Přejít na obsah

Fotka

GPX Garmin - Export pro Garmin GPS (Colorado, Oregon, Dakota, GPSMap 62)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
440 odpovědí na toto téma

#301 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 19:27

Ahoj,

potřeboval bych nastavit exportní makro (buď GPX Garmin nebo Simple GPX), kterým bych si exportoval keše do MapSource tak, aby se mi v názvu bodu zobrazovalo namísto GC kódu Typ bodu, D/T a název keše a v Komentáři bodu hint keše. Keše by měly být bez listingu.

Které makro použít a případně jako ho nakonfigurovat?

Díky za odpověď

Tento příspěvek byl upraven od majkeld: 18 listopad 2014 - 19:28

• 0

#302 spm

spm

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2014 - 13:37

U GPXGarmin exportu jsem narazil s Coloradem (teda Coloradem 300, jiný model na ozkoušení nemám) s problémem, kdy se GPS poměrně velice často vypínala při zobrazování mapy (stejná situace, která je popsána tady: http://www.geocachin...í-při-navigaci/ ). S medwynovou pomocí jsem začal bádat a nakonec dospěl k tomu, co tento problém způsobuje. Coloradu se zjevně nelíbí, když v GPX souboru u některých tagů s CDATA sekcemi končí obsah CDATA koncem nového řádku (skoro určitě to způsobuje u tagu name a groundspeak:name, ale je možné, že i u dalších). Tím se také liší obsah originální PQ z gc.com a exportu z GeoGetu. Exportní makro jsem upravil tak, aby přebytečné bílé znaky na začátku/konci eliminovalo (dopsal jsem akorát volání trim na všechny tagy, které mají CDATA). Za mě to nyní vypadá v pohodě; Colorado se nevypíná a ani jsem si nevšiml žádného jiného neduhu. A ačkoliv si myslím, že by to opravdu nic rozbít nemělo, bylo by dobré to otestovat. Takže pokud má někdo náladu testovat (a to i s jinýma GPSkama, pro zjištění, zda to nerozbilo něco, co fungovalo)... :-) ... tak upravené makro je v příloze. V druhé příloze je diff toho, co jsem změnil.

Jako správný prudič jsem to reportoval i jako critical bug Garminu, ale moc bych nesázel na to, že s tím budou chtít něco dělat (zvlášť, když se ten problém patrně vyskytuje jen na prehistorických modelech) :-)

Přiložený soubor (y)

• 0

#303 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2015 - 23:31

Když mi padá export keší, jak nejlépe dohledat, kde je problém ?

Řádek s chybou vím, ale přijde mi, že to nesedí :-(

Přiložené miniatury

• GG_err.jpg

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#304 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2015 - 22:14

Ahojte,

řeším podobný problém jako řada kolegů, přesto jsem asi blbě hledal a nenašel tu správnou odpověď.

Mám k dispozici Garmina Oregon 650. Exporty dělám z GeoGetu pomocí makra "GPX Garmin - pro nové Garmin GPS" (gpxgarmin.gge.pas).

1/ Co mne potřebuji změnit je nastavení vlastních ikon pro jednotlivé keše a jejich waypointy. Kde se to prosím dělá, klidně jako pro lamu :) Kam nahrát vlastní ikony vím.

2/ Jak docílit toho aby se v navigaci zobrazovala nahoře ikona keše a pod ní ostatní "balast" (waypointy)?

3/ Jak neiportovat výchozí souřadnice, ale jen finální (a k nim ale zachovat veškeré waiponty)?

- asi stačí jen upravit EXPORT_STARTING = 0, je to tak?

Jde okno s Konfigurací pluginů zvětšit, aby si to mohl pořádně pročíst co se u položek píše?

Možná, že jsem si někde něco rozhodil, když jsme v minulosti elaboroval s výstupy.

Děkuji předem.

Tento příspěvek byl upraven od PatPlusMat: 23 únor 2015 - 22:22

• 0

#305 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 7:45

Nastavení ikon musíš přepsat v makru, už jsem to sem dával. Chvilku jsem to ladil, než jsem byl se symboly spokojen, tak si to klidně polaď taky.

Mám to tam takhle:

{Metoda vraci jmeno symbolu, ktery ma byt pouzit pro waypoint}
function WaypointSymbol(WptType : String): String;
begin
  Result := WptType;
  if (CHANGE_WAYPOINT_SYMBOLS = '1') then
  begin
    case WptType of
      'Final Location':           begin Result := 'Flag, Red'; end; 
      'Parking Area':             begin Result := 'Parking Area'; end;
      'Question to Answer':       begin Result := 'Flag, Green'; end;
      'Reference Point':          begin Result := 'Flag, Blue'; end;
      'Stages of a Multicache':   begin Result := 'Flag, Green'; end;
      'Trailhead' :               begin Result := 'Flag, Blue'; end;
    end;
  end;  
end;

• 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#306 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 8:45

Díky za kopanec k ikonám waypointů. Našel jsme tedy, že je to v souboru gpxgarmin.gge.pas.

Kde se nastavují ikonky pro typy keší?

Poradí i někdo i s:

2/ Jak docílit toho aby se v navigaci zobrazovala nahoře ikona keše a pod ní ostatní "balast" (waypointy)?

Jde okno s Konfigurací pluginů zvětšit, aby si mohl pořádně pročíst co se u položek píše? - chápu, že to je spíše obecný dotaz na GG.

• 0

#307 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:10

Poradí i někdo i s:

Tomuhle nerozumím, jak to myslíš a kde to chceš vidět.

V jaké volbě to zobrazuješ ? Já si buď zobrazuji keše i s listingem a nebo jsou zobrazovat samostatné WP.

Asi si to rozděl na dvě varianty dat:

Já exportuji okolí, vyřešené mystery a vybrané keše do GPX tím upraveným makrem. Exportuji to včetně WP, GPS má limit dost vysoko, tak se to vejde bez potíží.

A pak si dělám POI soubor celé ČR. A ke keším tu přičítám i ŘOPíky a databázi pomníčků a další body, co tam chci.

A ještě si exportuji spoilery, to je vlastně taky POI soubor, i když to jde i jinak. Jsem zavedený na POI, tak si dělám POI.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#308 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:18

Potřebuji aby nebyla v navigaci ikonka keše schovaná pod ikonkou waypointu :) v náhledu na mapě.

Tento příspěvek byl upraven od PatPlusMat: 24 únor 2015 - 9:19

• 0

#309 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:41

Zkus GPX keší bez waypointů a POI waypointů (nebo keší s waypointy). GPX by mělo být vždycky nad POI.

Já používám GPX výběr keší bez waypointů (pro Field Notes) a ostatní mám v POI (keše s waypointy, řopíky, waymarky, triangulační body).

• 0

#310 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:43

Tak právě tohle dělám přes POI. Keše jako GPX bez waypointů, waypouinty jen jako POI (a do POI dávám ale všechno, včetně listingů i nalezených keší, tam limit není a dostanu se tak případně i k listingu nalezené keše).

Na waypointy se stejně nedá v Oregonu navigovat přímo z menu Poklady, tak je to jedno a nežere to limit, který je jen 2000 WP u O450.

Ikony u POI jsou navržené tak, aby byly menší, ale třeba disablované jsou škrtnuté a to škrtnutí je větší než ikona keše v GPX. Tj. Ikona keše z GPX překryje ikonu z POI, ale u disablované je vidět přečnívající přeškrtnutí, tj. i v GPX poznáš disablovanou, což normálně nejde.

Chce to jen udělat si správný filtr (Nenalezené bez WP, v rozumné oblasti) a pak už je to na sestavení dávky v Combine. A poté co v GG je k dispozici i nový generátor POI, který neotravuje tak jako originální POIloader, je nahrání do navigace na jedno kliknutí (a delší čekání, protože sada GPX pro POI pro všechny keše z databáze se generuje dost dlouho).

• 0

#311 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 9:50

OK díky za rady, pohraji si ještě s mou dávkou Combine. Jsem smlsaný LOCUSem a jeho přehledností. Ovšem na navigování, výdrž, ... je lepší Garmin.

• 0

#312 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 10:16

Potřebuji aby nebyla v navigaci ikonka keše schovaná pod ikonkou waypointu :) v náhledu na mapě.

Aha, já z mapy keše prakticky nevybírám. Ale to snad nastane, jen když je WP a keš těsně u sebe.

Já tedy exportuju i WP, mám rád, když v mapě vidím vše. Pokud je toho moc na jednom místě, tak si raději upravím měřítko mapy.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#313 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 11:57

Já tedy exportuju i WP, mám rád, když v mapě vidím vše.

Když se ti to vejde do navigace, proč ne. Já dávám v GPX jen svůj kraj a sotva se do těch 5000 vejdu. A protože jsem hodně bodů zaměřoval a zatím je z navigace mazat nechci, mám z těch povolených 2000 WP asi tisícovku obsazenou vlastními body. Faktem je, že už bych to smazat mohl (a příslušná GPX se změřenými body mám uložená). Nové navigace mají limity jinde, spíš limity skoro nemají, tam už je to jedno.

• 1

#314 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 682 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 13:05

> Já dávám v GPX jen svůj kraj a sotva se do těch 5000 vejdu.

>A protože jsem hodně bodů zaměřoval a zatím je z navigace mazat nechci,

>mám z těch povolených 2000 WP asi tisícovku obsazenou vlastními body.

A nebylo by lepší, na ty vlastní body, použít POI strukturu ?

Já nedávam ani celý kraj, ale exportuju si polygon okolí, kde beru sousední příhraničí a další zajímavé lokality.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#315 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2015 - 13:47

Nebylo. Spíš je už smazat. GPX jsem totiž komplikovaným způsobem transportoval do GISu (nebo jednoduchým do ArcGisOnline) a hodilo se mi, že jsem tam ty body viděl i za půl roku, když jsem tam byl znova. Teď tam asi nepojedu, tak už to můžu smazat, případně si tam příslušné GPX vrátit. Mít to trvale jako POI taky není špatný nápad. Jenomže stejně - 5000 keší je limit, skoro každá má nějaký parkovací waypoint, některá spoustu vyhlídek, stagí - tj. waypointů je vždycky víc než keší a přitom je limit obrácený. A na waypointy nebo trasové body se stejně nedá přepínat při hledání keše, jen ze samostatného menu nebo nakliknutím z obrazovky. Tak je to vlastně jedno, jestli jsou to WP, nebo POI. S tím, že POI mohou mít vlastní ikonku.

A ten kraj jako GPX mi vychází jako rozumný kompromis, dobře se filtruje. Jako druhou variantu mám okolí cesty na chatu. A POI je rezerva, když zrovna mám nahrané GPX toho druhého regionu, př. když se dostanu úplně jinam.

• 0

#316 radulik.cz

radulik.cz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2015 - 21:06

Ahojky,

jako začínající geokačer BM jsem si nainstalovala geoget, abych mohla naplno využít popis kešky se vším všudy v GPSce. Nicméně při exportu přes GPX Garmin - pro nové Garmin GPS se mi do mé Dakoty 10 stáhne vše, jen ne hint, přestože ho mám v geogetu importovaný součástí listingu. Co dělám špatně? Děkuji za rady.
  • 0

#317 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2015 - 8:12

2 radulik.cz Nevím jak v Dakotě, ale v Oregonu je hint vidět až poté, kdy zvolím Jdi (na keši kterou jsem si určil k odlovu) a poté zavřu mapu a v menu skočím na Geocaching (Schránky s poklady) - Zobrazit nápovědu... 

Samozřejmě jednotlivá tlačítka můžeš mít trošku jinak popsaná, protože překladů bude patrně víc druhů

Tento příspěvek byl upraven od ReVIZ: 22 březen 2015 - 8:19

• 0

#318 kozohroch

kozohroch

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2015 - 15:30

2 radulik.cz Nevím jak v Dakotě, ale v Oregonu je hint vidět až poté, kdy zvolím Jdi (na keši kterou jsem si určil k odlovu) a poté zavřu mapu a v menu skočím na Geocaching (Schránky s poklady) - Zobrazit nápovědu... 

Samozřejmě jednotlivá tlačítka můžeš mít trošku jinak popsaná, protože překladů bude patrně víc druhů

Taky mám Dakotu 10 a s hinty je to tam podobně, jako podle ReVIZe v Oregonu - hint je přístupný až po počátku navigování (tj. "Jdi"). V menu je pak pod "tlačítkem" Geocaching dostupná i položka "Zobrazit radu". Je vidět, že ti, kdo lokalizovali systém Dakoty do češtiny, asi moc kačeři nejsou. Nebo to alespoň u všech přístrojů od stejného výrobce nepřekládají stejně.

• 0

#319 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2015 - 18:50

Ono zalezi na nastaveni exportu - muzes to bejt videt i primo v listingu v navigaci. Je to jen o tom, co je v sablone.

• 1

#320 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2015 - 19:18

Ono zalezi na nastaveni exportu - muzes to bejt videt i primo v listingu v navigaci. Je to jen o tom, co je v sablone.

Presne tak, dokonce snad neni problem dat hint i do nazvu kese......

• 0

:ph34r:  Google Pixel 8 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

hlavsic.png

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama