GPX Garmin - Export pro Garmin GPS (Colorado, Oregon, Dakota, GPSMap 62)
Publikováno 14 říjen 2011 - 9:46
Pokud jsi mel na "starem stroji" geoget a ted na novem ho chtel nainstalovat znova, tak jsi mel spise zkopirovat cely datovy adresar nebo aspon databazi ze stareho pocitace do noveho.
Kdybys to precejen chtel udelat od piky, tak jsi mohl na export a import pouzit Geoget GPX v2. Ten je urceny na vymenu dat mezi dvema ruznymi geogety vcetne vsech doplnujicich informaci.
Kazdy waypoint v GG ma u sebe priznak, zda byl uzivatelem editovan nebo ne. Pokud tento priznak bod nema, GG u neho ulozeny final waypoint nepozna jako tvoji finalku a "opravene souradnice" ukazuji na vychozi misto. Proto se ti bod neprepsal pri exportu.
Jak to opravit co nejchytreji? Mam nejake tipy. Vyresim ti to na dalku pres teamviewer. Zkus se mi ozvat na icq nebo do soukrome zpravy a mrknem na to.
http://geoget.ararat...ript:teamviewer
Tohle staci nainstalovat a poslat mi jmeno a heslo.
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 14 říjen 2011 - 15:38
Publikováno 14 říjen 2011 - 17:30
Publikováno 17 říjen 2011 - 20:32
1. Proč se mi v listingu keše zobrazují HTML entity? Jejich odstranění byl pro mě hlavní důvod, proč jsem v minulosti začal toto makro využívat.
2. Jak se zbavím písmena C před názvem keše? Zkusil jsem odstranit kus kódu v šabloně jako někde níže uvádíte způsob odstranění těch ostatních písmenek (to bylo úspěšné), ale v tomto případě jsem sice céčko odstranil, avšak místo toho mám název ve tvaru %REPLACEFULL(% Rondel u obce bylany. Které znaky teda mám z šablony smazat, aby to bylo správně? Bohužel té syntaxi moc nerozumím, takže mé zásahy do kódu metodou pokus-omyl jsou spíše ke škodě než k užitku.
Otázka číslo mě ani tolik netrápí. Písmenko sem, písmenko tam. Jde mi hlavně o ty entity.
(Používám navigaci Oregon 550.)
Mnohokrát děkuji za laskavou pomoc.
Publikováno 17 říjen 2011 - 20:45
Publikováno 17 říjen 2011 - 20:52
Zkusil jsem ještě nahrát pomocí tohoto makra listing svojí keše, kam jsem ručně vkládal entity s číselným kódem, např. č. Tam je zobrazení češtiny korektní.
Publikováno 17 říjen 2011 - 21:01
mpik napsal/a:
Ta písmenka před názvem se mi jeví jako hodně užitečná. Přečtu si velikost a obtížnost už na displeji v mapě, nemusím do listingu.
To je otázka vkusu a názoru. Já osobně jsem se tyto kódy nenaučil používat, spíše mě tam ruší. Dávám přednost zobrazení co největší části názvu keše.
Navíc pokud už jsem si nainstaloval poslední aktualizaci firmwaru (která v jiném vlákně sklidila především kritiku), díky novému zobrazení těchto informací přímo pod názvem keše ztrácí připojování písmenek před název alespoň pro mě v tuto chvíli smysl.
Publikováno 17 říjen 2011 - 21:11
Publikováno 18 říjen 2011 - 8:27
Publikováno 18 říjen 2011 - 10:16
V sablonach se upravuji i vyskyty tech ruznych C a F a A a D a O a podobne. Ale k cemu ti vadi, ze na prvni pohled vidis, ze keska je vylustena a presunuta na cilove souradnice? Ze uz jsi ji nasel? Ze je archivovana? Ze je disablovana? Ze jsi jeji vlastnik?
Pokud chces jen proste jmeno, tak klidne smaz cely obsah sablony a nechej v ni jen a pouze
%NAME%
Co se tyka entit - znamena to, ze mas v databazi problem. Nevim odkud a jak jsi importoval, ale pravdepodobne to bylo nekdy v dobe, kdy GG pri importu z HTML zapominal tyto entity odstranovat.
Proved novy import a melo by to byt v poradku.
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 18 říjen 2011 - 19:27
medwyn_cz napsal/a:
Co se tyka entit - znamena to, ze mas v databazi problem. Nevim odkud a jak jsi importoval, ale pravdepodobne to bylo nekdy v dobe, kdy GG pri importu z HTML zapominal tyto entity odstranovat.
Proved novy import a melo by to byt v poradku.
Sice byl můj Geoget nainstalován zcela jako tabula rasa, žádné exporty databází ze starého počítače jsem neprováděl. Listingy zobrazované s entitami pocházely z nového PQ, tedy nešlo o starý import. Ale zkusil jsem to na Tvoji radu importovat znova. Pomohlo to. Pokud se nebude chyba opakovat, nebudu to už dál řešit. Díky za radu!
Ale k cemu ti vadi, ze na prvni pohled vidis, ze keska je vylustena a presunuta na cilove souradnice? Ze uz jsi ji nasel? Ze je archivovana? Ze je disablovana? Ze jsi jeji vlastnik?
Jak už jsem psal mpikovi níže, nenaučil jsem se je používat. Spíše mě ruší. Raději vidím co nejvíce z názvu. Pokud mám možnost volby, volím, aby se mi písmenka nezobrazovala. Akorát je to teď pro mě komplikovanější, protože moc nerozumím syntaxi šablon a nevím, co ty příkazy znamenají.
Když tak nad tím přemýšlím, obvykle do navigace filtruji a nahrávám pouze kešky, které jsou aktivní, jestě jsem je nenašel, nejsou moje, a mysterky obvykle již vyřešené. Tím pádem se pro mě písmenko před názvem stává nadbytečným. V 99,9 % případů jeho informační hodnotu prostě nevyužiju.
Publikováno 18 říjen 2011 - 20:48
Publikováno 18 říjen 2011 - 22:02
Publikováno 19 říjen 2011 - 8:13
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 04 červenec 2012 - 9:33
Publikováno 04 červenec 2012 - 9:42
LudaL napsal/a:
... finálový waypoint je uvedený zvlášť. Jde s tím něco udělat?
Zadat ručně FI waypoint
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 12 červenec 2012 - 9:00
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 12 červenec 2012 - 11:57
http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:skript:poigarmin
Musí se to sice ještě prohnat poiloaderem ale jinak to funguje podobně.
Ale nedělá to truhličky ;-)
Publikováno 12 červenec 2012 - 12:03
Publikováno 12 červenec 2012 - 22:52
HaLuMa napsal/a:
No, do tehle stare GPSky stejne nenacpes PQ, takze je to tam nejlepsi dat jako POI. A v tu chvili je ti jedno, ze nemas presunutou truhlicku, muzes se uplne stejne navigovat na finalni waypoint, ne?
Na export dat bych ja pouzil muj PoiEtrex.
PoiEtrex používám na POI body.
Ale pokud jedu třeba na 101 dalmatinů, tak to chci mít zadané jako WP, je to daleko přehlednější. Pokud by byla finálka rovnou truhlička, tak je to polovina bodů a ještě rovnou označíš nález.
Pokud se na FI bod naviguje u pár keší, tak je to brnkačka, ale čím více keší, tím je to nepřehlednější. A truhličky se odmazávají, body tam jsou všechny stále, spíše jich příbývá ....
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů