GEOCACHING.COM OPET SPADL!!!!!!
Publikováno 03 červenec 2009 - 12:22

Publikováno 03 červenec 2009 - 12:32
Publikováno 03 červenec 2009 - 12:32
Citace
fotrik napsal/a:
Tohle nevypada na planovanou odstavku. Problem je v tom, ze DNS neresolvuje www.geocaching.com. Whois rika, ze autoritativni nameservery pro domenu geochacing.com jsou NS1.GROUNDSPEAK.NET
a NS2.GROUNDSPEAK.NET. Prvni ma IP 66.150.167.164 a druhy 66.150.167.166 a oba jsou nedostupne, pravdepodobne kvuli vypadku konektivity....
Jak pravil jeden císař v jednom filmu...."My mu sice nerozumíme,ale My mu věříme"

Publikováno 03 červenec 2009 - 12:38

Publikováno 03 červenec 2009 - 12:43
Citace
cinca2008 napsal/a:
Jak pravil jeden císař v jednom filmu...."My mu sice nerozumíme,ale My mu věříme"
Já mu rozumím ... fotrik napsal, že oba (servery) jsou nedostupne, pravdepodobne kvuli vypadku konektivity....

konektivita = připojení
tedy oba servery jsou nedostupné, protože se k nim nemůžeme připojit ... stačí k tomu přidat ip adresu a hned to zní odborně

moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 03 červenec 2009 - 12:46
Citace
cinca2008 napsal/a:
Citace
fotrik napsal/a:
Tohle nevypada na planovanou odstavku. Problem je v tom, ze DNS neresolvuje www.geocaching.com. Whois rika, ze autoritativni nameservery pro domenu geochacing.com jsou NS1.GROUNDSPEAK.NET
a NS2.GROUNDSPEAK.NET. Prvni ma IP 66.150.167.164 a druhy 66.150.167.166 a oba jsou nedostupne, pravdepodobne kvuli vypadku konektivity....

Publikováno 03 červenec 2009 - 12:50
Citace
Dorcadion napsal/a:
...a je konečně klid:D
Klid je tady, v Seattlu asi moc ne

Je to zajimavy - podle starsiho zaznamu WHOIS byla domena registrovana jen do 3.7.2009. To, ze to spadlo o presne pulnoci z 2. na 3. urcite neni nahoda! Od teto chvile totiz vyprsel zaznam v DNS a domena geocaching.com prestala pro svet existovat. Podle aktualniho zaznamu je to zmodifikovano pred necelou pul hodinou a prodlouzeno do roku 2014. Vypadek konektivity muze byt zpusoben tim, ze se DNS servery na celem svete snazi pripojit a provadeji DDoS [

--
I always use ROT13 twice for extra security
Publikováno 03 červenec 2009 - 12:58

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:03
Citace
PaBa napsal/a:
Je to zajimavy - podle starsiho zaznamu WHOIS byla domena registrovana jen do 3.7.2009. To, ze to spadlo o presne pulnoci z 2. na 3. urcite neni nahoda! Od teto chvile totiz vyprsel zaznam v DNS a domena geocaching.com prestala pro svet existovat. Podle aktualniho zaznamu je to zmodifikovano pred necelou pul hodinou a prodlouzeno do roku 2014. Vypadek konektivity muze byt zpusoben tim, ze se DNS servery na celem svete snazi pripojit a provadeji DDoS []. Je to opravdu vesele, pokud je tato teorie pravdiva, tak to "soudruzi" docela podcenili....
To je tak dobře napsaný, že by tomu člověk i uvěřil

Jenže to by se ten výpadek musel týkat jen této domény a ne všech domén, např. wherigo.com
Vypadá to na výpadek konektivity, třeba tam dělňasové někde překopli optiku.
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:03
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:06

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:08
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:09
Citace
seta napsal/a:
Ze to muselo spadnout presne pred tim prodlouzenym vikendem je teda k vzteku. Jedu do jiznich Cech a taky nemam zadne souradnice
Takových nás bude víc :@
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:13
Citace
zde napsal/a:
Geocaching.hu je udělanej moc pěkně. Hezká cachemapa, překvapilo mě kolik si založili cachí v horních uhrách. A hlavně ten web jim opravdu běhá jako blesk.
to jo jednu jsem uz nasel, vyhledavam podle mista ale asi tam nejsou uplne vsechny co na gc.com ach jo. No prinejhorsim se asi za draho pripojim z madarska jestli se to rozjede.. nebo kdyz tam ulovim nejakou wifi. Ja mam na to tyden. Po ceste jsem chtel dat 2 v cechach ty budu asi lovit podle mapy z gc.cz
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:20
Citace
A kam že to jedeš?seta napsal/a:
Ze to muselo spadnout presne pred tim prodlouzenym vikendem je teda k vzteku. Jedu do jiznich Cech a taky nemam zadne souradnice
Jsem zvykla si to hledat tam, neporadite nekdo, jak a kde bych neco nasla tady na geocaching.cz?
Publikováno 03 červenec 2009 - 13:21
Citace
PaBa napsal/a:
Citace
Dorcadion napsal/a:
...a je konečně klid:D
Je to zajimavy - podle starsiho zaznamu WHOIS byla domena registrovana jen do 3.7.2009. To, ze to spadlo o presne pulnoci z 2. na 3. urcite neni nahoda! Od teto chvile totiz vyprsel zaznam v DNS a domena geocaching.com prestala pro svet existovat. Podle aktualniho zaznamu je to zmodifikovano pred necelou pul hodinou a prodlouzeno do roku 2014. Vypadek konektivity muze byt zpusoben tim, ze se DNS servery na celem svete snazi pripojit a provadeji DDoS []. Je to opravdu vesele, pokud je tato teorie pravdiva, tak to "soudruzi" docela podcenili....
cece tak ti nevim kam jsi koukal ale Whois hlasi:
Registrar: 000DOM
Domain Name: GEOCACHING.COM
Created on: 03-JUL-00
Expires on: 03-JUL-14
Last Updated on: 23-APR-09
Problem je jediny a to ze nekdo napadl (treba neumyslne) hlavni jejich DNS ktery pak rozsiril info o nedostupnosti. Pritom se ale pres trasovani na server dostanes. Takze jak nabehne preklad adres tak stejne hupne server pac ty blazni (geocacheri) klikaj o106 na F5 aby se jim stranka zobrazila

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:23

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:28

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů