Taky jsem si schválně obhlídla keše, kterejm jsem dala mašli, a zjistila jsem, že
1) zhruba 50% jich je T>3.
Vůbec nejvíc jich je T4, což spolu s jejich menším výskytem už cosi vypovídá. Jo, asi to bude tak - nejradši ze všeho mám obtížnější terény, ale takový, který jsou ještě dostupný pro normálního smrtelníka bez speciálního vybavení, výcviku a sportovní zdatnosti. Plavání přes řeku, podlejzání pod jezem, lezení na stromy s dosažitelnejma větvema, skalky a kopce, sem tam nějaká jeskyně nebo potok v tunelu. Tyhle jsou taky skoro vždycky v přírodě a na pěknejch místech.
2) ty zbylý už jsou hlavně mysterky a dlouhý (cyklo)multiny, sem tam nějaká earthka, webka či letterbox.
Ráda luštím něco, co je pro mě výzva, je to vtipný a vyžaduje to chvíli si lámat hlavu. Nemám na to ale tolik času, kolik bych ráda, jinak by D3+ mysterek bylo mezi oblíbenými asi víc. Co naopak fakt nemusim, jsou mysterky na googlení obskurdních rockovejch skupin, slabomyslnejch seriálů a zejména sportovních klubů a událostí. Tyhle sbírám fakt jen v nejbližším okolí HC, případně při delším pobytu na místě, kde nic jinýho není. A jdem-li na keš ve víc lidech, s radostí jejich řešení (nikoliv luštění ) přenechám některému jinému kolegovi.
3) Těch pár zbylejch tradiček s T< 3 má buď zvlášť dobrou schránku (Jirkaamates, Yaro.sh, Hradník, Aranyafëa) nebo je na zvlášť pěkným místě. Případně nějaká ta srdeční záležitost - betatest, FTF.
K problému místo x pixla:
Taky mám ráda přírodu a krásný místa. Ale bydlím v Praze, kde tý přírody není tolik, kolik bychom si přáli. A nemám k dispozici auto ani tolik času, abych mohla furt někde trajdat za kešema v lesích a skalách daleko od HC. Na druhý straně je tu kolem spoustu zajímavejch věcí, který za upozornění stojí, a spoustu geosousedů s invencí, kteří dokážou člověku něco vtipnýho a zajímavýho sdělit a přivzdělat ho i prostřednictvím zajímavý keše na ne zrovna krásným, leč poučným místě. Takže za každou takovou keš jsem neobyčejně vděčná, ač bych samozřejmě radši než jakkoliv promakanou keš cestou na nákup lovila celodenní cyklomultinu mezi rozkvetlými loukami . A taky já těžko můžu zakládat keše někde v nádhernejch horách, ale můžu si dát po všech stránkách záležet na keši pár set metrů od HC. Aby to prostě nebyla zbytečná keš o ničem. Těch je, žel, aspoň tady u nás, pořád dost.