Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#221 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2009 - 10:00

Prosím majitele gps COLORADO, aby s Dandrovým TYPkem [tam se to víc projeví] Topo 2 nebo 3 (pro) vyzkoušeli, jestli mají také problém s překrýváním ikonek, tak jak je vidět na obrázku ... a odpověděli

Problém s překrýváním POI se totiž prokazatelně vyskytuje pouze u Oregonu a v TYPku ani editoru s tím nejde nic dělat (proto v mém TYPku pro Oregon nemá cenu definovat ikonky, protože bez zapíchutí špendlíku by stejně většinou nebyly vidět...)

Zkusil bych pak napsat do Garmina (Picodasu?) "ostrou petici" ... ;)

[obrázky natípané z Oregonu - první obrázek zobrazuje ikonku, kterou mapě vnutí MapSource nebo snad samotná gps(?), i přesto, že v TYPku je definovaná ikonka z druhého obrázku, která se ale zobrazí až po připíchnutí špendlíku ... na dalších dvou obrázcích je stejná situace s tím rozdílem, že Garmin nemá pro tento poi vlastní ikonku, tak jí reprezentuje tečkou, která se pak zobrazuje přes v TYPku definované ikonky...]

Díky VXP za test...takže se prokázalo, že s překrýváním ikonek mají jako jediné problém Oregony... :|

Přiložené miniatury

• typ.jpg

• 0

#222 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2009 - 15:37

HuntBehind napsal/a:

Colorado ... kominy, kasny, lekarny... vsechno v poradku
(Dandruv posledni TYP)

Přiložené miniatury

• colous.gif

• 0

#223 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 09 červenec 2009 - 21:14

HuntBehind napsal:
Zkusil bych pak napsat do Garmina (Picodasu?) "ostrou petici" ... ;)

Díky VXP za test...takže se prokázalo, že s překrýváním ikonek mají jako jediné problém Oregony...

Pak je to spis mail na garmin.com ... a někdy možná ve verzi 4.09 ... :(
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#224 Fotyrek

Fotyrek

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 9:57

Tak jsem vyzkoušel nové týpky (asi ne nejposlednější verzi, koukám že se stále vyvíjí já měl verzi 3-5) s obyčejnou Topo3 na Coloradu při pětidením cyklovýletu a musím tvůrci vyslovit velkou pochvalu. S původním týpkem je to naprosto nesrovnatelné - přehlednější, jasnější, viditelnější, no super. Drobnosti pro vylepšení se pochopitelně najdou - barevné značení cyklotras bych dal fialovější (víc k původní verzi) neboť nyní jsou téměř stejné jako modrá turistická značka, a zelená turistická značka mi dost splývá se zelení lesů. To jsou však nepodstatné maličkosti na které si buď zvyknu, nebo se pokusím zvládnou TYP editor a upravit je sám. Co bych však ještě považoval za důležité změnit je značení lesních a polních cest. V původním typu jsou tyto cesty totiž rozlišeny na plnou a přerušovanou tenkou černou čáru. Plná čára značí zpevněnou, většinou asfaltovou cestu, kdežto přerušovaná je klasická "polňačka". Fungovalo to tak i v Topo2. V HuntBehindově týpku jsou však všechny čárkované a tak výběr nejvodnější trasy na kole je ztížen a často jsem jel po hrbolaté polňačce i když pár set metrů paralelně s ní byla asfaltka. Pokud to jde, prosím ještě o tuto změnu.
  • 0

#225 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 10:52

Fotyrek napsal/a:...

V poslední verzi jsou cyklotrasy zase jinak :-) Jsou trochu tmavší červenou (červená je asi nejviditelnější barva - jsem cyklista;-) a jsou to "dutá" kolečka, takže zaměnit s červenou turistickou to fakt nejde ... původní barva opravdu splývala s modrou turistickou a navíc s potoky, originální mi přerušovaná nepřijde tak výrazná a navíc by se motala s routovací čarou ... na zelenou a ty silnice se mrknu, sjednotil jsem to proto, že moc nevěřím tomu, že ta data ohledně těchhle silnic jsou nějaká extrapřesná...
  • 0

#226 Fotyrek

Fotyrek

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 11:43

HuntBehind napsal/a:

Fotyrek napsal/a:...

…moc nevěřím tomu, že ta data ohledně těchhle silnic jsou nějaká extrapřesná...

Asi ta data nebudou úplně přesná, ale mě to zatím z 90% sedělo. S Topo2 jsem vloni najezdil spousty kilometrů a ta plná čára byla vždy lepší cesta než ta čárkovaná (většinou asfaltová). A při zmiňovaném letošním putování to bylo zrovna tak. Přimlouvám se tedy za úpravu, moc díky.
  • 0

#227 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 14:47

Hunte, furt se nemůžu smířit s tím, že místo nad svahem s křovinatým porostem mám bydlet nad zelenou bažinou :P Kroužky jsem Ti zplagiarizoval a na oplátku nabízím řešení problému "žlutá značka" ;) Toto, pár barevných posunů a přejmenování ikonek v nových verzích pro Visty/šedesátky i Oregony/Colorada jako vždycky ZDE.

Vložený obrázek

P.S. Jinak teda mám neustálej guláš v tom, jak to autoři Topo 3 PRO vlastně mysleli s tou "zpevněností" cest. Jeden nikdy neví, jestli to je jen úzká pro cyklisty, nebo si nepoškrábe zrcátka Lamborghini a ani neškrtne olejovou vanu, nebo tam zapadne i se 4x4 na redukce. V tomhle byla V2 jednoznačnější.
  • 0

#228 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 14:54

HuntBehind ... jak se tu resil ten problem s ikonkama, tak to neni problem jenom oregonu, colorado to ma naopak :-)

na mape je videt spravna ikonka, ale kdyz se na ni clovek chce nechat navigovat, tak se to zmeni na bilej ctverecek s PX
  • 0

#229 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 20:50

Pokúsim sa Vám to vysvetliť :) Pozrel som sa na to tá ikona + (modrá) po kliknutí na ňu sa zmení na PX. No a ide o to, že na tom jednom bode sú 2 objekty. A teda zákonite vidíte jeden napr. + (modrá) a po kliknutí naň vyskočí ten spodný objekt PX. Stačí si pozrieť zoznam objektov. Po kliknutí na takto zvolený objekt ikona vpravo hore - také tri čiarky. To robí aj pri hoteloch, reštauráciách, .... Ja si myslím že takto je to v poriadku. Pri zmene ikony okamžite viem, že je tam viac objektov. Takisto to funguje aj V Mapsourci ;) Edit: HuntBehind len pokračuj vo svojej skvelej práci a upravuj TYP-ky (aj tie ikony) aj zdokonaľuj češtinu v Oregone. ;) N49 12.286 E16 35.964

Přiložené miniatury

• v3.jpg

• 0

#230 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 21:28

household napsal/a:
Pokúsim sa Vám to vysvetliť :)

Jde o to, že příklad, který uvádíš, je sice prokazatelný, je to opravdu tak, ale je to něco úplně jiného ;)

Nevím co máš za gps, ale jedná se o překrývání jakékoliv ikonky definované v TYPku ikonkou originální, pokud originální ikonka neexistuje, ikonka definovaná v TYPku se překryje alespoň otravným malým puntíkem. Tato chyba je patrná pouze v gps, nikoliv v MapSource, a to jenom v Oregonu. Podle VXP dochází k překrývání i u Colorada, ale obráceně, tudíž ikonky definované v TYPku jsou navrchu, originální ikonky vespod ... V mém TYPku to není tak patrné, protože jsem schválně v TYPku nechal definované pouze ty ikonky, pro které nemá Garmin ikonky originální ... nicméně těch otravných puntíků přes ikonky se prostě zbavit nejde...

jo a děkuju za lichotky ;)
  • 0

#231 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 21:45

Mám Oregona 400t. Už som to pochopil. Dík za vysvetlenie.
  • 0

#232 VXP

VXP

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 9:17

HuntBehind: Ted jsem prisel na to jak je to s tim prekryvanim ikonek :)

ja mel TYP od Dandry a tam mi to delalo to prekryvani naopak... ted mam TYP od Tebe a mam rovnou misto lekaren bilej ctverecek s napisem PX...

Colorado 300, FW 3.95 beta, Mapsource 6.15.4
  • 0

#233 Honzik&Pavlinka

Honzik&Pavlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2009 - 8:16

Poradí prosím někdo jak zjistím z mapy typ a podtyp jednotlivých čar a bodů, abych si je mohl upravit v týpku? Lze nějak z mapy vybrakovat ikonky bodů? Chtěl bych některé ikony z Topo 2 importovat do Topo 3
  • 0
GPS: Garmin Oregon 550, Garmin-Asus M10, SW: GSAK 7.x.x, OziExplorer 3.95n, SmartMaps 3.x, OziExplorer CE 2.3x, BeelineGPS 1.9x

#234 Martin55063

Martin55063

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2009 - 16:28

Zdravím Vlastním Legend HCx a TopoCzech3. Není pro mě problém si v editoru upravit TYP soubor jak potřebuju, ovšem nevím si rady s jedním problémem: ať už mám TYP jakýkoliv, tak vždy je v gps jako podkladní barva (tj. plochy které nejsou jinak definovány) žlutá... zkoušel jsem vše možné, v Mapsource se to zobrazí jak chci ale v navigačce furt žlutá... nevíte někdo, jestli je to vlastnost Legenda, nebo něco dělám špatně? Dík
  • 0

#235 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2009 - 16:38

Martin55063 Legend HCx podporuje iba 256 farieb. Musíš trafiť PRESNE farbu, ktorú podporuje. Inak ju nezobrazí a použije Deafault - žlutá Ako ? - to neviem. Nikdy som neprišiel na ako a kde získať škálu farieb čo podporujú 256 farebné GPS-ky :(
  • 0

#236 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 20:58

Ty puntiky jsou zahada.Pro pouziti vsech tri TYPku ma puntiky porad.Dva moji kolegove maji take oregon 300 jako ja a puntiky nemaji(pekne jim zavidim):@
  • 0

#237 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 21:37

sekator napsal/a:
Ty puntiky jsou zahada.Pro pouziti vsech tri TYPku ma puntiky porad.Dva moji kolegove maji take oregon 300 jako ja a puntiky nemaji(pekne jim zavidim):@

Nevěř jim ... kdo tvrdí, že puntíky nemá a nikdy je neměl, ten nejenom že je měl, ale má jich dvojnásob :D (aneb drobná parafráze ... )

Ale vážně, tomu prostě nevěřím ... Musel bych vidět screenshoty např. komína, tam se to ukáže téměř vždy...
  • 0

#238 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 21:58

Mel jsem ty navigace v ruce.Opravdu tam ty puntiky nemaj!Komin=bez puntiku ja komin s puntikem.
  • 0

#239 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 22:07

Tak schvalne zjisti, co tam maji za firmware. Treba pak zjistite, ze nejaky prehistoricky firmware chodil spravne. ;) (jen takovy hloupy napad...)
  • 0

#240 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 22:15

Ja mam 2.97.2,98,3.01,3.10,3.12-puntiky kolega-3.10 bez puntiku druhy kolega 2.97 bez puntiku
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama