Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1441 Arandur9424

Arandur9424

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2012 - 18:04

Aranyafëa napsal/a:
Už mě s tím vypínáním serveru se*ou.

Souhlas. Posledních několik dní vidím křečky daleko častěji, nežli bych si přál. Ale je divné, že křečky vidím já na Mělníku, kdežto otec ve Vyškově v pohodě brouzdá po keších na gc.com... A předtím to bylo přesně naopak. Asi bude někde něco špatně.
  • 0
Pokud Vás mé mysterky obtěžují, tak je prosím neluštěte...

#1442 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2012 - 19:35

Tak dneska nám byla při lovu ukradena krabička přímo z ruky lesákem, který geocaching opravdu v lásce nemá, jen TB se podařilo zchránit. To se opravdu nestává každý den...
  • 0

#1443 plazem

plazem

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2012 - 20:02

Aranyafëa napsal/a:
Tak dneska nám byla při lovu ukradena krabička přímo z ruky lesákem, který geocaching opravdu v lásce nemá, jen TB se podařilo zchránit. To se opravdu nestává každý den...

Pane jo, kde se to stalo?
  • 0

Honza - Plačko
Blanka, Gábi - Zemanovi
a spol. - prostě, "koho a co", nám kdo svěří !!!

*"PlaZem"*

#1444 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2012 - 20:25

plazem napsal/a:

Aranyafëa napsal/a:

Pane jo, kde se to stalo?

U slezké harty, bylo mu prostě velice divné, co dělají tři lidi v lese v pět hodin odpoledne (dle jeho slov podezřelé), a poté co se nedal odbýt a domáhal se odpovědi (do té doby ani nemohl poznat že máme krabičku) jsme se mu snažili nějak vysvětlit co je to za hru, načež k nám přišel a po chvíli nepříjemné diskuze nám krabku zabavil přímo z ruky s tím, že vlastník lesa si to nepřeje. Přitom je to normální les kde se běžně chodí, není tam nikde ani plot ani cedulka či cokoliv co by ten les nějak odlišovalo od okolí, owner to sám nemohl vědět a my taky ne, navíc keš už je tam několik měsíců a že by tam chodily nějaké zástupy se říct nedá. Nutno dodat, že na nás nebyl zrovna příjemný a chvílemi na nás bezdůvodně křičel.
  • 0

#1445 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 9:01

Pokud jsem to našel správně, jde o OBECNÍ pozemek obce Roudno. To by mě zajímalo, co obci vadí. Spíš je tam nějaký iniciativní snaživec, pravděpodobně ten v tom autě. Nebo jim tam řádí pytláci a oni hlídají a snaží se lidi odradit, aby tam chodili. Co se týče pobytu v lese odpoledne, to se snad ani nemusí komentovat. Jdu na autobus, trošku jsem se zdržel, svačím, odpočívám, atd.
  • 0

#1446 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 9:37

Aranyafëa napsal/a:

Na mě se také nedávno obořil jeden důležitý lesák v jeepu, že prý nemám v lese co dělat (na jedné multině u Bohumína). Naštěstí to nebylo při logování, alepři cestě k finálce. Odpověděl jsem mu, proč bych nemohl chodit v lese, jeho odpověď byla, že zde mají honitbu (jedná se o území zařazené do systému NATURA). Tak jsem vytáhl foťák a chtěl si vyfotit jeho SPZ, jeho reakce byl okamžitý únik. U tebou popsaného případu bych řekl, že to nevadí vlastníkovi pozemku, ale lesákům.
  • 0

#1447 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 10:05

Neřekl bych lesákům, jako spíš tomu jednomu konkrétnímu... Ale o vypatlanosti některých "strážců lesa" bych mohl napsat romám ;-) Zrovna nedávno jsem měl potyčku s nějakým zakomplexovaným dědkem. Zaparkoval jsem auto na plácku, kde začíná lesní cesta (nepřekážel jsem provozu, nestál jsem ani na trávě, natož v nejakém vyšším provozu - běžne zde parkují 3-4 auta houbařů, tentokrát jsem tam byl sám). Odlovil jsem krabičku a když jsem se vracel k autu, tak z lesa vyjel nějaký dědek v civilním Peugeotu 106 a pustil se do mě, že nemám co jezdit po lese, atd... :-( Když jsem mu slušně odpověděl, že v lese nejezdím, že jen parkuju u lesní cesty, naopak, že z lesa vyjel on a pokud mě hodlá vyšetřovat, tak bych rád viděl nějaký jeho průkaz, začal na mě z toho autíčka vřeštět něco o "Voprsklejch Pražákách" (mám RZ začínající 2AR...) a odfrčel se slovy, ze JIM to nahlásí a VONI mě pošlou pozdrav ;-) Prostě zakomplexovanej debil, jakých se bohužel najde všude dost...
  • 0

#1448 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 17:04

Aranyafëa napsal/a:
Tak dneska nám byla při lovu ukradena krabička přímo z ruky....
... a chvílemi na nás bezdůvodně křičel.

Hmm, nemuseli jste mu zrovna rikat, ze jde o geocaching, nic mu potom neni, sice chapu ze treba maji treba problem s pytlaky, ale to ho neopravnuje k takovemu chovani...
Pises "vytrhl z ruky..."? Ze by to odpovidalo jistem paragrafu trestniho zakoniku § 173 - Loupez ? :D
  • 0

#1449 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 18:59

Já jednou parkoval vedle Mekdonalda u Šárky v Praze a z terásky na mě halekal chlap, že pracuje na magistrátu na odboru životního prostředí, že jsem na kraji chráněného území a ať si parkuju v ulicích okolo. Přitom je tam parkoviště :-) A mával nějakým papírem se znakem Prahy...
  • 0

#1450 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 19:06

Proboha lidi, nechovejte se jako vofce a zachovejte si taky nějakou důstojnost... se vší slušností nemusíte nikomu - skutečně NIKOMU - vysvětlovat, co kde děláte, a to dokonce ani kdybyste tam skutečně být neměli. To ovšem v žádném běžném lese v Čechách neplatí! Pokud to není rezervace či obora, jsou ze zákona přístupné pro rekreační využití (nepřesně formuluji). Abyste se podřizovali arogantnímu buranovi, to už je přeci přes dvacet let za námi! Pravda, pokud bude buran o krabici vědět, zničí ji, a tomu nemůžete zabránit - i když v tom případě se protiprávně chová právě on. Ale tomu nezabráníte. Nechat se zastrašovat a ponižovat byste se určitě neměli.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1451 Zilog

Zilog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 20:24

Tato diskuze mi připomněla jeden strašlivý zážitek. Dodnes se obracím v posteli, slintám, potím se, řvu a budím se. Až mne to přimělo podívat se na listing oné keše.... A co nevidím. NM log, který oznamuje, že kaška byla vzata někým do úschovy, a že owner byl kontaktován.... Ta cacheka se jmenuje KS-Průhon a je v Praze. ....U Kulturního střediska.... ....Průhon.... ....Překvapivě.... A co se nestalo. Já ji našel již v zimě. To bylo vše v pořádku. Pak jsme tam ale na jaře šli s kamarádem, který ji ještě neměl nalezenou, a hledali jsme ji. Vtom se přiřítila nějaká žena a začala na nás řvát, že jestli hledáme krabičku, tak jsme bastardi, stejně jako ti, co ji tam schovali, a že tohle je svaté místo určené kultuře, ne nějaký místo pro lovce pokladů, že kvůli tomu už volala několikrát policii, a že máme bednu vyndat a odnést pryč, jinak to udělá ona a policie, kterou přivolá znovu po sto padesáté. Při tom řevu jsme naštěstí neměli krabici v ruce, možná by nám ji vzala, nebo by nás rovnou pobodala a vyvrhla, vypadala na to. Učiněná harpyje nebo fúrie. Nebo něco horšího. Pak odešla a my jsme chtěli uchopit krabičku do rukou a napsat ownerovi, že jsme byli málem zabiti při geocachingu, a že jsme tu krabičku vzali k sobě, aby ji někdo nesebral, když už o ní věděly takovéto bytosti a/nebo existence, dá-li se to tak nazvat. Jenže ou-ha! Tu bednu jsme nemohli najít. Ruce jsme měli od moči a od pavučin a od zvratků hostů z blízké restaurace, ale bednu jsme prostě a jednoduše nenašli!!!! Nemohli jsme ji tedy uschovat k sobě. Tak jsme si řekli, že je možné, že už ji odnesl někdo před námi, u něhož probíhalo hledání schránky tak, jako u nás. Jenže (ou-ha)^2 ! Po čase se objevily FI logy. Tak jsme si řekli, že tam asi ta bedna byla. Ale rozhodně nebyla na tom místě, kde jsem ji našel já v zimě. Musela být někde zaktovena, zahrabána, zazděna nebo jinak uschována, ale prostě jsme ji tenkrát nenašli. Jenže !(ou*ha)=(!ou+!ha). Dnes, když se juknu na ten listing, tak vidím ten NM log z 5.10.12, že ji nějaký geocacher vzal do úschovy. Tak mne tohle hned napadlo, a zeptal jsem se pomocí WN, zda se náhodou také nesetkali s Harpyjí. Vrtá mi to hlavou jako narexka, kterou jsme doma vrtali díry do panelu. Že nás nenechají ty lidi žít!!!! A to jsme ani nestačili odpovědět ANO/NE na tu její otázku, zda tam hledáme bednu. V podstatě jsme neřekli jediné slovo, úplně nás rozebrala a pak zmizela za rohem.
  • 0

#1452 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 816 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 20:39

V Pardubicích na nádraží dva mudlové v oranžových vestách. Hledáte tady bombu? To je zajímavý, že tady pořád někdo osahává ten sloup a nikdo neřekne, co tam hledá... No nenašel jsem, nebylo to tam. Po roce jsem byl v Pardubicích znovu, zase to tam nebylo a až pak doma jsem si přečetl, že už je to jinde.
  • 0

#1453 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 20:59

Zilog napsal/a:
Tato diskuze mi připomněla jeden strašlivý zážitek. Dodnes se obracím v posteli, slintám, potím se, řvu a budím se. Až mne to přimělo podívat se na listing oné keše.... A co nevidím. NM log, který oznamuje, že kaška byla vzata někým do úschovy, a že owner byl kontaktován....

Ta cacheka se jmenuje KS-Průhon a je v Praze. ....U Kulturního střediska.... ....Průhon.... ....Překvapivě....

A co se nestalo. Já ji našel již v zimě. To bylo vše v pořádku. Pak jsme tam ale na jaře šli s kamarádem, který ji ještě neměl nalezenou, a hledali jsme ji. Vtom se přiřítila nějaká žena a začala na nás řvát, že jestli hledáme krabičku, tak jsme bastardi, stejně jako ti, co ji tam schovali, a že tohle je svaté místo určené kultuře, ne nějaký místo pro lovce pokladů, že kvůli tomu už volala několikrát policii, a že máme bednu vyndat a odnést pryč, jinak to udělá ona a policie, kterou přivolá znovu po sto padesáté.

Při tom řevu jsme naštěstí neměli krabici v ruce, možná by nám ji vzala, nebo by nás rovnou pobodala a vyvrhla, vypadala na to. Učiněná harpyje nebo fúrie. Nebo něco horšího. Pak odešla a my jsme chtěli uchopit krabičku do rukou a napsat ownerovi, že jsme byli málem zabiti při geocachingu, a že jsme tu krabičku vzali k sobě, aby ji někdo nesebral, když už o ní věděly takovéto bytosti a/nebo existence, dá-li se to tak nazvat.

Jenže ou-ha! Tu bednu jsme nemohli najít. Ruce jsme měli od moči a od pavučin a od zvratků hostů z blízké restaurace, ale bednu jsme prostě a jednoduše nenašli!!!! Nemohli jsme ji tedy uschovat k sobě. Tak jsme si řekli, že je možné, že už ji odnesl někdo před námi, u něhož probíhalo hledání schránky tak, jako u nás.

Jenže (ou-ha)^2 ! Po čase se objevily FI logy. Tak jsme si řekli, že tam asi ta bedna byla. Ale rozhodně nebyla na tom místě, kde jsem ji našel já v zimě. Musela být někde zaktovena, zahrabána, zazděna nebo jinak uschována, ale prostě jsme ji tenkrát nenašli.

Jenže !(ou*ha)=(!ou+!ha). Dnes, když se juknu na ten listing, tak vidím ten NM log z 5.10.12, že ji nějaký geocacher vzal do úschovy. Tak mne tohle hned napadlo, a zeptal jsem se pomocí WN, zda se náhodou také nesetkali s Harpyjí. Vrtá mi to hlavou jako narexka, kterou jsme doma vrtali díry do panelu.

Že nás nenechají ty lidi žít!!!! A to jsme ani nestačili odpovědět ANO/NE na tu její otázku, zda tam hledáme bednu. V podstatě jsme neřekli jediné slovo, úplně nás rozebrala a pak zmizela za rohem.

Možná jsem se dost nedíval, ale toto svaté místo kultury mi přišlo pěkně ohavné, všude binec, všecko pomočené, člověk se pomalu bál na něco sáhnout. Aspon kolem kešky, kterou jsem taky déle hledal to tak bylo. Fuj.
Jestli to není ta ženská z té trafiky co je kousek vedle krabky.
  • 0

#1454 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 21:08

Taky jsem ji po prohlédnutí okolí vynechal, protože o tom geocaching není (podle mne)
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#1455 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 22:03

V pátek vyšel v lidovkách tenhle vtip od Jiránka:
Vložený obrázek
  • 0

#1456 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2012 - 22:55

Minulý týden jsme při kontrole zjistili, že nám v letošním roce zmizela již 4 keš v okolí Nových Hradů. Zmizela = byla ukradena. Jinde nám keš třeba odvezli i se stromem ve kterém byla ukrytá, ale tady strom stojí a v jeho dutině zůstaly obaly na keš, celé to bylo zamaskované kamenem jako když jsme tam keš ukládali, ale po regulárce se slehla zem. Sama neodešla a kontaktů na majitele také nikdo nevyužil. Je štěstím, že se v ní nenacházel žádný cizí cestovatel. A umístění ? Nejbližší civilizace asi 1,5 km odtud. Místo si keš zaslouží, ale nemyslím si, že bychom měli sílu (o finanční náročnosti ani nemluvím) podobné keše obnovovat donekonečna jak se tu snaží občas někdo ownerům podsouvat. Prostě depka :(
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#1457 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2012 - 9:38

O vikendu jsem zjistil, ze se mi ztratily dva Chirpy ze ctyr. Jedno z umisteni je v hustem krovi, kam ani houbari nelezou, protoze neni proc. Krabicky samozrejme nebyly videt :-( Presekuv povzdech nad financni narocnosti obnovy plne sdilim. Od zacatku prazdnin do ted se mi ztratilo nebo bylo umyslne zniceno vic kesi, nez za dva roky predtim. Fujtajbl.
  • 0

#1458 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2012 - 10:48

Citecka napsal/a:
Proboha lidi, nechovejte se jako vofce a zachovejte si taky nějakou důstojnost... se vší slušností nemusíte nikomu - skutečně NIKOMU - vysvětlovat, co kde děláte, a to dokonce ani kdybyste tam skutečně být neměli. To ovšem v žádném běžném lese v Čechách neplatí! Pokud to není rezervace či obora, jsou ze zákona přístupné pro rekreační využití (nepřesně formuluji).
Abyste se podřizovali arogantnímu buranovi, to už je přeci přes dvacet let za námi! Pravda, pokud bude buran o krabici vědět, zničí ji, a tomu nemůžete zabránit - i když v tom případě se protiprávně chová právě on. Ale tomu nezabráníte. Nechat se zastrašovat a ponižovat byste se určitě neměli.

ZLATÁ SLOVA, do kamene tesat! Myslifci jsou u nás hájeni, protože mají silnou lobby napříč všemi stranami u venkovských poslanců parlamentu, ale skutečně lze odpovědět, že nebudu nikomu vysvětlovat, co kde dělám. Už jsem se kdysi v logu (?) setkal s pěknou odpovědí nějakému městskému poskokovi, jenž se pohoršoval nad tím, že kdosi cosi hledá v noci v parku: „Bylo snad vyhlášeno stanné právo a zákaz nočního vycházení?"

http://cs.wikipedia....ki/Stanné_právo
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#1459 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2012 - 11:04

Trhači a Pete, čemu se divíte? Žijeme v době, kdy senzacechtivá černá kronika vyšiluje kvůli každému zvrtnutému kotníku na eskalátorech a zábavu obstarávají seriály o tom samém. Výsledkem jsou všechny ty ploty a zábradlíčka na sklaních srázech, zákazové cedulky upozorňující na to, co by udělal jen blb a veřejná prostranství bez odpadkových košů. Co si asi tímhle vším masírovaní lidé pomyslí o individuích, co si jen tak pro nic za nic vyrazí do tak pochybného a nebezpečného místa, jako je les? To se prostě musí vyšetřit! I když si vlastně nemám co stěžovat - častěji mám kliku na rozumné myslivce, rybáře i ochranáře. Když se trefí na dobrého člověka, tak i poradí, kudy tudy jít a kde se dá dobře přespat.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1460 Vsara

Vsara

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2012 - 11:39

Citecka napsal/a:
Proboha lidi, nechovejte se jako vofce a zachovejte si taky nějakou důstojnost... se vší slušností nemusíte nikomu - skutečně NIKOMU - vysvětlovat, co kde děláte, a to dokonce ani kdybyste tam skutečně být neměli. To ovšem v žádném běžném lese v Čechách neplatí! Pokud to není rezervace či obora, jsou ze zákona přístupné pro rekreační využití (nepřesně formuluji).
Abyste se podřizovali arogantnímu buranovi, to už je přeci přes dvacet let za námi! Pravda, pokud bude buran o krabici vědět, zničí ji, a tomu nemůžete zabránit - i když v tom případě se protiprávně chová právě on. Ale tomu nezabráníte. Nechat se zastrašovat a ponižovat byste se určitě neměli.

Jo jo díky, i takováto podpora je důležitá. Někdy je to snad o život.

Řval na nás kdosi v kamizole a s flintou přes rameno - nenabitou nepřipravenou, ale měl ji. A velmi hlasitě se domáhal odpovědi kdo jsme a co tam děláme. (Brdy - v lese na pasece, seděli jsme na pařezech) . Na jeho slovní útok jsme odpověděli pozdravem a že odpočíváme. Chtěl abychom vypadli a sundaval z ramena tu flintu. Já se fakt bála. Nakonec ji nesundal a možná jsem si jeho pohyb vysvětlila špatně.... snad... Pak už jen řval a vyhrožoval nějakými paragrafy ... a zákrokem a šílenými pokutami a...a... ....
Kamarád se jej snažil vyfotit - poničil mu foťák a mně se snažil vrazit z ruky telefon. Pak s výhružkami odešel.

Od té doby, jak vidím někoho, kdo by mohl vypadat na myslivce, okamžitě fotím a odesílám fotku via internet na svůj mail a připravuji mobil se skoro vytočeným číslem na policii. A pokud možno jej k sobě vůbec nenechám přiblížit.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama