Nabijecka pro baterky do Oregona
Publikováno 29 červenec 2009 - 12:20
Publikováno 06 srpen 2009 - 15:43
Publikováno 06 srpen 2009 - 23:25
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 07 srpen 2009 - 7:54
Publikováno 07 srpen 2009 - 8:13
Pontiac_CZ napsal/a:
IPC-1 je osvědčená kvalita. Pouze pokud možno nepoužívejte ten základní nabíjecí proud (200 mA), při tak malém proudu se někdy nemusí správně projevit -dV (kvůli ukončení nabíjení).
Jednak se mi to jeste nestalo, druhak to v praxi moc nevadi.
Treba moje oblibene clanky Sanyo maji receno, ze snesou trvaly dobijeci proud az 0.1C. Takze je-li kapacita vetsi nez 2000mAh, vubec baterkam nevadi, kdyz do nich tech 200mA peres kontinualne.
Ze by se baterka prehrivala pri takovemto malem dobijecim proudu, to se mi jeste fakt nestalo. Je to tak malo energie, ze neni problem prebytecne teplo predat do okoli.
Publikováno 07 srpen 2009 - 23:32
Publikováno 07 srpen 2009 - 23:36
Publikováno 08 srpen 2009 - 0:22
Publikováno 08 srpen 2009 - 6:30
Publikováno 08 srpen 2009 - 6:43
Publikováno 08 srpen 2009 - 7:11
Publikováno 08 srpen 2009 - 7:50
Ony totiz vyrazy opirajici se o zahadne 'C' se v oblasti akumulatoru bezne pouzivaji. Jenze neni to zadna jednotka, ale naopak nazev veliciny. (Staci si pozorne precist Bodlakuv prispevek...)
A kam se podela ta hodina? Mnoho velicin a zavislosti kolem akumulatoru zavisi na jeho kapacite. A tak se ty vzorecky ruzne pokratily a zjednodusily, a prislo se na to, ze vztah ruznych velicin je v prime umere s kapacitou clanku. A tak se to vyjadruje takto.
Ostatne, vyjadruji to tak sami vyrobci akumulatoru v navodech. Ba i akademicka sfera to oznacuje stejne... viz. napriklad: http://amber.feld.cv...nts/2002_07.pdf
Publikováno 08 srpen 2009 - 8:02
Publikováno 08 srpen 2009 - 8:36
kdyz vas ve skole ucili akumulatory
Na ktere skole se uci akumulatory? snad nekde na CVUT, ale tam jsem chodil akorat na internet Ja meril proud vzdycky v amperech, a to mam za sebou i nejakou tu vysokoskolskou fyziku . Takze si dovolim tvrdit, ze nejake "C" rozhodne neni beznou skolni znalosti .
Jinak k tomu odkazovanemu PDFku: "C" je tam uvedeno jen jednou, a to v normalnim fyzikalnim smyslu, zadne "dobijejte 0.1 C". Druha poznamka: BAN COMIC SANS
A nejdulezitejsi poznamka: navzdory sebevedomym recem porad nikdo nevysvetlil, kolik amper ma 0.1C uvazujeme-li napriklad Sanyo 2700mAh.
Publikováno 08 srpen 2009 - 10:18
Víš co? Ti, kteří tomu rozumějí, vědí. A ti ostatní, kteří rozumějí zase něčemu jinému (třeba vosám), tak vezmou to číslo, které je na akumulátoru NiMH napsané a není to EAN ani cena, podělí ho deseti a mají maximální nabíjecí proud. Když to číslo je ve stovkách, jsou to miliampéry. Je-li menší než jedna, jsou to ampéry.kaote napsal/a:
A nejdulezitejsi poznamka: navzdory sebevedomym recem porad nikdo nevysvetlil, kolik amper ma 0.1C uvazujeme-li napriklad Sanyo 2700mAh.
OK?
Publikováno 08 srpen 2009 - 10:25
Publikováno 08 srpen 2009 - 10:41
Publikováno 08 srpen 2009 - 10:42
kaote napsal/a:
Na ktere skole se uci akumulatory? snad nekde na CVUT, ale tam jsem chodil akorat na internet Ja meril proud vzdycky v amperech, a to mam za sebou i nejakou tu vysokoskolskou fyziku . Takze si dovolim tvrdit, ze nejake "C" rozhodne neni beznou skolni znalosti .
Vysoka skola? Ale jdi ty, brepto. Akumulatory jsou ucivo stredoskolske fyziky, a pochopeni rozdilu mezi jednotkou a promennou je vec druheho stupne zakladni skoly.
Nehcce se mi verit, ze by clovek, ktery vubec vi o existenci veliciny elektrickeho naboje, nedokazal pochopit tak jednoduchou vec.
Vysvetleni je jednoduche, ty to moc dobre vis, jen mas potrebu prudit. Vid? :|
kaote napsal/a:
Jinak k tomu odkazovanemu PDFku: "C" je tam uvedeno jen jednou, a to v normalnim fyzikalnim smyslu, zadne "dobijejte 0.1 C".
Kecas. Rac si prohlednout trebas ty grafy... Trebas hned ten prvni, na ktery tam narazis. Pise se tam: "charge: 60mA(1/10C)x15hrs"
Nebo si kup konecne nejake akumulatory, a podivej se do jejich navodu...
kaote napsal/a:
Vazne to nevis? To uz je vec obycejne nasobilky. Rad te poucim, 270mA je onen proud. Vis jak jsem k tomu dosel? Takhle jsem si prstickem zakryl tu posledni nulu.
Publikováno 08 srpen 2009 - 10:46
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů