Garmin Topo Czech 3 :-)
Publikováno 21 červen 2009 - 17:18
Publikováno 21 červen 2009 - 17:25
dandra napsal/a:
...A ten popis pozadí vyhodím možná i s pozadím celým, když to někomu tak trhá oči ...
To bych nedělal Už jsem to zkusil a Oregon mi tam (při zapnutém stínování) plácnul svoje vlastní... Ovšem takový zelenošedý hnus, který pak celou mapu udělá hodně nevýraznou a pak to vypadá, že všude jsou nějaké louky a tak...
Publikováno 21 červen 2009 - 18:13
není zač ..dandra napsal/a: ...
HuntBehinde, kdybych Tě chtěl nas*at, použiju oblíbené asertivní: "díky za zpětnou vazbu", ale protože si až moc cením, kolik toho s mapami umíš, tak napíšu jen "díky"
Ty kostely se v mapách od Topo 2 zobrazují dvojmo, protože minimálně někde jsou dvojitě v mapě zadány. Jednou jako POI "manmade feature" a jednou jako "attractions". Kdyby se týpkem zakázalo jedny z nich zobrazovat, pak by se na mnoha místech, kde v mapě nejsou zadány dvojitě, nezobrazovaly vůbec. A na rozebírání a znovukompilování mapy nemám ani energii a s ohledem na právní otázky ani patřičný povoir
Možná že jsou body někde zadány dvojitě, ale tohle rozhodně není ten případ, stačí použít pomůcku pro NT mapy v editoru...a pochybuju, že by pikodasí hoši dávali poi přesně na sebe (což by vylučovalo i to, že v MapSource se zobrazují JEN ikonky z TYPku, zatímco v gps pak oboje). Prostě můj laický názor pozorovatele (o tom jak funguje editor nemám potuchy) je, že chybka je v editoru, který špatně co já vím, přiřazuje poi bodům prioritu?? Ten můj dotaz se netýkal kostelů, ale například kostelů. Tohle mi dělá jakýkoliv poi definovaný v TYPku (parkoviště, lékárna, hotel ... ) a nechtěl jsem, abys to "opravoval" ty, ale aby kdokoliv ověřil, že to nedělá jenom mě (což se potvrdilo) ... a aby s tím Misch mohl případně v editoru něco udělat, jinak nemá cenu patlat do TYPku vlastní poi :|
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 21 červen 2009 - 19:45
HuntBehind napsal/a:
Možná že jsou body někde zadány dvojitě, ale tohle rozhodně není ten případ, stačí použít pomůcku pro NT mapy v editoru...a pochybuju, že by pikodasí hoši dávali poi přesně na sebe (což by vylučovalo i to, že v MapSource se zobrazují JEN ikonky z TYPku, zatímco v gps pak oboje). Prostě můj laický názor pozorovatele (o tom jak funguje editor nemám potuchy) je, že chybka je v editoru, který špatně co já vím, přiřazuje poi bodům prioritu?? Ten můj dotaz se netýkal kostelů, ale například kostelů. Tohle mi dělá jakýkoliv poi definovaný v TYPku (parkoviště, lékárna, hotel ... ) a nechtěl jsem, abys to "opravoval" ty, ale aby kdokoliv ověřil, že to nedělá jenom mě (což se potvrdilo) ... a aby s tím Misch mohl případně v editoru něco udělat, jinak nemá cenu patlat do TYPku vlastní poi :|
Já teď bohužel nemám GPS (půjčil jsem ji minulý týden kamarádovi na cestu do Norska), takže nemám jak vyzkoušet chování TYPů v GPS. Proto jsem ani zatím neměl co rozumného napsat na ten mail s ukázkami problémů .
Ale napadá mě triviální test: vzít libovolnou mapu kde TYP přímo od výrobce předefinovává vzhled POI. To je myslí třeba zrovna Topo SK (a spousta dalších). A pak zkusit:
1) Jak se tyhle POI z originálního TYPu chovají v GPS?
2) Když v mém editoru vyrobíš nový TYP který některý z těch POI předefinovává, jak se to chová v GPS?
Tím by se snadno zjistili jestli za chybu může editor, nebo je to překrývání bodů chyba GPS/MapSource která se projevuje i v oficiálních verzích map.
Jinak, kromě pořadí ploch už v TYP souborech žádné priority nejsou. U každého objektu se tam dá sice předefinovat vzhled, ale už nejde upřesnit v jakém pořadí se bude vykreslovat. Ani u POI.
Publikováno 21 červen 2009 - 20:28
PolepšenoHuntBehind napsal/a:
A teta Kateřina by zase řekla: "práce kvapná, málo platná"
- les, park, křoví má stejnou barvu ... ?
Nejsou úplně všechny žluté, ale než najdu lepší barevnou kombinaci na nevýrazném pozadí, zatím to nechám.- všechny silnice jsou žluté
Do Grébovky chodím na degustace skoro každé pondělí a když mám sedět ve Viničním altánu mezi mapovým podkladem místo révy... Mimochodem, Dorcadion taky neobluzoval děvy v Mělníku mezi prázdnými vrstevnicemi Koukám, že na Moravě vinice vidět v mapě jsou. Je čas změnit lokál nebo mapu- oproti dandrově tvrzení v mapě vinice jsou
Lepší pohádka mě nenapadla Jinak by tam bylo "unknown".- když kliknu na pole, pokaždé si místo prostého "cz" musím přečíst, že se jedná o Dandrův HiRes Typ
Snad už srovnáno.- nejednotná velikost písma pojmenování linií a polygonů
Pokud se v mapovém podkladu nijak nejmenuje, bude to ode dneška "skladiste / bouda". Jinak se musí jmenovat tak, jak chtěli autoři mapového podkladu, tj. "kůlna", i když je to ve skutečnosti hangár.ponechány nesmysly jako "kůlna" namísto "hala"
Ooops! Doděláno. Opraveno- chybí definované linie 0x16 (stezka) a 0x07 (pruchod /pasaz)
Implement now, perfect laterSám už mám týpek v podstatě hotový, ale nevydám ho, dokud se nepoperu s poi...
.
Publikováno 21 červen 2009 - 20:39
Mimon_team napsal/a:
1) Jak se tyhle POI z originálního TYPu chovají v GPS?
2) Když v mém editoru vyrobíš nový TYP který některý z těch POI předefinovává, jak se to chová v GPS?
Original TYP mapy Slovenska se chová úplně stejně, ale vzhledem k tomu, že používá asi z větší části původní ikonky Garminu, tak jsem na popisovaný problém narazil jen u kostela (0x64, Podtyp 0x04 - stejná ikonka, ale asi trosku posunutá) a u hrad, zámek (0x64, Podtyp 0x15). Díval jsem se na Bratislavu. Kromě výše zmíněných se ostatní městské zdály být v pohodě...změnil jsem tedy parkoviště a udělalo to to samé, tzn. v MapSource jen nová, v gps obě ikonky, původní navrchu.
Úplně nový TYP, opět to samé...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 červen 2009 - 12:58
Publikováno 22 červen 2009 - 13:11
Podarilo se nekomu uz ziskat uprgrade z TOPO Czech 2PRO na TOPO Czech 3PRO?
A pokud ano tak kde?
Zatim mam pocit ze je mouzne ziskat jen:
TOPO Czech 3
TOPO Czech 3PRO
uprade z TOPO Czech2 na TOPO Czech 3.
Tez avizovane zvyhodnene uprade z TOPO Czech 2 na TOPO Czech 3PRO jsem nenasel.
Tak jak jste na tom Vy.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 22 červen 2009 - 13:15
Publikováno 22 červen 2009 - 13:25
Publikováno 22 červen 2009 - 13:37
Publikováno 22 červen 2009 - 13:42
Jarous1 napsal/a:
To je ale dobrá pitomost... Jak nemají ? Stejně pro tyhle účely budou muset z regálu vytáhnout komplet instalačku TOPO 3Pro, které by na krámech už měly být... Jen za to nezaplatíš 4990, ale 690,- Kč... Registrace/update pak proběhne klasicky přes web českého Garmina...
Ja bych rekl ze to CD neni stejne. Jak by pak rozlisili pri registraci lidi co zaplatili 690,- od tech co zaplatili 4990,- Kc. To by pak stacilo koupit jen to upgrade a mel bych plnou verzi. Nemam pravdu??
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 22 červen 2009 - 13:58
No, já bych řekl, že CD je v každém případě stejné. Alespoň jsem si instaloval kompletní TOPO 2 PRO z CD, které jsem koupil jako upgrade (znovu na ten samý přístroj). Generování kodu ale probíhá u upgradu v závislosti na tom, jaké mapy už mám registrované na Id přístroje. Pokud nemám předchozí verzi, tak se mi kod nevygeneruje.Solim napsal/a:
Jarous1 napsal/a:
To je ale dobrá pitomost... Jak nemají ? Stejně pro tyhle účely budou muset z regálu vytáhnout komplet instalačku TOPO 3Pro, které by na krámech už měly být... Jen za to nezaplatíš 4990, ale 690,- Kč... Registrace/update pak proběhne klasicky přes web českého Garmina...
Ja bych rekl ze to CD neni stejne. Jak by pak rozlisili pri registraci lidi co zaplatili 690,- od tech co zaplatili 4990,- Kc. To by pak stacilo koupit jen to upgrade a mel bych plnou verzi. Nemam pravdu??
Jediné co mě napadá je to, že by prodejce musel evidovat podle kodu na CD, jestli ho prodal jako upgrade nebo novou mapu, aby nevykazoval distributorovi všechno za 690,-Kč.
Pak bych chápal, že to eviduje Garmin už před distribucí, aby tomu zamezil.
Publikováno 22 červen 2009 - 14:05
Publikováno 22 červen 2009 - 15:02
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 22 červen 2009 - 16:34
Uvedený odkaz je nefunkční, po vyplnění formuláře a odeslání se objeví hláškaXiXi_team napsal/a:
A co tady?
Error 404: Nenalezeno
Je nám líto, ale požadovaná stránka nebyla na serverech ONEbit.cz nalezena.
Pokud jste zadali URL ručně, překontrolujte prosím, zda jste zadali URL adresu správně.
Jestli jste byli na tuto stránku odkázámi z webové prezentace, kontaktujte webmastera příslušného webu.
Publikováno 23 červen 2009 - 9:33
Solim napsal/a:
Jen jeden dotaz:
Podarilo se nekomu uz ziskat uprgrade z TOPO Czech 2PRO na TOPO Czech 3PRO?
A pokud ano tak kde?
Zatim mam pocit ze je mouzne ziskat jen:
TOPO Czech 3
TOPO Czech 3PRO
uprade z TOPO Czech2 na TOPO Czech 3.
Tez avizovane zvyhodnene uprade z TOPO Czech 2 na TOPO Czech 3PRO jsem nenasel.
Tak jak jste na tom Vy.
Tak uz ho ma garmin (picodas) ve webshopu. Mam objednano, jsem zvedav kdy dorazi. Zvyhodnene Topo2 -> Topo3PRO je na druhe strance.
Publikováno 23 červen 2009 - 10:25
XiXi_team napsal/a:
A co tady?
Tak jsem skusil ten odkaz, vydada funkcne, ale po odeslani objednavky jsem dostal hlasku error 404 . No vypada to ze si z nas nekdo dela p..... :@ a k te mape se asi legalne nedostaneme.
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 23 červen 2009 - 10:44
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 23 červen 2009 - 11:43
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů