Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#461 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2011 - 22:03

Blexa napsal/a:
Dneska jsem si daval do poradku geocoiny, protoze jsem vsechna kolecka uz vypustil a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze z cca 80 GC, ktere jsem vypoustel v Nebilovy, jich 36 nebylo vubec zalogovano - jsou ztracene. Dost desiva statistika... :(

Jesli te to potesi, tak jeden mam od ctvrtka ja a ten je naprosto v poradku.
  • 0

#462 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2011 - 23:11

To Blexa: koukala jsem, že jsou to dřevěná kolečka, je jisté, že to zúčastnění pochopili jako trackovatelný geocoin a nepokládají to za nějakou variantu CWG?
  • 0

#463 stanny_Tigo

stanny_Tigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2011 - 23:32

Blexa napsal/a:
Dneska jsem si daval do poradku geocoiny, protoze jsem vsechna kolecka uz vypustil a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze z cca 80 GC, ktere jsem vypoustel v Nebilovy, jich 36 nebylo vubec zalogovano - jsou ztracene. Dost desiva statistika... :(

To je tedy masakr. :(
Bohužel by mne nepřekvapilo, kdyby někteří negramoti to nepovažovali za coin.
  • 0

#464 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2011 - 23:42

Entita> Nekolik lidi uz poznamenalo, ze si nejdriv mysleli, ze je to cwg, ale co to ma krome materialu a tvaru spolecneho? Velikost jsem volil tak, aby prave k zamene nedochazelo. Zadny prvek z cwg tam neni a pozadovane napisy pro GC tam naopak jsou... Nastesti se ztratama bylo pocitano uz v priprave, takze na jare mozna necham udelat duplikaty. Sice to nebude zadarmo, ale predpokladam, ze se porad dostanu pod 50Kc za kus. Premyslel jsem i o pripadne uprave, aby zbytecne nedoslo k zamene, ale nemyslim, ze by treba napis "geocoin" neco zachranil.
  • 0

#465 stanny_Tigo

stanny_Tigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2011 - 23:44

Blexa napsal/a:
Premyslel jsem i o pripadne uprave, aby zbytecne nedoslo k zamene, ale nemyslim, ze by treba napis "geocoin" neco zachranil.

Když to dostane do ruky blb, tak tam může být "geocoin" napsáno třeba stokrát, stejně se bude divit...
  • 0

#466 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2011 - 12:49

stanny_Tigo napsal/a:

Když to dostane do ruky blb, tak tam může být "geocoin" napsáno třeba stokrát, stejně se bude divit...

Souhlas, jakmile to dostane do rukou zmíněný, pak to může být skutečně kovový coin a stejně máme smůlu :|

To Blexa: no, ono i CWG má na sobě nápis geocoin (czech wood), to by fakt nepomohlo. Souhlas, moc společného to nemá, kdo se zajímá, vidí to na první pohled, ale ten prostý fakt, že je to dřevěné kolčo... Visí jich dost, ale tak třeba jen postupující podzim to zbrzdil. :o
  • 0

#467 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2011 - 17:06

Tak mi dneska vykradli kolo (před Tescem v Kladně). Ale asi jsem měl nějakou předtuchu a všechny geověci jsem přendal do batohu (poprvé! - normálně to nedělám). Takže dva TB, které jsem dneska vyzvednul, jsou zachráněny! :-) Odnesla to jenom pumpička.
  • 0

#468 Jitka_F

Jitka_F

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 13:59

Tož po dlouhé době sem se zašla podívat... Nevím nakolik jsem se změnila já a nakolik ostatní lidé, nebo je to způsobeno vzrůstajícím počtem kešek..ale přijde mi, jako by v posledních dvou letech lidé se při kešingu a na eventech plně podřizovali power trailům, sériím nebo tépětkám, a ano, otřepaná fráze, jde jim hlavně o body. Když mají za den méně než třicet bodů, jako by ten den byl na prd a v každé větě, kterou slyším, je slovo keš, série, obrazec, multina, mysterka atd., prostě je všechno o keších a mám docela problém se chytit. Když jsem byla na eventech před třemi čtyřmi lety, odjela sem nazpět s pár bodama, ale byly to vůbec nejlepší eventy, protože sem se hodně dozvěděla o věcech ze všech oborů a udělala s někým skvělý výlet po hřebenovce nebo po místních turistických zajímavostech, osazených keškou. A večer se všeci ožrali a řvali do rána, pře se druhý den nešlo na trail. Teď mi dělá čím dál větší problém sehnat na eventu někoho, kdo by se spokojil s jednou keší za den- která by ale narozdíl od přeskakování vývratů a klouzání ve svahu v lese při odlovu obrazce, za to stála. Ráda bych ten kešing vrátila do doby před pěti lety, kdy jsem začínala- ale co už s tím nadělám. On je problém asi ve mně, nicméně na skaut su moc velká a na klub českých turistů moc mladá, na amatérské rádio nemám znalosti a LARPy bych asi nedokázala brát náležitě vážně.
  • 0

#469 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:12

Jitka_F napsal/a:
Tož po dlouhé době sem se zašla podívat...
Nevím nakolik jsem se změnila já a nakolik ostatní lidé, nebo je to způsobeno vzrůstajícím počtem kešek..ale přijde mi, jako by v posledních dvou letech lidé se při kešingu a na eventech plně podřizovali power trailům, sériím nebo tépětkám, a ano, otřepaná fráze, jde jim hlavně o body. Když mají za den méně než třicet bodů, jako by ten den byl na prd a v každé větě, kterou slyším, je slovo keš, série, obrazec, multina, mysterka atd., prostě je všechno o keších a mám docela problém se chytit. Když jsem byla na eventech před třemi čtyřmi lety, odjela sem nazpět s pár bodama, ale byly to vůbec nejlepší eventy, protože sem se hodně dozvěděla o věcech ze všech oborů a udělala s někým skvělý výlet po hřebenovce nebo po místních turistických zajímavostech, osazených keškou. A večer se všeci ožrali a řvali do rána, pře se druhý den nešlo na trail. Teď mi dělá čím dál větší problém sehnat na eventu někoho, kdo by se spokojil s jednou keší za den- která by ale narozdíl od přeskakování vývratů a klouzání ve svahu v lese při odlovu obrazce, za to stála. Ráda bych ten kešing vrátila do doby před pěti lety, kdy jsem začínala- ale co už s tím nadělám.
On je problém asi ve mně, nicméně na skaut su moc velká a na klub českých turistů moc mladá, na amatérské rádio nemám znalosti a LARPy bych asi nedokázala brát náležitě vážně.

Taky mi připadá, že těch sérií už je moc, stejně jako D5,T5 či mysterek... Ale co se dá dělat, můžeme jen vyjádřit svůj názor a nezakládat podobné kešky, co se nám nelíbí a snažit se ukázat na svých keškách, jak bychom si to představovali...

On je problém asi ve mně, nicméně na skaut su moc velká a na klub českých turistů moc mladá, na amatérské rádio nemám znalosti a LARPy bych asi nedokázala brát náležitě vážně.

To není pravda, třeba ve skautu je i spousta starších lidí, kteří si ten skauting užívají ;-) A to dokonce i mezi kačery ;-)
  • 0

#470 Animuk

Animuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:19

Blexa napsal/a:

Nezoufej, tvůj nápad s poučovacím GC ne fajn, jeden tvuj geocoint mám práve u sebe i já. Je zalogovanej, takže to bude jeden z těch 44. Nedal jsem ho dál jen z obavy poškození vlhkosti. Poslední dobou nalézám samé "hnoje".

Napadl mě upgrade tvého grafického řešení:
1. strana. čertík který nadšeně našeptává: "Nech si mě v šuplíku, na pravidla nehleď. Nevadí že časem budou keše prázdné!"

2. strana. andílek namítá: "Ne ne ne. Dodržuj pravidla a cti fér výměnu."

• 0
Nepropadejte panice!

#471 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:21

Taky mne vadí rostoucí počet sérií a powertrailů. Asi se vůči tomu budu muset vymezit ve svém profilu na GC.COM :) Mimochodem, nevíte, kdy se bude konat první halové mistrovství ČR v geocachingu?
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#472 Ludvajs64

Ludvajs64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:32

Jitka_F napsal/a:
..ale přijde mi, jako by v posledních dvou letech lidé se při kešingu a na eventech plně podřizovali power trailům, sériím nebo tépětkám, a ano, otřepaná fráze, jde jim hlavně o body. Když mají za den méně než třicet bodů, jako by ten den byl na prd

Víš, kolika lidem jsi tím výlevem způsobila depresi? Nenapadlo tě, že existuje hodně kačerů, kteří si našli to své pravé ořechové třeba právě na PT? Že jsou blahem bez sebe, když můžou legálně lézt na strom za pixlou? Že si dokážou vášnivě povídat o odloveném obrazci a neváhají pořádat drahé výpravy za dalším obrázkem v lese? Že prostě každého baví něco jiné a je blbost stále dokola všem vnucovat svou představu? Na tuhle depresi je přece snadný lék: jdi dělat to, co tě baví, hledej lidi se stejným zájmem. Nefňukej. Tedy pokud tě zrovna fňukání nebaví:)
  • 0

#473 Jitka_F

Jitka_F

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:35

Ludvajs64 napsal/a:

Jitka_F napsal/a:
..ale přijde mi, jako by v posledních dvou letech lidé se při kešingu a na eventech plně podřizovali power trailům, sériím nebo tépětkám, a ano, otřepaná fráze, jde jim hlavně o body. Když mají za den méně než třicet bodů, jako by ten den byl na prd

Víš, kolika lidem jsi tím výlevem způsobila depresi? Nenapadlo tě, že existuje hodně kačerů, kteří si našli to své pravé ořechové třeba právě na PT? Že jsou blahem bez sebe, když můžou legálně lézt na strom za pixlou? Že si dokážou vášnivě povídat o odloveném obrazci a neváhají pořádat drahé výpravy za dalším obrázkem v lese? Že prostě každého baví něco jiné a je blbost stále dokola všem vnucovat svou představu? Na tuhle depresi je přece snadný lék: jdi dělat to, co tě baví, hledej lidi se stejným zájmem. Nefňukej. Tedy pokud tě zrovna fňukání nebaví:)

Když se to tadyk menuje Geodepresivní koutek, tak je to doprčic od toho, abych si postěžovala!
  • 0

#474 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:39

Ludvajs64 napsal/a:
Nefňukej. Tedy pokud tě zrovna fňukání nebaví:)

A kde jinde by se mělo fňukat než v geodeprasivním koutku?
  • 0

#475 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 14:40

Aviatik napsal/a:
Mimochodem, nevíte, kdy se bude konat první halové mistrovství ČR v geocachingu?

V měřítku 1:100 nebo dokonce 1:1000? :D
Jen nevím, jak se budou dělat ovnerovy vrstevnice atp :P
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#476 Ludvajs64

Ludvajs64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 15:29

Jitka_F napsal/a:

Ludvajs64 napsal/a:

Jitka_F napsal/a:

Když se to tadyk menuje Geodepresivní koutek, tak je to doprčic od toho, abych si postěžovala!

Ale jo, vždyť máš pravdu. Kam jinam by měl člověk jít. Omlouvám se ti. Když na mě z toho najednou padla taková úzkost...:( že by stěhovavá depka? A víš, že už je mi trošku líp? Dokonce se začínám usmívat. A jéje! To abych odsud vypadnul, co?;)
  • 0

#477 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2011 - 16:05

Jitka_F napsal/a:
Ráda bych ten kešing vrátila do doby před pěti lety, kdy jsem začínala- ale co už s tím nadělám.

Moc to sem nepatří, protože vlastně navrhuju pozitivnější pohled na věc:
Když jsi začínala, bylo v ČR asi tisíc keší. Od té doby přibylo více jak 26 000 keší. To se mezi nimi nenajdou takové (Tebou neodlovené), které by se Ti líbily? Myslím, že je pořád hodně ownerů, co si dávají na keších záležet, že počet pěkných krabek ve skutečnosti roste a možná, že ani průměr se nijak nezhoršuje. A mezi tisícema kačerů by se snad taky našli nějací ve tvém okolí, co to mají podobně "hozený" - co se týče stylu lovu.

Ale končím, jsem OT ;-)

Snad tedy přece jen k tématu: věřím, že jakýsi "duch hry" mohl být jiný, subjektivně vnímaný jako lepší...
  • 0

#478 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 21:50

Jdu sem fňuknout se svou hrstičkou deprese. Proč tolik lidí nereaguje na maily přes gc.com? Moje dva první TB, které jsem držela, už visí oba od konce září u dalšího držitele. Jeden má pár desítek nálezů, ale vlastní keš, ze které taky TB vzal, ale nechodí už asi 6 týdnů na gc.com a nereaguje asi na pátý mail. Asi skončil, doufám, že dočasně, když má vlastní keš :@ Druhý TB má nick s víc než tisícem nálezů, keše loguje, ale na maily reakce žádná a TB se nehýbe. Potom mám já ve své keši zalogovaný TB, který jeden zapomněl odlogovat. V papírovém logbooku si TB zapsal, na netu nikoliv, a dál se s TB neděje nic, nálezů kolem 300. Opět žádná reakce na maily, i když na gc.com chodí. Nemám žádnou známku toho, že by měl gc.com potíže s mým poskytovatelem mailových služeb, chodí mi spousta dalších mailů včetně od Zeměmluva, takže myslím, že minimálně jeden z těch mailů každému dojít musel... proč si lidi nevybírají maily nebo proč je nečtou?? No, ono by stačilo mít trackables v cajku, ale jak jinak hernajs držitele kontaktovat, chjoooo..... :o
  • 0

#479 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 21:53

Entita napsal/a:
Proč tolik lidí nereaguje na maily přes gc.com?

Protože to jsou ignoranti.
  • 0

#480 Entita

Entita

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 21:58

Smrku :( :( Ani se mi to nechce věřit, že by tolik včetně tisícovkářů, hlavně abys nakonec neměl pravdu :o
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama