Geodepresivní koutek
Publikováno 27 září 2012 - 21:07
Publikováno 30 září 2012 - 20:14
Publikováno 01 říjen 2012 - 18:39
Publikováno 01 říjen 2012 - 22:26
Publikováno 02 říjen 2012 - 5:34
Alke04 napsal/a:
Včera jsme oslavili jubilejní desáté ukradení kešky Žebrácké pověsti 6: O slepém mládenci.
Vzhůru do další desítky.
Podle mě kačer, který to chce využít na svou keš. Konkrétně tuhle mudla najít jen tak nemůže.
Publikováno 02 říjen 2012 - 6:25
Publikováno 02 říjen 2012 - 6:32
Roman_Jaromer napsal/a:
Jo, to mi říkejte, mě takhle ničí 3 keše pravidelně... Holt chci ukázat jednu pěknou kapličku v lese, jeden výhled u křížku na kopci u silnice uprostřed polí a jeden pěkný altánek u silnice uprostřed lesa...
Kdybych počítal obnovy na těchto třech keškách tak se dostanu přes číslo 50...
Bohužel občas lidská blbost je nepředstavitelná...
Ale na rozdíl od některých lidí, kteří se nechají po jednom či dvou ukradeních kešky a odradit to dělám pro ty kačery, kteří se chtějí dostat na pěkná místa a chci je potěšit, takže si říkám, že to snad má cenu dál obnovovat, ne to hned zrušit, aby se na ostatní nedostalo, protože zrovna nejeli kolem...
Mě spíš deprimuje dnešní trend - lidi si neuvědomují, že při založení kešky to znamená se o ní taky starat... A že může být taky ukradená a že prostě i to k tomu bohužel patří... To je takový problém prostě ji obnovit? Spousta kešek takhle brzy končí v archivu. Neříkám, že takové třeba občas stojí za to, aby dál existovali, ale spíš si říkám, že by těch kešek nemuselo vznikat tolik, kdyby si lidi rozmysleli, zda se o ně chtějí dlouhodobě starat (a to i o série). Alespoň by vznikaly třeba spíše jen ty kvalitnější kešky...
Tak jasne, pokud se jedna o filmovku ve znacce, muzes to obnovovat do aleluja, ale pokud chces lidem nabidnout neco pekne zpracovaneho, co je potesi, nebo co stalo dost penez, je to jinak. Kolikrat ani moznost schranku nahradit, protoze uz proste jinou takovou nemas nebo ani nesezenes.
Publikováno 02 říjen 2012 - 6:43
Nebyly to jen filmovky ve značce... Na mikro tyhle kešky přešly většinou až ke konci právě kvůli častému kradení - byly to i lock&lock krabičky, úkryty ve falešné duté cihle, kterou mi taky někdo ukradl... Většinou jsem tam ze začátku dával větší... Krom toho třeba na Výhledu u křížku, na který narážíš, je teď zrovna umístěná nová krabička ve speciálně dělaném úkrytu, který taky něco stál...elduno napsal/a:
Tak jasne, pokud se jedna o filmovku ve znacce, muzes to obnovovat do aleluja, ale pokud chces lidem nabidnout neco pekne zpracovaneho, co je potesi, nebo co stalo dost penez, je to jinak. Kolikrat ani moznost schranku nahradit, protoze uz proste jinou takovou nemas nebo ani nesezenes.
A krom toho právě viděl jsem už hodně keší, které byly "průměrné" krabičky, které by bylo lehké obnovit, jen prostě autor si asi řekl no "bodík" už mám, raději založím novou... Samozřejmě, může být pohled, že nemá cenu, aby tam taková byla. Ale může být na pěkném místě, které stojí za návštěvu a já ho pak můžu přejít bez povšimnutí...
Ovšem u těch pěkných mě mrzí jejich archivace ještě víc - u těch, co nemám odlovené proto, že jsem se na ně chystal a nestihnu to, protože své výlety plánuji a prostě si říkám, že třeba tuhle oblast odlovím třeba později a pak zjistím, že nějaká pěkná co jsem si plánoval už tam není, protože se autor rozhodl, že ji archivuje, u těch co už mám a zaujaly mě, mě to mrzí proto, že vím, že by se líbily i ostatním, kteří je ještě neměly odlovené...
Publikováno 02 říjen 2012 - 7:22
Smrk napsal/a:
Alke04 napsal/a:
Včera jsme oslavili jubilejní desáté ukradení kešky Žebrácké pověsti 6: O slepém mládenci.
Vzhůru do další desítky.
Podle mě kačer, který to chce využít na svou keš. Konkrétně tuhle mudla najít jen tak nemůže.
Může a vědí o ní. V neděli jsme se tu sešli ještě s dalšími kačery. Mám ji odlovenou, takže jsem se na to kouknul a jen potvrdil, že je pryč. Pak jsme šli k autům a ještě chvilku kecali o místních keškách. Asi po pěti minutách přišla skupina místních a zkusili... evidentně věděli o co jde. Když neuspěli, pokračovali dál.
Publikováno 02 říjen 2012 - 9:09
Zrovna toho bych se tak nebál. Při současném a stále narůstajícím počtu kačerů a naopak klesajícím počtu pěkných míst, kde by stálo za to mít keš, si takové místo za chvíli najde jiného zakladatele, kterého pak nějakou dobu bude bavit keš udržovat. A pak zase někdo jiný a tak pořád dokola.Roman_Jaromer napsal/a:
A krom toho právě viděl jsem už hodně keší, které byly "průměrné" krabičky, které by bylo lehké obnovit, jen prostě autor si asi řekl no "bodík" už mám, raději založím novou... Samozřejmě, může být pohled, že nemá cenu, aby tam taková byla. Ale může být na pěkném místě, které stojí za návštěvu a já ho pak můžu přejít bez povšimnutí...
Ale jinak ty krádeže keší samozřejmě důvodem ke geodepresi jsou. Z našich 12 kousků už to taky pět potkalo, některé i několikrát (ale kromě toho nám taky keš vzala povodeň, přejel traktor nebo nám na ni spadl strom - někdy se člověku ani nechce věřit, co se může přihodit ).
Zatím zatínáme zuby a obnovujeme, pokaždé na trochu jiném místě, ale dokážu pochopit, že někoho už to opravdu přestane bavit. Taky si říkám, že než mikro do přírody, pak raději nic a nechat místo někomu jinému, kdo má ještě dost elánu na to, aby na místě keš udržoval. Anebo udělat multinku s krabicí dost daleko od objektu, na který má keš upozornit.
Publikováno 02 říjen 2012 - 14:08
hrabosata napsal/a:
Taky si říkám, že než mikro do přírody, pak raději nic a nechat místo někomu jinému, kdo má ještě dost elánu na to, aby na místě keš udržoval...
Kéž by k tomu všichni zakladatelé přistupovali stejně. Nebo - je spousta super kešek, které jsou i legendami - a owneři je nechají ležet ladem, že je to už prostě přestalo bavit. Jasně, nemusejí mít čas, ale nechápu, že když je třeba okolo velké množství zájemců o adopci keše, tak na jejich nabídky vůbec nereagují. To fakt všichni touží, aby šla keš do archivu, když už si s ní dali takovou práci, ale už se o ni nechtějí starat? To je stejný, jako si bez rozmyslu pořídit psa, vypiplat ho a pak namísto aby o něj pečoval někdo jiný, tak se nechá chcípnout...
Publikováno 02 říjen 2012 - 15:16
Publikováno 02 říjen 2012 - 15:40
Publikováno 02 říjen 2012 - 16:43
Publikováno 02 říjen 2012 - 18:14
Publikováno 02 říjen 2012 - 18:36
Lépe bych to nenapsal. Každý máme na gc svoje věci, které nás rozčilují, ale být naštván, že putovní předmět putuje, to už je trochu schizofrenie.clexpert napsal/a:
Co je na tom prosím divného? Každý má inventář, který obsahuje vlastní TB/GC a cizí právě přenášené TB/GC. Když kačer loguje keš, tak má seznam cestovatelů a jednoduše klikne na "protáhnout vše". Pokud jich tam má třeba 10, musel by ručně vybrat, které ano, které ne, ještě to zkoumat podle názvu. Proč by to dělal?
Opravdu, ale opravdu nechápu, proč někdo vypouští bugy a coiny, aby si pak stěžoval, že mu je někdo někde protahuje nebo ještě snad nedejbóže discoveruje.
Publikováno 02 říjen 2012 - 18:41
Publikováno 02 říjen 2012 - 19:06
Publikováno 02 říjen 2012 - 19:07
Publikováno 02 říjen 2012 - 19:54
jamesh napsal/a:
Někdo je třeba radši, když cestovatel cestuje po keších a ne někomu v kapsi...
Právě tak
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů