Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1461 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:08

Trhac napsal/a:
Už jsem se kdysi v logu (?) setkal s pěknou odpovědí nějakému městskému poskokovi, jenž se pohoršoval nad tím, že kdosi cosi hledá v noci v parku: „Bylo snad vyhlášeno stanné právo a zákaz nočního vycházení?"

jj, dotaz zdali pan je od gestapa mam pro tento pripad pripraveny, ale zatim nebyla vhodna prilezitost ho pouzit :-)

Sice uz po mne parkrat v noci sli, ale vzdy natolik slusne a opatrne, ze by to nebylo vhodne pouzit
  • 0

#1462 mysakmorce

mysakmorce

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:09

Tož taky přidám :-) my zase měli dost vtipný rozhovor kolem jedenácté v noci na jedné keši u skal v okolí Chomutova... není to nočka, ale trochu jsme si ji zpestřili.. šli jsme tři a nutno podotknout, že finálku jsme hledali poněkud déle.. ještě než, jsme slavili úspěch najednou se shora ozval hlas... byl dost nepříjemný, tak jsem se snažil trochu zlehčit situaci, ale moc se mu to nelíbilo.. dialog probíhal asi takhle: "Co tu chcete?!" "Jsme na procházce" :-)) "Nedělejte si ze mě srandu" "Nedělám" "Zavolám na vás policii" "To klidně můžete" "Nebo vás můžu vyzvat, abyste odsud odešli" "Ano, ale to je asi jediné, co můžete" "takže? odejdete?" "ne:-)" "hm..." a odešel... prostě nic nemohl, my nic nenarušovali, ani jsme se nechovali nějak nepřístojně.. prostě jsme tam jen byli... nakonec asi úplně odešel, protože jsme o něm už neslyšeli.. keš jsme našli a nikdo ji potom ani "neuklidil" ale prostě to nebylo úplně příjemené.. je to jen o tom, že se někomu něco nelíbí a myslí si, že mu všechno patří...
  • 0

#1463 mysakmorce

mysakmorce

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:14

jo a to nemluvě o hrázném na přehradě Kamenička... jednou po nás chtěl i střílet.. jenom proto, že jsme šli po cyklostezce podél přehrady v noci a svítily nám čelovky... nereagovali jsme na otázky co tu chceme( co je mu do toho) a ani na výhružky.. prostě jsme zhasli světla a došli to v klidu po tmě... ale chápu, že takovej hráznej mimo civilizaci musí bejt trochu paranoik...
  • 0

#1464 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:18

Vsara napsal/a:...Brdy - v lese na pasece...

Na Brdech, to se nedif. Tam ho, chudáka, furt šikanujou trempové, a von když potká někoho, na koho se mu zdá stačí, tak huláká, frustrát :D
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1465 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:23

mysakmorce napsal/a:
(...)je to jen o tom, že se někomu něco nelíbí a myslí si, že mu všechno patří...

Sranda je, že ten mylivec při příchodu domů vyprávěl své ženě nejspíš něco podobného.
Holt vás bylo moc kohoutů na jednom smetišti a šlo jen o to, kdo dokončí lov a kdo loviště opustí ;)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1466 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:35

Tak tedy taky přispěju epizodou:-) Mě vyhazoval nějaký prudič v noci, v zimě ze zamrzlé pískovny u Kolína. Asi měl dojem, že mu chci odnést led:-)) Taky nemohl pochopit, že jen procházím. Tak jsem raději šel na druhý břeh pro keš:-))
  • 0

#1467 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:38

My jsme před časem s kolegou v Dejvicích otvírali kódovej zámek na dvířkách v takovým tom zděným sloupku s elektrickým zařízením, v nejbližším okolí nebyla ani noha, když tu jsem si všimla, že za zaparkovaným autem vykukuje jekejsi děda a s výrazem agenta CIA nás systematicky fotí mobilem, asi aby měl podklady pro policii :D. BTW - byla jsem v hábitě, šla jsem zrovna z arcibiskupství :D! Škoda, že to neposlal do některý geofotosoutěže, možná by i vyhrál.
  • 0

#1468 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:48

mysakmorce napsal/a:
Tož taky přidám :-)

....

"Co tu chcete?!"
....

No uz jsem to tu asi kdysi psal, ale tez jsem vedl zajimavy rozhovor v prave poledne na kopci Orlik v Jesenikach viz muj log
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1469 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 1108 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 12:50

Mam podobny zazitek z lonske multinove VK vetve. Bylo to az na podzim a trochu jsme zatmeli. Byl to takovy temny sychravy vecerni les, jeste k tomu trochu foukalo, takze porad lomozily vetve. Jdeme takhle po stezce a najednou, uplne mimo dosvit baterek mezi stromy stali dva chlapi. Nejhorsi, ze jsme si jich vsimli az tesne u nas. Flinty v rukach. Cosi nam polohlasem rikali, ale v tu chvili by se ve mne krve nedorezal. Nejhorsi bylo, ze oni o nas celou dobu dobre vedeli, ale chteli zustat skryti. Bez svetel. Maskovani. A fakt to bylo desive. Pytlaci? Myslivci?
  • 0

*

#1470 Vsara

Vsara

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 13:13

Máte někdo odkazy na nějaké zákony a předpisy o pohybu v lese a v nějakýcjh oborách atd ,???? Ono totiž, když začne tajtrlík vykřikovat cosi o paragrafech a astronomických pokutách, nažene strach. A to hlavně protože já o nich mám mizivé povědomí.....
  • 0

#1471 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 13:20

Jak to tady tak čtu, každý se už s něčím setkal. Taky jsem se nachomýtnul k důchodci, který za mnou jel čtvrt hodiny nenápadně autem, k hlídači lanového parku, k ochráncům přírody, kteří si mysleli, že ty lípy okukuju proto, abych zjistil, jak nejlépe je zlikvidovat, k natáčení filmu pro dospělé, k nádražákovi, který mě upozorňoval, že vlak odjede z jiného nástupiště... Nejhorší ale bylo, když jsem lovil v Německu a skoro všichni, koho jsme potkali nebo kolem jehož domu jsme někde na samotě šli, na nás koukal jako na potenciální zloděje.
  • 0

#1472 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 13:31

Smrk napsal/a:
Jak to tady tak čtu, každý se už s něčím setkal. Taky jsem se nachomýtnul k důchodci, který za mnou jel čtvrt hodiny nenápadně autem, k hlídači lanového parku, k ochráncům přírody, kteří si mysleli, že ty lípy okukuju proto, abych zjistil, jak nejlépe je zlikvidovat, k natáčení filmu pro dospělé, k nádražákovi, který mě upozorňoval, že vlak odjede z jiného nástupiště...
Nejhorší ale bylo, když jsem lovil v Německu a skoro všichni, koho jsme potkali nebo kolem jehož domu jsme někde na samotě šli, na nás koukal jako na potenciální zloděje.

prvmi moje podobne setkani byla jiz archivovana keska garaze flora, klasicka filmovka za okapem. bylo to na urovni prizemi a mistni mudlobabka hned vyletla zpozazavesu a zacala na tema fetaku, ze si mame podobne veci schovavat jinam atd.....
  • 0

#1473 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 13:40

Vsara napsal/a:
Máte někdo odkazy na nějaké zákony a předpisy o pohybu v lese a v nějakýcjh oborách atd ,????

289/1995 Sb. (hlavně paragraf 20)
449/2001 Sb.(paragrafy 8, 9 a 14)
114/1992 Sb. (zejména paragrafy 16, 24, 63 a 64)

...jo a ještě zákony lesní moudrosti:)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1474 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 14:04

mysakmorce napsal/a:
jo a to nemluvě o hrázném na přehradě Kamenička... jednou po nás chtěl i střílet.. jenom proto, že jsme šli po cyklostezce podél přehrady v noci a svítily nám čelovky... nereagovali jsme na otázky co tu chceme( co je mu do toho) a ani na výhružky.. prostě jsme zhasli světla a došli to v klidu po tmě... ale chápu, že takovej hráznej mimo civilizaci musí bejt trochu paranoik...

Už je to minimálně 10 let, co jsem s nim náhodou popil na druháku (když ta hospoda ještě stála za to). Vyprávěl mi o Kameničce, o historii, o své práci, bydlí tam už dlouho a to je nejspíš důvod, že nemá rád, když se mu tam producírujou lidi :-) Zlý člověk to není, jen podivín. Jestli tam pořád bydlí jen se svou manželkou, tak není divu :-D
  • 0

#1475 mysakmorce

mysakmorce

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 14:53

Stranger42 napsal/a:

mysakmorce napsal/a:

Už je to minimálně 10 let, co jsem s nim náhodou popil na druháku (když ta hospoda ještě stála za to). Vyprávěl mi o Kameničce, o historii, o své práci, bydlí tam už dlouho a to je nejspíš důvod, že nemá rád, když se mu tam producírujou lidi :-) Zlý člověk to není, jen podivín. Jestli tam pořád bydlí jen se svou manželkou, tak není divu :-D

tak záleží na manželce:)
  • 0

#1476 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2012 - 15:21

PaWcz napsal/a:

Vsara napsal/a:
Máte někdo odkazy na nějaké zákony a předpisy o pohybu v lese a v nějakýcjh oborách atd ,????

289/1995 Sb. (hlavně paragraf 20)
449/2001 Sb.(paragrafy 8, 9 a 14)
114/1992 Sb. (zejména paragrafy 16, 24, 63 a 64)

...jo a ještě zákony lesní moudrosti:)

Nic o geocachingu a chůzi v lese s čelovkou se tam nepíše :-) Jen o plašení zvěře, dejme tomu, že lov noční keše by to mohl splňovat. A pak hnízdění ptáků, ale na to si spousta kačerů dává pozor.
  • 0

#1477 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 23 October 2012 - 12:04

Nak nechapu kam to speje, co nuti lidi porad na nekoho bonzovat, vzdyt to ma byt vse pro zabavu a ne pro masaze ega. Kdyz si chci zamachrovat, tak zalozim necoo z ceho se ostatni pose..u a tam se ukaze ze jsi king. A ne neco takovyho: Novom [Premium Member] Premium Member [Caches Found] 3112 Needs Archived Needs Archived 10/22/2012 Keš již od 30. listopadu 2011 není na svém míste!!! Autor se, stejne jako jeden výtecník v Liberci, pokouší z toho udelat jakousi virtuálku, ac ty už se dávno zakládat nemohou. Jak je možné, že keš stále ješte není obnovená a presto se všichni logují??? Fotky se jako dukaz dríve prikládaly k earth keším. Tady se zrejme nekomu nechce šlapat nahoru, aby kešku obnovil, že? Takže šup s ní do archivu, v okolí je keší dost a na dum se earth vyrobit nedá.
  • 0

#1478 AHA & team

AHA & team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 23 October 2012 - 12:14

mikelord napsal/a:
Nak nechapu kam to speje, co nuti lidi porad na nekoho bonzovat, vzdyt to ma byt vse pro zabavu a ne pro masaze ega.

Jsi vedle jak ta jedle: todle je hra, která má svá pravidla. Navrhnout na archivaci keš, která na svém místě není téměř rok a stává se z ní jakovirtuálka, je dle mého naprosto v pořádku. O keš se vlastník nestará, nemá krabičku, tak co s ní ve hře, kde se hledají krabičky? Má zůstávat, aby začátečníkům deformovala představy o geocachingu? Aby blokovala místo? Ne, taková keš patří k pozornosti reviewera a velmi pravděpodobně k archivaci.

A nepleť si prosím geocaching s partyzánským bojem proti někomu či normalizací, tohle není žádné bonzování, jen normální očistný proces hry, aby dlouhodobě fungovala a hráče bavila. Nebo mi vysvětlíš, k čemu je užitečná rok nedostupná keš, co je na tom zábavného?
  • 0

#1479 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5459 příspěvků(y)

Publikováno 23 October 2012 - 12:20

AHA & team napsal/a:

mikelord napsal/a:
Nak nechapu kam to speje, co nuti lidi porad na nekoho bonzovat, vzdyt to ma byt vse pro zabavu a ne pro masaze ega.

Jsi vedle jak ta jedle: todle je hra, která má svá pravidla. Navrhnout na archivaci keš, která na svém místě není téměř rok a stává se z ní jakovirtuálka, je dle mého naprosto v pořádku. O keš se vlastník nestará, nemá krabičku, tak co s ní ve hře, kde se hledají krabičky? Má zůstávat, aby začátečníkům deformovala představy o geocachingu? Aby blokovala místo? Ne, taková keš patří k pozornosti reviewera a velmi pravděpodobně k archivaci.

A nepleť si prosím geocaching s partyzánským bojem proti někomu či normalizací, tohle není žádné bonzování, jen normální očistný proces hry, aby dlouhodobě fungovala a hráče bavila. Nebo mi vysvětlíš, k čemu je užitečná rok nedostupná keš, co je na tom zábavného?

+1 (má pravdu, Novom)
  • 0

#1480 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1310 příspěvků(y)

Publikováno 23 October 2012 - 12:59

Smazáno...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma