wabicek napsal/a:
No ja dokonce byl u toho kdy Skupec vypravel o tech nejhorsich kouscich - kes na mytne brane a podobne, na druhou stranu bych ale fakt nechal na komunite co je v poradku a co ne, vsichni mame moznost poslat NA log. A od betatestu je tu FTFkar .
A jestli mame kvalitnejsi kese, tak bude spis zasluha owneru, ne?
No, s tím betatesterem-FTFkařem bys měl pravdu kdysi, ale dnes už ne
. On ten vznik těch našich byrokratických metod je vlastně ze dvou důvodů:
1. my sami cítíme určitou zodpovědnost za to, co pouštíme a já třeba osobně nechci, aby si o mně pak cacheři povídali to, co např. o některých nejmenovaných zahraničních rev., kteří jsou dle nich schopni pustit vše a zajímá je jen, zda na keši není kolize, nic víc (stačí, že si o mně povídají jiné věci
),
2. ten hlavní tlak přichází od samotné komunity, nikoliv od nás seshora. Česká komunita je zmlsaná (v tomto případě je to jedině dobře) a tak nechce řešit + - 30 m zaměření a keš v krabičce od Ramy, a tak nás tlačí do všemožných kontrol a prověřování, aby následně vypuštěná keš byla v ideálním případě zcela bez chyb. Osobně ale na tomto tlaku nevidím nic špatného.
No a u té vysoké kvality - nemyslel jsem ani tak o provedení, nápadech na umístění a luštění apod. (to je skutečně zásluha jen ownerů), ale právě o výše zmiňované snaze o eliminaci chyb, porušování pravidel a zákonů - na to už ovšem musíme dohlížet my.
Samozřejmě to můžeme nechat na "neviditelné ruce GC-trhu", ale to není efektivní - mnohem efektivnější je odchytat všechny chyby dříve, než se keš publikuje, než pak nechávat zklamané cachery, aby ex post na ně začali upozorňovat a v tom horším případě to převedli např. i do osobní roviny a kvůli tomu se obouvali do ownera.
Navíc zkušených a prověřených ownerů se naše úředničina stejně prakticky nedotkne - pokud dostanu keš, která je bez chyb, tak ji bez dalšího publikuji a pouze doufám, že v terénu je také tak dobře udělaná, jako její listing.