Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#921 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 12:41

ssva napsal/a:

o.filip napsal/a:
Dnes jsem u finálky GC346GF našel tak hrůzostrašné hovno, že jsem ji raději disabloval, přemístil a předělal vzorec. Pak jsem zjistil, že na Stage 1 je taktéž hovno, ale nebylo tak hrozné, tak zůstala na místě.

Nebylo jednodužší přemístit hovno? Koneckonců není to tak hrozný, je to přírodní materiál...si představ kdyby ti tam někdo dotáhl pytel odpadků nebo pračku...:)

Napsal jsem to trochu s nadsázkou. Šel jsem tam s tím, že si kačeři stěžují a že finálku asi přemístím, pokud to tam bude opravdu tak špatné. No a hovno rozhodlo za mě :-)
  • 0

#922 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2012 - 23:19

o.filip napsal/a:
Napsal jsem to trochu s nadsázkou. Šel jsem tam s tím, že si kačeři stěžují a že finálku asi přemístím, pokud to tam bude opravdu tak špatné. No a hovno rozhodlo za mě :-)

Je zábavné sledovat, jak taková bezvýznamná a opovrženíhodná věc dokáže ovlivnit životy druhých :D
  • 0

#923 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2012 - 22:26

Geodeprese je, když Vám v sobotu večer 460 m od domova publikují tradičku právě ve chvíli, kdy jste tam už měli být - a místo toho ještě řešíte na Brdech vykradené auto!
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#924 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2012 - 22:30

Dneska jsem byl na jednom CITO a poblíž byla tradička. Našel jsem ji brzo ráno ještě před zahájením eventu a dal tam CWG. Další nálezce v průběhu CITO ho tam ještě viděl, ale třetí už ne. Zmizelo bez logu i v malé skupině kačerů, kteří přišli uklízet maličký lom :-(
  • 0

#925 Nocni klub

Nocni klub

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2012 - 18:48

No co, přišli uklízet, tak ho holt uklidili, no... ;) Ale ne, teď vážně, je to fakt nehezké, nečestné a nesportovní. Taky mě takové chování kačerstva dokáže naštvat, ale už jsem se naučil nic moc si z toho nedělat - to bys u každé keše musel hlídat.. :|
  • 0

#926 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 16:00

Na dovolený v Rakousku jsem si půjčila výbavu a vyzkoušela si svojí první ferratu. Před výstupem jsem si vzpomněla, že jsem tam někde viděla T5 kešku, tak jsem pustila GPS a ta celou dobu ukazovala +-30 m. A zavěšená na laně jsem se jaksi o 30m posunout nedokázala. Takže nic, protože jsem debil a nepodívala jsem se na fotohint. Doma jsem koukla a věděla přesně, za kterým převisem to bylo. No viděli jste někdy většího magora? :) Tak možná zas za rok...
  • 0

#927 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 17:52

Geodeprese je, když najdete finálku multiny, která je zamčená zámečkem na tři číslíčka a ten zámeček je vylomený. Návštěvnost kešky je dvacet lidí za rok a je dost stranou civilizace a dobře maskovaná.
  • 0

#928 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 19:26

poohDA napsal/a:
Geodeprase je, když najdete finálku multiny, která je zamčená zámečkem na tři číslíčka a ten zámeček je vylomený. Návštěvnost kešky je dvacet lidí za rok a je dost stranou civilizace a dobře maskovaná.

Nedávno jsem jednu takovou našel, možná máme na mysli oba tu samou...
  • 0

#929 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 19:26

Mufa napsal/a:
Na dovolený v Rakousku jsem si půjčila výbavu a vyzkoušela si svojí první ferratu. Před výstupem jsem si vzpomněla, že jsem tam někde viděla T5 kešku, tak jsem pustila GPS a ta celou dobu ukazovala +-30 m. A zavěšená na laně jsem se jaksi o 30m posunout nedokázala. Takže nic, protože jsem debil a nepodívala jsem se na fotohint. Doma jsem koukla a věděla přesně, za kterým převisem to bylo. No viděli jste někdy většího magora? :) Tak možná zas za rok...

Taky jsem už pár keší nedal, protože v navigaci nevidím fotohint. Jediná vychytávka, která je přístupná jen lovičům po telefonu.
  • 0

#930 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 20:08

Fotohinty jdou stáhnout i do Oregona s novým FW. Ale... musí program (např. makro Geogetu) poznat, že jde o fotohint, což někdy je z názvu patrné, někdy ne. Struktura je ale známá a jde to udělat i ručně - stáhnout obrázek a dát ho do příslušné složky. Větším problémem je, že já na Oregonu perfektně vidím mapy, ale strašně mizerně obrázky. Asi to je i mizernou fólií na displeji. Už se mi stalo, že jsem z fotohintu nepoznal, co to vlastně je.
  • 0

#931 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 20:27

Já s těmi všemi programy neumím zacházet, zkoušel jsem to, ale byl jsem jako v Jiříkově vidění. Jen stáhnu PQ a překopíruju to do navigace. Obrázek si tam můžu stáhnout zvlášť, ale často se rozhoduju až na místě, kam půjdeme. Nerozklikávám doma všechny keše v oblasti, kam jedeme na dovolenou, abych přetahoval fotohinty.
  • 0

#932 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 22:20

No, ta funkce ShowPhotos je dělaná pro opencaching. Tam fotky v listingu nejsou, dali tam možnost je ke keši přidat a možnost je stáhnout do navigace. Ale zveřejnili strukturu a tak je možno to použít i v jiných programech, nebo ručně. Geoget to hledá podle klíčových výrazů v názvech souborů (hint, spoiler,atd.) Bylo by možné vygenerovat tam všechny fotky, ale bylo by to nepřehledné a navíc to nefunguje na paměťové kartě, takže by se to tam ani nevešlo.
  • 0

#933 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 22:25

poohDA napsal/a:
Geodeprase je, když najdete finálku multiny, která je zamčená zámečkem na tři číslíčka a ten zámeček je vylomený. Návštěvnost kešky je dvacet lidí za rok a je dost stranou civilizace a dobře maskovaná.

Mě zas nějaký trulant občas změní kód na zámečku. Z kešky nikdy nic nezmizelo, jen byl změněný kód. Naštěstí ji mám doma na plotě, tak ji občas kontroluji.
  • 0

#934 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 7:13

V sobotu jsem chodil tři hodiny po Drážďanech a z osmi hledaných micro a small našel jenom dvě. U těch nenalezených obvykle obtížnost 1,5 , žádný zjevný úkryt a pokud už napíšou hint, tak maximálně, že si mám vzít tužku, nebo bacha na mudly...
  • 0

#935 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 7:34

Během 4 dnů jsme na Slovensku, především v Tatrách, našli 15 kešek. Ale v žádné nebyl ani jeden jediný TB nebo GC. Tak jsem se těšil,že některý posunu k nám, nebo mi aspoň rozšíří statistiky. Ale kde nic,tu nic.
  • 0

#936 MK1977

MK1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 8:05

Jo v Drážďanech jsem měl taky docela peška. Pokud si dobře pamatuju, tak jsem měl zhruba stejnou úspěšnost, a to mi "statistiku" ještě vylepšila jedna virtuálka. Kolem muzea bundeswehru jsem tehdy nenašel ani jednu ze tří (většinou 1/1). Teď jsem na to koukal, minimálně jedna z nich už ani neexistuje.
  • 0

#937 kmenicka

kmenicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 8:47

davidb11 napsal/a:
Během 4 dnů jsme na Slovensku, především v Tatrách, našli 15 kešek. Ale v žádné nebyl ani jeden jediný TB nebo GC. Tak jsem se těšil,že některý posunu k nám, nebo mi aspoň rozšíří statistiky. Ale kde nic,tu nic.

To mi povídej... Od začátku prázdnin jsem ulovil 22 keší a z toho jich bylo 16 větší než micro. Ani v jedné nebyl TB ani GC, ale měl jsem štěstí na jedno FTF. Holt mám peška
  • 0

#938 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 8:59

S těmi nálezy GC a TB je to celkem logické. V poslední době najdu GC tak v každé 50-té kešce. Když jsem začínal, bylo to cca v každé 5-té. Souvisí to s tím, že dříve bylo celkem jednoduché vystopovat, kdo mohl coin ukrást, kačerů bylo málo. Při dnešní frekvenci návštěv to je skoro nemožné. Spousta lidí proto už coiny neposílá, jejich počet vzhledem k počtu kačerů klesá. Daleko častěji najdu TB. Zajímavé je, že někdy v únoru, kdy se moc neloví (naopak trackables se posílají dál s ohledem na neoficiální limit 14 dnů), jsem v jeden den navštívil 4 keše, z toho ve třech byl geocoin. A byly to kešky v Praze.
  • 0

#939 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 10:28

pes13 napsal/a: S těmi nálezy GC a TB je to celkem logické. V poslední době najdu GC tak v každé 50-té kešce. Když jsem začínal, bylo to cca v každé 5-té. Souvisí to s tím, že dříve bylo celkem jednoduché vystopovat, kdo mohl coin ukrást, kačerů bylo málo. Při dnešní frekvenci návštěv to je skoro nemožné. Spousta lidí proto už coiny neposílá, jejich počet vzhledem k počtu kačerů klesá. Daleko častěji najdu TB.
Zajímavé je, že někdy v únoru, kdy se moc neloví (naopak trackables se posílají dál s ohledem na neoficiální limit 14 dnů), jsem v jeden den navštívil 4 keše, z toho ve třech byl geocoin. A byly to kešky v Praze.

V podstate souhlas ale videl bych tam i dalsi, jine priciny - treba to, ze kesi je ted mnohem vic a taky to, ze dnes spoustu kaceru zajimaji uz jen body a na vsechno ostatni vice ci mene kaslou .... :(
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#940 blackwine

blackwine

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2012 - 10:31

Souhlasím s pes13 - obecně mám pocit, že GC se stávají hlavně ukázkovým předmětem na eventech, v keších jsou spíš TB. Což je vzhledem k ceně a množství vykradačů asi logické. Minulý týden jsem na Moravě odlovil 72 krabiček a našel v nich pouhé dva TB (jeden ve městě, jeden v lese). Zato kinderšrotu neubývá nikde :-)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama