Vybírání CWG z lognutých kešek
Publikováno 11 listopad 2009 - 9:56
Zajímal by mě váš názor na vybírání CWG (potažmo jiných předmětů mimo TB+GC) z již lognutých kešek.
Než mě začnete kamenovat ať si pročtu forum, tak jsem podrobně nastudoval podobná vlákna o vykrádání CWG zde:
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0
a o vybírání GC+TB z lognutých kešek zde:
http://www.geocachin...588#post_151588
U GC je to jasné, jde o to aby předmět cestoval, proto ho můžu kdykoliv vyzvednout a přemístit i z lognuté kešky. Já osobně to nedělám, GC beru jako formu odměny pro kacera, nicméně pokud se v mém okolí objeví nějaký GC, zajdu tam, pokochám se, vyfotím se a zaloguju ho. Stejně mi nepatří, musím ho dát dál, tak o co jde.(Ještě se mi nestalo, že bych mohl GC nějak výrazněji pomoc, např. cestou do zahraničí, než by pomohl jiný kačer).
Jinou situaci vidím u CWG (nebo jiných sběraleských předmětů). Můžu přijít do kešky, kterou jsem již navštívil, něco si vybrat, samozřejmě fair trade? A co pak? Zalogovat do logbooku, nebo na net, nebo na obojí? A co když by nešlo o CWG ale o kinderfigurku? Nebo kaštánek?
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:03
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:08
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:09
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:17
Parkis napsal/a:
proti žádným pravidlům to není, pokud dodržíš fair-trade a zaloguješ jak do logbooku tak na gc.com
že na tebe někteří jiní budou koukat jako na hamouna už je jiná věc
Proč na hamouna, vždyť to je podobné jak FTF.
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:18
proti žádným pravidlům to není, pokud dodržíš fair-trade a zaloguješ jak do logbooku tak na gc.com
že na tebe někteří jiní budou koukat jako na hamouna už je jiná věc smiley
A o to mi právě jde. Pokud se rozhodnu něco sbírat a nemám jinou možnost, jak se k tomu dostat, bude na mě pohlíženo jako na hamouna?
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:21
To jsem neřekl, mě je to třeba úplně fuk. Jen jsem chtěl upozornit že jsou lidi kteří to takhle vnímají (nejspíš proto že je ten dotyčný předběhllalos napsal/a:
A o to mi právě jde. Pokud se rozhodnu něco sbírat a nemám jinou možnost, jak se k tomu dostat, bude na mě pohlíženo jako na hamouna?
Publikováno 11 listopad 2009 - 10:50
Publikováno 11 listopad 2009 - 14:59
Publikováno 11 listopad 2009 - 15:13
Dělám to taky tak - měním CWG za CWG - jenom to nepíšu do logu ani na gc.com
To je podle mě v pořádku. V krabce bude pořád 1 CWG. Kacer, který ji najde stejně dopředu neví která mu padne, takže je vše OK. Pokud ale nemám CWG na výměnu a trejdnu ji za něco jiného v odpovídající hodnotě, asi bych to zalogovat měl. Někdo mrkne na listing, těší se na kolečko a
Publikováno 11 listopad 2009 - 15:18
lalos napsal/a:
Dělám to taky tak - měním CWG za CWG - jenom to nepíšu do logu ani na gc.com
To je podle mě v pořádku. V krabce bude pořád 1 CWG. Kacer, který ji najde stejně dopředu neví která mu padne, takže je vše OK. Pokud ale nemám CWG na výměnu a trejdnu ji za něco jiného v odpovídající hodnotě, asi bych to zalogovat měl. Někdo mrkne na listing, těší se na kolečko a
Někdo mrkne na listing, těší se na kolečko předchozího nálezce a na místě už podesáté Medcin....no nevím, podle mě by se to logovat mělo
Publikováno 11 listopad 2009 - 15:47
Publikováno 11 listopad 2009 - 16:09
Publikováno 11 listopad 2009 - 17:44
Publikováno 18 listopad 2009 - 13:25
1. co za něj?: mám za něj do cache dávat něco za výměnu, když je určen jako sběratelský kousek? A co je adekvátní? A nebo se prostě může "vzít zdarma" jako GC a TB, protože je prostě určen ke sbírání?
2. poslat dál?: není mi jasné, zda se může poslat dál, pochopil jsem, že slouží jako podpis kačera, že zde byl. Můžu ale takto "podepsat" cache, kde nikdy kačer nebyl - tedy přemístit ho jinam?
díky za vstřícné odpovědi
Publikováno 18 listopad 2009 - 13:28
Publikováno 18 listopad 2009 - 17:23
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů