Přejít na obsah

Fotka

kradou se GC?

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
317 odpovědí na toto téma

#161 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 19:32

zLOST napsal/a:
proc se lidi hadaj na internetu? :)

protože jsou sráči a neumí si to říct do očí :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#162 kazidrat

kazidrat

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 19:34

lidicky, neni to jen v Cesku, ja prebejvam a keskuju treti rok v Irsku a je to stejny...coiny a bugy se ztracej i tady...a mam i jeden i USA, rodina ho vyzvedla a moc se jim libil...uz je to ale pres pul roku kdyz jim napisu - zadna odpoved...
  • 0

#163 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 19:47

Bohužel ale nejvetší čorkaři jsou sami keškaři. Už vidím jak houbař vidí v lese na strome budku a vleze do ni a ejhle ono to není budka ale keška. Mudlové o tom nemají páru a do městských miker se GC stějne nedávají. Takže kradou lidi co to znají.... Ale mají to doma tak maximálně jako hračku pro děti, protože se s tím stejne nikde nemůžou ukázat...
  • 0

#164 stanny_Tigo

stanny_Tigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 19:48

fremen.cz napsal/a:
Tak proč lidi krabou takovou "blbost" jako TB či GC? :|

Snadné: protože jsou to hajzlové.
  • 0

#165 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 23:39

Pokud jde o krádeže GC/TB, pak jednoznačně musím konstatovat - ano, kradou se :@

Když tak o tom přemýšlím, tak kdo jsou zloději:
a\ v opencachingu se to nějak nenosí, takže v některých státech, keších s převahou opencachingu je to pěkná věc v keši, kterou si odnesu...
b\ schránka je vymudlena a školáci si rádi vezmou ty pěkné barevné mince a hračky na psích známkách
c\ asi bude existovat promile kačerů hajzlů, kterí prostě krásný GC nebo hračku ukradnou a budou dělat, že v keši nebyla
d\ 99% nováčků moc netuší vo co de a tak si to vezmou a leží to u nich. Když se jim napíše, vše vysvětlí tak pošlou s omluvou dál...

Osobně každou minci co pošlu do světa beru hned druhý den jako ztracenou :( a mám radost, když zůstave v oběhu pár měsíců, let...
  • 0

#166 froggiewalker

froggiewalker

追跡可能: 0TKR13

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 3:58

Už dlouho mi (a asi i více lidem tady) vrtá hlavou problém s kradením trasovatelných předmětů z keší. Tak jsem přemýšlel, jak by to šlo omezit a napadl mě jeden docela kontroverzní nápad: zrušit v listingu keše zobrazování seznamu obsažených TB a GC (Inventory). Přinejmenším neplatícím uživatelům. Důsledek by byl, že by se mnohem hůř dalo vyhlédnout si, kde jsou TB/GC a jít po nich. V listingu TB/GC by se samozřejmě jeho umístění zobrazovalo. Myslím si, že většině slušným kačerům by to zas tak zásadně nemělo vadit. Já třeba si keše, co půjdu lovit, vybírám podle obsažených TB/GC velmi zřídka. Jo, je mi jasné, že mě teď polovina z vás odsoudí a ukamenuje:-) On taky ten nápad není ideální, ale aspoň snad vznikne nejaká diskuse, jejímž výsledkem by mohl být nápad na funkční opatření, které bychom mohli nabídnout Groundspeaku.
  • 0

#167 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 5:46

Já si keše podle logovaných GC/TB nevybírám, protože tam většinou stejně nejsou. Většinu coinů podle mě šlohnou děti s navigacemi v mobilu. Už jsem to tu někde kdysi psal: pracoval jsem jako učitel na základce a děti mívaly sbírky coinů ve futrálech na mince. Věděl jsem dřív, co je to geocoin, než co je to geocaching. A pochybuju o tom, že si ty mince kupovaly.
  • 0

#168 froggiewalker

froggiewalker

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 6:06

Smrk napsal/a:
Děti mívaly sbírky coinů ve futrálech na mince.

A nebyly to pogy? Nebo jak se to jmenovalo... :)
Jinak, to je fakt smutné.
  • 0

#169 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 8:33

frogiewalker: copa neplatícím, ale těm zástupum utajenejch kachen, co za chvíli budou bych inventory keši nezobrazoval.
  • 0

#170 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 9:01

Smogeo napsal/a:

Smrk napsal/a: Já si keše podle logovaných GC/TB nevybírám, protože tam většinou stejně nejsou.

