Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#261 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 13:44

kapsa napsal/a:

kolombo napsal/a: Když se odpoutáš od toho sbírání bodů, tak jak Vlečka, tak Knoflík jsou v pěkném prostředí a když se nad tím zamyslíš, tak, jako dlouhou multi, by to těžko někdo lovil.

No zrovna vlecka by podle me byla jako jedna multina naprosto skvela, takhle je to jen jedna z mnoha "bodosbernych" blbin. Je jasny, ze by tam neprisla ani desetina lidi ale ti, co byt tam jeli (ja bych teda jel urcite), tak by si toho o to vic vazili, protoze by to byl sice jen jeden bod ale o to cennejsi, protoze by byl vyjimecny, treba jako jiz nekolikrat zminena Husi cesta.

V tomhle máš asi pravdu, ale dnes je doba velkokešování.

Když si porovnáš počty logů, tak k 20.7.2011 má:
84 vlečka GC2RH2G 769 logů
Husí cesta GCM443 290 logů
a třeba Cesta pro Otylku GCZ39R 54 logů.

Je jasné, že pokud chceš keš ve stylu "Hospoda na mítince", tak dlouhá multi v pohraničí to jistí :-)

Třeba autor Vlečky chtěl hodně logů :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#262 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 13:56

kolombo napsal/a: V tomhle máš asi pravdu, ale dnes je doba velkokešování.

O tom nepochybuju, kvantita drti kvalitu na vsech frontach, cemu se taky divit ve spolecnosti, kde bezkonkurencne nejprodavanejsi noviny jsou Blesk, ze .... ;)
Jinak jsi jeste jsi zapomel brat v uvahu cas, ze ta vlecka to nasbirala za par mesicu, kdezto Husa za nekolik let. :|
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#263 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 14:30

kapsa napsal/a:

O tom nepochybuju, kvantita drti kvalitu na vsech frontach...|

Jojo sel jsem na multi Litomericke vzpominky a byl jsem moc rad ze tam v ty oblasti je taky Cesta protoze jsem si nani spravi chut.

Multina co vas posle na 15km mezi pole po okreskach je fakt zazitek.

Takze ono... kdyz to nema 20fav bodu tak je mnohem lepsi planovat prochazku kolem tradicek nez podel nejake multiny...
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#264 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 14:54

semik75 napsal/a: Multina co vas posle na 15km mezi pole po okreskach je fakt zazitek.

Ale kdyby na tech 15km po tech samych okreskach bylo misto jednoho bodu sto, tak by ti to nevadilo, ze ?? ;)
Ale jasne, dlouha multi jeste neznamena ze je automaticky taky dobra. Nicmene i ty "nejhorsi" a nejobycejnejsi a tolikrat odsuzovane zaokapove mikrosky maji aspon to hlavni - listing nebo jinou zajimavost ....
  • 0

#265 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 15:00

kapsa napsal/a:

O tom nepochybuju, kvantita drti kvalitu na vsech frontach, cemu se taky divit ve spolecnosti, kde bezkonkurencne nejprodavanejsi noviny jsou Blesk, ze .... ;)
Jinak jsi jeste jsi zapomel brat v uvahu cas, ze ta vlecka to nasbirala za par mesicu, kdezto Husa za nekolik let. :|

Čas jsem zanedbal záměrně, to bych se upočítal.

Ještě by se dalo porovnávat data na úplně snadné mysterce s tradičkou, to je taky neskutečný rozdíl v návštěvnosti.

Berme jako fakt, že většinově frčí nasbírat co nejrychleji co nejvíce bodů.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#266 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 15:02

kapsa napsal/a:

semik75 napsal/a: Multina co vas posle na 15km mezi pole po okreskach je fakt zazitek.

Ale kdyby na tech 15km po tech samych okreskach bylo misto jednoho bodu sto, tak by ti to nevadilo, ze ?? ;)

Vedel bych do ceho jdu predem. To povazuju za obrovskou vyhodu. Prekvapeni, obvzlast v teto podobe nevitam.

edit: quoting
  • 0

#267 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 15:12

kolombo napsal/a: Berme jako fakt, že většinově frčí nasbírat co nejrychleji co nejvíce bodů.

O tom neni pochyb - je to jako s tim ctenim, ktere jsem tu uz zminoval - knizni vydavatelstvi skomiraji, kdezto bulvar vychazi v neuveritelnych nakladech. To, ze to vetsina preferuje ale jeste neznamena, ze je to dobre ....
  • 0

#268 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 15:59

kapsa napsal/a:

kolombo napsal/a: Berme jako fakt, že většinově frčí nasbírat co nejrychleji co nejvíce bodů.

O tom neni pochyb - je to jako s tim ctenim, ktere jsem tu uz zminoval - knizni vydavatelstvi skomiraji, kdezto bulvar vychazi v neuveritelnych nakladech. To, ze to vetsina preferuje ale jeste neznamena, ze je to dobre ....

Dobře to není, ale k tomu vede to, že společnost, hlavně její rádoby elity, se snaží vychovat si co nejvíce blbců, co je budou volit a podporovat.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#269 Obludka

Obludka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 16:02

wmh napsal/a:

Paper-trail
aneb krutá pravda o archivaci jednoho powertrailu

Při dnešním výletu začínám chápat -
včerejší tatarák nebyl dobrý nápad.
Za šipkou v úprku, pak úleva za bukem.
Ať hodí kamenem, kdo by se neutřel logbookem!
Ufff! Tak kde bude další? Vystačí mi síly?
Snad zachráním znovu trenky, na poslední chvíli...
Hnačka mě honí dál, po mezi, po poli.
V mysli pak roste strach - z mutanta E.coli!
Po pár desítkách keší mě osvítí poznání:
mít dneska DNF – je skutečně k posrání...
A tak, když mám signál, posílám SMS, maily:
„Nechoďte bez toaleťáku - na tyhle powertraily!“
A je mi líto ownera – z mé stovky logů musí prostě vypěnit:
V keši je nasráno a došel logbook. Potřebuje vyměnit !!!

:o :) :P :D B)
  • 0

#270 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:01

kolombo napsal/a:
Ještě by se dalo porovnávat data na úplně snadné mysterce s tradičkou, to je taky neskutečný rozdíl v návštěvnosti.

Důvody k preferování tradiček mohou být úplně jiné:
Já nejsem žádný velký sběrač bodů, přesto se multinám a mysterkám, zejména dál od HC, plánovitě vyhýbám. Mysterkám proto, že chci trávit čas v přírodě, ne u počítače, takže co nemám do 5 minut, zavírám. Navíc po vyluštění občas zjistím, že finálka je jinde, než kam chci jít. U multin proto, že většinou nevím kudy a kam povedou, takže je těžké je do plánovaného výletu zahrnout.
Prostě tři tradičky na třech zajímavých místech jsou lepší než jedna multina přes tři zajímavá místa. Ne kvůli dvěma bodům navíc (to bych si mohl skočit do Prahy a mít za půl dne tolik, co normálně za měsíc), ale kvůli snadnějšímu plánování.
  • 0

#271 AHA & team

AHA & team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:06

kapsa napsal/a:
No zrovna vlecka by podle me byla jako jedna multina naprosto skvela, takhle je to jen jedna z mnoha "bodosbernych" blbin. Je jasny, ze by tam neprisla ani desetina lidi ale ti, co byt tam jeli ...

Vy nevidíte *master-plan*, který s tím má vlastník: tisícovka lidí trasu vlečky krásně prochodí, on ji pak za všeobecného brekotu archivuje a na vzniklé krásné pěšince udělá 16 km multinu pro fajnšmekry. ;)
  • 0

#272 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:19

...spíš by bylo zajímavé zjistit co říkají místní na ten neutuchající nával pochodujících kačerů. Neotevřeli už na trase nějakou novou hospodu aby se nemuselo zbytečně scházet z trasy ?
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#273 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:41

na vzniklé krásné pěšince udělá 16 km multinu
Ale kdepak. Položí koleje a bude pronajímat drezíny. :-)

Orlík je nuda, pořád v lese po rovině. To kdyby tak chtěl někdo udělat něco podobného z Křimova do Reitzenheinu.
  • 0

#274 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 8:50

Vláček napsal/a:

kolombo napsal/a:

Důvody k preferování tradiček mohou být úplně jiné:
Já nejsem žádný velký sběrač bodů, přesto se multinám a mysterkám, zejména dál od HC, plánovitě vyhýbám. Mysterkám proto, že chci trávit čas v přírodě, ne u počítače, takže co nemám do 5 minut, zavírám. Navíc po vyluštění občas zjistím, že finálka je jinde, než kam chci jít. U multin proto, že většinou nevím kudy a kam povedou, takže je těžké je do plánovaného výletu zahrnout.
Prostě tři tradičky na třech zajímavých místech jsou lepší než jedna multina přes tři zajímavá místa. Ne kvůli dvěma bodům navíc (to bych si mohl skočit do Prahy a mít za půl dne tolik, co normálně za měsíc), ale kvůli snadnějšímu plánování.

Mam to uplne stejne. Jedine meritko, ktere k tomu zkousim uplatnit je pocet favorit bodu - to mi prijde jako parametr, kterym se daji srovnat krabicky ruzneho typu.
  • 0

#275 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 8:54

Vláček napsal/a:
Orlík je nuda, pořád v lese po rovině. To kdyby tak chtěl někdo udělat něco podobného z Křimova do Reitzenheinu.

Vyraz do Krupky, bylo to docela jiny kafe nez ten Orlik ;)
  • 0

#276 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 8:57

favourite body se precenuji... jsoou i u cachi, ktere stoji za vyliz, ale nekomu to neco pripomnelo, tak tam da bodik...
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#277 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 9:21

nosferatu XIII. napsal/a:
favourite body se precenuji... jsoou i u cachi, ktere stoji za vyliz, ale nekomu to neco pripomnelo, tak tam da bodik...

Pokud má keš jeden až dva, tak to nevypovídá o ničem, ale pokud jich má výrazně více, někdy i skoro stejně jako nálezů, tak to o něčem snad vypovídá, ne ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#278 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 9:27

Vláček napsal/a:

Pár dní zpátky jsem si prakticky vyčistil Hlinsko, včetně tradiček, multin a několika mysterek. Poměrně správně jsem odhadl, že u multin a mysterek zvládnu objezdit i ty tradičky. Stačila na to drobná příprava, kolo a jedno odpoledne.

Myslím, že za tím lovit jen tradičky, je především nechuť jít do jakékoliv trochu neplánované akce. Koukám, že jste prostě jen málo dobrodružní, tím to je :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#279 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 10:06

semik75 napsal/a:

Vláček napsal/a:

Vyraz do Krupky, bylo to docela jiny kafe nez ten Orlik ;)

Tam žádná železnice nebyla. :-)
Křimov zmiňuju, protože je to nejhezčí zrušená železnice u nás, takže zážitek oproti Orlíku by byl větší (dva obří viadukty, spousta menších mostků, jenom tunel chybí :-) - na těch nejhezčích místech kešky jsou). Ale plně chápu, proč kačer od Příbrami založil sérii na Orlík, a ne v Krušných horách.
  • 0

#280 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 10:11

Vláček napsal/a: Křimov zmiňuju, protože je to nejhezčí zrušená železnice u nás, takže zážitek oproti Orlíku by byl větší (dva obří viadukty, spousta menších mostků, jenom tunel chybí :-) - na těch nejhezčích místech kešky jsou). Ale plně chápu, proč kačer od Příbrami založil sérii na Orlík, a ne v Krušných horách.

Skoda, ze to mam tak z ruky, jinak bych tam hned udelal multinu nebo wherigo, je to opravdu uzasny misto ....
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama