Garmin Topo Czech 3 :-)
Publikováno 10 červen 2009 - 20:53
Publikováno 10 červen 2009 - 20:56
Publikováno 10 červen 2009 - 21:39
Publikováno 11 červen 2009 - 6:34
Tady píšou:http://www.chip.cz/c...zech-3-pro.htmldjw napsal/a:
ahoj, nenasel jste nekdo jak to bude po financni strance s upgrade z 2 na verzi 3?
"Topo Czech 3 PRO stojí 4990 Kč s DPH (aktualizace stojí 690 Kč). Nová turistická mapa České republiky je k dispozici také v nižší podrobnosti (1:25 000) za nižší cenu."
Publikováno 12 červen 2009 - 8:01
Publikováno 12 červen 2009 - 10:08
Publikováno 12 červen 2009 - 11:22
1gato1 napsal/a:
picodas by mel prodavat pristi tyden, podle jeho stranek.
Kde presne? Na garmin.cz aby se prase vyznalo... mist oznacenych jako 'novinky' ci 'nove produkty' je tam asi 5...
Aha myslis gpscentrum.cz?
"Oregon 300 PRO, který nyní obsahuje mapu TOPO CZECH 3 PRO, je skladem.
Samostatně prodejné média s plnou verzí nebo aktualizací budou k dispozici v průběhu příštího týdne."
Publikováno 12 červen 2009 - 11:31
Publikováno 12 červen 2009 - 21:24
V GPScentru pod Nuselákem ji včera navečer neměli a ani nevědí, kdy ji dostanou. Prý se mám zeptat tak za dva měsíce, dřív to snad ani nemá smysl. Tak já nevím...:|1gato1 napsal/a:
Ano gpscentrum.cz. Ale dovolat se tam nemuzu.
.
Publikováno 12 červen 2009 - 21:32
Pak ale nevím proč na svých stránkách mají tohle http://www.gpscentru...detail&item=122
Ale nemají tam referenční datum, tak to mohou klidně počítat třeba od 12. září
Publikováno 13 červen 2009 - 0:40
Publikováno 13 červen 2009 - 21:53
V souvislosti s tím mě napadá, že s novou mapou se vám možná bude hodit i nová drobnost v TYP editoru: jak je v něm ta pomůcka pro NT mapy, tak nově se do ní dá uploadnout origoš TYP od výrobce mapy, a výsledkem je to, že ten pomocný UNITYPE.TYP bude pořád obsahovat definice pro všechny možné prvky v mapě, ale současně skryje všechny prvky které byly obsažené v tom originálním TYPu (týká se čar a polygonů). Takže ve výsledku na mapě uvidíte jen ty prvky které v mapě jsou, ale původní TYP je neobsahoval.dandra napsal/a:
...se přeTYPuje [] Budeš ji chtít třeba oranžovou na zelinkavé louce? Bude. Třeba i fialovou s puntíkamaSolim napsal/a:
Ach jo, zas ta zluta turisticka trasa na zlute louce.
Je pak docela dobře vidět kde se mapa spoléhá na standardní zobrazení (které se samozřejmě liší nejen mezi MapSource a GPS, ale i mezi různými typy GPS), a taky třeba i to, které plochy (polygony) výrobce mapy zapomněl nadefinovat a tím pádem se vůbec nezobrazují i když by mohly ...
Tzn. zjednodušený postup při úpravě nově vydané mapy by mohl být:
- nahrát původní TYP do té pomůcky pro NT mapy
- pomocí MapSource + pixie zjistit co v TYPu chybělo
- a pak už upravit ten výchozí TYP a doplnit do něj chybějící prvky
Publikováno 13 červen 2009 - 23:49
Publikováno 14 červen 2009 - 8:04
Je mi docela divný, proč úplně vyhodili vrstvu měst a obcí. Takhle tam ty baráky jsou naházený do podkladu jen tak. TÝPek už mají betatesteři. Mizím do čudu a až se betatesteři vrátí z českomoravských luhů a hájů s prvními připomínkami, půjde ven (v úterý) Zatím to vypadá takhlemitak napsal/a:
Michale, TYPeditor nepoužívám, protože se spoléhám na Dana a HuntBehinda, ale i tak musím notně zvednout palec nahoru a říct "kurevsky dobrá práce" !
.
Publikováno 14 červen 2009 - 8:28
Jako důvod mě napadají právě ty baráky. Dřív, bez těch jejich obrysů, bylo vyznačení plochy měst a obcí jedinej způsob jak znázornit kde je obydlená část a kde ne. Ale na rozdíl od většiny ostatních ploch to byla vlastně jen "virtuální" vrstva, která v reálném světě nemá ekvivalent . Prostě, když si stoupnu na hranici obce a kouknu se kolem sebe, tak nikde nevidím žádnou dělící čáru která by okolo té dědiny probihala ...dandra napsal/a:
Je mi docela divný, proč úplně vyhodili vrstvu měst a obcí. Takhle tam ty baráky jsou naházený do podkladu jen tak.
Takže bych tipoval že když už jsou v mapě ty budovy, tak si v Picodasu řekli že vyznačení plochy obcí ztrácí smysl, a že bude lepší když místo toho v mapě uvidím kde je les, louka, apod.
Ale na druhou stranu ... je fakt že tu vrstvu mohli v mapě nechat, a v nejhorším ji jen skrýt.
Publikováno 14 červen 2009 - 9:34
viz: http://bertlak.rajce.idnes.cz/Garmin/ a není třeba chodit tak daleko, stačí mrknou na mapy.cz, tam jsou plochy obcí podbarvené a v nich tmavší objekty také.
Publikováno 15 červen 2009 - 14:05
Publikováno 16 červen 2009 - 10:01
Publikováno 16 červen 2009 - 10:12
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů