Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#841 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 12:55

poohDA napsal/a:

sovidoupe napsal/a:
Mě je teda hlavně smutno, že se Geocaching dostal z úrovně zábavné hry, kde se všichni kamarádí, na příčku k lanovým parkům a jiným "adrenalinovým" zábavám, za které se platí.

Nesmíš si to nechat ukrást, prostě to dělej dál jak to máš rád. Komerční svět a konzum hladoví po všech zábavách a je jedno, jestli je to GC nebo cokoliv jného moderního. Neustále hledá nové klienty, nové cílové skupiny a vytváří nové potřeby.

No a me to zase pripada, ze se stavame vice "civilizovanymi". Drive jsme si take kazdy sami doma menili vodovodni kohoutek. Dneska si vetsina zavola instalatera.
Hodne lidi si chce zkusit T5, ale nema vybavu a zkusenosti a cas se po tom pidit. Zato maji dost penez, aby si to nechali bezpecne predvest a naucili se to v maximalne kratkem case.
Nehodnotim, jestli je to dobre, horsi, lepsi... je to ale tak. Hodne lidi ma penize, ale malo casu.
  • 0

#842 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 13:13

dostik7 napsal/a:
No a me to zase pripada, ze se stavame vice "civilizovanymi". Drive jsme si take kazdy sami doma menili vodovodni kohoutek. Dneska si vetsina zavola instalatera.
Hodne lidi si chce zkusit T5, ale nema vybavu a zkusenosti a cas se po tom pidit. Zato maji dost penez, aby si to nechali bezpecne predvest a naucili se to v maximalne kratkem case.
Nehodnotim, jestli je to dobre, horsi, lepsi... je to ale tak. Hodne lidi ma penize, ale malo casu.

jo, s tím taky souhlasím. Možnost naučit se to sám od kamaráda stále zůstává, stejně jako si stále ještě smím sám vyměňovat vodovodní kohoutek, aniž bych to musel dodaňovat. (V některých evropských zemích, když si doma sám vymaluješ, musíš doplatit daň, jako bys to nechal vymalovat malíře. - jsem slyšel, doufám, že to není pravda.)
  • 0

#843 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 14:01

dostik7 napsal/a:

Kdysi jsem lovil cache, kde byl v jedné stagi kus lana, po němž se měl hledač spustit k následující stagi. Stál jsem potom u stage s lanem a přemýšlel, jak se slanit dolů. Nějak jsem vymyslel uzel, kterým se dalo lano přivázat ke stromu a který šel potom zase rozvázat ale pokus o Dülferův sed, který jsem kdesi viděl na fotce nedopadl dobře, jak se lano napnulo tak se mne to pokusilo otočit hlavou dolů. Naštěstí jsem ty cca 3m zdolal ručkováním po laně podél hodně strmého svahu a kyvadlovým traverzem ale kdybych měl slaňovat něco delšího tak bych si to taky někdy nechal ukázat. Řekl bych, že je hodně lidí, kteří nejsou členy horolezeckého oddílu ale rádi by dělali T5 cache.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#844 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 14:18

Aviatik napsal/a:

dostik7 napsal/a:

Kdysi jsem lovil cache, kde byl v jedné stagi kus lana, po němž se měl hledač spustit k následující stagi. Stál jsem potom u stage s lanem a přemýšlel, jak se slanit dolů. Nějak jsem vymyslel uzel, kterým se dalo lano přivázat ke stromu a který šel potom zase rozvázat ale pokus o Dülferův sed, který jsem kdesi viděl na fotce nedopadl dobře, jak se lano napnulo tak se mne to pokusilo otočit hlavou dolů. Naštěstí jsem ty cca 3m zdolal ručkováním po laně podél hodně strmého svahu a kyvadlovým traverzem ale kdybych měl slaňovat něco delšího tak bych si to taky někdy nechal ukázat. Řekl bych, že je hodně lidí, kteří nejsou členy horolezeckého oddílu ale rádi by dělali T5 cache.

Teda nevim jestli tohle resi nejaky skoleni. Ja kdyz se kdysi davno ucil lezt, mel jsem kamose se kterym jsme chodili na skaly. Ten to umel, dali jsme do kupy nejakej vercajk a uz to jelo. Jenze nez jsem se dostal do stavu ze jsem byl schopen jit nekam sam bez nej, nebo treba i s nim, ale jako prvolezec, to trvalo docela dlouho. Tech veci je spousta a neda se to vstrebat za par hodin. To ti akorat ukazou zakladni veci, ale ve skutecnosti nevis nic. Po absolvovani tohodle se dostanes do stavu ze teda muzes jit na T5 s nekym kdo na tebe dohlidne a uz ho nebudes zdrzovat tim kudy se leze do sedaku. Ale k samostatny akci bez toho instruktora, pripadne k reseni nejakych komplikaci ktere pak realne v nastanou je dotycny stejne naprosto nepripraveny a bez dlouhodobejsich zkusenosti by se do toho stejne nemel sam poustet. Ale realny dlouhodobejsi zkusenosti zas neziska od placenyho instruktora, to by se nedoplatil.

Jinak receno kdyz ma nekdo prachy, muze si koupit vercajk. Ale zkusenosti si tak snadno nekoupi.
  • 0

#845 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 14:19

Aviatik napsal/a: Proč bys blil? Dokud nebude pro odlov T5 cachí požadován Certifikát Opravdového Cachera (jako že nebude, na to nebude mít asociace nikdy pravomoc) tak je to OK. Myslím že je dost lidí, kteří se rádi přiučí a vzhledem k tomu, že Petelík s kursem ztrácí čas, který byl mohl strávit zábavněji, tak i nějaký poplatek za tuto službu mi připadá OK.
Ale jinak tyhlety výkřiky do tmy o omezování svobod a o tom, jak je generování zisku špatné jsou moc fajn, člověk si hnedle připadá jako na iDnes nebo podobném kultivovaném webu.

Naprosty souhlas s Aviatikem - kdyz se mnou nekdo stravi pul dne a opravdu me neco nauci, tak proc bych mu za to jako nemel zaplatit ?
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#846 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3057 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 14:30

poohDA napsal/a:
(V některých evropských zemích, když si doma sám vymaluješ, musíš doplatit daň, jako bys to nechal vymalovat malíře. - jsem slyšel, doufám, že to není pravda.)

Taky jsem to slyšel, ale asi to bude hoax. Zatím! Protože špidlové všech zemí po parkinsonovsku vykopnutí nahorů nám v bruselském nebi již chystají nová opatření pro naše blaho!

viz např.: http://byznys.lidovk..._firmy-trhy_rka
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#847 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1158 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 15:02

kolombo napsal/a:
Já jen jestli to nesprávné podnikání tu neřešíte jen proto, že Petelík je i jeden z několika zakladatelů ČAGeo ...

ano,prave proto, nejde mi o podnikani samotne, ale je mi proste divne, ze s tim petelik vysel skoro ve stejnou dobu jako s CAGeou. Aneb mi to proste prijde jako maly konflikt roli, tedy spise zajmu, stejne tak jako ze je v asociaci RW. Sorry, ale pro me je to proste minimalne cele podivne, od vzniku, pres komunikaci, cile az sem. (utajovani, cenzura, samozvani, elitarstvi, etc... mozna se pletu, mozna to vse dopadne uplne jinak, ale tohle jsou me dojmy...)
(aneb abychom se nedockali toho, ze zacinaji kaceri/kachny by "meli", samozrejme ze "dobrovolne" mit nejaky PSOUG level...)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#848 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 15:23

Nosferatu XIII. napsal/a:
(aneb abychom se nedockali toho, ze zacinaji kaceri/kachny by "meli", samozrejme ze "dobrovolne" mit nejaky PSOUG level...)

Teď jsi na to kápnul. Ono totiž bylo dohodnuté s Bártou, Nečasem a Kočí, že nám k zákonu o povinné barvě zubních kartáčku (směrnice EU) dají přílepek o povinném školení všech, co si koupí mobil s GPS nebo dokonce samostatnou GPSku.

Jen s tou vládní krizí se to nějak zdrželo a furt to není schválené.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#849 PLAJ family

PLAJ family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1104 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 16:58

Trhac napsal/a:

poohDA napsal/a:
(V některých evropských zemích, když si doma sám vymaluješ, musíš doplatit daň, jako bys to nechal vymalovat malíře. - jsem slyšel, doufám, že to není pravda.)

Taky jsem to slyšel, ale asi to bude hoax. Zatím! Protože špidlové všech zemí po parkinsonovsku vykopnutí nahorů nám v bruselském nebi již chystají nová opatření pro naše blaho!

Hoax to není, ale je to trochu jinak. EU změnila metodiku pro výpočet HDP a nařídila do HDP zahrnout imputované nájemné (odhad nájmu za bydlení ve vlastní nemovitosti) a šedou ekonomiku (prodej drog, prostituce a třeba i to že si člověk doma vymaluje ap.). A protože podle výše HDP se odvíjí členský příspěvek do EU, platíme do EU více.
A odtud je k myšlence na zdanění vlastní práce doma již jen krůček.
http://www.cnb.cz/cs...12_I_box_2.html
http://www.denik.cz/...ji20110930.html
  • 0

#850 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 17:31

z diskuze mám takové smíšené pocity :D jako by se z lidí pomalinku ve všech směrech vytrácelo ono lidství...vše je mnohem snažší přepočítat na korunky... 1)prosím tě kamaráde, mohl by jsi mi poradit?...zaplať nebo táhni! 2)čus, na tady ma pěti kilo a makej...a milostpán jistě, tady sedáček a jdeme slanit, ručičku líbám :D mimoto pokud to dobře chňápu tak by geocaching byl i bez GS, jenže provoz takového serveru který by utáhnul takovou komunitu aby v tom nebyl maglajz něco stojí, to už je trochu jiný levl
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#851 petelik

petelik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 18:25

prazskychytrak napsal/a:
z diskuze mám takové smíšené pocity :D jako by se z lidí pomalinku ve všech směrech vytrácelo ono lidství...vše je mnohem snažší přepočítat na korunky...
1)prosím tě kamaráde, mohl by jsi mi poradit?...zaplať nebo táhni!
2)čus, na tady ma pěti kilo a makej...a milostpán jistě, tady sedáček a jdeme slanit, ručičku líbám :D
mimoto pokud to dobře chňápu tak by geocaching byl i bez GS, jenže provoz takového serveru který by utáhnul takovou komunitu aby v tom nebyl maglajz něco stojí, to už je trochu jiný levl

jen malá parafráze, když už ten Geodepresivní koutek:
z diskuze mám takové smíšené pocity :D jako by se z lidí pomalinku ve všech směrech vytrácelo ono lidství...
vždyť je tak snadné anonymně plivnout kdykoliv na kohokoliv ... proč bych si měl nejdřív opatřit nějaké informace, takto je to jednodušší a pohodlnější ... hned mi je líp ... :D uaaaá
  • 0

#852 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 19:45

já neplivu já prskám :D a nebylo to myšleno nijak konkrétně, i když to bylo k tématu, bylo to myšleno obecně, člověk se s tím setká kdekoliv, ale naštěstí jsou lidé, kteří pomohou i bez korunek a znovu to neříkám konkrétně :D a mimoto já chápu že v dnešní době každý hledá skulinku jak přežít :) hledá mezery na trhu a snaží se je zpoplatnit.. jen aby to ale jednou nedošlo moc daleko
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
pepikov.cz

#853 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 20:25

prazskychytrak napsal/a:
z diskuze mám takové smíšené pocity :D jako by se z lidí pomalinku ve všech směrech vytrácelo ono lidství...vše je mnohem snažší přepočítat na korunky...

Lidstvím nezaplatíš nájem ani se ho nenajíš.

1)prosím tě kamaráde, mohl by jsi mi poradit?...zaplať nebo táhni!

Poprosil jsem kamaráda, jestli by mi nepomohl s problémem při instalaci jistého hardware. Doporučil mi placenou linku, protože za tu dobu, co bychom to oba sami řešili, jsme schopni vydělat mnohonásobně víc, než stojí ten telefon. Měl samozřejmě pravdu. Není to sice přímo "zaplať nebo táhni", ale časem přijdeš na to, že i čas má svoji cenu.

mimoto pokud to dobře chňápu tak by geocaching byl i bez GS, jenže provoz takového serveru který by utáhnul takovou komunitu aby v tom nebyl maglajz něco stojí

GC bez GS existuje a říká se mu opencaching.
  • 0

#854 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 20:31

Vláček napsal/a:časem přijdeš na to, že i čas má svoji cenu.

čím více času věnuji vydělání peněz, tím více se mi to zhodnotí? B) nebo čím méně času věnuji vydělávání peněz tím jsem chudší?
  • 0

pepikov.cz

#855 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 21:28

PLAJ family napsal/a:

Trhac napsal/a:

poohDA napsal/a:

Hoax to není, ale je to trochu jinak. EU změnila metodiku pro výpočet HDP a nařídila do HDP zahrnout imputované nájemné (odhad nájmu za bydlení ve vlastní nemovitosti) a šedou ekonomiku (prodej drog, prostituce a třeba i to že si člověk doma vymaluje ap.). A protože podle výše HDP se odvíjí členský příspěvek do EU, platíme do EU více.
A odtud je k myšlence na zdanění vlastní práce doma již jen krůček.
http://www.cnb.cz/cs...12_I_box_2.html
http://www.denik.cz/...ji20110930.html

Tohle je bohuzel pravda. A kdyz to clovek domysli do dusledku, je to jeste absurdnejsi nez to na prvni pohled vypada. Prostituce se zapocita do HDP. No dobre. A sluzby na ktere bych si mohl najmout profesionala, ale neudelam to a resim to doma svepomoci se take zapocitaji do HDP. Pak ovsem z toho plyne, ze kdyz nejdete do bordelu a abyste usetrili resite to doma amatersky svepomoci, vlastne se to take musi pocitat do HDP.

To je ovsem pomerne revolucni myslenka. V podstate genialni recept na soucasnou ekonomickou krizi. Neroste HDP? Malo sukate. Tohle by mel nekdo vysvetlit Rekum, ze se musej vic snazit.

Mozna vam to prijde smesny, ale i kdyz tenhle priklad je absurdni, tak soucasna statni ekonomika v podstate kdekoliv na svete presne takhle funguje a podobnymi metodami ji vlady ridi. Pod zaminkou rustu HDP (ktery je fakt presne takhle nesmyslnej parametr jak ukazuje tenhle priklad) se to vede do dluhovy smrti a lidi jsou tak blby ze tomu jeste tleskaj a tech dluhu chtej nasekat jeste vic, misto aby je hnali vidlema.

A tady se par lidi pohorsuje nad tim, jestli si nekdo vezme par stovek za pravdepodobne dobre odvedenou praci, za kterou mu jini radi zaplati (tedy jestli to fakt funguje, to ja vlastne nevim). Docela by me zajimalo, cim se kdo z tech co se pohorsujou sam zivi. Jestli necim lepsim, uzitecnejsim, jestli je to vubec clovek kterej je ochotnej jit s kuzi na trh a pokousi se nejak uzivit aby s tim ostatni neobtezoval, jestli mu jeho klienti jsou vdecni ze pro ne neco udelal, nebo jestli treba nekdo z nich je preplacenej nepotrebnej statni urednik kterej ostatni akorat prudi a jeste ho musej zivit - a to nedobrovolne, narozdil od petelika kterymu klient zaplati dobrovolne. Pripadne jestli se poctive nezivi u nektery z firem ktere nas obstastnuji proti nasi vuli opencardem, dalnicnim mytem, fotovoltaikou, cyklostezkou za 150 mega, pravnimi a poradenskymi sluzbami pro statni spravu, audiovizualni technikou pro predsednictvi v EU, pandury a dalsim skvosty. Coz berte jako recnickou otazku k zamysleni, hlavne mi tu prosimvas nepiste cim se kdo zivite, fakt to nechci vedet:)
  • 0

#856 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2012 - 22:30

To jsou teda deprese, to by jedem blil.
  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#857 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1435 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2012 - 6:29

Modrak napsal/a:
A tady se par lidi pohorsuje nad tim, jestli si nekdo vezme par stovek za pravdepodobne dobre odvedenou praci, za kterou mu jini radi zaplati (tedy jestli to fakt funguje, to ja vlastne nevim). Docela by me zajimalo, cim se kdo z tech co se pohorsujou sam zivi.

Mne by docela zajímalo, jestli ti, co Petelíkovi vyčítají, že si za svoje kursy nechá - ó hrůzo - zaplatit, byli ochotni něco takového dělat zadarmo. Tedy pro někoho jiného, než pár kamarádů, se kterými se dobře znají.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#858 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1707 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2012 - 7:02

Vzhledem k mým zkušenostem mě o to těžko někdo bude žádat, ale umím si představit že kdyby se tak třeba jednou stalo, tak proč ne. Nějaký čas jsem hrával ony slavné magicy a tam jsem se něco navysvětloval pravidel apod. a neznám nikoho kdo by za to chtěl nějaký obnos, možná už se to změnilo a nějaké školy existují...ale bylo by to s podivem, mnohdy s kartami začínají malé děti a chtít po nich kapesné mi přijde divné, možná jsem taky divnej, kdo ví:D jednou je to hra a k té patří nějaká přátelská atmosféra...to by se za chvilku mohlo vydělávat deset korun i na vysvětlení pravidel "člověče nezlob se" :D
  • 0

pepikov.cz

#859 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2012 - 7:24

[quote]Modrak napsal/a:
[quote]PLAJ family napsal/a:
[quote]Trhac napsal/a:
[quote]poohDA napsal/a:
(V některých evropských zemích, když si doma sám vymaluješ, musíš doplatit daň, jako bys to nechal vymalovat malíře. - jsem slyšel, doufám, že to není pravda.)[/quote] Taky jsem to slyšel, ale asi to bude hoax. Zatím! Protože špidlové všech zemí po parkinsonovsku vykopnutí nahorů nám v bruselském nebi již chystají nová opatření pro naše blaho!
[/quote]

Hoši, klííííd. A z jaký částky jako tu daň budu platit? Brusel vydá tabulky prací? To je už asi opravdu fantazie... Nehledě na to, že speciálně u nás by samozřejmě nikdo nic neplatil (nikdo nic doma svépomocí nedělal) :) Normy na to, jak má vypadat v bytě elektřina už dávno existují a kdo z nás to má doma podle norem? Já teda ne a ani se nebojím, že by to někdo přišel kontrolovat :D
  • 0

#860 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 April 2012 - 15:57

Tak jsem včera jel na jednu kešku - Kolo pot a vůle - po trase Podkrkonošského maratonu. Nedal jsem ho celý, jen asi půlku. Krásné počasí, nádherná jarní příroda Podkrkonoší. Ale na druhou stranu mě skoro deprimovalo, jak málo lidí jsem potkával v opravdové přírodě... Za celý den jsem potkal na své cestě v přírodě jen asi 5 skupinek turistů (4 páry a jednu rodinku). Myslím tím teď takové ty opravdové turisty, ne ty moto turisty, co se někam dovezou obejdou si parkoviště, nasednou do auta a jedou dál... Je pravda, že počítám jen ty, kteří se opravdu pohybovali v přírodě, ne ty, co jsem potkal, když jsem projížděl třeba přes Lázně Bělohrad nebo kolem hradu Pecka, nebo kolem nějaké hospody. Ovšem přišlo mi, že chodí do přírody čím dál méně lidí a říkal jsem si, co vlastně všichni dělají... Asi sedí u televize či u počítačů :-( Sice mám rád přírodu a samotu, ale na druhou stranu to skoro zamrzí, když člověk skoro nikoho v přírodě nepotká, cítí se sám...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama