Komínové cache
Publikováno 23 červen 2011 - 11:38
Publikováno 23 červen 2011 - 11:43
Trauma_Zero napsal/a:
pokud hledáte komínové cache tak začaly růst jak houby po dešti na Slovensku (potajmu tleskám jejich revs)
tak jim hlavne tleskej obouruc pri lezeni na ten komin :DB)
Publikováno 23 červen 2011 - 12:04
honny napsal/a:
Když tomu rozumíš (bez ironie ), tak mě zajímá todle:
V čem je lezení na komín nelegální? Jen v tom, že to je soukromý pozemek?
O soukromy pozemek vubec nejde, SCK neresi vlastnictvi objektu (narozdil od GC kde je tohle dulezite). Z hlediska SCK je nelegalni i kdyz vylezes na svuj vlastni komin a nejsi clenem.
Do jiste miry to lze prirovnat treba k lovu zvere v lese. Ze mas vlastni les jesne neznamena ze muzes vzit flintu a vystrilet tam co se pohne. Nebo treba podzemi - nesmis lizt jan tak do jeskyni a stol bez souhlasu banskyho uradu, a to i kdyby byly tvoje. A analogicky z pohledu SCK nemas co delat na komine.
Tezko to vysvetlit par vetama, to musis nastudovat stanovy a dalsi dokumenty, potkat par kominaru (svym zpusobem to jsou stejny silenci jak kaceri, resp. horsi, prumernej kominar je podobnej kalibr asi jako nejsilenejsi kacer), vylezt par kominu, chvili o tom premejslet a pak to mozna cely zacnes zvolna chapat. Ale kvuli odlovu Ponocnyho se do SCK nepokousejte vstoupit, na to to neni zarizeny, tam proste s plnym respektem k veci odlovte a hotovo. A na Gozdillu nechodte, to je fakt spatne, tahle kes dle meho nazoru nema existovat, at se na to divam jako kacer nebo jako kominar.
Publikováno 23 červen 2011 - 12:30
brundi
Publikováno 23 červen 2011 - 12:42
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 23 červen 2011 - 12:46
Publikováno 23 červen 2011 - 12:50
brundi napsal/a:
Chapu to dobre tak, ze i kdyz vlastnik svoleni neda, jako ze asi na 100% neda, odpovednost za pripadne zraneni a nebo nedej boze neco horsiho je na nem? Potom je neco spatne, protoze owner prenasi prenesene odpovednost za takovy nestesti na nic netusiciho vlastnika/spravce objektu
... sice to asi vypadá divně, ale v principu to tak v podstatě je.
Podobně se do průšvihu dostane třeba majitel (klidně i oploceného) areálu kde uprostřed něho číhá nějaká vykopaná jáma nebo třeba stará odkrytá žumpa. Někdo si sem udělá výlet ( jj, samo, že musí přehoupnout ten plot ) a pak spadne do jámy - smůlu má řeklo by se. Smůla je to ale také pro majitele nebo uživatele onoho oploceného areálu jelikož se bude řešit skutečnost, že dostatečně nezabezpečil onu díru a to tak aby mu do ní nikdo nespadl a něco se mu nestalo. Že tam dotyčný neměl co dělat je v tu chvíli něco jiného.
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 23 červen 2011 - 12:59
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 23 červen 2011 - 13:15
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 23 červen 2011 - 13:23
Je to rozhodnuti nekde dohledatelne?S474N napsal/a:
Dokonce roku 2010 bylo Nejvyssim soudem rozhodnuto, ze i past (tzv. zarizeni urcene pro obranu proti budoucimu utok) je postavena na uroven nutne obrany.
Publikováno 23 červen 2011 - 13:27
Publikováno 23 červen 2011 - 13:27
Publikováno 23 červen 2011 - 13:33
Publikováno 23 červen 2011 - 13:35
Publikováno 23 červen 2011 - 13:40
Publikováno 23 červen 2011 - 13:43
Není, ale musíš tam s komínářem :D:D:D.marekd napsal/a:
Je snad nějaký zákon, který by mi zakazoval vylézt na komín, pomineme-li vstup na cizí pozemek, takže bych upřesnil otázku: je snad nějaký zákon, který by mi zakozoval vylézt na komín na mém vlastním domě?
Vy jste fakt veselá banda, to vám po přečtení jejich stránek a Modrákově vysvětlení není jasné, jak se věci mají?
Publikováno 23 červen 2011 - 13:44
Já jsem doposud komínáře bral jako dobré recesisty, ale Modrák to tu píše smrtelně vážně. Pokud ne, tak mě nachytal, že jsem mu na to skočil.Vy jste fakt veselá banda, to vám po přečtení jejich stránek a Modrákově vysvětlení není jasné, jak se věci mají?
Publikováno 23 červen 2011 - 13:45
S474N napsal/a:
... tak to jsou nejake urban legend ne?
Nějakou dobu jsem podobné záležitosti řešil poměrně často zejména s OIBP a jinými podobnými institucemi takže vím své. Existují mraky vyhlášek, nařízení, bezpečnostních předpisů a řádů které tyhle záležitosti řeší nejen celoplošně, ale i místně a komíny jsou v tom samozřejmě také.
Komínáři rozhodně nejsou sdružení postavené na úroveň například svazu speleologů a už vůbec nemohou obcházet platnou legislativu.
Publikováno 23 červen 2011 - 13:45
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů