Publikováno 15 květen 2009 - 7:22
Publikováno 15 květen 2009 - 8:07
Publikováno 20 květen 2009 - 12:20
Publikováno 20 květen 2009 - 13:37
Publikováno 20 květen 2009 - 16:34
Publikováno 03 červen 2009 - 8:04
Publikováno 03 červen 2009 - 9:19
Citace
No ona statická navigace nemusí být pouze záležitostí Sirfu3.Trauma_Zero napsal/a:
HTC by nemělo mít statickou navigaci (není přítomen Sirf), ale beztak je potřeba asi hledat svižněji....
Publikováno 03 červen 2009 - 9:48
Publikováno 03 červen 2009 - 10:34
Citace
Trauma_Zero napsal/a:
(...) HTC by nemělo mít statickou navigaci (není přítomen Sirf) (...)
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 03 červen 2009 - 11:03
Publikováno 03 červen 2009 - 11:24
Citace
muzes nejaky konkretni doporucit? neco podobneho jsem shanel, ale bud to bylo prilis drahe, nebo zase nevalna cinska kvalita ke ktere bych se bal neco pripojit.rou_ovi napsal/a:
Kdo chce u svého PDA větší výdrž, doporučuji USB Power Pack. Je to malá krabička za pásek, do které dáte 4 AA betraie a pomocí USB propojíte s PDA. Při dostatku baterií, je to téměř neomezený zdroj energie. Výhodou je taky přenosnost. Používám dobíjecí baterie, které mi PDA dobijí zhruba 1,5 krát.
Publikováno 03 červen 2009 - 11:48
Citace
Koupil jsem v geoshopu za 99,- ale teď koukam, že už tam nic takového nemají. Co jsem našel teď (nevím, jestli tady můžu dělat reklamu) tak je dražší, ale je to to samé co mám. http://www.mnshop.cz...sb_vystupem.htm POZOR! Pouze na dobijecí beterie.Parkis napsal/a:
Citace
muzes nejaky konkretni doporucit? neco podobneho jsem shanel, ale bud to bylo prilis drahe, nebo zase nevalna cinska kvalita ke ktere bych se bal neco pripojit.rou_ovi napsal/a:
Kdo chce u svého PDA větší výdrž, doporučuji USB Power Pack. Je to malá krabička za pásek, do které dáte 4 AA betraie a pomocí USB propojíte s PDA. Při dostatku baterií, je to téměř neomezený zdroj energie. Výhodou je taky přenosnost. Používám dobíjecí baterie, které mi PDA dobijí zhruba 1,5 krát.
Zatim jsem vyresil dve mouchy jednou ranou nakupem BT modulu. Ma podstatne vyssi citlivost, vyplou statickou navigaci a nevysavam cennou energii z baterie PDA. Nicmene na vicedenni vylety by se stejne nejaka dodatecna zasoba energie hodila
Publikováno 03 červen 2009 - 12:06
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 03 červen 2009 - 12:08
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 03 červen 2009 - 13:03
Citace
Omnii neber, kamarád jí má a na geocaching je nevhodná - hlavně citlivost čipu. Dočteš se o tom i ntady na foru.Trauma_Zero napsal/a:
Jsem skoro rozhodlý mezi Touch Diamond 2 anebo Samsung Omnia, každopádně teď jsem se dočetl že s přístroji HTC se musí občas popoběhnout aby se signál chytil, jinak že stagnuje na místě. HTC by nemělo mít statickou navigaci (není přítomen Sirf), ale beztak je potřeba asi hledat svižněji....což je ve městě asi problém. Nebo se to dá nějak hardwarově pořešit ? A co výdrž se zaplou GPS a podsvícením displaye ?
Publikováno 03 červen 2009 - 13:16
Publikováno 03 červen 2009 - 14:21
Citace
Citecka napsal/a:
V kdejakým amatéru si koupíš garáž na 4 AA baterie (bývá s výstupem na kontakt jako je na 9V bateriích) a kousek USB kabelu si už k tomu připojíš... který drát je který si zase snadno změříš, když ten USB kablík zastrčíš do PC
Nevím přesně, jak je to s hodnotami, ale fungovat to funguje. A nabíjecí baterie zase na delší nebo vícedenn túře můžeš zkusit dobíjet solárním panýlkem umístěným na batohu.
Publikováno 03 červen 2009 - 15:30
Publikováno 03 červen 2009 - 17:01
Citace
Potvrzuji, že to je jen krabička na baterky s vypínačem On/Off a výstupem na USB. Nic jinýho to neni. Při používání dobijecích beterií, které mají menší napětí by mělo být vše v pořádku (4x 1,2V až 1,3 V = 5V)Parkis napsal/a:
Citace
Citecka napsal/a:
V kdejakým amatéru si koupíš garáž na 4 AA baterie (bývá s výstupem na kontakt jako je na 9V bateriích) a kousek USB kabelu si už k tomu připojíš... který drát je který si zase snadno změříš, když ten USB kablík zastrčíš do PC
Nevím přesně, jak je to s hodnotami, ale fungovat to funguje. A nabíjecí baterie zase na delší nebo vícedenn túře můžeš zkusit dobíjet solárním panýlkem umístěným na batohu.
Tohle uz me taky napadlo, postavil bych to i ze suplikovych zasob, ale nejak jsem porad zil v presvedceni ze by to na vystupu melo mit nejaky regulator. Ale kdyz tak nad tim ted premyslim, mel by si s tim poradit samotny nabijeci obvod v PDA. Ostatne v tom zdroji za 99 o kterem pise rou_ovi asi taky moc elektroniky nebude
Tak to mozna zkusim zbastlit a uvidime jestli to k necemu bude.
Publikováno 03 červen 2009 - 18:42
Citace
Libore někdy mi přijdeš fakt jako blázen a snílekTrauma_Zero napsal/a:
Protože mi odešel mobilní telefon, a Béďův Legend, ač „držák“, má taky své mouchy, poraďte mi prosím nějaké multifunkční zařízení (all in wonder).
Měl bych takovou nějakou představu:
1.) Dají se na tom rozjet všechny aplikace pro GC, hlavně pro Wherigo, dané programy nevykváknou na nedostatečném rozlišení displaye, či paměti. Prostě pojedou bez problémů, a s rozumnou rychlostí, nemíním čekat než se na mapě vykreslí tohleto, zobrazí támhleto.
2.) Možnost vložit memory kartu jakékoliv kapacity.
3.) Dá se z toho telefonovat a provádět běžné operace jako s mob. telefony
4.) Má to výborný interní (!) citlivý GPS chip a pochopitelně dynamickou navigaci (popř odblokovatelnou statickou)
5.) Mimořádně dobře čitelný display (nemusí být velký, hlavně musí být jasný a hodně kontrastní, bez zbytečných odlesků) ve slunci, v autě (jako suplement za palubního TomToma)
6.) Má wifi, výhledově může mít bluetooth.
7.) Dotykový display + stylus
8.) Lze dokoupit držák na kolo, do auta.
9.) Má fotoaparát, který dokáže vyloudit dokumentační foto a sejmout videosekvenci ve 25fps (320*200)
10.) Konstrukce je dostatečně robustní, nečekám v tomto směru zázraky ála outdoorová GPS, ale ať to zase není samý odlehčený plast, který se člověk bojí zmáčknout.
11.) Možnost dokoupit kvalitní akumulátor (rozumná spotřeba kolem se zapnutou GPS 5-6 hodin)
12.) Zvukový výstup přes jack nebo mini usb
13.) Cena takového přístroje kolem 10 000kč
Díky za návrhy, odkazy...
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů