Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#421 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2010 - 7:46

Kdyz uz jsi to nakousl... Ano, padani MS opravdu zpusobuji zaznamy v registrech, ktere starsim verzim MS stacily k zivotu, novejsi verze na nich padaji. Nicmene jak jsem psal novou verzi MapSourceManageru 2.0, tak jsem zjistil, ze neni pravda, ze mapu musi byt jako family. I novy Mapsource podporuje samostatne product mapy! A MSM2 je taky tak uspesne instaluje a funguji. Rozdil oproti predchozim verzim je jen v tom, ze v registrech musi byt nazev te mapy podle jeji ID, zatimco drive se tam s oblibou cpalo libovolne jmeno. Takze novy mapsource patrne pada jen na tom, ze se marne snazi ten retezec s nazvem prevest na cislo... ;)
  • 0

#422 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 11:34

Existuje prosím nějaký ověřený postup, jak zvětšit v TOPO mapě názvy vesnic, měst a obcí? Našel jsem někde postup, že stačí zvětšit písmo v TYP u plochy "urban area", nicméně to mi nepomohlo. A název města jako POI údajně není v TYP standardně definován a je potřeba tam doplnit k předefinování, nicméně nevím který to je a jak ho identifikovat. Nevíte někdo toto? Používám GPS pro cyklistiku a nejvíc by mi pomohlo, kdyby se podoba TOPO mapy blížila podobě SHOCART cyklo map, které jsou krásně přehledné....
  • 0

#423 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 11:41

Jestli to umí i TYP netuším, ale v nastavení mapy nebo zobrazení přímo v GPS to je.
  • 0

#424 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 11:48

V nastavení mapy je pouze zvětšení textu u všeho. Ne u jednotlivých položek. :(
  • 0

#425 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 11:56

V tom případě asi záleží jakou máš GPS. V mém Oregonu je tam těch nastavení o trochu více, zvlášť ulice / sídla a pak extra třeba mapové pokrytí a několik dalších. Jak to je přesně ale teď nejsem schopen vyjmenovat, protože ho nemám u sebe. Jediné co jsem zjistil z návodu je, že je to v nastavení mapy a pod tím je ještě další položka "rozšířené nastavení mapy" a tam je "velikost textu" (nebo jak se to vlastně jmenuje, asi bude hodně záležet jakou v tom kdo má češtinu...).
  • 0

#426 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 12:03

Aha, v tom případě se omlouvám a upřesňuji zadání svého požadavku - jde mi o zvětšení názvu měst i v MapSource. Tam žádné takové nastavení skutečně není.
  • 0

#427 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 12:13

No, ve verzi 6.13.7 to opravdu není... A ty novější mi do počítače zatím nesmí do té doby dokud to mapy nebudou vyžadovat... Takže jestli máš novější, tak s tím neporadím. Ale asi to tam taky nebude... Teoreticky by to mohlo být v tom jejich BaseCamp, ale ten jsem také viděl jenom letmo a okamžitě jsem ho z počítače dával pryč :)
  • 0

#428 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2010 - 13:38

každopádně to ale půjde nastavit TYPem, jen nevím jak, a proto to řešení hledám. Mapsource mám nejnovější, možnosti nastavení stále stejné (a nepředpokládám že by se do budoucna měnily).
  • 0

#429 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 0:05

Zde nový háv pro Topo France. Kdo se chystáte na Korsiku, Mont Blanc, nebo jen tak provokovat četníky ze Saint Tropez, můžete otestovat... ;)
  • 0

#430 Kofolytik

Kofolytik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2010 - 12:37

K zobrazování názvů měst a vesnic mám jeden postřeh. Z nějakého důvodu mi mapa na Oregonu 550 zobrazuje větším písmem název "Kaple" a menším fontem název města/vesnice. TYPko mám od HuntBehinda a v Oregonu u popisků nastaveno ""Žádné". Poradil by mi někdo, kde v tomto TYPku změnit nastavení tak, aby se větším písmem zobrazovaly názvy měst a nejezdil jsem z Kaple do Kaple?:-) Ještě jedna věc - v BaseCampu nebo Mapsource se při použití originálního TYPka zobrazují názvy měst i při relativně malém přiblížení, ale při použití TYPKa od HuntBehinda se u větších sídel nezobrazují názvy vůbec. Lze si to vyzkoušet například na Spáleném Poříčí u Plzně. Opět, kde to lze v TYPku změnit? Díky.
  • 0

#431 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2010 - 16:39

Huntere? Povoláváme tě k úkolu ;)

http://www.geocachin...228#post_217228
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#432 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2010 - 21:18

Prohnal jsem Huntův TYPek z 3.1Pro přes známý online editor pro použití v Topo Pro 2010, na typku jsem změnil jen id 1705 na 1707 a vypadá to, že mi to šlape. Jen nevim kde tam upravit "tloušťku" hlavních silnic (typuju že to jsou fyzicky silnice I. nebo II. tříd) protože na malym displeji 62 jsou prostě moc tlustý a Huntův týpek pro 3.1 vyřešil jen některý, jiný zůstaly tlustý. Jinak mě to vodní plochy na 62 zobrazuje.
  • 0

#433 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 16:45

Ono je tam toho víc. Třeba sportoviště ... včera jsem si s tím hrál, vytvořil vrstvu, zeditoval, snad správně zařadil (pořadí vykreslování),uložil. Ovšem v mapě žádná změna. Když jsem typ znovu otevřel, číslo mojí vyrstvy bylo místo 61. nastaveno na 0. Tak nevim .... poradí někdo ?
  • 0

#434 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 17:09

Potvrzuju, sportoviště tam taky nemám, bohužel zřejmě nejsem schopen s tím pomoci. Přiznávám, že nijak do hloubky jsem to zatím nezkoumal. Jako svůj hlavní problém aktuálně vidím tu šířku hlavních silnic, kdyby to uměl někdo pořešit, byl bych štastný.
  • 0

#435 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 17:30

GeoVlk: a ten TYP odvedle si zkousel?

http://www.ulozto.cz...59/i00006ab.typ
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#436 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 17:40

S474N: Díky, vřelé díky. V mapsourcovi to vypadá použitelně, pošlu to do navigace a uvidim. Jsem holt navyklej na Huntovi TYPky (ještě z Oregonu), ale co se dá dělat. :)
  • 0

#437 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 17:51

GeoVlk: vsak to by mel prej bejt von, jenom to nekdo narychlo "splacal", nez Hunter vyda svou "ofiko". ;)
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#438 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 17:59

S474N: Spíš bych si tipnul, že ten dobrodinec (což vůbec nemyslím ironicky!), vyšel z Dandovo TYPku, oproti Huntovu je to docela rozdílné, ale hádat se nehodlám, zvášt, když mi to funguje, ještě jednou díky.
  • 0

#439 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 18:13

Netusim, v kazdem pripade je cekani na Huntovo TYP prijemnejsi s timhle, nez s tou originalni hruzou. :)
  • 0

#440 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 18:43

GeoVlk napsal/a:
S474N: Spíš bych si tipnul, že ten dobrodinec (což vůbec nemyslím ironicky!), vyšel z Dandovo TYPku, oproti Huntovu je to docela rozdílné, ale hádat se nehodlám, zvášt, když mi to funguje, ještě jednou díky.

jj, psal jsem to v tom druhem vlakne, udelal jsem to narychlo podle dandrova, ktere mirne pozmenene pouzivam (hbovo se mi nelibi skrze ikony, mam radsi takove jednodussi). a pac dana jsem se nedovolal ani nedopsal, abych se dozvedel, jestli mi zkrasli mapu na vikend, tak jsem si to splacnul a muzete si tim ukratit chvili pri cekani na full original dandra ci hb :)
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama