VÁŽENÍ KAČEROVÉ, VÁŽENÉ KAČERKY
Kraje pro CZ, SK a AT jsou součástí balíku drobných změn na GC.com, který měl být uvolněn v pátek 31.7. - stalo se tak s předstíhem, což překvapilo i mě, jelikož jsem vás zde chtěl na kraje připravit, aby jste nedělali něco zbytečně, viz dále. Bohužel pozdě

Čili - ano, kraje máme, s kolegou Geolens rev. a kolegy s Rakouska jsme je nakonec protlačili. Co se diakritiky týče - u slovenských krajů je shodou okolností u všech znaků, které diakritiku mají, možné už v současné verzi GC.com kódování znaky s diakritikou zobrazit, zkrátka Slováci mají štěstí a všechny znaky jejich krajů jsou zobrazitelné. U CZ krajů to bohužel neplatí. Když na testovacím rozhraní byly i české kraje s polo-diakritikou a vypadalo to šíleně, tak jsme požádali GS, aby ji dočasně radši odstranil, než GC.com zvládne plný unicode. Současná verze totiž způsobuje paskvil hned u několika krajů, které obsahují znaky na GC.com zatím nezobrazitelné, u kterých je diakritika ořezávána - zkopíruji sem text, kde jsem na to upozorňoval na review fórech (znaky, které GC.com nepodporuje a v názvech CZ krajů jsou):
ě (in "Hlavní město Praha" )
ř (in "Středočeský kraj" )
č (in "Jihočeský kraj" and "Středočeský kraj" and "Vysočina" )
ň (in "Plzeňský kraj" )
Čili - mít v názvu kraje některé znaky s a jiné bez diakritiky, to vypadalo opravdu hrozně, čili zatím lepší takto bez. Znovu opakuji že na Slovensku mají štěstí že jejich kraje jsou "kompatibilní" se současným kódováním znaků GC.com.
Dále DŮLEŽITÉ: podařilo se mi téměř nemožné

, a to přesvědčit šéfku reviewerů, aby zařilidla u Groundspeak devs. hromadné databázové nastavení krajů. Hodně jsem to zjednodušil tím, že jsem slíbil dodat GC kódy keší bez přiřazeného kraje rozdělené do text.souborů (jako Pardubicky kraj.txt atd...). Udělám to snadno v GSAK užitím existujících polygon.maker krajů a malým vlastním makrem, to je jednoduché-CZ je nyní na 28 PQ, SK na 5, čili pro mě z hlediska stahování záležitost na 4 dny (max.10 PQ denně) - když jim to pak takto hezky pošlu, tak by už pro jejích vývojáře něměl být problém malou databázovou dávkou z těch seznamů kraje naládovat. Čili NENÍ nyní třeba z vaší strany kraje nastavovat ručně, je to zbytečná práce! Zkraje srpna se prý vývojářům trochu "uleví" po spoučasném shonu, čili když to dobře půjde, tak v půli přístího týdne posílám na GS seznamy a ideálně do příštího pátka by to mohlo být (drobné zdržení je samosebou možné). Jen takto, kdy budou kraje hromadně nastaveny u všech existujících nearchivovaných keší (archivované samosebou ne, ty jsou mrtvé i pro PQ), to půjde pěkně využívat jak pro PQ, tak pro další účely. Takže držte palce, ať se to v pohodě vývojářům podaří mými daty z PQ ČR a Slovenska (ano i pro kolegy Slováky to dělám) povede. Zatím tedy netřeba nastavovat u již publikovaných keší, pokud máte nějakou rozdělanou nepublikovanou, tam samosebou ano (od této chvíle publikace bez kraje nee, ono ani formulář editace keše vám bez nastavení kraje nepůjde uložit, čili je to v pohodě)