No a zmíníš se o tom v logu, nebo seš radši zticha abys náhodou nebyl za blba? Píšeš vždy řádně IN/OUT, nebo to taky flákáš?
Lidi prosimvás, snažte se bejt důslednější, dělejte kontroly svejch keší a nesrovnalosti oznamte, jelikož když se to neděje, ty děcka pak mají dojem že kešku nikdo nesleduje a nic jim tudíž nehrozí.

Jo, loguju všechno poctivě. A když tam coin není, píšu to nejen ke keši, ale i k coinu.
  • 0

#171 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 9:33

Zalaminovaná fotografie nic moc, ale dostala se nám do rukou právě takováhle kopie gc i s něakou postavičkou, a to nebylo tak tragický. Ale holt člověku se to posílat nechce, když vidí jak moc se to ztrácí... :(
  • 0

#172 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 9:46

Surikatí Team napsal/a:
Zalaminovaná fotografie nic moc, ale dostala se nám do rukou právě takováhle kopie gc i s něakou postavičkou, a to nebylo tak tragický. Ale holt člověku se to posílat nechce, když vidí jak moc se to ztrácí... :(

Tyhle laminovaný kopie jsou fakt hnus a to radši už nic...

froggiewalker napsal/a:
Tak jsem přemýšlel, jak by to šlo omezit a napadl mě jeden docela kontroverzní nápad: zrušit v listingu keše zobrazování seznamu obsažených TB a GC (Inventory). Přinejmenším neplatícím uživatelům.
Jo, je mi jasné, že mě teď polovina z vás odsoudí a ukamenuje:-) On taky ten nápad není ideální, ale aspoň snad vznikne nejaká diskuse, jejímž výsledkem by mohl být nápad na funkční opatření, které bychom mohli nabídnout Groundspeaku.

Dobrý nápad, to bych podpořil. Beru to jen jako info, že v té keši něco je, ale nerozhoduji se podle toho. Stejně v 99% případů když tam člověk dorazí už to tam není nebo je tam něco jiného... Zkus to zadat do hlasování na gc.com a uvidíme.
  • 0

#173 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 13:22

Tak pod nezobrazovani inventare bych se taky podepsal. Je fakt,ze tak tyden dva pred odjezdem na dovolenou lehce smejdim,estli by se nenaslo neco zajimaveho k transportu,ale neni to nutna vec. Ja to PM nejak nemam rad,ale zese chapu ze z neceho se ty servery,konektivita a lidi platit musi, a jak jinak rozlisit kacery netusim. Asi by se pocet zmizelych TB/GC snizil. Synkovi se TB ztratil v USA z TBHotelu - probehl tam typek se sedmi odlovenejma keskama a bylo to. :( Mne zase TB zmizel v CZ na eventu (zmizelo jich tam snad dvacet),takze jsou pripady,ktere to nevyresi,ale aspon neco.
  • 0

#174 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 13:37

Uhm... jako že na event dojdou i mudlové, kteří si na webu o eventu přečtou a pak ty TB/GC vyberou? Asi by nebylo od věci dávat lidem s "will attend" logem kartičky se jmény na tričko... a ti co by nebyli, lognutí tak...
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#175 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 15:03

fremen.cz napsal/a:
Uhm... jako že na event dojdou i mudlové, kteří si na webu o eventu přečtou a pak ty TB/GC vyberou?
Asi by nebylo od věci dávat lidem s "will attend" logem kartičky se jmény na tričko... a ti co by nebyli, lognutí tak...

A nebo jít na event na pivo a ne opisovat tam zuřivě čísla a ukazovat něco, co má ležet v keších.
  • 0

#176 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 15:14

Smrk napsal/a:
A nebo jít na event na pivo a ne opisovat tam zuřivě čísla a ukazovat něco, co má ležet v keších.

z tohoto úhlu pohledu mi z toho začíná vycházet to, že se ztratí víc TB/GC na eventech jak v keškách :D
  • 0

#177 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 15:29

fremen.cz napsal/a:
Uhm... jako že na event dojdou i mudlové, kteří si na webu o eventu přečtou a pak ty TB/GC vyberou?

Kdepak mudlové. Kačeři jsou lajdáci!
Často zapomenou, že nějaké TBčko vůbec brali, natož aby si vzpomněli, kam ho zaseli. Kamarádovi se takhle objevilo osobní TBčko po mnoha týdnech. Jeden rozjařený kačer jej odnesl a zjistil to až po delší době, když chtěl vyprat bundu, ve které na eventu byl :)
A to je ještě případ s dobrým koncem, raději nedomýšlím, kolik cestovatelů zmizí ethanolovým oknem nadobro :D Moc dobře vím, proč se na eventech krabici s nápisem TB vyhýbám.

froggiewalker napsal/a:
Tak jsem přemýšlel, jak by to šlo omezit a napadl mě jeden docela kontroverzní nápad: zrušit v listingu keše zobrazování seznamu obsažených TB a GC (Inventory).

Tenhle dobře míněný nápad se může snadno obrátit v pohromu - spousta kačerů bude líná hledat cestovatele podle čísla. Když se neprokliknou z listingu keše, prostě cestovatele přemístí, ale vykašlou se na jeho logování.
Sám jsem líný kačer, tak vím, o čem píšu :D
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#178 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 15:53

No v mem pripade slo o event dovolenkoveho typu,stany,opekani burtiku,vecer prednaska a tak. Vsichni byli hrozne nadseni a na eventu doted vysi 13 TB/GC. Kdyz sem se snazil omailovat vsechny,kdo si nase auticko zapsali,dozvedel jsem se ze se v krabici hrabaly i deti. Taky mne psalo par zoufalych patrajicich kaceru,estli doslo k nejakemu pokroku pri patrani,u nich,ze se nic nezmenilo... Ach jo.
  • 0

#179 hrabenka73

hrabenka73

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 18:51

Surikatí Team napsal/a:

Je jasný,že originál GC je lepší držet v ruce než lamino kopii,ale to neznamená,že mě to nějak pohoršuje,proč taky,někdo je rád,že má aspon jeden pěkný GC,a tak se ho bojí pustit,když je kopie udělaná pěkně,tak mi to žíly netrhá ho přesunout,vždyt jeho majitelé mají z toho radost,tak proč jí neudělat,když mě to nic nestojí a jim pocestuje.;):)
  • 0

#180 froggiewalker

froggiewalker

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 0:38

sobikovi napsal/a:
Dobrý nápad, to bych podpořil. Beru to jen jako info, že v té keši něco je, ale nerozhoduji se podle toho. Stejně v 99% případů když tam člověk dorazí už to tam není nebo je tam něco jiného... Zkus to zadat do hlasování na gc.com a uvidíme.

Radsi bych nekoho poprosil, jestli by to za me neprelozil. Uz to jednou pry nedopadlo dobre. :)
Nechce se ti? Tedy az jestli k tomu jeste neco nevymyslime.

PaWcz napsal/a:
Tenhle dobře míněný nápad se může snadno obrátit v pohromu - spousta kačerů bude líná hledat cestovatele podle čísla. Když se neprokliknou z listingu keše, prostě cestovatele přemístí, ale vykašlou se na jeho logování.
Sám jsem líný kačer, tak vím, o čem píšu :D

Co je horsi? Aby se nasel jinde, nebo vubec? Ja jsem taky od prirody lenoch, ale zalogovat spravne TB/GC zas tak hrozne neni :) Stejne je potreba pockat, jestli ten presun nekdo nezaloguje pozdeji.

K tomu me jeste napadlo usnadneni, kdyby si GS udelal na gc.com relacni databazi, kterej kacer zadaval cislo ktereho TB, aby se nemuselo zadavat porad znovu. Proste by se uzivatel tak nejak spojil s TB a uz by s nim delal cokoliv.
Vzdycky, kdyz hledam TB podle cisla a pak ho tam musim psat znova kvuli logovani, tak si rikam, proc uz to tak davno neni.
To by mohlo odvratit tu pohromu, protoze stejne by tam to cislo museli psat. A jeste lepsi by bylo, kdyby do listingu kese misto itinerare dali policko na vyplneni trekovaciho cisla.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama