Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#901 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 8:14

e.lisabeth napsal/a:

Smrk napsal/a:
Včera jsem byl na Vlečce na Orlík a u jedné z keší jsem se nestačil divit. Je schovaná u břízy a ta bříza je celá popsaná a porazítkovaná. LucyLargo, G3orgig, MikycTeam, MikroTeam a další. Kdysi se tady řešily porazítkované značky, ale tohle už je moc.

K tejhle kešce jsem se v logu k ní taky vyjádřila...lidi jsou prostě prasata, příroda - nepříroda.:(

Jojo ta briza z tech toxickych razitek uhyne...
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#902 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 8:21

Ale neuhyne, jen že je to dost hnusný. Nedělej zas fanatiky z někoho, kdo to tak nemyslel, ty koni B)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#903 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 8:24

semik75 napsal/a:

e.lisabeth napsal/a:

Smrk napsal/a:
Včera jsem byl na Vlečce na Orlík a u jedné z keší jsem se nestačil divit. Je schovaná u břízy a ta bříza je celá popsaná a porazítkovaná. LucyLargo, G3orgig, MikycTeam, MikroTeam a další. Kdysi se tady řešily porazítkované značky, ale tohle už je moc.

K tejhle kešce jsem se v logu k ní taky vyjádřila...lidi jsou prostě prasata, příroda - nepříroda.:(

Jojo ta briza z tech toxickych razitek uhyne...

Ne, neuhyne, ale...
a ) hrajeme geocaching, ne geobirching. Zapisuje se do logbooku, což je podmínka pro uznání nálezu ounerem. Mají tyto nicky i zápis v logbooku? Nemají a žulí to jen takhle? Tak log smazat!
b ) jo, jen tak dál, takhle budeme opravdu oblíbené společenství v očích veřejnosti.
..do háje, když ty kešky některé jednotlivce vlastně zdržují, tak proč jsou vůbec kačery?
  • 0
Livet är en fråga om kvalitet, inte lengt.

#904 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 9:40

Tak přiznávám se, že jsem jedna z těch nováčků, které tak zavrhujete. Ale pamatujete? I vy jste jednou začínali. Je špatnej ten, kdo si třeba garmina nemohl dovolit a tudíž je považován za tydýta vysedávajícího u TV jen proto, že si až teď konečně dopřál GPS třeba v mobilu? Já sama teprve začínám - body nehoním (viz můj podpis) a spíš studuju, abych byla v obraze a něco nezmastila a kochám se místy, kterými mě owner keše navádí. FTF mě nebere - možná je to tím, že jsem ještě před třemi týdny neměla páru, co je například CWG, GC, TB. Přesto se striktně řídím instrukcemi v listingu, trackovatelné předměty si nepletu s věcmi na výměnu a CWG-čky, pečlivě keše ukládám po zalogování zpátky a vždycky nervózně sleduju logy následující po tom mém - tedy do té doby, než se objeví další Found it, čímž se ujistím, že je keš opravdu OK. Můj první log byl, že keš potřebuje údržbu - doplnit logbook. Takže snad netřeba házet všechny nováčky do jednoho pytle. :-) Docela si tu připadám jako vetřelec...
  • 0

#905 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 9:51

Zerthe napsal/a:
Tak přiznávám se, že jsem jedna z těch nováčků, které tak zavrhujete. Ale pamatujete? I vy jste jednou začínali. Je špatnej ten, kdo si třeba garmina nemohl dovolit a tudíž je považován za tydýta vysedávajícího u TV jen proto, že si až teď konečně dopřál GPS třeba v mobilu? Já sama teprve začínám - body nehoním (viz můj podpis) a spíš studuju, abych byla v obraze a něco nezmastila a kochám se místy, kterými mě owner keše navádí. FTF mě nebere - možná je to tím, že jsem ještě před třemi týdny neměla páru, co je například CWG, GC, TB. Přesto se striktně řídím instrukcemi v listingu, trackovatelné předměty si nepletu s věcmi na výměnu a CWG-čky, pečlivě keše ukládám po zalogování zpátky a vždycky nervózně sleduju logy následující po tom mém - tedy do té doby, než se objeví další Found it, čímž se ujistím, že je keš opravdu OK. Můj první log byl, že keš potřebuje údržbu - doplnit logbook. Takže snad netřeba házet všechny nováčky do jednoho pytle. :-) Docela si tu připadám jako vetřelec...

dobře to děláš, kéž by takových bylo víc, abys nebyla bílá vrána :)
  • 0

#906 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Publikováno 28 květen 2012 - 10:34

Ahoj Zerthe, taky jsem byl nováčkem a taky jsem maskoval keše trochu víc jak jsem je našel a bál se abych nebyl ten co způsobí vymudlení. Taky se snažím dodržovat pravidla a taky mě delší čas trvalo, než jsem pochopil, že tady ty diskuse se oprávněně velmi často nazývají žumpou. Jednou jsem, nevěda, že si ze mě místní pisatelé tropí žert, disabloval celou serii 9 keší. Naštěstí to mělo dobrý vliv, alespoň jsem zlepšil skrýše. Takže neboj, a hledej ty informace, které Ti pro Geocaching prospějí. Hezké geozážitky. Wetu
  • 0

#907 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 10:53

Taky jsem byl nováček, ale neměl jsem pocit, že bych tu byl zavrhován. Výstřelky se objeví, to jo, ale to je spíše vlastnost internetových diskusí obecně než zrovna GC. Tady to je píše lepší imho, nakonec se odpovědi na dotaz člověk dobere.
  • 0

#908 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 11:13

Tak to je fajn, děkuju všem za reakce - já se jen bála, že to bude opravdu jako v té necyklopedii a budu spíše já, coby začátečník, muset odpovídat mazákům :) Hlavně bacha - každý tisícý nález = 1 mrtvé koťátko!! :)
  • 0

#909 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 11:13

(...)taky jsem maskoval keše trochu víc jak jsem je našel(...)

Pitomé je, že někdo nemá cit pro onu "trochu".
Když pak hint "pod plochým balvanem" kdosi vylepší mocnou vrstvou lesní hrabanky, docela to zkazí náladu nejen mně coby lovci, ale nakonec i nebohému ownerovi, jemuž za to náležitě vyčiním.

Podobně když u jedné naší cache s hintem začínajícím "Pod kořeny smrku vystrkuje svůj čenich..." někdo usoudil, že je to moc okaté, a tak cache vylepšil o hromadu desetikilových balvanů. Když jsem pak v dílně ošetřoval ten přeražený "čenich", pokoušela se o mě geodeprese :)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#910 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 11:16

Nebo někdo pořád maskuje vrstvou listí keš v dutině. Při vyndání se nasype dolů a za pár odlovů to kouká ven. Vždycky když jdu kolem, vyhrabávám to.
  • 0

#911 Stribrna rosa

Stribrna rosa

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 11:22

Bohužel, musím podotknout, že jsem se na tohle fórum také asi neměl dívat. Jsem také nováček, i když jsem zalogovaný od roku 2008. Tehdy jsem neodhadl věk děcek, které hledání keší ještě nebavilo, a tak jsme po pár zkušebních výpravách garmina odložili do šuplíku na později. Teď se k tomu vracíme, zaplaťPajda s daleko větším úspěchem, a do daleko většího množství kešek v našem okolí. Stejně jako, myslím, většina nováčků se snažím hledat chyby především na sobě a čtu všechno, co o geocachingu najdu, abych nebyl za trubku, když se budu na něco ptát starých geopsů. Přesto mi přijde, že vyklepaní bažanti jako já nadělají možná daleko méně škody, než někteří staří mazáci, kteří se pro nedostatek místa v logbooku logují razítkem na ulepený pytlík od bonbónů. Například včera jsme s velkou slávou dokončili sérii kešek s mysterkou na konci na naprosto mudloprostém místě, abychom zjistili, že tam chybí avizovaný TB, vložený do keše před měsícem (!) Od té doby je na logbooku zalogováno šest mazáků s nálezy přes 1000 keší, a nikdo z nich se k tomu, že tam TB není nevyjádřil a v logbooku TB je první write note od uložení TB od nás... Přesto mě to do geodepky neuvrhlo, to až když jsem se začal rejpat v tomhle fóru...:D
  • 0

#912 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 11:52

To muze byt dano jen uhlem pohledu zacatecnik/dele hrajici, ono po odlovu par sotvek kesi, te to, ze v kesce neni TB, ktere je tam zalogovane, vubec neudivi a neresis to. Neznenamena to, ze vetsina udelala neco sptane, pouze ten co TB odnesl a nezalogoval, ostatne to dotycny jeste muze logovat vyzvednuti i po tom mesici i kdzy ja to prasarna a malo pravdepodobny.
  • 0

#913 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 12:15

PaWcz napsal/a:

(...)taky jsem maskoval keše trochu víc jak jsem je našel(...)

Pitomé je, že někdo nemá cit pro onu "trochu"...

Tak s tím mám docela často dilema - jednou jsem hledala v pustém lese regular keš, a při nálezu zpoza listí vykukoval modrý růžek víka. Doteď nevím, zda to byl záměr, aby byla keš vůbec nalezitelná - no a nemohla jsem se rozhodnout, zda to nechám ve stavu, v jakém jsem ji našla. Růžek jsem nechala čouhat o něco míň (skoro vůbec) a číhala, zda s tím budou mít mí následovníci problém, že bych to případně opravila. Naštěstí to nebylo nutné, kéž by ale bylo možné vidět foto, jak keš umístil její zakladatel.
  • 0

#914 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 21:22

Stribrna rosa napsal/a:
... abychom zjistili, že tam chybí avizovaný TB, vložený do keše před měsícem (!) Od té doby je na logbooku zalogováno šest mazáků s nálezy přes 1000 keší, a nikdo z nich se k tomu, že tam TB není nevyjádřil a v logbooku TB je první write note od uložení TB od nás...

Když zjistím, že zalogovaný item v keši není, většinou to k němu napíšu. Ale brzo zjistíte, že je něco zalogované téměř v každé třetí keši a přestanete si toho všímat.
  • 0

#915 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 22:56

Dnes jsem u finálky GC346GF našel tak hrůzostrašné hovno, že jsem ji raději disabloval, přemístil a předělal vzorec. Pak jsem zjistil, že na Stage 1 je taktéž hovno, ale nebylo tak hrozné, tak zůstala na místě.
  • 0

#916 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 8:55

o.filip napsal/a:
Dnes jsem u finálky GC346GF našel tak hrůzostrašné hovno, že jsem ji raději disabloval, přemístil a předělal vzorec. Pak jsem zjistil, že na Stage 1 je taktéž hovno, ale nebylo tak hrozné, tak zůstala na místě.

A nemělo jedno z nich náhodou trackovací číslo? ;-)
  • 0

#917 Viburnus

Viburnus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 199 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 10:24

Tiskar94 napsal/a:
Já nemažu, ale i tak, nepřej si to vidět :D. Přišel mi k jedné moji kešce log obsahující pouhou tečku. Autorovi logu jsem napal následující:
Prosím te o dukaz, že jsi vskutku keš našel. (...)
Tak jsem čekal reakci typu "keš je umítěna tam a tam" nebo "loguji jen narychlo, pak to zedituju", aspoň tak nějak bych na tento e-mail zareagoval já.
Ovšem odpověď mě vážně dostala. Z ní jen výcuc:
**** (...) **** !!!???!!! **** !!!

Jo, tak přesně tenhle "." log mi přišel taky. Zjistil jsem, že o neznalého nováčka nejde, měl přes tři stovky nálezů - při bližším pohledu ale samé tradičky max 2/2. Rozhodl jsem se mu proto napsat, abych zjistil, co se mi tím snaží sdělit. Celý obsah mého e-mailu tomu expertovi zněl (cit.): "."

Druhý den mi od něj přišel zdvořilý dotaz, co se děje, že mu ode mě přišla zpráva, ale obsahovala pouhou tečku. Nerozuměl tomu, hrozně se divil a tipoval, že se někde stala chyba, která tu zprávu zkrouhla.
Odpověděl jsem mu, že to byla jen reakce na jeho log stejného obsahu a se zachováním veškerého dekóra jsem se zeptal, jaktože nerozumí vlastní zprávě a co jsem z ní tedy měl vydedukovat já. A že prosím, aby svůj log změnil tak, aby měl nějakou vypovídací hodnotu; třeba dvě holé věty: líbilo - nelíbilo - proč. Ať se potěším nebo poučím a případně můžu věci napravit.

V odpověď mi, mimo řádky vulgarit, přišlo, že mi nechtěl psát, jak hnusná a o ničem ta moje keš je. Načež svůj tečkový log změnil v hystericky ironickou pochvalu, ze které mimo jiné vyplynulo, že listing nečetl ani dodatečně a nemá šajna, proč tam ta keš je - proč jsem ho tam tou krabičkou poslal - proč tam vůbec chodil.

Jsou takoví raplové, kteří se urazí i vlastními "slovy", ale je jich naštěstí menšina, pár do roka... ti mi tu hru nezkazí!
(čili vlastně ještě připojuji omluvu za optimistický off-topic :))
  • 0

#918 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 11:50

o.filip napsal/a:

Nebylo jednodužší přemístit hovno? Koneckonců není to tak hrozný, je to přírodní materiál...si představ kdyby ti tam někdo dotáhl pytel odpadků nebo pračku...:)
  • 0

#919 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 12:16

S hovnem taky bojuju v centru Prahy. Dokonce sem se odhodlal, že lidský materiál odpálkuju do dálky, po týdnu přišel na kontrolu a na místě bylo ještě větší hovno. Tak už sem se taky naštval a krabku přemístil. No a po další návštěvě hovno i na tomto místě. A to to není nijak extra zapadlé místo, metr od chodníku, vedle vysoká škola ekonomická a z druhé strany sídlo odborových svazů. Je to sice úsměvné, ale na druhou stranu krásná ukázka toho jaký jsou lidi prasata. No a to nemluvim o kešce samotné, hned po prvním týdnu z ní zmizelo vesměs vše krom logbooku...propiska, pravidla, cwg a uzaviratelný pytlík...opravdu těžký život ownerů... musím smeknout před všema kačerama, který kešku opustí ve stejném stavu v jakém ji nalezli
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#920 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 12:34

mě mikrovky přijdou docela zábavné - dá se s nimi vyblbnout - s lock&lock bednou se toho vymyslet moc nedá - tedy krom čenžování jejího obsahu. Ale třeba změním názor :-)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama