Publikováno 17 červen 2009 - 8:24
Docela mne překvapilo, jak systematicky někdo odstranil takovou hromadu keší. Reaguji na poznámky někde na začátku diskuse. Monro to podle mne naťuknul správně. Pročetl jsem si příspěvky a i já mám pocit, ale berte to jako spekulaci, že za likvidací mohou být skutečně majitelé a provozvatelé lesa. A zde to není stát nebo obec, ale soukromí majitelé z Rakouska, bezpochyby zvyklí na respekt před soukromým vlastnictvím. Po nahlédnutí do katastru jsem totiž zjistil, že jak Smajlíci tak Menšíkova rozhledna jsou v lese, který patří společnosti MADREV s.r.o. a hospodaří tam společnost WOOD & PAPER a.s. Obě mají sídlo v těch objektech, kde se poblíž obvykle parkuje. Jak plyne z OR, provozují tam lesnictví, těžbu dřeva a poskytování služeb v myslivosti. Zatím jsem Smajlíky nelovil, ale jak to sleduju, tak kačerská činnost tam asi zanechává takové stopy, že by jim to mohlo docela vadit. Myslím, že by před obnovením by bylo vhodné se na Wood & Paperu optat, zda jim to nevadí.
Ty fotrikovy keše nejsou v lese stejných majitelů a dovedu si představit, že v tomto případě je to jen aktivita nenechavců či vandalů a tedy náhodná shoda. Nejsou tak úplně mudloproof a podle mé zkušenosti se občas někteří kačeři chovají pří odlovu skutečně dost zhovadile. Zde se přiznám, abych jen neukazoval prstem, že jsem i já zřejmě podobně způsobil ztrátu keše na Plzeňsku. Naštěstí jen mikro.