Kradeze a likvidace kesi na brnensku
Publikováno 17 červen 2009 - 8:41
Publikováno 17 červen 2009 - 9:23

Publikováno 17 červen 2009 - 9:41

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 17 červen 2009 - 11:29
Publikováno 17 červen 2009 - 12:00
Publikováno 17 červen 2009 - 12:27
Citace
Hobako napsal/a:
Jenom znovu poznámka, protože se zde znovy opakuje, že jde o pronájem. Jde o soukromé MAJITELE tohoto lesa!
Dobře to tu znám a trvale sleduji jak zdejší majitelé omezují přístup k lesu. Kdysi se dalo zjet a parkovat až u lesa, dál byla už závora, později se dalo zajet k plotu toho Wood & Paperu a v neděli jsem jel okolo a zákaz vjezdu je 20 m od hlínské silnice. Z jiných míst mám zkušenost, že si takoví majitelé klidně les i ohradí a udělají z toho oboru. Viz třeba obora u Radějova. Tady k tomu zatím naštěstí nedošlo.
Medomys múže mít pravdu, že se mohli obrátit na ownery. Na druhé straně owneři tam položili hromadu keší a taky se neobrátili na majitele. Představte si, že by vám někdo něco takového udělal na vaší neoplocené zahradě. No a najít si někoho, kdo by ty keše dokázal najít a zlikvidovat, nemusí být až takový problém. Ale opakuji tato myšlenka je jen moje spekulace, zkouším se vcítit do pozice majitelů.
Tak zahrádka a les je snad jo rozdíl. A to trošku vím vo čem mluvím, protože moje rodina je taky vlastníky velké rozlohy lesů na Slovensku. Ale nemám dojem, žebychom někomu chtěli bránit v turistice, zbíraní plodů a podobně.
Jako naštvat to ty majitelé může, dyž sou tupci, ale opravdu nevím zda je u vlastníctví lesa na tohle důvod...

HTC Touch Cruise
Publikováno 17 červen 2009 - 12:31
Podmínky vstupu do lesa, chování v lese a v jeho blízkosti upravuje zákon č. 289/1995 Sb. o lesích, tzv. lesní zákon. Ve svém § 19 upravuje takzvané obecné užívání lesů. V tomto ustanovení jsou v odstavci 1 zakotvena zejména základní práva, která má každý ve vztahu k lesům. Mezi tato patří zejména právo každého vstupovat do lesa a sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. Sbírat borůvky, houby, na zemi ležící suché větve apod. pro vlastní potřebu nám tedy vlastník lesa nesmí bránit.
Toto právo může být omezeno pouze výjimečně, a to na základě rozhodnutí orgánu státní správy lesů maximálně na 3 měsíce. Podle § 32 odst. 7 lesního zákona dokonce ani vlastník lesa nesmí svůj les oplotit, aby vstupu do něj bránil. Oplocovat tak lze jen lesní školky, obory a též kvůli ochraně porostu před zvěří. Z hlediska běžného občana tedy nemusíme rozlišovat, zda se jedná o les obecní, státní či soukromý, stejný přístup máme do všech.
Poznamenám, že volný vstup do lesa je i v Rakousku.
Proto mi nepřipadá nutné (ani vhodné) žádat tuto firmu o povolení.
A narad bych, aby u nás geocaching zmutoval do té podoby, že by každý musel hledat vlastníka každého kousku lesa, louky, parku, plotu či chodníku a žádat ho o povolení tam umístit krabku. O tom to přeci není !
Publikováno 17 červen 2009 - 12:40
Citace
ketums napsal/a:
Tak zahrádka a les je snad jo rozdíl. A to trošku vím vo čem mluvím, protože moje rodina je taky vlastníky velké rozlohy lesů na Slovensku. Ale nemám dojem, žebychom někomu chtěli bránit v turistice, zbíraní plodů a podobně.
Jako naštvat to ty majitelé může, dyž sou tupci, ale opravdu nevím zda je u vlastníctví lesa na tohle důvod...když jdu do lesa, přece jen nelezu nikomu do soukromí...
Souhlas - nedokážu si představit, proč by firmě, která hospodaří v lese, mělo vadit, že tam chodí lidi. Na její hospodaření ani zisk to ani v nejmenším nemá vliv. Přeci jen je rozdíl mezi soukromím (zahrada, byt) a hospodářským pozemkem.
Publikováno 17 červen 2009 - 14:39
Publikováno 17 červen 2009 - 15:27

Publikováno 17 červen 2009 - 17:37
Citace
Citecka napsal/a:
Jinými slovy, pokud to přesto dělá - majitel lesa - je to arogantní zákonů nedbající blb, a tím spíš nemá smysl se s ním o tom jakkoli bavit.
Bohužel, je to běžné.
I kdyby to tak bylo, tak cast masla maji na hlave i kaceri.
Byl jsem na smajlikovi dvakrat a vzdycky jsem videl, jak nekdo porusuje zakaz vjezdu a jede/parkuje v lese. Ve dvou ze tri pripadu to byli urcite kaceri. To bylo v dubnu. Takze kdo je bez viny, at prvni hodi kamenem, coz?
Publikováno 17 červen 2009 - 18:38

Publikováno 17 červen 2009 - 20:25

Publikováno 17 červen 2009 - 21:58
Publikováno 17 červen 2009 - 23:04
Citace
cislice napsal/a:
Myslím, že těm stromům pár týdnů odpočinku velice prospěje. Ale dalo se JIM POMOCT i tím, že se celá serie dá třeba na měsíc mimo provoz. Takhle to dá spousty práce, než se všechny krabky obnoví. Podle mého to udělal zlomyslný kačer a teď se dobře baví při čtení diskuze :-(
Jo a nevolila jsem Zelený :-))
Nejde jen o smajlika, ale i dalsi kese. Napriklad TB hotel, kde se ztratil i nas TB. Tam toho moc na ochranu prirody nevidim, spis na ustavni leceni.
Publikováno 18 červen 2009 - 10:20
Citace
Oboru si Leoš oplotil, aby se mu tam necajrali tůristi a on si je nespletl s prasetem a nezastřelil jeHobako napsal/a:
Z jiných míst mám zkušenost, že si takoví majitelé klidně les i ohradí a udělají z toho oboru. Viz třeba obora u Radějova.

Publikováno 18 červen 2009 - 11:05
Citace
cislice napsal/a:
Myslím, že těm stromům pár týdnů odpočinku velice prospěje. Ale dalo se JIM POMOCT i tím, že se celá serie dá třeba na měsíc mimo provoz. Takhle to dá spousty práce, než se všechny krabky obnoví. Podle mého to udělal zlomyslný kačer a teď se dobře baví při čtení diskuze :-(
Jo a nevolila jsem Zelený :-))
No nevim, jestli par tydnu odpocinku pomuze stromu co ma ulomeny 4 nejnizsi vetve o prumeru cca 5cm.
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 18 červen 2009 - 15:07
Citace
No tady se obávám podobného vývoje. Když napadne sníh, tak se tady dá běžkovat a je to tak tři roky, co jsem tam potkal náklaďák plný střelených divočáků. Nebyla to fůra, ale bylo jich tak pětadvacet. Bojim se bojim, že jim ty keše vadí.mitak napsal/a:
Citace
Oboru si Leoš oplotil, aby se mu tam necajrali tůristi a on si je nespletl s prasetem a nezastřelil jeHobako napsal/a:
Z jiných míst mám zkušenost, že si takoví majitelé klidně les i ohradí a udělají z toho oboru. Viz třeba obora u Radějova.
Publikováno 18 červen 2009 - 17:12
Publikováno 18 červen 2009 - 17:45
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů