lubbez: oops... site not found
S těma travelama - podle mne za to může bulvarizace geokešingu. Tím myslím přesně to, co tu popisují ostatní - masový nárůst atd. No, masový... takhle: kyblík není nevyčerpatelný. Počet hráčů nějak roste, ale zároveň dochází i k odlivu hráčů. Kromě "prázdninových" odcházejí i staří, nebo nenápadně (koneckonců se to děje i mně) přestávají být aktivními, loví málo, málo hru prožívají. No a k věci: lidé, kteří aktivně hru sami vyhledali, kteří se do ní vrhli po hlavě a hltali ji sakumprásk, ti už v ní víceméně všichni jsou. Teď do ní pronikají lidé typu "bavte mne". Konzumenti. Ti jednak samosebou nebudou číst stohy pravidel, dvadnak trpí, hanlivě řečeno, stigmatem "co byste ještě chtěli? Buďte rádi, že mne tu máte..."
Obrazem tohohle stavu jsou eventy. Na aktivní, náročné akce chodí čím dál méně lidí. Do hospody davy. Navíc je jich, těch "přijdem a zase odejdem" eventů, mraky. A co se na nich děje? Vidím známé, velmi "solidní" lidi, společensky etablované, a mají krabici locklockovou, třílitrovou, těch "našich" TB a GC, co kde posbírali, mazlej se s nima, ale pustit je dál... no to moc né... sem tam možná, blahosklonně... nebo vyměnit... vždyť co by si s ostatníma ukazovali...
A nevěděj, netušej, co je na tom špatně...