Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd
Publikováno 09 červenec 2009 - 10:00
Problém s překrýváním POI se totiž prokazatelně vyskytuje pouze u Oregonu a v TYPku ani editoru s tím nejde nic dělat (proto v mém TYPku pro Oregon nemá cenu definovat ikonky, protože bez zapíchutí špendlíku by stejně většinou nebyly vidět...)
Zkusil bych pak napsat do Garmina (Picodasu?) "ostrou petici" ...
[obrázky natípané z Oregonu - první obrázek zobrazuje ikonku, kterou mapě vnutí MapSource nebo snad samotná gps(?), i přesto, že v TYPku je definovaná ikonka z druhého obrázku, která se ale zobrazí až po připíchnutí špendlíku ... na dalších dvou obrázcích je stejná situace s tím rozdílem, že Garmin nemá pro tento poi vlastní ikonku, tak jí reprezentuje tečkou, která se pak zobrazuje přes v TYPku definované ikonky...]
Díky VXP za test...takže se prokázalo, že s překrýváním ikonek mají jako jediné problém Oregony... :|
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 09 červenec 2009 - 15:37
HuntBehind napsal/a:
Colorado ... kominy, kasny, lekarny... vsechno v poradku
(Dandruv posledni TYP)
Publikováno 09 červenec 2009 - 21:14
HuntBehind napsal:
Zkusil bych pak napsat do Garmina (Picodasu?) "ostrou petici" ...
Díky VXP za test...takže se prokázalo, že s překrýváním ikonek mají jako jediné problém Oregony...
Pak je to spis mail na garmin.com ... a někdy možná ve verzi 4.09 ...
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 12 červenec 2009 - 9:57
Publikováno 12 červenec 2009 - 10:52
Fotyrek napsal/a:...
V poslední verzi jsou cyklotrasy zase jinak :-) Jsou trochu tmavší červenou (červená je asi nejviditelnější barva - jsem cyklista;-) a jsou to "dutá" kolečka, takže zaměnit s červenou turistickou to fakt nejde ... původní barva opravdu splývala s modrou turistickou a navíc s potoky, originální mi přerušovaná nepřijde tak výrazná a navíc by se motala s routovací čarou ... na zelenou a ty silnice se mrknu, sjednotil jsem to proto, že moc nevěřím tomu, že ta data ohledně těchhle silnic jsou nějaká extrapřesná...
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 12 červenec 2009 - 11:43
HuntBehind napsal/a:
Fotyrek napsal/a:...
…moc nevěřím tomu, že ta data ohledně těchhle silnic jsou nějaká extrapřesná...
Asi ta data nebudou úplně přesná, ale mě to zatím z 90% sedělo. S Topo2 jsem vloni najezdil spousty kilometrů a ta plná čára byla vždy lepší cesta než ta čárkovaná (většinou asfaltová). A při zmiňovaném letošním putování to bylo zrovna tak. Přimlouvám se tedy za úpravu, moc díky.
Publikováno 12 červenec 2009 - 14:47
P.S. Jinak teda mám neustálej guláš v tom, jak to autoři Topo 3 PRO vlastně mysleli s tou "zpevněností" cest. Jeden nikdy neví, jestli to je jen úzká pro cyklisty, nebo si nepoškrábe zrcátka Lamborghini a ani neškrtne olejovou vanu, nebo tam zapadne i se 4x4 na redukce. V tomhle byla V2 jednoznačnější.
.
Publikováno 16 červenec 2009 - 14:54
na mape je videt spravna ikonka, ale kdyz se na ni clovek chce nechat navigovat, tak se to zmeni na bilej ctverecek s PX
Publikováno 16 červenec 2009 - 20:50
Publikováno 16 červenec 2009 - 21:28
household napsal/a:
Pokúsim sa Vám to vysvetliť
Jde o to, že příklad, který uvádíš, je sice prokazatelný, je to opravdu tak, ale je to něco úplně jiného
Nevím co máš za gps, ale jedná se o překrývání jakékoliv ikonky definované v TYPku ikonkou originální, pokud originální ikonka neexistuje, ikonka definovaná v TYPku se překryje alespoň otravným malým puntíkem. Tato chyba je patrná pouze v gps, nikoliv v MapSource, a to jenom v Oregonu. Podle VXP dochází k překrývání i u Colorada, ale obráceně, tudíž ikonky definované v TYPku jsou navrchu, originální ikonky vespod ... V mém TYPku to není tak patrné, protože jsem schválně v TYPku nechal definované pouze ty ikonky, pro které nemá Garmin ikonky originální ... nicméně těch otravných puntíků přes ikonky se prostě zbavit nejde...
jo a děkuju za lichotky
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 16 červenec 2009 - 21:45
Publikováno 30 červenec 2009 - 9:17
ja mel TYP od Dandry a tam mi to delalo to prekryvani naopak... ted mam TYP od Tebe a mam rovnou misto lekaren bilej ctverecek s napisem PX...
Colorado 300, FW 3.95 beta, Mapsource 6.15.4
Publikováno 31 červenec 2009 - 8:16
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:28
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:38
Publikováno 03 srpen 2009 - 20:58
Publikováno 03 srpen 2009 - 21:37
sekator napsal/a:
Ty puntiky jsou zahada.Pro pouziti vsech tri TYPku ma puntiky porad.Dva moji kolegove maji take oregon 300 jako ja a puntiky nemaji(pekne jim zavidim):@
Nevěř jim ... kdo tvrdí, že puntíky nemá a nikdy je neměl, ten nejenom že je měl, ale má jich dvojnásob (aneb drobná parafráze ... )
Ale vážně, tomu prostě nevěřím ... Musel bych vidět screenshoty např. komína, tam se to ukáže téměř vždy...
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 03 srpen 2009 - 21:58
Publikováno 03 srpen 2009 - 22:07
Publikováno 03 srpen 2009 - 22:15
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů