Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#941 Norbert_G

Norbert_G

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 11:15

Potřeboval jsem kvůli kešce vylízt na několik metrů vysokou stráň u silnice, tak jsem si pod ní nechal batoh. Nicméně stále jsem monitoroval situaci dole a dobře jsem udělal. Projela dvě auta, ale to třetí po chvilce prudce zabrzdilo, z něj vystoupilo polonahé individuum a rozeběhlo se směrem k mému batohu. Tak jsem udělal to samé a když si mě týpěk všimnul, tak se zeptal, jestli je to můj batoh. Já že jo. A on: "Já ti chtěl ten batoh ukrášt", a vrátil se zpět do auta. Fakt nevím, co si mám myslet. A to to byla obyčejná silnice III. třídy v lese mezi vesnicema.
  • 0

#942 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 11:42

davidb11 napsal/a:
Během 4 dnů jsme na Slovensku, především v Tatrách, našli 15 kešek. Ale v žádné nebyl ani jeden jediný TB nebo GC. Tak jsem se těšil,že některý posunu k nám, nebo mi aspoň rozšíří statistiky. Ale kde nic,tu nic.

Já loni na Slovensku (Slovenský ráj, Spiš, Gemer) našel čtyřicet keší a coin byl až v té úplně poslední. Tak jsem ho vzal do Prahy... byl z Prahy a v první zahraniční keši :-)
  • 0

#943 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 11:46

kapsa napsal/a:

pes13 napsal/a: S těmi nálezy GC a TB je to celkem logické. V poslední době najdu GC tak v každé 50-té kešce. Když jsem začínal, bylo to cca v každé 5-té. Souvisí to s tím, že dříve bylo celkem jednoduché vystopovat, kdo mohl coin ukrást, kačerů bylo málo. Při dnešní frekvenci návštěv to je skoro nemožné. Spousta lidí proto už coiny neposílá, jejich počet vzhledem k počtu kačerů klesá. Daleko častěji najdu TB.
Zajímavé je, že někdy v únoru, kdy se moc neloví (naopak trackables se posílají dál s ohledem na neoficiální limit 14 dnů), jsem v jeden den navštívil 4 keše, z toho ve třech byl geocoin. A byly to kešky v Praze.

V podstate souhlas ale videl bych tam i dalsi, jine priciny - treba to, ze kesi je ted mnohem vic a taky to, ze dnes spoustu kaceru zajimaji uz jen body a na vsechno ostatni vice ci mene kaslou .... :(

Já coin občas pošlu, ty tři stovky mě nevytrhnou. Nejvíc jich posílám po vánocích, kdy je najdu pod stromkem :-) Pak mě těší logy kolegů kačerů. A že se pak ztratí? S tím počítám, pořád mi ale stihne udělat víc radost, než kdybych je měl doma v šuplíku a pak je nosil v pytlíku na eventy, aby ostatní měli ikonky.
  • 0

#944 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 12:31

Ja loni vypustil ty drevene, ale treba u TB4P80Y ztratu opravdu nechapu....
  • 0

#945 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 13:53

Blexa napsal/a:
Ja loni vypustil ty drevene, ale treba u TB4P80Y ztratu opravdu nechapu....

Tak to taky nechápu. Luštění téhle keše jde docela ztuha a cesta k ní je ještě horší, tam sváteční kačer nepůjde.
  • 0

#946 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:03

ja mam ted i stesti ze neni ani kes :o(

GC a TB v kesich ted moc videt neni :o(
jo mam GC zbirku co taham po eventech,
ale i posilam ... letos sem poslala TB4PKYK a po 600km je zda se v ...

a ted sem poslala dva a B4FMFJ asi zmizel se da rict okamzite ...

ale jeste jim davam cas ..uz se mi GC ztratil v jizni koreii a po 4 mesich bez logu se nasel na taiwanu :oD
  • 0

#947 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:08

Xork42 napsal/a:
...
ale i posilam ...

Počkej tři roky, až přestane být geocaching v kurzu a pak až s klidem můžeš sbírku poslat do světa :-)

Teď jsem si projížděl svoje aktivní i ztracené coiny a všimnul jsem si, že víc jak polovina nálezců nemá ani stovku keší. A když vidím, že po vložení coinu do keše je dalším nálezcem někdo s deseti nalezenými kešemi, vždycky mi zatrne...
  • 0

#948 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:12

co je to coin? :D casteji potkame uzovku, nebo zmii, nez coinika
  • 0

#949 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:16

mikelord napsal/a:
co je to coin? :D
casteji potkame uzovku, nebo zmii, nez coinika

Jo, zmije kradou nejvíc.
  • 0

#950 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:26

Smrk napsal/a:

Xork42 napsal/a:
...
ale i posilam ...

Počkej tři roky, až přestane být geocaching v kurzu a pak až s klidem můžeš sbírku poslat do světa :-)

Teď jsem si projížděl svoje aktivní i ztracené coiny a všimnul jsem si, že víc jak polovina nálezců nemá ani stovku keší. A když vidím, že po vložení coinu do keše je dalším nálezcem někdo s deseti nalezenými kešemi, vždycky mi zatrne...

me uz trne ikdyz maji i 200 nalezu ...

poslano 21 GC, ztraceno 5 (a to bez tech 2 co ted je "pohresuju")
a dalsi 2 uz zas tak nejak chystam ze poslu ... asi sem blazen :oF
  • 0

#951 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:30

Xork42 napsal/a:
poslano 21 GC, ztraceno 5 (a to bez tech 2 co ted je "pohresuju")
a dalsi 2 uz zas tak nejak chystam ze poslu ... asi sem blazen :oF

Neboj, nejsi blázen :-) Mám 22 coinů a ztracených je osm. Z toho samozřejmě dva podle mě nejhezčí (Karel IV. a svítící eventový 11-11-11). Plánuju, že si koupím takový ten obrovský coin za osm stovek a jsem zvědavý, jak dlouho bude putovat... Kdysi dávno jsem v keši našel sextant, taky vcelku drahý, a putuje dodnes.
  • 0

#952 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:30

Smrk napsal/a: Já coin občas pošlu, ty tři stovky mě nevytrhnou. Nejvíc jich posílám po vánocích, kdy je najdu pod stromkem :-) Pak mě těší logy kolegů kačerů. A že se pak ztratí? S tím počítám, pořád mi ale stihne udělat víc radost, než kdybych je měl doma v šuplíku a pak je nosil v pytlíku na eventy, aby ostatní měli ikonky.

Taky ještě pořád občas nějakej pošlu a pár jsem jich i rozdal jako FTF odměnu a taky myslim, ze to za tech par korun stoji udelat dalsim radost a taky myslim, ze je to lepsi, nez je jen tahat po eventech (kde se stejně taky kradou) ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#953 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:32

Taky mi začíná vadit, že někteří kačeři mají moje coiny mnoho měsíců a jen je protahují mraky keší. To je pak bez fotky, bez logu, prostě na nic. Chápu, že někdo navštíví opravdu zajímavou keš, která je mikro, nebo jen nakoukne do cizího státu, tak aby měl coin zápis, ale někdy je toho fakt moc.
  • 0

#954 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:33

kapsa napsal/a:

Smrk napsal/a: Já coin občas pošlu, ty tři stovky mě nevytrhnou. Nejvíc jich posílám po vánocích, kdy je najdu pod stromkem :-) Pak mě těší logy kolegů kačerů. A že se pak ztratí? S tím počítám, pořád mi ale stihne udělat víc radost, než kdybych je měl doma v šuplíku a pak je nosil v pytlíku na eventy, aby ostatní měli ikonky.

Taky ještě pořád občas nějakej pošlu a pár jsem jich i rozdal jako FTF odměnu a taky myslim, ze to za tech par korun stoji udelat dalsim radost a taky myslim, ze je to lepsi, nez je jen tahat po eventech (kde se stejně taky kradou) ....

Jsem rád, že v tom nejsem sám :-) Mám doma ještě jeden neaktivovaný coin z eventu 11-11-11 a chci ho dát pro FTF lovce, ale pořád nemám nápad na tu správnou keš.
  • 0

#955 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 698 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:37

Tak asi jsem měl štěstí. Z týdenní dovolené v Adršpachu (Policko) jsem si dovezl na Moravu 12 TB a GC. Teď už jen rozfrkat po keších a nafotit nějaké ty foto. ;)
  • 0
www.povetrnik.cz

#956 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:37

Jsem rád, že v tom nejsem sám :-) Mám doma ještě jeden neaktivovaný coin z eventu 11-11-11 a chci ho dát pro FTF lovce, ale pořád nemám nápad na tu správnou keš.

nejsi, planuju to take, ale napad by byl, ale hledam misto ... bezpecne :oS
FTF odmena bude tato
  • 0

#957 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 14:43

Xork42 napsal/a:

nejsi, planuju to take, ale napad by byl, ale hledam misto ... bezpecne :oS
FTF odmena bude tato

Ten je parádní :-) Banjo5 bude mít radost :-) :-) :-) :-)
  • 0

#958 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 15:38

[b]Xork42 napsal/a:

ale jeste jim davam cas ..uz se mi GC ztratil v jizni koreii a po 4 mesich bez logu se nasel na taiwanu :oD

:) mně se ztratil coin na Slovensku - tři lidi s nálezy "do třiceti" .......všem jsem psala, nikdo ho neviděl............
a po roce a půl se našel o 100 km dál taky na Slovensku :) :)
Tak jsem se s jedním šikulou domluvila, vyzvedla si ho tam... a pošlu ho zase znova tady u nás - až teď budu logovat 2000. nález :) uvidíme kam doputuje........
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#959 LeeHill

LeeHill

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 16:42

Pozor, blíží se čas uzamknutí tohoto vlákna. :):):)
Včera se narodil spasitel s 25 nálezy, který hodlá ukázat lidem pravý význam celosvětové hry zvané Geocaching.
http://www.geocachin...9c-41ec9aa0e84b
Dle prvonálezců se jedná o multinu gaučovku googlovku.:o:o:o
  • 0
Podpis

#960 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2012 - 16:57

LeeHill napsal/a:
Pozor, blíží se čas uzamknutí tohoto vlákna. :):):)
Včera se narodil spasitel s 25 nálezy, který hodlá ukázat lidem pravý význam celosvětové hry zvané Geocaching.
http://www.geocachin...9c-41ec9aa0e84b
Dle prvonálezců se jedná o multinu gaučovku googlovku.:o:o:o

A proč v geodepresivním koutku? B)
Po nálezu dnešní nové tradičky v mém nejbližším okolí je to perla ;)
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama