IPC-1 jsem přenechal synkovi a nyní už pár let používám k plné spokojenosti OPUS BT-C3100.
Pořídil jsem si ji na nabíjení a repasi článků 18650.
Tento příspěvek byl upraven od Hamaci: 15 listopad 2020 - 22:39
Publikováno 15 listopad 2020 - 22:35
IPC-1 jsem přenechal synkovi a nyní už pár let používám k plné spokojenosti OPUS BT-C3100.
Pořídil jsem si ji na nabíjení a repasi článků 18650.
Tento příspěvek byl upraven od Hamaci: 15 listopad 2020 - 22:39
Publikováno 16 listopad 2020 - 0:19
Ta OPUS BT-C3100 je zjevně to samé to Voltcraft IPC-3, jen s jinou značkou.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 16 listopad 2020 - 9:21
No vida. A taky tak hučí?
Publikováno 16 listopad 2020 - 10:14
Mohu poprosit o radu jaký je v nich rozdíl? Cena je dost rozdílná!
https://www.tsbohemi...MMaAqPrEALw_wcB
https://www.alza.cz/...-c-d6221964.htm
Publikováno 16 listopad 2020 - 12:01
S ohledem diskuzi ve vedlejším vláknu oživím tohle. Moje letitá nabíječka IPC-1L má už asi doslouženo, tak se dívám po nové. Doporučíte nějakou slušnou? Případně i s měřením vnitřního odporu, pokud to má smysl...
Díky
Asi 2 roky používám k plné spokojenosti SKYRC MC3000. Měření vnitřního odporu má určitě smysl, protože s předchozími nabíječkami mě bylo líto vyhazovat objektivně vadné akumulátory.
Publikováno 16 listopad 2020 - 13:18
No vida. A taky tak hučí?
Ano, má to aktivní větráček řízený teplotou vnitřku.
Příště už určitě budu preferovat něco s pasivním odvodem tepla. Jako např. CTEK MXS 5.0 pro nabíjení autobaterií.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 17 listopad 2020 - 10:45
Mohu poprosit o radu jaký je v nich rozdíl? Cena je dost rozdílná!
https://www.tsbohemi...MMaAqPrEALw_wcB
Já tedy našel jediný rozdíl, že ta CC-2 neumí samostatně vybít, jen v rámci toho charge testu.....
A díky všem za tipy, uvědomil jsem si, ze pro mě bude důležité i ta hlučnost chlazení, protože přes noc nabízím vedle postele. Akorat se tohle v popisech moc nepíše... Tak já snad oželím to měření vnitřního odporu a zkusím fakt sehnat znovu tu IPC-1....
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 17 listopad 2020 - 10:48
Ano, má to aktivní větráček řízený teplotou vnitřku.
Příště už určitě budu preferovat něco s pasivním odvodem tepla. Jako např. CTEK MXS 5.0 pro nabíjení autobaterií.
To je tohle? Jakoze bude mít každá tuzkovka svoji nabíječku ?
Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C
Publikováno 17 listopad 2020 - 11:31
Pro mne je treba zajimave i to, jestli jde vypnout podsviceni displeje, a jestli tam nesviti nejaka rusiva svetylka.
A treba ta IPC-1 ma tendenci k prehrivani. Projevuje se to tak, ze treba v lete, kdyz neni na chladnejsim miste, tak se treba v parnem lete v prubehu nabijeni zresetuje. Zapomene tim nastaveny program, a zacne nabijet vychozim nizkym proudem. Ne, nebyl to vadny kus, videl jsem to uz na vicero kusech. Mozna proto to zacali v dalsich modelech aktivne chladit.
Publikováno 17 listopad 2020 - 18:42
Já tedy našel jediný rozdíl, že ta CC-2 neumí samostatně vybít, jen v rámci toho charge testu.....
A díky všem za tipy, uvědomil jsem si, ze pro mě bude důležité i ta hlučnost chlazení, protože přes noc nabízím vedle postele. Akorat se tohle v popisech moc nepíše... Tak já snad oželím to měření vnitřního odporu a zkusím fakt sehnat znovu tu IPC-1....
Já našel ještě jeden rozdíl a to podstatný. Voltcraft CC-2 má nabijecí max.proud 1000mA a vybijecí 500mA, kdežto IPC-3 má nabijení 2000mA a vybijení 700mA a proto je ten cenový rozdíl tak velký.
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.12.0.829 + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)
Publikováno 18 listopad 2020 - 8:16
Publikováno 18 listopad 2020 - 8:22
Já našel ještě jeden rozdíl a to podstatný. Voltcraft CC-2 má nabijecí max.proud 1000mA a vybijecí 500mA, kdežto IPC-3 má nabijení 2000mA a vybijení 700mA a proto je ten cenový rozdíl tak velký.
Díky za nalezení rozdílu.
Ale níže v parametrech IPC-3 je psáno: Max. nabíjecí proud na šachtu 1000 mA?
Publikováno 18 listopad 2020 - 22:31
Díky za nalezení rozdílu.
Ale níže v parametrech IPC-3 je psáno: Max. nabíjecí proud na šachtu 1000 mA?
máš pravdu, ale našel jsem test a tam je nabijecí proud pro některé LiIon baterie v slotu 1(4) 2000mA.
tady je odkaz na test - https://lygte-info.d...00 V2.1 UK.html
a zde v návodu (str.3) pro IPC-3 uvádějí také nabijení 2A - https://www.google.c...Wh0aEQDCyIVxROv
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.12.0.829 + VasaM,Topo Czech 2015 Light (Topo Czech 2011 Pro)
Publikováno 19 listopad 2020 - 6:47
Důležité je, aby nabíječka nabíjela každý článek samostatně, což všechny tyto lepší dělají. Když nabíjí po párech a nejsou oba totožné (po letech už nejsou ani z jedné série), jeden se nedobije a druhý přebije, výsledek silně připomíná paměťový efekt. Na druhou stranu, blbá nabíječka nabije i ty, které chytrá označí jako vadné. Sice pak nebudou fungovat jako nové, ale budou použitelné, alespoň nouzově.
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů