Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1321 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 14:58

mpik napsal/a:
Já bych byl pro to, aby EU zakázala tmu brzy večer. Ovšem pro astronomy by to byla pohroma.

Astronomům by se to vykompenzovalo zákazem světla brzy v noci. Jak mě vždycky v létě zdeptá, když se jdu na sklonku večera natáhnout, vůkol pořvává ptactvo a od východu už chtivě natahuje své paprsky nedočkavé světlo nového dne.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1322 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 15:07

mpik napsal/a:
Já bych byl pro to, aby EU zakázala tmu brzy večer. Ovšem pro astronomy by to byla pohroma.

To je ono, tím jsem tuhle averzi (AwerCz promine!) získal. Chodil jsem na Petřín na hvězdárnu jako kluk a mamka nařídila buď do desíti doma! Jak jsem měl pozorovat, když tou dobou bylo ještě světlo?
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#1323 malaveverka

malaveverka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 20:29

Trhac napsal/a:

malaveverka napsal/a:
Na druhou stranu, jakmile si dětičky dokážou vstávání a odchod do školy hlídat samy, můžeš si vlastní provoz přenastavit víceméně podle vlastních potřeb...

To si ještě počkáme… ;)

Já nevím, naše mladá to už pár let zvládá - občas se zadařilo tak od 11 let, a od 14 už se v tomhle směru menedžuje samostatně. Kluci jsou starší, tam už je to v naprostý pohodě.
  • 0

Oregon 450
Alligator S4700 Duo + c:geo

bílé geovozidlo Hyundai i20 s modrou ještěrkou

#1324 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 21:56

Naše příbuzná, bývalá ošetřovatelka dojnic, se vždycky rozčilovala, jak že má kravám vysvětlit, že krmení, dojení a další činnosti budou najednou o hodinu dřív nebo později. Jakožto 'sova' odedávna označuji letní čas ne SELČ, ale DČ (= debilní čas).
  • 0

#1325 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 22:22

A pro mě naopak jaro nezačíná astronomickým ani meterologickým jevem, ale příchodem letního času. To už by to jarní počasí mělo dostat rozum a konečně začít. Mnohdy se tak nestane, ale jak je najednou déle vidět, je to veselejší. Souhlasím ale, že pro pekaře nebo ošetřovatele zvířat, je to těžké.
  • 0

#1326 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2012 - 22:34

ladislavappl napsal/a:
Jakožto 'sova' odedávna označuji letní čas ne SELČ, ale DČ (= debilní čas).

Tesat do kamene a tím mlátit toho, kdo ten nápad s posouváním času vymyslel...
  • 0
Užívej života...

#1327 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 0:48

mpik napsal/a:Souhlasím ale, že pro pekaře nebo ošetřovatele zvířat, je to těžké.

Těch, kdo to mají těžké, je víc. Pro programátory je to zbytečná práce navíc, už několikrát mě změna času dost vypekla. Když si někdo objedná pizzu na půl třetí v noci, tak se jeden den v roce musí aplikace zeptat, jestli před posunem ručiček nebo po něm, a jiný den zase říct, že to nejde, protože žádná půl třetí není. Když to zvoráte u pizzy, nic hrozného se neděje. V jaderné elektrárně z toho může být průšvih.
Také cestující bývají "nadšeni", když jim vlak jede jeden den v roce o hodinu později a jiný den o hodinu déle. (Ti, co považují později a déle za synonyma, musejí být z této věty zmateni. :-) )
Když jsem se na jaře ptal známého v Bruselu, jestli nechtějí letní čas zrušit, tak říkal, že teď to nejde, protože zrovna pracují na žárovkách. :-)
  • 0

#1328 stanny_Tigo

stanny_Tigo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 6:30

Mně letní čas nevadí, naopak.
  • 0

#1329 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 7:42

stanny_Tigo napsal/a:

Tak si vstávej o hodinu dřív osobně a radostně a večer si můžeš o hodinu dřív zalízt do kanafasu. Nevím, proč k tomu potřebuješ státní befel. Sova
  • 0

RACCOON TEAM

#1330 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 8:20

Osobně už čekám na návrat k přirozenému času jako na smilování a celý půlrok ho toužebně vyhlížím. Jsem přesvědčena, že letní čas je ďábelský vynález, vymyšlený na to, aby se z lidí vytřískalo co nejvíc práce a vydělalo co nejvíc peněz, které by se následně mohly utratit za co nejvíc zbytečností a tak furt dokola. Pán Bůh nám stvořil sluníčko, aby nám ukazovalo správný čas. Tak bychom se toho ěli držet a nevymejšlet kraviny :D ! P.S. Jsem sůva z nudlí. Vstávání ráno do tmy je zlo!
  • 0

#1331 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 9:23

Přidávám se k sovím nářkům :(. Nenašel by se tu někdo, kdo by to osvětlil mému nechápavému šéfovi, který je skřivan jako poleno? ;)
  • 0

#1332 oslavik

oslavik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 9:45

stanny_Tigo napsal/a:

... a co jsi tím vlastně chtěl říct?
Že ti vadí?
Ach ta čeština.

Ondřej - ač Slavík - což je noční fogl, tak jsem umocněn ještě sovím syndromem.
B)
  • 0
kačer

#1333 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 10:04

Trhac napsal/a:

stanny_Tigo napsal/a:

Tak si vstávej o hodinu dřív osobně a radostně a večer si můžeš o hodinu dřív zalízt do kanafasu. Nevím, proč k tomu potřebuješ státní befel. Sova

Státní befel k tomu nepotřebuju. Stačí mi, když budou o hodinu dřív otevřené obchody, o hodinu dřív začne jezdit veřejná doprava a o hodinu dřív mi začne pracovní doba. Vstávat si můžu kdy chci, ale pokud žiju ve společnosti, kde jsem závislý na interakci s ostatními, tak je mi to celkem k ničemu.
  • 0

#1334 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 12:12

PaWcz napsal/a:

Smrk napsal/a:
Mě je úplně jedno, jestli je světlo nebo tma. Keška se tmy nebojí, neuteče :-)

Keška se tmy nebojí, ale jestli je to tradička nebo multinka někde na vyhlídce do kraje či třeba na břehu romantického jezírka, její půvab je v háji. To je ten důvod k depresi...

nebo ve meste kdy na multine je "spocitejte na dome..." jenze i pres verejne osvetleni jsou ty zatraceny pocitaci veci nekde ve tme ....

a jeste ktomu zima :o(

hrabosata napsal/a:
Přidávám se k sovím nářkům :(. Nenašel by se tu někdo, kdo by to osvětlil mému nechápavému šéfovi, který je skřivan jako poleno? ;)

taky sova, pri zmene casu vzdy tejden dva chodim pozde nebo vstavem moc brzo, a to je skoro jedno kterym smerem se ten cas posouva, zmate me to pokazdy uplne ... a pri sichrovani si budiku druhym budikem si pripadam jako uplnej debil

a jak na sefa nevim ... kdyz sem tak jednou tomu mymu psala smsku, ze jedu pozde ze sem zaspala, tak mi odepsal "Ja taky."
  • 0

#1335 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 12:29

Se změnou času o 1 hodinu nemám sebemenší problém. O 2 hodiny, to už je potřeba si dát pozor aby se člověk sesynchronizoval, ale jedna je v pohodě. S větším posunem zkušenost nemám.
  • 0

#1336 malaveverka

malaveverka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2012 - 9:10

hrabosata napsal/a:

Jo, to je problém, skřivani jsou v tomhle ohledu strašně nechápavý :@ Obvykle se ti pokoušej vysvětlovat, jak je STRAŠNĚ JEDNODUCHÝ jít večer dřív spát, a pak se ti bude ráno dobře vstávat... ZABÍT.
Mýmu šéfovi je naštěstí v zásadě jedno, kdy do práce dorazíme, pokud tam je aspoň někdo. Halt pak ten, kdo chodí třeba na desátou, zůstává zas dýl.
  • 0

Oregon 450
Alligator S4700 Duo + c:geo

bílé geovozidlo Hyundai i20 s modrou ještěrkou

#1337 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2012 - 9:13

malaveverka napsal/a:
Jo, to je problém, skřivani jsou v tomhle ohledu strašně nechápavý :@ Obvykle se ti pokoušej vysvětlovat, jak je STRAŠNĚ JEDNODUCHÝ jít večer dřív spát, a pak se ti bude ráno dobře vstávat... ZABÍT.

Svatá pravda... a taky máte pocit, že těch skřivanů je výrazně nadpoloviční většina veškeré české populace? Na rozdíl třeba od Norska či Itálie, zdá se mi, že u nás jsou sůvy výrazně diskriminovány.
  • 0

#1338 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2012 - 10:09

Jsem sůva, dřív jsem chodil do práce na šestou, vstával v pět, spát chodil těsně před půlnocí, a nikdy jsem problém s přechodem na letní čas neměl.
  • 0

#1339 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2012 - 10:30

Začíná mě spíš deprimovat stěžování si na všechno možné, hlavně na to, že se mi nechce ráno vstávat... Holt, každému vyhovuje něco jiného! Popravdě řečeno já osobně raději přetrpím změnu na ten letní čas. Nevím, co bych dnes stíhal doma po práci, když by byla tma ještě o hodinu dříve (neboli by byl klasický středoevropský čas = zimní čas)...
  • 0

#1340 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2012 - 12:12

Jacka_dominikanka napsal/a:

malaveverka napsal/a:

Svatá pravda... a taky máte pocit, že těch skřivanů je výrazně nadpoloviční většina veškeré české populace? Na rozdíl třeba od Norska či Itálie, zdá se mi, že u nás jsou sůvy výrazně diskriminovány.

To je dědictví nespavého císaře Františka Josefa I., kvůli tomu u nás děláme všichni od šesti nebo od sedmi a děti, chudáci, musí do školy už na osmou. Navíc je to dědictví kovorolnické tradice - ráno brzy ve fabrice znamená celé odpoledne na záhumenku. MMCH, Jacko, v kolik vstáváte u Vás? Některé řády jsou velmi skřivánčí…
  • 0

RACCOON TEAM

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama