Přejít na obsah

Fotka

GPX Garmin - Export pro Garmin GPS (Colorado, Oregon, Dakota, GPSMap 62)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
440 odpovědí na toto téma

#201 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 22:37

Jen dotaz. Exportní makro pro Garminy mám v exportech, ale POIGarmin v pluginech. Je to nakonec jedno a až poladím Combine, bude to už jedno úplně. Ale jen se ptám, jestli to tak má být, nebo to mám nějak divně.
  • 0

#202 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 22:39

mpik napsal/a:
Jen dotaz. Exportní makro pro Garminy mám v exportech, ale POIGarmin v pluginech. Je to nakonec jedno a až poladím Combine, bude to už jedno úplně. Ale jen se ptám, jestli to tak má být, nebo to mám nějak divně.

Mám to úplně stejně, tak to asi tak má být. :)
  • 0

#203 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 22:47

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:
Ale vůbec jsem se nedopracoval k těm pluginům. V Konfiguraci pluginů mám jen tři. Asi mi tam ten čtvrtý chybí. Jak ho tam dostanu?

Musíš si dát Získat nové pluginy.
Najede ti stránka s geogetem a pak dáš seznam scriptů - exportní scripty- GPX Garmin. Pak už jenom automatická instalace a naistalovat do Geogetu. A mělo by to fungovat. :)

To předpokládám platí pro export GPX. A když to samé chci pro export POI, přes Poiloader? Nebo to bude také fungovat?
  • 0

#204 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 22:56

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:
Ale vůbec jsem se nedopracoval k těm pluginům. V Konfiguraci pluginů mám jen tři. Asi mi tam ten čtvrtý chybí. Jak ho tam dostanu?

Najede ti stránka s geogetem a pak dáš seznam scriptů - exportní scripty- GPX Garmin. Pak už jenom automatická instalace a naistalovat do Geogetu. A mělo by to fungovat. :)

To předpokládám platí pro export GPX. A když to samé chci pro export POI, přes Poiloader? Nebo to bude také fungovat?

Ano platí to pro export GPX, no a pokud chceš export poi, tak musíš naistalovat poi Garmin.
Ale jestli to bude fungovat i u poi, tak to ti neporadím. Zkus a uvidíš.
  • 0

#205 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 23:03

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

Ano platí to pro export GPX, no a pokud chceš export poi, tak musíš naistalovat poi Garmin.

Udělal jsem jak jsi psal. Mám tam ten plugin. Po nahrání GPX z GG do Oregona se mi objeví na mapě. Ale bez listingu, nápovědy atd. Jen souřadnice... A není mezi kešema uloženýma jako GPX, ale mezi Trasovýma bodama. Aještě beze jména. Jen jako Gc kod. To tak má být??
  • 0

#206 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 23:07

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

Udělal jsem jak jsi psal. Mám tam ten plugin. Po nahrání GPX z GG do Oregona se mi objeví na mapě. Ale bez listingu, nápovědy atd. Jen souřadnice... A není mezi kešema uloženýma jako GPX, ale mezi Trasovýma bodama. Aještě beze jména. Jen jako Gc kod. To tak má být??

Tak pak je někde chyba.
Jaký si dal export?
Musíš vybrat export pro Garmin -pro nové Gapmin GPS
Pak by si měl mít soubor se vším.
  • 0

#207 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2011 - 23:19

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

Tak pak je někde chyba.
Jaký si dal export?

Ha, super, je to ok. Používal jsem jiný export-který mi ale zobrazoval vše. Při hodně keších. Ale takhle jsem zadal tu jedinou (testovací na posun souřadnic) a nešel. Ten Nové Garmin GPS funguje:-)) Díky moc.
  • 0

#208 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2011 - 7:28

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

mbenik napsal/a:

vitablondak napsal/a:

Tak pak je někde chyba.
Jaký si dal export?

Ha, super, je to ok. Používal jsem jiný export-který mi ale zobrazoval vše. Při hodně keších. Ale takhle jsem zadal tu jedinou (testovací na posun souřadnic) a nešel. Ten Nové Garmin GPS funguje:-)) Díky moc.

<offtopic>we've heard you like to read so we've put message in your message, so you can read while you read.</offtopic>
  • 0

#209 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2011 - 7:41

Ještě jsem narazil na další problém: Když přepisuji v GG finální souřadnice druhé keše, tak mi to hlásí: Prefix musí být unikátní. Zůstal tam stále ten FI. Kolega předtím mi radil ho nechat... Co nastavit, abych mohl přepsat více finálních souřadnic?
  • 0

#210 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2011 - 8:07

A ty máš na jedné keši dva finál waypointy?
  • 0

#211 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 534 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2011 - 8:16

Klidne muze mit keska vice finalnich waypointu. Reseni je snadne, staci tam dat jiny prefix. Prefix musi byt u kazdeho waypointu v ramci kesky unikatni. Takze treba F2, nebo neco takoveho. Ja to treba pouzivam ve chvili, kdyz lustim nejakou kesku a pripada v uvahu vice variant. Proc by ne? V tu chvili mam treba dve-tri finalky, a proste uvidim, na ktere z nich tu kesku najdu. Pak si ty prebytecne finalky smazu. V tu chvili jsou ale korigovane souradnice na pendrek, protoze ty mohou z principu brat v uvahu jen jednu finalku. Ja nemam problem s navigaci primo na finalni waypoint (misto na kesku), takze problem nemam.
  • 0

#212 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2011 - 20:24

Ahojky, Nemel jste nekdo podobný problém a jak jste to resili? Dnes jsem si chtel aktualizovat do Oregon 450 databazí kesí CZ. Po vygenerováni Poi bodu z geogetu pomocí makra POIGarmin od medwyna_cz, jsem si to chtel nahrát do gpsky. Mám POILoader na verzi 2.70. Nahrátí bodů se rozbehne a kdyz se ukaze Priprava dat tak se to na 40% se ukoncí chybovou hláskou že "behem prípravy uzivatelských dat doslo k neocekávané chybe". Naposled jsem POI body aktualizoval 14.9.011 touto verzí POILoaderu a vse probehlo bezchybne. PS: presunuto z vlákna GeoPOI+POI Loader.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#213 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2011 - 21:39

Tak problem s POILoaderem vyresen. Delaji to kesky mnou odlovené které jsou v databázi GG pred posledními zmenami na Zememluvu. Po smazaní techto kesí z GG a vygenerování nového My Finds a nahrátí do GG uz si s tím POILoader poradil. Díky vsem za pomoc.
  • 0

#214 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 149 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2011 - 9:42

To je zajimava informace. Nic takoveho nepozoruji. Nalezenych kesi importovanych ze stareho gc.com mam mraky.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#215 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2011 - 10:07

Zkousel jsem postupne nahrávat do GPS POILoaderem jednotlivé slozky (aktivni, archivované, nalezené) a az u nalazených se POILoader seknul. Tak jsem nahrál zvlást kesky nalezené před zmenou na GCcom a po ní. Co bylo nalezené pred zmenou tak se znova POILoader seknul a dál jsem uz nepátral. Smazal jsme z GG vsechny nálezy a udelal nové My Finds a toto uz POILoader prechroustal bez chyby.
  • 0

#216 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 9:21

Konečně jsem se rozhoupal na používání tohoto exportu, ale nějak se mi nedaří rozchodit posun finálních souřadnic (z waypointu "Final location") na místo úvodních souřadnic. Waypoint mám nastaven jako "Final location", v nastavení tohodle exportu to mám zapnuté, ale asi mi ještě něco chybí. Nevím. Ale jinak se export tváří jako plně funkční, protože ostatní změny tam proběhnou jak mají. Verzi GG mám nejnovější.
  • 0

#217 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 969 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 9:43

EXPORT_FINAL_AS_STARTING = '1'; //1 - vychozi souradnice kese posune na misto finalniho waypointu.
predpokladam mas?
  • 0

#218 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 9:44

Jasně, to jsem nastavoval. Resp. ono to tak už bylo přednastavené. Jediné, co jsem pozměnil, tak bylo FINAL_CATEGORY na Final a EXPORT_STARTING_AS_REFERENCE na 0.
  • 0

#219 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 11:35

Tam muze byt vice duvodu.
Makro pouziva pro zjisteni, zda je keska vylustena nebo ne, funkci integrovanou primo v geogetu.

Delal jsi ten finalni waypoint v databazi rucne, nebo jsi ho uz naimportoval v GPX? V tom by mohl byt problem.
Problem by taky mohl byt v tom, ze finalni waypoint je primo na vychozich souradnicich.

Pokud ani jedno nevyjde, muzeme se na to zkusit podivat nekdy dneska vecer pres http://geoget.ararat...ript:teamviewer
  • 0

#220 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2011 - 15:25

Mám novej stroj, takže to je z gpx. Ještě jsem to ověřil - vytvořil jsem finální wpt teďka manuálně a souřadnice se přepsaly. Takže dotaz - ví někdo, jestli se s tím dá něco udělat? Nejsem IT, takže nevím, co tam ta fuknce dělá, s čím tam má přesně problém a tak.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama