Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd
Publikováno 14 květen 2010 - 10:14
Publikováno 24 květen 2010 - 13:51
.
Publikováno 24 květen 2010 - 14:02
Publikováno 25 květen 2010 - 9:57
Publikováno 25 květen 2010 - 9:58
To bude jen dojem, na mém O 450 to jede stále stejně.ondras28 napsal/a:
Je to jenom dojem, nebo se načítání map v mém Oregonu 300 tímto TYP trochu zpomalilo?
Gondo+Moni
Publikováno 26 květen 2010 - 18:45
Publikováno 26 květen 2010 - 20:00
dandra napsal/a:
Zdar, hrstko věrných, kteří mě uháníte o týpka na Czech Topo 3.1 Pro a další. Měl by být OK, včetně všech těch nových objektů, které v originálním týpku mají tendenci se tvářit, jako by tam vůbec nebyly. Takže si užijte skladiště, fontány, hrady, tvrze, ... Ikony by se neměly překrývat a žádné tečky uprostřed. Vyzkoušejte a případné nesrovnalosti mi prosím dejte vědět přes profil. Díky
dandro, zaadna hrsta vernyych! je nas hodne! kuprikladu ja jsem u topo3pro byl na tvem typku priimo zavisly. az tak, te jsem ho docasne nasadil i na novou mapu 3.1pro diiky.
nicmene ted, s tvym ofiko 3.1pro, mam trosku obtize s kriklavou barevnosti kostelu a dalsich sakralnich ploch. nevim, jestli jsem to jen ja, kteremu se nyni zobrazuji v ruzne tvrdych odstinech cervene. neumim si to opravit v editoru, tak jen cekam, jestli se to nejak (pro mne priznive) vyvine
Publikováno 27 květen 2010 - 21:59
djw napsal/a:
dandra napsal/a:
Zdar, hrstko věrných, kteří mě uháníte o týpka na Czech Topo 3.1 Pro a další. Měl by být OK, včetně všech těch nových objektů, které v originálním týpku mají tendenci se tvářit, jako by tam vůbec nebyly. Takže si užijte skladiště, fontány, hrady, tvrze, ... Ikony by se neměly překrývat a žádné tečky uprostřed. Vyzkoušejte a případné nesrovnalosti mi prosím dejte vědět přes profil. Díky
dandro, zaadna hrsta vernyych! je nas hodne! kuprikladu ja jsem u topo3pro byl na tvem typku priimo zavisly. az tak, te jsem ho docasne nasadil i na novou mapu 3.1pro diiky.
nicmene ted, s tvym ofiko 3.1pro, mam trosku obtize s kriklavou barevnosti kostelu a dalsich sakralnich ploch. nevim, jestli jsem to jen ja, kteremu se nyni zobrazuji v ruzne tvrdych odstinech cervene. neumim si to opravit v editoru, tak jen cekam, jestli se to nejak (pro mne priznive) vyvine
Tento týpek jsem nainstaloval poprvé a moc se mi s ním mapa líbí.Ty kostely mně až zas tak nevadí.Ale zjistil jsem,že budovy soudu (např.v Hradci Králové) jsou vybarveny zeleně a k nim se objeví popisek remízek.....
Publikováno 28 květen 2010 - 9:07
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 29 květen 2010 - 3:03
---------------------------------
(zatím pouze pro Oregon a Dakotu)
Vzhledem k tomu, že nový firmware pro Oregony (3.81 beta) a Dakotu (3.11 beta) konečně odstranil chybu s překrýváním mapových POI tečkami, znovu jsem v TYPku mohl povolit popis POI bodů v mapě ... tzn. v Oregonu můžete teď opět povolit nebo zakázat zobrazování názvů významných bodů (např. kostelů, kulturních objektů, restaurací, úřadů, obchodů, škol, atd.) přímo v mapě a nemusíte se do těch objektů strefovat špendlíkem, abyste se dozvěděli jeho název ... ani u výše zmíněných objektů, ale není zobrazování stoprocentní (to závisí na tom, jestli je POI bod "pojmenován" výrobcem mapy)
[CZ: Nastavení \ Mapa \ Detaily ... \ Velikost písma ... \ Mapové POI]
[EN: Setup \ Map \ Advanced Map Setup \ Text Size \ Map Points]
Pro správné zobrazení použijte nejnovější FW pro Oregon (3.81) a nejnovější verzi #5-2 mých TÝPků ... najdete je tradičně v mém podpisu ...
[na obrázku je pro mapové POI zvoleno pro názornost největší písmo]
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 29 květen 2010 - 11:35
Kostely ponechávám karmínové úmyslně. Je to důležitý orientační bod.djw napsal/a:
cobra 11 napsal/a:
Ty kostely mně až zas tak nevadí.Ale zjistil jsem,že budovy soudu (např.v Hradci Králové) jsou vybarveny zeleně a k nim se objeví popisek remízek.....
Třeba tam odsuzují k veřejně prospěšným pracem a výsadbě dřevin ... Díky za upozornění. OPRAVENO. Stáhni si novou verzi.
.
Publikováno 30 květen 2010 - 19:50
Publikováno 30 květen 2010 - 19:55
Publikováno 30 květen 2010 - 20:54
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 30 květen 2010 - 22:51
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 30 květen 2010 - 23:57
Ještě chvíli asi budou :| Ale jednou třeba tvůrci map pochopí, že nelze vyrobit týpek ten, aby se zavděčil bloudilům všem. Každá mapa se proto (možná) bude prodávat se sadou týpků:fremen.cz napsal/a:
Obávám se, že než vyjde Topo Czech 4 tak nové týpky nebudou... na tom snad už není co zlepšovat ve verzi 5.2
1) pro pěší turisty - standard
2) pro obsedantní geocachery - s malými ikonami, aby jim nezakrývaly tisíce kešek v POI
3) pro bikery - se zvýrazněnými cyklostezkami a vypnutými dálnicemi
4) pro slepce - s velkými ikonami přes půl displeje
5) pro motoristy - bez turistických značek a cyklostezek
6) ...
... a to všechno min. 2x - v mutacích se širšími/užšími silnicemi pro displeje s vysokým/nízkým rozlišením a ještě různým barevným podáním stejných RGB barev.
K tomu budou přibalovat udělátko, nejlépe jako jednu funkci v Mapsourcu, jejíž pomocí si uživatel přepne styl zobrazení a vyexportuje do GPSr. Anebo ještě lépe - user si bude moci týpky přepínat přímo v GPSr.
Můžeme uzavřít sázky, za jak dlouho to někoho napadne a za jak dlouho se tenhle jednoduchý nápad stane realitou Já bych na to ale nevsadil ani zlámanou grešli. Jako bookmaker bych si totiž tipnul, že bude komerčně výhodnější prodávat různě otypovanou (datově stejnou) mapu jako různé produkty
.
Publikováno 31 květen 2010 - 7:44
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 31 květen 2010 - 9:39
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 31 květen 2010 - 10:00
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Bing (1)