Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#541 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 8:06

Vláček napsal/a:

pokud to ty lidi myslejí vážně tak se opět trochu sytdím za náš národ...

Vy s tím naděláte. Kolikrát jste to v normálním životě potřebovali znát? Kolik z vás ví, jaké je hlavní město Barmy nebo ve kterém roce se narodil Václav III.? Přijde mi to podobně užitečné.

Patří to ke všeobecnému rozhledu a tím pádem mezi možná komunikační témata mezi cizími lidmi. A my se pak smějeme Američanům, že nevědí, jestli je Česko v Africe na na světadíle jménem Francie...
  • 0

#542 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 8:30

Vláček napsal/a:

pokud to ty lidi myslejí vážně tak se opět trochu sytdím za náš národ...

Vy s tím naděláte. Kolikrát jste to v normálním životě potřebovali znát? Kolik z vás ví, jaké je hlavní město Barmy nebo ve kterém roce se narodil Václav III.? Přijde mi to podobně užitečné.

pockej, ptas se, kolikrat jsem v zivote potreboval zaklady matematiky?!
jinak dalsi dve veci, ktere uvadis: jedna patri do zemepisu a druha je otazka historicka. Pokud nikam necestujes a s cestovali se nestykas, asi te opravdu nezajima, jake je hl.m. Barmy.. A k historii: narod, ktery nezna svou historii je odsouzen k tomu, aby ji opakoval. Aneb proc znat minulost, kdyz muzeme vsechno opet a znova delat ted,ze?

je mi smutno, ze si nekteri lide mysli, ze vsechny znalosti sveta jsou na wikipedii, zejmena tedy na te ceske, tudiz proc bych se neco ucil, kdyz si to muzu najit.
Seberte studentovi stredni ci vysoke skoly notebook a mobil (aneb zadny internet, kalkulacka, slovnik, etc...) a je uplne v pr.eli.
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#543 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 8:31

Smrk napsal/a:

Docela by mě zajímalo, kolik lidí by vědělo z hlavy hlavní město Barmy a kdy se narodil Václav III. Tyhle znalosti, každý den na rozdíl od matematiky, a ještě ke všemu matematiky pro ZŠ, denně nepotřebuješ :)
  • 0

#544 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 9:09

ja jen doufam, ze me nikdo nebral vazne :)
  • 0

#545 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 9:43

Nosferatu XIII. napsal/a:
pockej, ptas se, kolikrat jsem v zivote potreboval zaklady matematiky?!

Nikoliv. Ptám se, kolikrát v životě potřebuje normální člověk znát pořadí aritmetických operací. To není základ matematiky, to je jenom konvence zápisu.

Pokud nikam necestujes a s cestovali se nestykas, asi te opravdu nezajima, jake je hl.m. Barmy..

Přesně tak. Pokud nečtu články obsahující složitější vzorečky, tak mne opravdu nezajímá, jak se matematici dohodli na pořadí operací.

je mi smutno, ze si nekteri lide mysli, ze vsechny znalosti sveta jsou na wikipedii

Rozhodně jich tam je víc, než jsem kdy měl možnost si vůbec jenom přečíst. Považuji za důležitější informacím rozumět (a když něco nevím, vědět, kde to najít) než je jenom znát.

Seberte studentovi stredni ci vysoke skoly notebook a mobil (aneb zadny internet, kalkulacka, slovnik, etc...) a je uplne v pr.eli.

Pro informaci - na přijímačkách na MFF UK můžete používat jakékoliv pomůcky kromě komunikace s vnějším světem.
  • 0

#546 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 10:15

Vláček napsal/a:
Ptám se, kolikrát v životě potřebuje normální člověk znát pořadí aritmetických operací. To není základ matematiky, to je jenom konvence zápisu.

Pokud nečtu články obsahující složitější vzorečky, tak mne opravdu nezajímá, jak se matematici dohodli na pořadí operací.

Pro informaci - na přijímačkách na MFF UK můžete používat jakékoliv pomůcky kromě komunikace s vnějším světem.

Tedy v jednom prispevku napsat neco o nedulezitosti poradi aritmetickych operaci a zaroven se ohanet MFF UK, to opravdu pobavilo :D:D:DB)
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#547 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 10:25

pokud nezalezi na spravnosti vysledku, tak je poradi opravdu nedulezity
  • 0

#548 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 10:50

A vy jako všichni berete jako nezvratný fakt, že VŠICHNI ti lidi, co odpověděli blbě, NEVĚDÍ, že má násobení přednost před sčítáním? To taky trošku o něčem vypovídá ;) Já si třeba myslím, že 99% z nich se jen do toho počtu zamotalo, přičemž teorii samozřejmě znají.
  • 0
You can't get lost if you don't know where you're going.

#549 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 11:16

Mám silný pocit, že kdo nezná prioritu operací, je pan Oregon. Počítal jsem na něm něco a když jsem došel k nesmyslu, vytáhl jsem radši telefon a od té doby jsem Oregonskou kalkulačku nepoužil.
  • 0

#550 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 11:41

Chryseis napsal/a:
A vy jako všichni berete jako nezvratný fakt, že VŠICHNI ti lidi, co odpověděli blbě, NEVĚDÍ, že má násobení přednost před sčítáním? To taky trošku o něčem vypovídá ;)
Já si třeba myslím, že 99% z nich se jen do toho počtu zamotalo, přičemž teorii samozřejmě znají.

Sorry, ale když někdo neumí aplikovat něco co ví, na to co potřebuje, tak je to v důsledku stejné, jako když to neví.
  • 0

#551 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 13:23

LudaL napsal/a:

Chryseis napsal/a:
A vy jako všichni berete jako nezvratný fakt, že VŠICHNI ti lidi, co odpověděli blbě, NEVĚDÍ, že má násobení přednost před sčítáním? To taky trošku o něčem vypovídá ;)
Já si třeba myslím, že 99% z nich se jen do toho počtu zamotalo, přičemž teorii samozřejmě znají.

Sorry, ale když někdo neumí aplikovat něco co ví, na to co potřebuje, tak je to v důsledku stejné, jako když to neví.

thanx, lepe bych to nenapsal :P
  • 0
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#552 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 14:21

Navíc výsledek 9 ani není o záměně priority matematických operací + a x. To by totiž bylo 243. Spíš je to o tom, kdo to jenom tupě za sebou nadatlí do jednoduché kalkulačky a kdo se nejdřív aspoň trochu zamyslí. Mimochodem já jsem optimista a pořád věřím, že většina odpovědí je myšlená jako ta od zLOST.:D
  • 0

#553 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 14:53

Aha. Takže všechny ty logy na multinách, ve kterých se píše "napoprvé jsem se sekl ve výpočtu, takže jsem se trošu víc prošel", svědčí o tom, že autor logu je úplný blbec, který by se měl vrátit do první třídy. Děkuji za vysvětlení.
  • 0
You can't get lost if you don't know where you're going.

#554 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 14:56

Dneska jsem našel skrýš, která mě normálně vytočila. Často slýchávám, jak je geocaching šetrný k přírodě, kolik kačerů chodi na cito, a pak najdu tenkou borovici a do poloviny kmene vydlabanou díru!!! A k tomu FP a plno díků za pěknou schovku. Škoda, že nevím, jak sem vložit obrázek...
  • 0

#555 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 15:13

Skoda ze jsi si pred svym rozhorcenym prispevkem zde a NA logem na kesi nestihnul povsimnout, ze se jedna o sousku... Ten strom je davno mrtvy a s keskou to vubec nesouvisi. Ostatne to pise i owner ve svem logu ze 6/11/2011...
  • 0

#556 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 15:22

Aha, tak že ten strom není živý, toho jsem si nevšimnul. Tak to se ownerovi moc omlouvám. Možná by to mohl napsat do listingu.
  • 0

#557 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 15:23

Možná jsi se ho mohl zeptat - před NA logem!!!
  • 0

#558 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 24 leden 2012 - 10:30

Vložený obrázek

Když nějakému nováčkovi po dobrém radím, nebo upozorňuji na nějakou blbost za kterou se mu mazáci vysmějou (tady dělal betatest a "vtipně" psal WN) a přijde mi taková odpoveď... mám chuť převést všechny svoje kešky na PM B)

Zdravím kolegu Daran127 A.K.A. Marek Rudy Havlík
  • 0

#559 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2012 - 10:59

Istvan napsal/a:

no já nevím, asi mi něco uniká, ale co je na to WN logu divnýho? fňuk, mám z toho geodepresi.
  • 0

#560 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 24 leden 2012 - 12:22

poohDA napsal/a:

Istvan napsal/a:

no já nevím, asi mi něco uniká, ale co je na to WN logu divnýho? fňuk, mám z toho geodepresi.

Z historie experta kterýmu patří dotčená keš jsem si dovodil že šlo o betatestera a tak jsem ho jemně varoval že když betatestuje, tak ať se na WN vybodne, případně že když by odlovil se znalostmi před publikací bude terčem posměchu - no to jsem si ale zadělával na mamlasa - kdyby aspoň věděl co to je :D
Depresivní mi přijde jaký lidi s námi hrají, na eventu by se mnou takhle nemluvil. Vlastně by si s nikým nejspíš netroufnul tímhle způsobem mluvit, ani kdyby byl v právu... :(
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama