Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#321 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:39

Všechno může být pravda, ale v důsledku tu jen plýtváte energií;)
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#322 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:40

Já neplýtvám, čekám až druhá polovička zvedne svoje pozadí a půjde na lov:)
  • 0

#323 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:41

v podstatě.... snažím se neusnout
  • 0

#324 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:45

No dobrá, tak můžeš jít obejít zatím všechny prznitele pravopisu a řádně jim naložit:D:D
  • 0

#325 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:47

:D:D:D Já ¨bych teda radši tu kešku... to je přeci jen lepší náplň večera... Když už jsme kolem ní dneska u finále mysterky bloudili...B)
  • 0

#326 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 22:56

To bude spíš dlouhá noc:D
  • 0

#327 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 23:10

Já osobně mám v posledních dnech, hodinách hodně depresivní pocit z té naší české geo komunity po spuštění Challenges... komunita se ukázala jako zcela netolerantní. Ta hysterie, co se rozpoutala po zveřejnění a chování některých neolitických kačerů a jejich Donaldích nohsledů bylo desivé. Připokakanost o jejich "čisté a pravé" bodíky byla opravdu humorná. Znovu se ukázalo, jak je v téhle dolině důležíté měřit si pindíka a IQ. Měl jsem za to, že tahle hra je jednoznačně o tom, že si sám zvolím a rozhodnu, co budu hledat, kam půjdu a z čeho budu mít radost a ne o tom, aby mi někdo "velký" s "malým" nařizoval, co je správně... Že někdo chtěl líbat žabáka? No a proč ne?! Líbí se ti to? Je to pro tebe challange? Je to sranda a recese? Tak do toho jdi! Já už svoji fotku s žabákem mám a je mi líto, že je archivovaná, protože to beru jako srandu a recesi... na druhou ta tvoje supr mysterka s obtížností 4 a terénem 4.5, kdy musím uhodnout délku tvého ... (každý si doplní) a vyšplahat na májku vedle tvé chalupy z vysoka kašlu, protože je to větší haluz než ten žabák... Ale hlavně já sám se rozhodnu co chci a kam půjdu, mám volbu. A že je na profilu, stránkách a já nevím kde nějaká záložka, kde se zobrazují nějaké challlenges nebo Wherigo či co je mi fakt putna. Chci to hrát, hraju to. Nechci to hrát, nechám být a jsem v klidu. Ale nekazím a nesabotuji hru ostatním. Škoda že nejde vypalcovat nějaké zcela stupidní mysterky nebo multiny či wherigo kešky. Bylo by docela účelné zavést palcování i na keších. Bylo by to lepší než favorités či jakékoliv bodování... Aspoň by se dala vypalcovat tic tac krbička za školou nebo zcela úchylná mysterky 5/5
  • 0

#328 Popina

Popina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 23:12

stanny_Tigo napsal/a:

a kdo bude určovat, kdo ho má mít a kdo ne? ty? nebo nějaká rada starších? a kdo bude určovat kdo bude v ní?
že někdo pýše s chibama, může bít i zdrawotný problém.. dislexie, disgrafika? to teď netuším, ale na základce s náma chodil kluk, který něčím podobným trpěl. nebo nebudou moct volit i lidi co rrrráčkujou?
třeba ten dotyčný neví jaké napsat i/y ale zase je dobrý v něčem jiném, na co ten, co píše bez chybičky, čumí jako sůva z nudlí...

Kecy, kecy, kecy. Když vím že píšu jako dobytek, tak to nechám alespoň projet kontrolou pravopisu třeba v blbým Wordu. Je to jen blbost, nebo lenost a neschopnost. Proč tomu člověku nevadí že vypadá jako debil? Protože se vždycky najde banda XXX, kteří toho chudáčka budou omlouvat nemocí. On je dneska každej nemocnej. Dřív to byl flink a lenoch, dneska je to chudinka dyslektik.
A jinka ano, klidně bych to určoval já, proč ne. :-P

Je divné, že ty nadáváš na pravopis, když v něm sám děláš docela podstatné chyby. (*Když vím, že píšu jako dobytek, tak to.... Proč tomu člověku nevadí, že vypadá jako debil?... ) Sám bys to neměl určovat, neboť děláš opravdu velké chyby v pravopisu. Navíc dyslexie byla vždy poruchou, která se ovšem dá s postupem času léčit. Nicméně v první třídě je tato nemoc ještě v raném stádiu, takže není tak lehké s ní nakládat. Ale k věci. Myslím si, že TY bys ROZHODNĚ neměl psát do veřejně publikovatelných zdrojů.
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#329 stanny_Tigo

stanny_Tigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 23:29

Je divné, že ty nadáváš na pravopis, když v něm sám děláš docela podstatné chyby. (*Když vím, že píšu jako dobytek, tak to.... Proč tomu člověku nevadí, že vypadá jako debil?... ) Sám bys to neměl určovat, neboť děláš opravdu velké chyby v pravopisu. Navíc dyslexie byla vždy poruchou, která se ovšem dá s postupem času léčit. Nicméně v první třídě je tato nemoc ještě v raném stádiu, takže není tak lehké s ní nakládat. Ale k věci. Myslím si, že TY bys ROZHODNĚ neměl psát do veřejně publikovatelných zdrojů.

No, mohl bych oponovat, že je výrazný rozdíl mezi zapomenutou čárkou (2x) a prasárnou typu "víhled byl pěknej,ale když jsme tam byly ,tak prščelo", ale nebudu, protože je fakt, že jsem si to po sobě měl lépe přečíst. No jo, no, nevyplatí se reagovat rychle, těch pár vteřin na pořádnou kontrolu nikoho nezabije.
Každopádně neřekl jsem, že dyslexie není poruchou. Řekl jsem, že v současné době se tím každý zaštiťuje a omlouvá tím vlastní lenost. To mi vadí.
Každý někdy udělá chybu, napálí někam měkké místo tvrdého, zapomene čárku, nacpe tam čárku navíc, atd. To se dá pochopit a samozřejmě to není nic strašného. Když ale někdo napíše ve třech větách sedmadvacet strašlivých hrubek, tak je to prostě dobytek. Čím dál častěji pozoruji, že lidem je úplně jedno, jak (blbě) píší, pravopis vůbec neřeší. To je podle mne strašně špatně.
Nicméně by mne vážně zajímalo, PROČ bych neměl psát do veřejně publikovatelných zdrojů? :D
  • 0

#330 Certisko

Certisko

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2011 - 23:37

stanny_Tigo napsal/a:
A jinak ano, klidně bych to určoval já, proč ne. :-P

jo, máš na to plzeňskou univerzitu? :D:D:D
prostě každý kdo neumí to co já je debil a podobně..
no tak někdo píše jak debil, když chcete, jiný se zase tak chová, i když mluví a píše spisovně. a co? no a nechat si to kontrolovat sice jde, ale každý o tom nemusí vědět.. a třeba slovo KEŠ to označuje jako chybu, teď když to tu píšu..
jo, když někdo píše jak tatar, zasměju se ale urážet ho? proč? NIKDO není dokonalý. někdo píše s hrubkama a druhý se hrabe v nose a žere holuby z něj. třetí se nají v supermarketu, aniž to zaplatil u pokladny, čtvrtý někomu naboří na parkovišti auto aniž by mu pak nechal číslo za stěračem, pátý .... na každém se něco najde. a kdo si myslí, že je pan dokonalý, tak buď žije v omylu nebo se mu okolí bojí říct pravdu, aby neranilo jeho city nebo kdoví proč... a k pravopisu - určitě je lepší když někdo píše s hrubkama než když někdo píšící bez chyb neumí zavřít keš nebo ji vrátit na místo...
  • 0
Náš tým: Míla, Kristýnka.

#331 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 0:50

No... ani ne:) trošku jsme to protáhli a snížili počet nenalezených okolních tradiček. :)
  • 0

#332 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 1:10

Tak pokud se Slunce mezitím nezměnilo v rudého obra, Země neztratila magnetické pole, nezasáhla nás vlna z magnetaru, nezahučel do oceánu asteroid, nevybuchl supervulkán, nebo jsme mezitím inteligentně nezahájili jaderný holocaust, vesele kašlu na pravopis, čelenky, zasekaný geocaching.com a jdu na kutě:-) Dobrou všem:)
  • 0

#333 beeuskadawe1

beeuskadawe1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 5:43

Popina napsal/a:

Jak správně píšeš, dyslexie je porucha, ne nemoc, takže se časem LÉČIT nedá. Navíc tady řešíme problém s pravopisem, čili jde o DYSGRAFII. Dysgrafik má skutečně velmi ztíženou schopnost rozeznat všechny záludnosti našeho krásného, leč těžkého jazyka. Nicméně na sobě může pracovat, nadrtit se pořádně mechanicky poučky (i když je i tohle pro něj těžší), trénovat... To, že se tak dost často neděje, že je pohodlnější se za diagnozu schovat, je už věc jiná. Naseká -li ovšem někdo v pár větách hrubek jako máku, chtě nechtě si o jeho inteligenci něco pomyslím. Ono je to poznat už na stavbě věty apod. "Teť a kdiš a uš..." Probůh:oB)

Nicméně tolerance je fakt důležitá... a posouzení volebního práva bych fakt nechala na povolanějších:D:D
  • 0
statusbar
GOOGLOVAT UMÍME :-)

#334 beeuskadawe1

beeuskadawe1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 5:50

A abych nebyla OT Proč se lidi (no... spíš prasata) chodí venčit zrovna do místa, kam jsme umístili před rokem a půl keš?? :( Když pak čtu nějaký ten "stěžovací" log, mám pocit, že si doytčný kačer snad myslí, že to tam chodíme dělat schválně my... (FAKT NEB):D)
  • 0
statusbar

#335 Fast Hippo

Fast Hippo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 6:39

Naseká -li ovšem někdo v pár větách hrubek jako máku, chtě nechtě si o jeho inteligenci něco pomyslím.

Taky je mozne, ze ty logy pise cizinec s bidnou cestinou. Tak trochu vim o cem mluvim. Projet pak text automatickyma opravama je jen zpusob, jak v nem nasekat dalsi chyby.
  • 0

#336 Popina

Popina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 6:41

beeuskadawe1 napsal/a:

Popina napsal/a:

Jak správně píšeš, dyslexie je porucha, ne nemoc, takže se časem LÉČIT nedá. Navíc tady řešíme problém s pravopisem, čili jde o DYSGRAFII. Dysgrafik má skutečně velmi ztíženou schopnost rozeznat všechny záludnosti našeho krásného, leč těžkého jazyka. Nicméně na sobě může pracovat, nadrtit se pořádně mechanicky poučky (i když je i tohle pro něj těžší), trénovat... To, že se tak dost často neděje, že je pohodlnější se za diagnozu schovat, je už věc jiná. Naseká -li ovšem někdo v pár větách hrubek jako máku, chtě nechtě si o jeho inteligenci něco pomyslím. Ono je to poznat už na stavbě věty apod. "Teť a kdiš a uš..." Probůh:oB)

Nicméně tolerance je fakt důležitá... a posouzení volebního práva bych fakt nechala na povolanějších:D:D

Samozřejmě s tebou souhlasím. Jak s disgrafiíí, tak s tím okolo. Udělal jsem stejnou chybu, jako ti přede mnou. Nepřečetl jsem si o půlnoci svůj příspěvek podruhé. Mea culpa, mea maxima culpa.
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#337 Fast Hippo

Fast Hippo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 6:43

Naprosto souhlasim se Sobikovym prispevkem o Challenges z dnesniho rana.
  • 0

#338 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 6:50

Navíc
tady řešíme problém s
pravopisem, čili jde o
DYSGRAFII.

Netuším proč, ale tohle je obecně rozšířený omyl.
Dysgrafie je porucha ručně psaného projevu. Dotyčný prostě škrábe jako prase, zaměňuje podobná písmena apod.
Problém s pravopisem se nazývá buď stupidita, flinkovství, eventuelně v případě specifické poruchy učení DYSORTOGRAFIE.

P.s. Je možné, že jsem vynechal nějaké čárky v souvětích, jsem totiž dysinterpunktik :), tak ne, že se mi budete posmívat. Já se snažim.
  • 0
Jsem kačer vyžírka a nestydím se za to.

Žáby nelíbám!

#339 beeuskadawe1

beeuskadawe1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 13:07

Bombis napsal/a:

Navíc
tady řešíme problém s
pravopisem, čili jde o
DYSGRAFII.

Netuším proč, ale tohle je obecně rozšířený omyl.
Dysgrafie je porucha ručně psaného projevu. Dotyčný prostě škrábe jako prase, zaměňuje podobná písmena apod.
Problém s pravopisem se nazývá buď stupidita, flinkovství, eventuelně v případě specifické poruchy učení DYSORTOGRAFIE.

P.s. Je možné, že jsem vynechal nějaké čárky v souvětích, jsem totiž dysinterpunktik :), tak ne, že se mi budete posmívat. Já se snažim.

Dysortografie s dysgrafií velmi úzce souvisí, často se objevuje kombinace obou / i více/ poruch. A i dysgrafik má problém s pravopisem, přepisem, opisem a diktáty.
jo a jsem dysnemusímmítposledníslovo, tak sorry, že se v tom tak patlám:D
  • 0
statusbar

#340 beeuskadawe1

beeuskadawe1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2011 - 13:17

Popino ... nikdo není dokonalý, já taky přehlídla dysortografii - pojdme hledat chybějící čárky v příspěvku od Bombise:D:D:D:D UPOZORNĚNÍ - je to psáno ve zlehčujícím duchu, všimněte si 4 smajlíků):D
  • 0
statusbar

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama