Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#261 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 11:44

1. Ok ukecals mě ;) když se nad tím člověk zamyslí, tak v některých situacích by to byl opravdu brajgl :) 2. Tak tady, ikdyž tomu kulové rozumím, si dovolím tak trochu nesouhlasit. Všiml sem si toho při zkoumání Mohelnice. Jsem v práci, takže to nemůžu doložit obrázky. Pokud bude potřeba, udělám pořádnej elaborát, až budu doma. Na Kostelním náměstí je Farní kostel svatého Tomáše z Canterbury. názvy budu vařit z vody, nemám to před sebou... V mapsource je myslím pojmenován kostel svatého Tomáše z Canterbury, nemá ikonku kostela ale modrý čtvereček (sem se dočetl že to je schválně kvůli překrývání) na tom místě je pouze jeden poi, nikoliv dva na sobě v topo 3 je pojmenován kostel svatého Tomáše z Canterbury a v atlase8 zas kostel svatého Tomáše. Mám nastaven profil geocaching s aktivní mapou topo3. Když dám vyhledat poi tak v tomto případě se mi v seznamu objeví kostel svatého Tomáše z Canterbury a i kostel svatého Tomáše. když dám zobrazit na mapě první případ, objeví se na mapě pouze jedna ikonka toho kostela s patřičným jménem, když však dám vyhledat ten druhý... woala..objeví se na mapce dva kostely kousek od sebe, s těmi různými jmény. Z toho usuzuju, že né TOPO3 má ty poi dvakrát, ale prostě že mi to tahá poi jak TOPO mapy tak atlasu, ale ty atlasácké se zobrazí jen v případě, když na ně dám navigovat 3. jsem si jistý, že to neplantám s poi které bych si tam nahrál já, protože jsem si tam ještě žádné nenahrál. opět případ z Mohel...tu se omlouvám, není to Lékárna u vorla :D ale Lékárna U Zlatého orla. v mapsource má na místě té lékárny dva poi. Jeden jako Lékárna U Zlatého orla a druhý jako lékárna. má to tu PX ikonku...takových překrytí mám v Mapsource a v navigaci u spoustu věcí. V mohelnici jsem si toho všiml u lékáren, u kina a jiných. Podle mě, kdyby na tom místě byl jen jeden poi, tak by se to zobrazovalo dobře
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#262 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 12:33

Rufuc napsal/a: ...

S těmi příklady jsi nějak na štíru ;) V Mohelnici mi to kostel sv. Tomáše zobrazuje jen jednou a to jak v MapSource tak i v GPS ;) ... Nejbližší "zdvojený" kostel od Mohelnice mám v Zábřehu (sv. Bartoloměj) ... ale to je fuk. Po ještě jednom zkoumání jsem zjistil, že druhou ikonku opravdu přidává druhá mapa (Atlas). Resume je takové, že nic se s tím dělat nedá ;) ... opět bych to považoval spíš za vlastnost. Prostě GPS "blbuvzdorně" nabízí POI "as much as possible" ber kde ber. Zrovna tak, jako adresy záhadně vyhledává tu z té, tu z oné mapy, bez ohledu na to, jestli je právě zapnutá nebo ne... kocourkov B)
  • 0

#263 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 12:43

Dobrý..mě šlo hlavně o to, jestli to dělá všem a je to tedy vlastnost navigace, nebo jestli sem náhodou já něco nezblbl. teď už vím, že to tak je, bo Garmin.Tak děkuji za pozornost :) za péči a za týpky :)
  • 0

#264 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2009 - 10:58

tak jsem si pročetl článek na Navigovat http://navigovat.mob....asp?ARI=114270
Je tam popsáno, které symboly pobere jak mapsource tak Oregon. Nebylo by to řešením ohledně překrývání ikonek?
napriklad ikonka s tím px je lékárna
modrý kříž je zdravotnické zařízení

a tam kde se mi v Oregonu zobrazuje ono px a pod tím je křížek, je z mapsource vidět, že na tomto místě je ona lékárna definovaná jako lékárna a zároveň jako zdravotnické zařízení, takže proto ty body dva...
takže buď dát lékárnám křížek a nebo celou jednu skupinu smazat.
nebo plácám blbosti?
  • 0

#265 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2009 - 14:06

Rufuc napsal/a: ...

Tohle s tím má společného v podstatě jen to, že se v článku taky vyskytují ikonky ;) Nicméně jsi mě nakonec dokopal k opětovnému výzkumu a já na základě tvého objevu přišel na to, jak tu zapeklitost vyřešit ;)

...až do teď nemělo smysl do TYPku cpát vlastní ikonky, protože by je překrývaly ikony originální nebo otravné puntíky.

Přišel jsem na následující: Pokud v editoru v TYPku u ikon nastavím "vlastní popisky - velikost písma - nulová (neviditelná)", tak nejen že otravné puntíky z Oregonu zmizí při jakémkoliv nastavení písma, ale konečně se ikonky nepřekrývají ... tudíž konečně má smysl dát do TYPku co nejvíc vlastních ikon...

Závěr je, že jakmile doplním ikonky do svého TYPku, tak bez ohledu na nastavení Oregonu, by se jak v GPS tak v MapSource měly zobrazovat už jen ty ikonky, které jsou v TYPku definované ... a už nikdy žádné puntíky! B)
  • 0

#266 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2009 - 8:28

HuntBehind napsal/a:
... a už nikdy žádné puntíky! B)

a to se vyplatí :D Tak to je super, že to moje amatérské zmatkování, dokázalo ve schopných rukou přinést nějaké výsledky :)
  • 0

#267 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2009 - 18:09

Nová verze TYPků. Vyřešen problém s puntíky, doplnění vlastních ikon, do Topo Czech 3 Pro a Atlasu 7 a 8, znovudoplněn noční režim, do souboru přibaleny použité ikonky ...
  • 0

#268 hrasek

hrasek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2009 - 18:25

To je paráda že se ti to podařilo vyřešit! Otázečka na Dandru - doplníš časem také ty POI ikonky do svého TYP-ku? Přecijen na 60CSx je pro mě stále lepší tvůj TYPek něž Huntbehindův, který zase používám v autonavigaci. Každopádně díky Vám oběma!
  • 0

#269 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 9:29

Konečně sem měl prostor a čas vyskoušet Huntovy nové týpky. Super. Sice sem si v hlavě nedokázal představit to bílé olemování kolem ikonek a trošku sem se tomu bránil, ale v navigaci to vypadá dobře. Navíc mě potěšilo, že kostely sou teť takové víc kostelovatější :) ale zároveň mě tato úprava nepotěšila u kapliček. No on to je takovej neopodstatněnej rejp amatéra, ale jde nějak v týpku oddělit ikonka kostelů a kaplí?? mě by se nejvíce líbily kostely jak jsou nyní a kapličky tak, jak byli v předchozí verzi :) Ale jinak díky z skvělou práci
  • 0

#270 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 10:20

Rufuc napsal/a: No on to je takovej neopodstatněnej rejp amatéra, ale jde nějak v týpku oddělit ikonka kostelů a kaplí??
mě by se nejvíce líbily kostely jak jsou nyní a kapličky tak, jak byli v předchozí verzi :)

To bohužel nejde, všechno záleží na tom, jaké body nacpe Picodas do mapy a jak je rozliší .. osobně jsem si myslel, že opravdu malé kapličky jsou značeny křížkem ... že by křížek byl opravdu jen křížek? S těmi kostely je i tak kříž :D třeba socha svatého Václava na Václaváku je označena taky jako kostel...:o ale s tím se prostě nedá nic dělat...

Přinejhorším otevři konečně editor a udělej si ikonku pro kostel nějakou středně velkou ... ;)
  • 0

#271 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 11:27

Já ho už otevřel :o přinejmenším třikrát :) ale to je tak všechno, co jsem s tím dokázal... no ono taky nemám moc čas na studium...moje přítelkyně je alergická na počítače...respektive když u nich sedím... nejvíc sem čuměl, když sem dal ten typek kompilovat(nebo dekompilovat?) do txt, tak ikonky sou v tom texťáku tvořeny znaky...to je masakr Kostel nechám tak jak je. Mě se tak líbí. Prostě tady na mohelnicku sou mraky kapliček, tak to na mapě vypadalo jak ve Vatykánu :D jinde se to normálne ztratí ;)
  • 0

#272 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2009 - 2:38

Vymazlené TYPky pro City Navigator Europe 2010.2 (FID: 2004) ve verzích:

* Vista (H)Cx, 60C(S)x (displeje s 256 barvami, nižším rozlišením)

* Colorado, Oregon, Nüvi, Zümo (displeje s vyšším rozlišením)

Pokud tam nejdete nějakou botu, dejte mi, prosím, vědět. A ostatní jako vždycky viz níže... [;)]
  • 0

#273 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 7:34

dandra napsal/a:
Vymazlené TYPky pro City Navigator Europe 2010.2 (FID: 2004) ve verzích:

* Vista (H)Cx, 60C(S)x (displeje s 256 barvami, nižším rozlišením)

* Colorado, Oregon, Nüvi, Zümo (displeje s vyšším rozlišením)

Pokud tam nejdete nějakou botu, dejte mi, prosím, vědět. A ostatní jako vždycky viz níže... [;)]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Zdravím. Jsem v rozpacích a budu vděčný za informaci:

toto je originál CNEuro_2010_20:
I00001C1.TYP - 813 199 bajtů

a toto je dandra:
I00007D4.TYP - 11 806 bajtů

Mohu si jistě ten upravený TYP přejmenovat shodně s originálem, ale přeci jen nevím, zda si nepřivodím nějakou lapálii ve Vistě. Rovněž mě mate rozdílná velikost obou souborů.
Díky.
  • 0

#274 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 8:02

nolada napsal/a:
Mohu si jistě ten upravený TYP přejmenovat shodně s originálem, ale přeci jen nevím, zda si nepřivodím nějakou lapálii ve Vistě. Rovněž mě mate rozdílná velikost obou souborů.
Díky.

Nemám nejmenší tušení, proč ten "originální" 1C1 typ je tak velký. Jediné vysvětlení zatím je, že tam mají megalitické mnohobarevné ikony McDonaldů a podobného, co nepovažuju za geovýznamné.

Zazálohováním, přejmenováním a vyzkoušením a případně vrácením do původního stavu nic nezkazíš. S Vistami (zaplaťpámbu) nemám zkušenosti. Pokud používáš mapu pod Mapsource 6.13, je důležité, aby záznam v registru ukazoval na týpek stejného jména.

Ten "originální" 1C1 TYP pochází z mapy 2010.1 a aspoň mě nefungoval. Oregon mi to zobrazoval, jako kdyby žádnej týpek nebyl. TYP soubor by měl mít být připraven pro stejný FID, jako je mapa, a to je v případě verze 2010.2 číslo 2004 (DEC), resp. 7D4 (HEX).
  • 0

#275 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 8:35

dandra napsal/a:

nolada napsal/a:
Díky.

Nemám nejmenší tušení, proč ten "originální" 1C1 typ je tak velký. Jediné vysvětlení zatím je, že tam mají megalitické mnohobarevné ikony McDonaldů a podobného, co nepovažuju za geovýznamné.

Zazálohováním, přejmenováním a vyzkoušením a případně vrácením do původního stavu nic nezkazíš. S Vistami (zaplaťpámbu) nemám zkušenosti. Pokud používáš mapu pod Mapsource 6.13, je důležité, aby záznam v registru ukazoval na týpek stejného jména.

Ten "originální" 1C1 TYP pochází z mapy 2010.1 a aspoň mě nefungoval. Oregon mi to zobrazoval, jako kdyby žádnej týpek nebyl. TYP soubor by měl mít být připraven pro stejný FID, jako je mapa, a to je v případě verze 2010.2 číslo 2004 (DEC), resp. 7D4 (HEX).

- - - - - - - - - -- - - -
CNE 2010.2 jsem nainstaloval "přes" 2010.1. TYP v přeinstalované mapě je takový, který jsem uvedl.
Mapsource používám verzi 6.15.7. (ale mám "tam" i 6.13.7)
Přejmenování TYPu jsem včera vyzkoušel, žádnou změnu ve vzhledu mapy na compu jsem nezaznamenal. Což mě mrzí, protože tvůj TYP pro TOPO Czech 3 PRO mi dělá radost. Za což opožděně děkuji.
A jen na okraj: Vista HCX je docela dobrej strojek i když, jak se říká, "proti gustu žádnej dišputát". :-)
P.S. Poslední myšlenka, zkusím čistou instalaci CNE 2010.2.
Dám info, jaký TYP se tam "objeví".
  • 0

#276 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 8:41

a pouzit teda dandruv I00001C1 pro 2010.1 jsi zkousel?
  • 0

#277 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 8:59

Dain a Olik napsal/a:

Díky za dobrý tip - vyzkoušeno na stávající instalaci, je to dobrý!!!
Radost veliká, děkuju moc.

Jen dodám (ale to patrně víte), že při takovémto laborování je dobré mazat obsah adresáře C:\Documents and Settings\...\Data aplikací\GARMIN\MapSource\TileCache.
  • 0

#278 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 15:35

dandra napsal/a:
S Vistami (zaplaťpámbu) nemám zkušenosti.

nolada napsal/a:
A jen na okraj: Vista HCX je docela dobrej strojek i když, jak se říká, "proti gustu žádnej dišputát". :-)

Jestlipak vy kluci jeden nemluvíte o Vistě od Garminů a druhej o Vistách od Majkrosoftů, což? :)
  • 0

#279 Kalfi

Kalfi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 20:31

nolada napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:

Díky za dobrý tip - vyzkoušeno na stávající instalaci, je to dobrý!!!
Radost veliká, děkuju moc.

Jen dodám (ale to patrně víte), že při takovémto laborování je dobré mazat obsah adresáře C:\Documents and Settings\...\Data aplikací\GARMIN\MapSource\TileCache.

Měl bych dotaz,co jsou zač tyto soubory v adresáři TileCache co zmiňuje nolada?
Mohu je jednoduše smazat?
  • 0

#280 Numira

Numira

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2009 - 21:15

Kalfi77 napsal/a:
Měl bych dotaz,co jsou zač tyto soubory v adresáři TileCache co zmiňuje nolada?
Mohu je jednoduše smazat?

To zkus a uvidíš B)
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama