Poraďte s vícefunkčním mobil/GPS zařízením
Publikováno 13 květen 2009 - 15:34
Měl bych takovou nějakou představu:
1.) Dají se na tom rozjet všechny aplikace pro GC, hlavně pro Wherigo, dané programy nevykváknou na nedostatečném rozlišení displaye, či paměti. Prostě pojedou bez problémů, a s rozumnou rychlostí, nemíním čekat než se na mapě vykreslí tohleto, zobrazí támhleto.
2.) Možnost vložit memory kartu jakékoliv kapacity.
3.) Dá se z toho telefonovat a provádět běžné operace jako s mob. telefony
4.) Má to výborný interní (!) citlivý GPS chip a pochopitelně dynamickou navigaci (popř odblokovatelnou statickou)
5.) Mimořádně dobře čitelný display (nemusí být velký, hlavně musí být jasný a hodně kontrastní, bez zbytečných odlesků) ve slunci, v autě (jako suplement za palubního TomToma)
6.) Má wifi, výhledově může mít bluetooth.
7.) Dotykový display + stylus
8.) Lze dokoupit držák na kolo, do auta.
9.) Má fotoaparát, který dokáže vyloudit dokumentační foto a sejmout videosekvenci ve 25fps (320*200)
10.) Konstrukce je dostatečně robustní, nečekám v tomto směru zázraky ála outdoorová GPS, ale ať to zase není samý odlehčený plast, který se člověk bojí zmáčknout.
11.) Možnost dokoupit kvalitní akumulátor (rozumná spotřeba kolem se zapnutou GPS 5-6 hodin)
12.) Zvukový výstup přes jack nebo mini usb
13.) Cena takového přístroje kolem 10 000kč
Díky za návrhy, odkazy...
Publikováno 13 květen 2009 - 16:26
Publikováno 13 květen 2009 - 16:28

Publikováno 13 květen 2009 - 18:16
Publikováno 13 květen 2009 - 20:12
Publikováno 13 květen 2009 - 20:31
Citace
Trauma_Zero napsal/a:
Víceméně všechny požadavky co chcu splnuje HTC KAISER TYTN 2 (wherigo netestováno, zkoušel to někdo ?) ale bohužel má dost mizerný display na slunci (potažený frikulínsky odleskující folii-ostatně jako spousta PDA co jsem držel v rukou)
Ty na to nebudes lepit nejakou ochranou folii? Videl jsem rok intenzivne pouzivanou N800 a v mistech kde se zobrazovala SW klavesnice byl display fest poskrabany, taktez oblasti kde jsou zobrazovany posunovatka textu, takze na svou N810 jsem hned folii nalepil. Folie je matnejsi nez original display a taky trosku drsnejsi takze stylus po tom nejezdi tak rychle ale predevsim to vyeliminovalo odlesky co hazel display sam o sobe.
Publikováno 13 květen 2009 - 20:38
Publikováno 13 květen 2009 - 21:02
1.) Splněno
2.) Jakékoli kapacity která se dělá a je SD nebo SDHC (micro)
3.) Jo, jde to, někdy to i dělám
4.) Citlivý to je, výborný to rozhodně neni a statickou navigaci to má a nejde vypnout. Wherigo je s tim dost úděsný. Technicky: neni to statická navigace ve smyslu v jakym je v SirfIII. Polohu to mění neustále, ale bearing a rychlost jen když se nějak rychleji hýbeš. Takže softy co si to bearing a rychlost počítaj sami navigují korektně. Wherigo player je v tomhle totální šmejd, na wherigo proto použávám Oregona.
5.) Nemám s čitelností problém. Absolutně nejlepší fólie na trhu je BoxWave ClearTouch Anti-Glare, recenze
6.) Má.
7.) Ok
8.) Do auta jo, na kolo dělá Brodit nějaký redukce k jejich standartnim držákum, ale cena bude asi vyšší
9.) Foťák tu je, video to umí ale nevidim v tom nějaký opodstatnění, kvalita je špatná
10.) Zatim drží, nevrže, oproti G1 je to absolutní bomba

11.) Tak na dva akumulátory ti to dá výdrž 6 hodin

12.) Mini usb + A2DP
Přidal bych k němu GPS s kompasem a akcelerometrem z G1 a ten trackpoint z G1 a je to absolutně dokonalé zařízení...
Publikováno 13 květen 2009 - 22:14
Citace
A jak jsi na to přišel? Wherigo tam samozřejmě jede (OpenWIG), foťák v mobilu bude vždy slabý, dotykový displej je věc názoru, rozhodně ne nutnost. Rozhodně lepší E51, než nějaká microsoftí mrcha. Zkoušel jsem TyTN II, Nokia E90, N85 i E51. Nejšikovnější z nich je E51.polas N85 napsal/a:
E51? to je sebevražda,whereigo nerozjede,malý displej,slabý foťák,nedotyková,ten telefon je dobrý,ale moc toho nesplňuje,to spíš něco s windows mobile...
Publikováno 14 květen 2009 - 7:17
Publikováno 14 květen 2009 - 7:53
Publikováno 14 květen 2009 - 10:58
Citace
cz.nemo napsal/a:
E71 jsem zatím na výdrž netestoval, ale těch 6 hodin by měla dát s přehledem i s trvalým sosáním kešek z netu.
Se zapnutým wi-fi a BT s GPS vydrží více než 23 hodin - vyzkoušeno v praxi. Mám E71 asi 4 měsíce, několikrát jsem měl více než 8 hodin zapnutou navigaci a potom doma připojen přes wi-fi k netu. Při tom všm samozřejmě denní dávka telefonátů v délce asi 30 minut. Žádné SMS. Vydržela necelých 24 hodin. To je myslím naprosto dostačující, ta baterka je k neutahání.
Historie mých GC nástrojů začala se SonyEricssonem M600 přes SonyEricsson P1, teď jsem skončil u E71 a dotykový displej mi, až na malinké výjimky, nechybí. Pravda je, že třeba přidání waypointu ve SmartCom navigatoru je jednodušší s dotykovým displejem, ale i bez něj se to dá zvládnout celkem rychle.
Oproti oběma SE telefonům oceňuji ohromnou rychlost a svižnost E71 i s několika velmi náročnými aplikacemi najednou. Například jsem zkoušel mít zapnutý SmartComGPS kvůli záznamu trasy (interní GPS) a Sygica s externím modulem a fungovalo to skvěle :-).
Jediná nevýhoda E71 na GC je IMHO malá odolnost.
Publikováno 14 květen 2009 - 15:20

Publikováno 14 květen 2009 - 15:29
Publikováno 14 květen 2009 - 17:26
Publikováno 14 květen 2009 - 17:31
http://www.svethardw...580029AEF5.html
Publikováno 14 květen 2009 - 17:37
http://palmare.idnes...elefony_ram#gps
Publikováno 14 květen 2009 - 19:52
Publikováno 14 květen 2009 - 21:07

Publikováno 14 květen 2009 - 22:29
Jejich poslední dílka splňují všechny požadavky, co jsi napsal, krom čitelného displeje na slunci, ale to je obecně problém WM zařízení. Není to žádná velká tragédie, turistická mapa se dá přečíst.
Jestli můžu doporučit konkrétně:
Touch Diamond2 http://www.ce4you.cz...etail.asp?a=336
Touch HD http://www.ce4you.cz...etail.asp?a=318
Nebo jestli využiješ HW klávesnici (já bych se bez ní už neobešel

Touch Pro2 http://www.ce4you.cz...etail.asp?a=334
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů