Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#721 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 10 April 2012 - 11:28

Noční klub napsal/a:v okolí je stále spoooousta neodlovenejch kešek... :(

To je jenom dobře. Aspoň si mohu vybírat ty lepší a nemusím lovit každou s.ačku, luštit pitomé mysterky a lozit na všechny stromy v okolí.
  • 0

#722 Nocni klub

Nocni klub

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 10 April 2012 - 11:38

No, ono tedy to povětšinou jsou samé mysterky :D Tradičky už jsme odlovili... Ale to neva, dneska bych třeba na strom vylez a do jeskyně zalez a pod vodu skočil... No cokoliv, jen ne sedět doma... :(
  • 0

#723 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 10 April 2012 - 21:21

To já začínám mít spíš deprese z toho, že se mi v posledních 14-ti dnech opět ztratily 3 mé kešky. Jedna, která se musela lovit drátkem z trubky (na tom drátku si každý musel udělat háček, takže žádný lehký nález - žádné takové jen vytáhnout, něco co by bylo vidět na první pohled)... Druhá u altánku v lese u silnice, třetí multinka u kapličky v lese asi 300 metrů od vesničky, kdy keška byla chvílemi i kilometr od té kapličky... Tyhle tři se mi ztrácí skoro stále a já už fakt nevím, jak je obnovit tak, aby se neztrácely. :-( Tomu pak říkám důvod k depresi... Nejvíc mě pak štve, že už nevím, kam kešky ukrýt, aby je někdo nevykradl... Jenže nechci být jako někteří, kteří po dvou měsících provozu disablují kešku a po zimní odstávce rovnou archivují a napíší u kešky, že: "Vše je z casových a financne nárocných duvodu neakceptovatelné." :-( Občas nechápu, že reviewer podobným autorům vůbec povoluje zakládání dalších keší...
  • 0

#724 BBBubak

BBBubak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 10 April 2012 - 21:57

Roman_Jaromer napsal/a:
Tyhle tři se mi ztrácí skoro stále a já už fakt nevím, jak je obnovit tak, aby se neztrácely. :-( Tomu pak říkám důvod k depresi... Nejvíc mě pak štve, že už nevím, kam kešky ukrýt, aby je někdo nevykradl...

---
Občas nechápu, že reviewer podobným autorům vůbec povoluje zakládání dalších keší...

Mel jsem takovou, nakonec jsem ji archivoval (asi po trech nebo ctyrech obnovach), protoze to vypadalo tak, ze se na ni nekdo vylozene zameril a "pujde po ni" porad znova a znova.

Pokud bys pojal podezreni, ze ty konkretni kesky nekdo opakovane nici planovite, ze v podstate pokazde ceka, az mu to pro jeho "zabavu" obnovis (a mozna ceka, jak dlouho te to bude bavit), muzes to zkusit nechat "vyhnit" - nechat kesku po zmizeni nejaky cas, klidne ty tri mesice, co se povazuji za slusne maximum, neobnovenou, disablovanou. Dotycny treba ziska dojem, ze uz te to bavit prestalo, a casem to pusti z hlavy, takze pak ta pozdeji obnovena keska bude mit vetsi sanci.
To by samozrejme nezabralo, pokud by to byl cacher-maniak, co ma kesku na watchlistu... ale to uz je extremni priklad a pravdepodobnejsi snad je, ze tim pachatelem-recidivistou (pokud takovy skutecne je) je spis nejaky mistni mudla.

Co se tyce te posledni poznamky - inu, on asi chudak reviewer nema moznost nejak lustrovat cachery a rict nekomu, ze mu neveri a jen z toho principu mu kesku nepublikuje. Kdyz se bude dotycny dusovat, ze tu novou kesku uz urcite bude udrzovat v provozu delsi dobu, pritom keska i listing atd. splnuje vse, co splnovat ma... co asi tak muze revirnik delat...?
  • 0

#725 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 10 April 2012 - 22:25

Jo, i "vyhnít" neboli odpočinout třeba měsíc jsem kešku zkoušel nechat nepomohlo to... Stalo se, že se ztratila hned po prvním odlovu (jednou myslím dokonce ještě před tím prvním odlovem...). Takže už to fakt vypadá spíše na někoho, kdo je na GC.com registrovaný. Proto mě to ztrácení keší začíná už deprimovat... O to víc mě pak mrzí, když někdo po jedné ztrátě jedné či dvou kešek zarchivuje sérii mikrošek a ztěžuje si, že kvůli času a finanční náročnosti to nebude obnovovat... Já vím, že reviewer nemůže dělat nic a ani by nebylo správné nikoho takhle omezovat... Byl to spíš ode mne takový postesk - že by se měl každý autor sám sebe nejdříve zeptat, jestli danou kešku chce udržovat, i když ji třeba párkrát ukradnou, což se může lehce stát. Pořádně si to zakládání rozmyslet a ne frkat hned kešky bez rozmyslu...
  • 0

#726 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 6:23

Roman_Jaromer napsal/a:
Jo, i "vyhnít" neboli odpočinout třeba měsíc jsem kešku zkoušel nechat nepomohlo to... Stalo se, že se ztratila hned po prvním odlovu (jednou myslím dokonce ještě před tím prvním odlovem...). Takže už to fakt vypadá spíše na někoho, kdo je na GC.com registrovaný.

A zkusil jsi tu cache obnovit, sledovat nějakou dobu jestli tam pořád je a teprve potom dát enable? Jestli tam ta cache vydržela dokud byla disablovaná, tak by to byl někdo kdo se na gc.com zaregistroval. Proč by zrovna tuhle cache systematicky ničil mi není jasné ale jsou magoři co dělají i horší věci... Někdo si zřídí účet na gc.com jenom aby nám to jaksepatří natřel
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#727 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 6:40

Roman_Jaromer napsal/a:
... O to víc mě pak mrzí, když někdo po jedné ztrátě jedné či dvou kešek zarchivuje sérii mikrošek a ztěžuje si, že kvůli času a finanční náročnosti to nebude obnovovat...

Jestli tím narážíš na hradecký mini PT, tak toho škoda určitě není a další zakládat naštěstí nebudou.
Ale ten "tvůj" škůdce, má slušnou výdrž, vždyť s tím mizením keší zápasíš už nějaký rok :@
  • 0
VSA

#728 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 7:43

vsa napsal/a:
Jestli tím narážíš na hradecký mini PT, tak toho škoda určitě není a další zakládat naštěstí nebudou.

Jo, narážím na ten mini PT - vím, že ho není škoda, nestál za moc... Jen mě už unavuje letět každý měsíc kvůli nějaké novince od autora do HK, abych ji stihl odlovit, než ji zase archivuje... :-)
No, trochu autorovi křivdím, ten PT dělali tři a jeden z nich archivoval po pár měsících "jen" 2 své kešky... Od té doby si ale na jeho kešky dávám pozor a snažím se je odlovit co nejdříve, protože vím, že nebudou mít dlouhého trvání - a to se mi osvědčilo i u toho mini-PT... A to slibovali udělat ještě 3 další :-) Popravdě řečeno jsem celkem rád, že neudělali...

vsa napsal/a:
Ale ten "tvůj" škůdce, má slušnou výdrž, vždyť s tím mizením keší zápasíš už nějaký rok :@

Jo, nějaký rok, to máš pravdu... Smržovskou kapličku jsem poprvé vyměňoval skoro před 4 roky, když do ní někdo v červnu 2008 abych nebyl sprostý tak "nadělal"... GC198K3 :-( Od té doby se změnila z tradičky na multinu, změnila místo více jak 10x, od výchozích souřadnic byla i více jak 1 km a stejně ji to nepomohlo...

Pardon, už si fakt moc stěžuji, ale je to geodepresivní vlákno, no... Ale už ani muk... Buď se ji pokusím nechat uležet, nebo ji zase odlovím, co jiného mi zbývá... Místo si kešku zaslouží...
  • 0

#729 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 8:24

Roman_Jaromer napsal/a:
To já začínám mít spíš deprese z toho, že se mi v posledních 14-ti dnech opět ztratily 3 mé kešky. Jedna, která se musela lovit drátkem z trubky (na tom drátku si každý musel udělat háček, takže žádný lehký nález - žádné takové jen vytáhnout, něco co by bylo vidět na první pohled)... Druhá u altánku v lese u silnice, třetí multinka u kapličky v lese asi 300 metrů od vesničky, kdy keška byla chvílemi i kilometr od té kapličky... Tyhle tři se mi ztrácí skoro stále a já už fakt nevím, jak je obnovit tak, aby se neztrácely. :-( Tomu pak říkám důvod k depresi...

a to ani netusis kdo to dela?musis mit preci nejakej tip.. mudla Te musi sledovat,jinak by se k ni nedostal a kacer musi zanechat stopy preci.. to je fakt heges :-P. pak uz nezbiva nez krabicka se zamkem, ale to by pak mohl zmizet i zamek:-D. nemyslis ze to dela jeden clovek? nekdo kdo ma pristup k Tvymu uctu? zmen si heslo, zhrzena laska, o tom vim svy:-D
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#730 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 8:30

MA-FI-AN napsal/a:
nemyslis ze to dela jeden clovek? nekdo kdo ma pristup k Tvymu uctu? zmen si heslo, zhrzena laska, o tom vim svy:-D

Neřekl bych, že to dělá jeden člověk. Třetí keška je od těchto dvou vzdálená asi 8 km vzdušnou čarou a mezi nimi mám dalších 6 kešek - v Josefově, kde je spousta nepřizpůsobivých spoluobčanů a dohromady se mi těchto 6 kešek ztratilo asi 4x :-) Takže to vypadá spíše na "místního" vandala, kterému prostě vadí, že tam někdo šmajdá... Myslel jsem, že to dělá nějaký výrostek, ale je divné, že to dělá už tak dlouho... Čekal bych, že z toho už za ty 4 roky vyroste...
A kdyby měl někdo přístup k mému účtu, tak dělá větší skopičiny :-)
  • 0

#731 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 8:34

josefov znam dobre, mel sem tam.pritelkyni, dodnes me mrzi ze jsem.se nedostal do josefovske pevnosti!:) a z jaromere jsem.mel taky pritelkyni, nojo, studentsky leta(no jo, i v hradci :)) ) jedu 18 do hk na skoleni, tak Ti prijedu kesky skouknout jestli budou enable uz:-) a ostatnim kesky nemizi? jestli jde jenom po Tobe tak bys mel byt schopnej zjistit kdo to je, navrhuju fotobuňku:-D
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#732 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 8:42

No, nevím nevím, jestli do té doby stihnu vymyslet nové maskování... A hlavně ho vyrobit... Ale přijeď do Josefova v srpnu (zatím předběžný termín viz. připravované eventy, ještě mi kámoš nepotvrdil, že mají volno na Ravelinu XIV.) - bude víkendové CITO - GEOSUBTERRA. Už třetí... Ubytování ve vlastních stanech v pevnosti zdarma, prohlídka a hra v chodbách zdarma, možnost odlovu okolních keší v pátek, v sobotu odpoledne či v neděli, v sobotu večerní táborák, sud piva a limonády :-) Když stihneš i dvě podzemní kešky, tak si podzemí užiješ, že uvidíš rád nebe nad hlavou ;-)
  • 0

#733 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 8:47

Aviatik napsal/a:Někdo si zřídí účet na gc.com jenom aby nám to jaksepatří natřel

Muhehe, tak ten mě pobavil :D v jistých bodech má pravdu, ale rozhodně mu uniká plno jiných skutečností.
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#734 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:07

Zdravim Tak tedy po milionty prvy: Krabicky ukryvame jak? TAK ABY NEBYLY VIDET! Kdo to jeste nepochopil je co? Je plantaznik! To tam musim chodit kazdy tyden a kontrolovat to? PRATELE, DELATE TO PREDEVSIM PRO OSTATNI ABY TAM TU KRABICKU TAKE NASLI a taky pro me, nestastneho ownera :-)
  • 0

#735 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:12

Myškin napsal/a:
Zdravim
Tak tedy po milionty prvy: Krabicky ukryvame jak? TAK ABY NEBYLY VIDET!

A tím chceš říct jako co? :-)
Že ji dávám na oči?
Tohle je fotohint k té kapličce... By mě zajímalo, jestli ji tam nějakej "mudla" mohl vidět...Vložený obrázek
Ještě když u obrázku bylo napsané:
"Pařez ve kterém se keška nachází - uprostřed pod mechovým uzávěrem"
A teď mi řekni, jestli by sis ji všiml...:-)
  • 0

#736 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:14

Roman_Jaromer napsal/a:

Myškin napsal/a:
Zdravim

Že ji dávám na oči?

Myslím že to nebylo na tebe, ale narosto nesouvisející povzdech nad tím že mu lovci špatně schovávájí jeho krabičku ;)
  • 0

#737 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:19

Roman_Jaromer napsal/a:

Myškin napsal/a:
Zdravim

Že ji dávám na oči?
Tohle je fotohint k té kapličce... By mě zajímalo, jestli ji tam nějakej "mudla" mohl vidět...Vložený obrázek
Ještě když u obrázku bylo napsané:
"Pařez ve kterém se keška nachází - uprostřed pod mechovým uzávěrem"
A teď mi řekni, jestli by sis ji všiml...:-)

Juj, to je primo zelene peklo! :-) Muj povzdech patril kesce u ktere jsem ownerem a kde mi kolegove neustale vymysli nove zpusoby ulozeni,ale zadny mi neni dost dobry :-)
  • 0

#738 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1231 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:21

Roman_Jaromer napsal/a:
Jen mě už unavuje letět každý měsíc kvůli nějaké novince od autora do HK, abych ji stihl odlovit, než ji zase archivuje... :-)
... Od té doby si ale na jeho kešky dávám pozor a snažím se je odlovit co nejdříve, protože vím, že nebudou mít dlouhého trvání

A to je k čemu dobré letět rychle lovit blbou keš, u které se očekává archiv? Smajlík na mapě stejně časem zmizí a bodík lze nahnat třeba pohodlněji...

Já naopak ve svém okolí vytrvale čekal u dvou keší, až budou archivované - abych měl klid a nemusel je lovit. Teď jsem ale v jiném levelu, neodlovená ikona na mapě poblíž mě vůbec netrápí.

Ale nic ve zlym, chápu, že někoho baví "sportovní sběratelství", každý to pojímáme jinak.

To mizení Tvých keší si pamatuju, už to je nějaká doba, co se tu o tom psal. Buď velká náhoda, ale spíš bych tipoval cílený útok. A než výrostka (co časem vyroste), možná zarputilý důchodce - ti mají výdrž a mnohdy nic jiného na práci. Vypadalo to taky, že by to mohlo být i vysloveně z osobních důvodů.
  • 0

#739 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:21

Parkis napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

Myškin napsal/a:
Zdravim

Že ji dávám na oči?

Myslím že to nebylo na tebe, ale narosto nesouvisející povzdech nad tím že mu lovci špatně schovávájí jeho krabičku ;)

Myslím, že je nemálo krabiček, které na očích jsou a spokojeně si žijou. Ono také záleží na provedení :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#740 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2012 - 9:30

kolombo napsal/a:

Myslím, že je nemálo krabiček, které na očích jsou a spokojeně si žijou. Ono také záleží na provedení :-)

Tak jest, ukryl jsem ji tak aby splynula s okolim, ale kolegove to nechteji pochopit. Asi jim o tom natocim instruktazni film a budu mit klid :-) Nebo to napsat do lisingu, ale ten vlastne uz malokdo cte, takze tam budu cekat a kazdeho hlidat jestli to dela spravne. Prestanu kvuli tomu chodit do prace, opusti me zena, stanu se bezdomovcem! Vidit jake to muze mit nasledky?! To mi preci nemuzete udelat?! Tak mi tu krabicku radeji vracejte spravne! :D
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama