych měl taky prosbu, nebylo by možné v TOPO 3 pro Oregon udělat hlavní silnici oranžovou, dost se to totiž bije s červenou TZ a cyklotrasami. Jinak jsem s týpky moc spokojen.
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 08 červenec 2009 - 0:01
Publikováno 08 červenec 2009 - 0:51
.
Publikováno 08 červenec 2009 - 7:27
HuntBehind napsal/a:
Buď můžeš vyzkoušet konkurenční TYP a nebo, což bych doporučoval všem, kterým vadí barva jedné čáry, si to sám dle libosti během pár minut předělat v EDITORU ...
Samosebou, ze si to kazdy muze upravit sam. Ale je to neprakticke. Kdyz ty i Dandra venuji vyvoji typku hodne casu a vlastne porad je vylepsujete. Takze ono by to znamenalo porad dokolecka delat tu jednu vytouzenou upravu po kazde vasi zmene.
To mi prijde opravdu lepsi s tou jednou zmenou poprosit, protoze tam zustane naporad a muze se hodit i dalsim.
Publikováno 08 červenec 2009 - 10:03
HaLuMa napsal/a:
Samosebou, ze si to kazdy muze upravit sam. Ale je to neprakticke. Kdyz ty i Dandra venuji vyvoji typku hodne casu a vlastne porad je vylepsujete. Takze ono by to znamenalo porad dokolecka delat tu jednu vytouzenou upravu po kazde vasi zmene.
To mi prijde opravdu lepsi s tou jednou zmenou poprosit, protoze tam zustane naporad a muze se hodit i dalsim.
To je asi věc názoru. Mě třeba připadne lepší když jeden nebo dva lidi (dandra, HuntBehind) vytvoří svou, úplně odlišnou, sadu TYPků, a když pak chce padesát lidí své vlastní úpravy (verze "bez cyklostezek", "s oranžovějšími silnicemi", "bez vrstevnic", "s tečkovanými vrstevnicemi", "sytější barvy" ), tak si je můžou fakt snadno vyrobit sami . Protože dandra a HuntBehind se pak můžou soustředit na základní sadu TYPků, a nemusí místo toho pro každý z nich (Topo3, Topo2, CityNavigator, ...) vyrábět deset variant, kde každou z nich použije třeba jen jeden člověk.
Tzn. když jsou to "obecně prospěšné" změny (které navíc občas nejsou vůbec jednoduché), tak by bylo určitě dobré zakomponovat je do těch hlavních TYPků, ale u těch individuálních drobností je to IMHO zbytečné.
To byl ostatně vlastně i důvod proč vznikl editor TYPků. Nilgiri přestal mít čas/chuť na to dělat každému jeho individuální úpravy ... (že ho pak naštval i ten editor/dekompilátor, to je jiná věc )
Publikováno 08 červenec 2009 - 10:17
Publikováno 08 červenec 2009 - 10:33
HaLuMa napsal/a:
A nejsou to zadni mali kluci, kdyz by je ty prosby otravovaly, tak by jiste rekli, ze nam na to dlabou, at si to upravime sami.
rekl bych, ze huntbehind uz to rekl
Publikováno 08 červenec 2009 - 10:35
Publikováno 08 červenec 2009 - 11:38
Samosebou, že nebudu dělat verzi pro každého, kdo by raději tu či ono trochu odlišně. To je jako s těmi kostely. Někomu se líbí malá turistická značka, někomu zas Rubens přes půl obrazovky. Někdo nemůže koukat na Manhattan, jinému zase vadí věž s cimbuřím na místě vysílače. Nezavděčím se všem a ani to neplánuju. Chci jen, aby barevný základ zobrazoval a odlišoval jasně a základní ikonky byly přiměřené. Mimochodem, kdo by si je chtěl zpřeházet, tady dávám k dispozici minigalerii funkčních a opravdu transparentních ikonek na tuning. (Když mi nějakou pěknou a logickou ikonku pošlete, budu jen rád )
Prozkoušejte, prosím, v terénu ještě poslední verzi týpků na Topo 3 PRO z dnešního rána a pokud už neshledáte žádný podstatný hnid, udělám ještě jednu verzi pro vistaře a šedesátkaře, kteří mají kešky v POI a nechtějí mít zaplácnutý malý displej "zbytečnými" ikonami škol, restaurací, nákupních center nebo autohandlířů.
Zanechte svárů, naládujte to do GPS a hybaj do terénu!
.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů