Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1221 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:44

wabicek napsal/a:
No ja dokonce byl u toho kdy Skupec vypravel o tech nejhorsich kouscich - kes na mytne brane a podobne, na druhou stranu bych ale fakt nechal na komunite co je v poradku a co ne, vsichni mame moznost poslat NA log. A od betatestu je tu FTFkar :).
A jestli mame kvalitnejsi kese, tak bude spis zasluha owneru, ne?

Co blábolíš? Jestli se někde, kdekoli, cokoli, zlepší, tak JEDINĚ díky byrokracii, přece! B)

-- aneb Chraň nás Puňťa osvícených kontrolorů :D
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1222 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:52

wabicek napsal/a:
(a to nejsem nechtel zadnej flame a umyslne jsem vynechal povzdechnuti nad tou jedinou spravnou stranou - cageo :D)

No a teď, když si nepovzdechl ani nikdo jiný, tak jsi to povzdechnutí úmyslně zmínil, šibale ;)

Ale v pohledu na geobyrokracii se asi docela shodujeme.
Jenže si vzpomeň, jak to tu před jejím zavedením křičelo "Co to ten pacholek rewírnická zase pustil..."
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1223 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:55

wabicek napsal/a:
No ja dokonce byl u toho kdy Skupec vypravel o tech nejhorsich kouscich - kes na mytne brane a podobne, na druhou stranu bych ale fakt nechal na komunite co je v poradku a co ne, vsichni mame moznost poslat NA log. A od betatestu je tu FTFkar :).
A jestli mame kvalitnejsi kese, tak bude spis zasluha owneru, ne?

No, s tím betatesterem-FTFkařem bys měl pravdu kdysi, ale dnes už ne :). On ten vznik těch našich byrokratických metod je vlastně ze dvou důvodů:
1. my sami cítíme určitou zodpovědnost za to, co pouštíme a já třeba osobně nechci, aby si o mně pak cacheři povídali to, co např. o některých nejmenovaných zahraničních rev., kteří jsou dle nich schopni pustit vše a zajímá je jen, zda na keši není kolize, nic víc (stačí, že si o mně povídají jiné věci :D),
2. ten hlavní tlak přichází od samotné komunity, nikoliv od nás seshora. Česká komunita je zmlsaná (v tomto případě je to jedině dobře) a tak nechce řešit + - 30 m zaměření a keš v krabičce od Ramy, a tak nás tlačí do všemožných kontrol a prověřování, aby následně vypuštěná keš byla v ideálním případě zcela bez chyb. Osobně ale na tomto tlaku nevidím nic špatného.

No a u té vysoké kvality - nemyslel jsem ani tak o provedení, nápadech na umístění a luštění apod. (to je skutečně zásluha jen ownerů), ale právě o výše zmiňované snaze o eliminaci chyb, porušování pravidel a zákonů - na to už ovšem musíme dohlížet my.
Samozřejmě to můžeme nechat na "neviditelné ruce GC-trhu", ale to není efektivní - mnohem efektivnější je odchytat všechny chyby dříve, než se keš publikuje, než pak nechávat zklamané cachery, aby ex post na ně začali upozorňovat a v tom horším případě to převedli např. i do osobní roviny a kvůli tomu se obouvali do ownera.

Navíc zkušených a prověřených ownerů se naše úředničina stejně prakticky nedotkne - pokud dostanu keš, která je bez chyb, tak ji bez dalšího publikuji a pouze doufám, že v terénu je také tak dobře udělaná, jako její listing. :)
  • 0

#1224 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 11:25

Připadá mi, že nejvíc si na kvalitu českých keší stěžují ti, co nikdy ani nevytáhli paty za humna. Jeďte se podívat za hranice! Za dobrý standard v českých zemích vděčíme i našim přísným revírníkům, takže ještě jednou díky!
  • 0

#1225 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 11:30

Bať, během léta jsem se dostal do Nizozemí, Británie, Irska a teď naposledy Itálie a říkám si, že v Česku by měli lidi kešovat za odměnu ;) Hlavně ta Británie a Irsko mne trochu zaskočila, nějak jsme si to představoval mnohem lépe. Díky za naše revírníky, jejich práci a péči a tím nastavenou laťku! Ale to by mělo tak trochu patřit do georadostného koutka ;)
  • 0

#1226 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 12:18

Roman_Jaromer napsal/a:
...
- vznik velkých sérií, které jsou nakonec hodnoceny daleko více, než propracované úžasné kešky, jen za to, že si kačeři na nich nasbírají bodíky... I když je bonusovka obyčejná špinavá regularka v pařezu uprostřed lesa, má stejné hodnocení jako úžasná keška s krásnou krabičkou zajímavým listingem, která dá zábavy daleko víc...

Poslední dobou mi dokonce připadá, že na pěkných cachích v přírodě ale daleko od cest návštěvnost spíše klesá. Nakonec co by tam kdo lezl, když podél cest je dostatek drajvek. Například na dvě moje cache v hlubinách venkova s malou hustotou cachí (a navíc obě v docela zastrčených místech) v poslední době i přes vcelku kladné ohlasy těch co je našli nechodí skoro nikdo.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1227 beeuskadawe1

beeuskadawe1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 12:38

honzak83 napsal/a:
Proč mají někteří kačeři potřebu udělat sérii několika desítek krabiček stylem "někam pohodím mikrošku (nejlépe na co nejvíce zamudlené místo tak, aby nešla krabička odlovit bez pozornosti okolí) s odfláknutým listingem jednotným pro všechny keše, jehož informační hodnota je navíc velmi malá? Konkrétně jde o tuto sérii GC3RPPV. Navíc jde o sérii u hodně frekventované cyklostezky s průměrnou vzdáleností jednotlivých kešek cca 400-500 m, což není příliš vhodné ani z hlediska bezpečnosti provozu na ní! A spousta kačerů takovou sérii ještě chválí, ovšem jsem si 100 % jist, že pokud by se nejednalo o sérii, ale o jednotlivé kešky od různých autorů, bylo by kritiky mnohem více! Přiom jdou udělat i podařené série, viz GC3KYD9.

Honzaku, Honzaku... byli jsme vůbec na stejné serii? (Myslím tím Cyklohigway) Máme odlovenou půlku a dopoledne, které jsme na cyklostezce jako rodinka strávili, považuju za velmi povedené. Absolutně nesouhlasím s tvým tvrzením, že je to ve stylu "někam pohodím mikrošku" - právě naopak nás owneři nadchli svou kreativitou, hravostí a vtipně provedenými některými kešemi. Jasně, že některé byly "obyčejné", ale co na tom? Vše dobře zaměřené, v pohodě dohledatelné. Pro naše děti byla vzdálenost keší tak akorát, aby byly pořád nadšené a plné zájmu. Vše je relativní, jen by možná nebylo na škodu uvědomit si, že dobré keše nevznikají jen pro jednoho mladého, bezdětného kačera, ale pro širokou kačeří veřejnost. U mě právě to, že je serie "kinderfriendly", prostě vyhrálo.

Nebudu předstírat, že nevím, kdo jsi. Svými žabomyšími válkami zde na foru (nejen), ses o reklamu postaral sám. Ale právě proto, že se mě netýkaly, nikdy jsem neměla potřebu se k tomu vyjádřit. Tady se ale ownerů musím na 100% zastat.

Jo a... (geoklišé, ale táák moc pravdivé ) NEBERME SE TAK VÁŽNĚ! B)

Beeuska
  • 0
statusbar
GOOGLOVAT UMÍME :-)

#1228 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 14:04

Dnes se mi logoval FI na mé keši, která je více jak rok v archivu, opravdu exot! Mrkněte na jeho profil a dejte si do souvislostí místa nálezů za jeden den i jiné zajímavosti . . . . je to fakt síla, že i takové smetí se mezi námi vyskytuje.:@:@:@ Omlouvám se, neumím dát přímý odkaz, zde profil toho týpka se jménem mszm:: http://www.geocachin...6d-3737becf623d
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .

#1229 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 14:06

jardavera napsal/a:
Dnes se mi logoval FI na mé keši, která je více jak rok v archivu, opravdu exot!
Mrkněte na jeho profil a dejte si do souvislostí místa nálezů za jeden den i jiné zajímavosti . . . . je to fakt síla, že i takové smetí se mezi námi vyskytuje.:@:@:@ Omlouvám se, neumím dát přímý odkaz, zde profil toho týpka se jménem mszm::
http://www.geocachin...6d-3737becf623d

Ten se tady dnes probíral už ve třech vláknech, Plho!!
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1230 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 14:10

jardavera napsal/a:
Dnes se mi logoval FI na mé keši, která je více jak rok v archivu, opravdu exot!
Mrkněte na jeho profil a dejte si do souvislostí místa nálezů za jeden den i jiné zajímavosti . . . . je to fakt síla, že i takové smetí se mezi námi vyskytuje.:@:@:@ Omlouvám se, neumím dát přímý odkaz, zde profil toho týpka se jménem mszm::
http://www.geocachin...6d-3737becf623d

Podívej se na vlákno vedle:
http://www.geocachin...t=&rowstart=160

mszm se v tomto vedlejším vlákně omluvil, že spustil omylem v GSAKu nějaké makro, takže to byl asi omyl - takže prosím žádné lynčování :-)

Přímý odkaz dáš tak, že zkopíruješ odkaz, vložíš ho, v editačním okně ho vybereš a klikneš dole pod oknem na tlačítko "url" (stejně tak se vkládá odkaz na obrázek "img", na kešku - vložíš kod GCxxxx a klikneš na "cache" atp.)
  • 0

#1231 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 14:34

To Roman_Jaromer: děkuji za osvětu - to víš, už nejsem nejmladší . . . na vedlejším vláknu jsem se tedy omluvil, jen by mne zajímalo, kolik keší se mu povedlo tou chybou zalogovat, asi to bude celkem velká cifra . . . .
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .

#1232 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 15:40

jardavera napsal/a:
To Roman_Jaromer: děkuji za osvětu

V pohodě, alespoň mám dnes další dobrý skutek ;-) GC3WY61

jen by mne zajímalo, kolik keší se mu povedlo tou chybou zalogovat, asi to bude celkem velká cifra . . . .

Vím, že se dostal na číslo přes 6,5 tisíce (ovšem mezitím mu někteří ty nálezy odmazávali, takže reálně mu ten program mohl zalogovat i přes 7 tisíc kešek). Asi 4 kešky jsem viděl zalogované normálně se starším datem.
  • 0

#1233 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2012 - 21:07

Metanolová krize v česku dorazila i na geocaching - http://www.geocachin...f2-1d78d141000b
  • 0

#1234 HanzsCZ

HanzsCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)
  • LocationChlumec, Ústecký kraj

Publikováno 22 září 2012 - 8:51

Já vím, že se to tu řešilo mockrát a bez výsledku, ale: Sotva jeden web s finálkami zanikne, další hned vznikne (jak jsem si dnes všiml na FB stránce Geocaching.cz)... Tak, tolik deprese. Hurá ven a něco ulovit!
  • 0
Není Ústí jako Ústí. Ale to naše Ústí je nejlepší...

#1235 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2012 - 12:33

Koukal jsem kde visí naše TBčka a jedno má exot se skoro 3000 nálezy(po roce) a plným inventářem GC a TB. Ten to snad sbírá, z 27 který mu prošly rukou jich má u sebe snad 18. A od dubna nebyl přihlášen na GC. Už jsem ho uháněl dřív, ale až ted jsem prošel jeho profil a mám depku. Že se ztrácej z keší pochopím, ale takhle? Zrovna když je prohibice. zdeziz A ještě si vylejvám vztek v novém vlákně, nějak jsem se překlik.To je den..
  • 0

#1236 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2012 - 20:25

zdeziz napsal/a:
Koukal jsem kde visí naše TBčka a jedno má exot se skoro 3000 nálezy(po roce) a plným inventářem GC a TB. Ten to snad sbírá, z 27 který mu prošly rukou jich má u sebe snad 18. A od dubna nebyl přihlášen na GC. Už jsem ho uháněl dřív, ale až ted jsem prošel jeho profil a mám depku. Že se ztrácej z keší pochopím, ale takhle? Zrovna když je prohibice. zdeziz
A ještě si vylejvám vztek v novém vlákně, nějak jsem se překlik.To je den..

To je zase nějaký magor, který založí kešku a pro zvýšení její atraktivity tam pak všechno to nasyslené nasype. Občas to na nových keších vídám.
  • 0

#1237 sasik1

sasik1

sasik1

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2012 - 12:22

GC3WEHW Mysterka zakuklená v tradičce:D
  • 0

#1238 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2012 - 12:57

sasik1 napsal/a:
GC3WEHW
Mysterka zakuklená v tradičce:D

Tak to je hodně zajímavé :-O
  • 0

#1239 cyphill

cyphill

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2012 - 13:22

Všude se dočítám, jak jsou reviewři důslední, že nenechají jen tak něco projít, obzvláště u nováčků a nakonec se vypouštějí kdejaký paskvily a tím myslím nejen GC3WEHW, o které se tu píše, ale spousty dalších, které jsem měl tu čest odlovit. Moc tomu přístupu nerozumím.
  • 0

#1240 Jarouch

Jarouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 163 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2012 - 14:21

I mistr tesař se utne a já tomu rozumím.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama