Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1281 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 19:55

Mě protáhnutí keší nevadí, ale když ten coin tahá měsíc a projede třeba celou Vlečku a každou keší protáhne coin... nestačí jen jedna?
  • 0

#1282 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 20:03

Smrk napsal/a:
Mě protáhnutí keší nevadí, ale když ten coin tahá měsíc a projede třeba celou Vlečku a každou keší protáhne coin... nestačí jen jedna?

bud rad za kazdy metr a kesku, co tvoje gc/tb navstivi..... :)
  • 0

#1283 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 20:08

Smrk napsal/a:

• 0

#1284 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 5:32

see.bee napsal/a:

Smrk napsal/a:

Proč? Já jsem rád za každého kačera, který coin najde a udělá mu radost. A ne že ho někdo celé léto tahá v kapse. Někteří kačeři totiž začali čtrnáctidenní lhůtu pro vložení do další keše nahrazovat čtrnáctidenní lhůtou k jakémukoli pohybu.
  • 0

#1285 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 6:33

Jé tak protahování už mi dávno nevadí, sice se blbě hledá kde vlastně byl, ale..... A kdyby ho aspoň po 14 dnech protáhli tak je to dobrý. Máme teď asi 3 cestovatele několik měsíců u kačerů a nenaděláš nic :| Psát frantíkovi aby ho někam vložil nemá cenu....
  • 0

#1286 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 7:07

Fridolini napsal/a:
Jé tak protahování už mi dávno nevadí, sice se blbě hledá kde vlastně byl, ale.....
A kdyby ho aspoň po 14 dnech protáhli tak je to dobrý. Máme teď asi 3 cestovatele několik měsíců u kačerů a nenaděláš nic :|
Psát frantíkovi aby ho někam vložil nemá cenu....

taky jsem se smiril s tim, ze moje jedine TB, ktere melo cestovat po cechach ma vic jak 2 mesice slovak a alespon je protahnul v madarsku a na slovensku..... taky je docela problem najit kesku, kde se nebojim nechat TB/GC, aby nedoslo k jeho zmizeni. vim, ze tak 1-2 za mesic mam nejaky pekny vyslap na odlehlejsi misto (napr. lesy v brdech, krkonose atd....)
  • 0

#1287 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 9:13

see.bee napsal/a:
.... vim, ze tak 1-2 za mesic mam nejaky pekny vyslap na odlehlejsi misto (napr. lesy v brdech, krkonose atd....)

Tak napíšeš ownerovi, že coin máš a že ho umístíš tehdy a tehdy. Dost kačerů se taky k travelům chová jako čuně. Pustil jsem trackovatelný přívěšek na krk, na kterém visí takové další maličké přívěsky. A polovina jich tam není. Pak jsem udělal TBčko s královskou korunou a někdo trny té koruny ohnul dovnitř koruny.
  • 0

#1288 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 9:49

Smrk napsal/a:

see.bee napsal/a:
.... vim, ze tak 1-2 za mesic mam nejaky pekny vyslap na odlehlejsi misto (napr. lesy v brdech, krkonose atd....)

Tak napíšeš ownerovi, že coin máš a že ho umístíš tehdy a tehdy. Dost kačerů se taky k travelům chová jako čuně. Pustil jsem trackovatelný přívěšek na krk, na kterém visí takové další maličké přívěsky. A polovina jich tam není. Pak jsem udělal TBčko s královskou korunou a někdo trny té koruny ohnul dovnitř koruny.

pokud owner vidi, po jakych keskach kacer chodi, tak nejaky den navic prehledne. taky se mi stalo, ze jsem procestoval s TB cca 500km za mesic plzen, prahu, krkonose, stredocesky kraj a teprv jej umistil. owner mi jesteste podekoval, ze jsem mu TB protahl peknyma keskama. neco podobneho potesilo. opacnym pripadem je, jak pises, poskozeni TB. pritelkyni se po 3-4 zmene drzitele z TB ztratil maly plysovy hrosim a cestoval jen privesek s kodem. ted vymysli, jakou nahradu za nej. po podobnych zkusenostech, jak dopadlo TB pritelkyne a moje prvni TB, tak jsme dospeli k rozhodnuti, ze radej zustaneme u svych (napr. rad bileho krize), ktery bude s nama cestovat i jako osobni talisman.
mozna sis taky vsimnul, na jak malo TB v poslednim roce narazis. jejich pocet strasne klesnul.
  • 0

#1289 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 9:58

see.bee napsal/a:
mozna sis taky vsimnul, na jak malo TB v poslednim roce narazis. jejich pocet strasne klesnul.

Já už jsem to tady psal před nějakou dobou- prošel jsem třeba 20 keší v lese a nikde žádný TB. To se mi stalo v Tatrách, teď třeba na Zubaté žábě.
Já jsem za ně moc rád, prohlídnu a zase někde položím.
Moje děcka mají svoje co cestují s nimi, ale teď jim na vánoce zase koupím a ty vypustíme. Je to takový pěkný dárek.
  • 0

#1290 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 10:12

see.bee napsal/a:
...

Já rád pouštím travely, protože lidem dělají radost. Možná jich ani tak není méně, ale je hodně keší a ještě víc kačerů, mezi které se to rozmělní. Teď nacházím jednoho travela tak na třicet keší. Většinu spíš u někoho vidím.
  • 0

#1291 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 10:14

Teď jsem se dozvěděl, že je zničená jedna z nejlepších keší, které jsem kdy viděl, Trezorová cache GC34HHM. Které hovado vyvalí celý kámen a pak vypáčí zámek? Bych chtěl vidět jeho ksicht, když zjistil, že je tam jen notýsek.
  • 0

#1292 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 10:55

Smrk napsal/a:
Teď jsem se dozvěděl, že je zničená jedna z nejlepších keší, které jsem kdy viděl, Trezorová cache GC34HHM. Které hovado vyvalí celý kámen a pak vypáčí zámek? Bych chtěl vidět jeho ksicht, když zjistil, že je tam jen notýsek.

To byla zatím má nejoblíbenější. :( Jen nějak nechápu - jak to, že je ten balvan na suchu? Po napuštění přehrady ho přece zaplavila voda (keši to ale nijak neuškodilo, jen zvýšilo počet hvězd), viz logy..
edit: aha, je podzim ;)
  • 0

#1293 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 03 říjen 2012 - 11:54

té je skutečně škoda. To je velká deprese - ti Smrku pěkně děkuju. Co dělat, když už ani takhle velkej šutrák a DIN vložka neobstojí???
  • 0

#1294 ptacopysk

ptacopysk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 13:24

Smrk napsal/a:

opravdu neuvěřitelné, co všechno se dá ukrást ....
  • 0

#1295 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 15:15

Paprikasi napsal/a:
...
Co dělat, když už ani takhle velkej šutrák a DIN vložka neobstojí???

Střílet, věšet, rozbíjet hlavy, lámat kolem a trhat koňmi!!!!
  • 0

#1296 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2012 - 12:19

Ach jo.:( Vlákno dostalo zámek dřív, než jsem stačil dopsat svůj příspěvek. A nemůžu ani vyrazit na kešky.
  • 0

#1297 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2012 - 20:55

Tak jsem se těšil, že brutnu nějakou nepublikovanou noční keš. Deset minut po prořeknutí se o nalezení reflexních bodů u silnice už jsme v terénu u prvního bodu, který je na lampě. O kus níž podél silnice je jeden na zábradlí, druhý přes silnici na lampě. Vypadá to, že další je na značce, ale je to jen nálepka od technických služeb. Vracíme se zpět, zdá se mi že je něco v lese. První strom doslova posetý barevnými (ale nereflexními) připínáky, asi deset metrů od něj po cestě další. Pak už svítíme všude kolem sebe, ale nikde nic. Projdeme lesem, na křižovatce hledáme další body, nikde nic. Začínám věřit tomu, co mi je už pár minut povídáno - že ty připínáky s tím nesouvisí. Oklikou (po široké cestě) se vracíme zpátky k prvnímu spatřenému bodu. Ve chvíli kdy kámoš říká že je to blbost, protože ty body na té lampě jsou dva, si všímám dalšího bodu na druhé straně plotu. Rozcházíme se domů s tím, že si asi jen nějaké děti hrály. Nezdá se mi to, jdu se kouknout ve směru příchozích bodů na plotě. Opravdu odtamtud body vedou. Vracím se k poslední k lampě se dvěma body. Těma se přece vždy označuje finálka, ne? Nikde nic. Možná to během týdne pípne a od lampy se dvěma body se bude muset dle listingu pokračovat X metrů tím a tím směrem. Možná si ale přeci jen hrály nějaké děti. Nebo někdo něco chystal, nevyšlo mu to, a nechtělo se mu to po sobě uklízet? Kdo ví. Ale nález z toho dnes vážně nebyl...
Vložený obrázek
  • 0

#1298 hauskaa

hauskaa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 713 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2012 - 21:00

Tiskaři, tohle jsou geodetické štítky. Když se geodet potřebuje často přestavovat na malém místě, tak aby nemusel jak blbec běhat figurant po orientacích, očůrá se to těmito bezobslužnými štítky. Prvotně si určím jejich souřadnice a pak už se mezi ně jen vtýkám kolikrát je libo. Šetří to čas. S napínáčky už nevím, to nebude geodetická věc, nejspíš tyto dvě věci spolu vůbec nesouvisí.
  • 0
Livet är en fråga om kvalitet, inte lengt.

#1299 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2012 - 21:21

(řečnická otázka) Kdy už se autoři multin naučí rozlišovat pojem "číslo" a "číslice"?
  • 0

#1300 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2012 - 21:26

poohDA napsal/a:
(řečnická otázka)
Kdy už se autoři multin naučí rozlišovat pojem "číslo" a "číslice"?

možná až se naučí rozlišovat součet a ciferaci:D
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama