Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1481 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 13:33

Betatester by měl být vlídný a přátelský. A od toho je betatester, aby takovéhle příkoří snesl. A netvrď, že to bylo poprvé, co jsi viděl plesnivej a potrhanej logbook.
  • 0

#1482 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 13:46

To taky netvrdím, nicméně u betatestu nové keše rozhodně ano. A vlídný a přátelský jsem do určitý meze... A po zbytečném vystoupání 50m výškových metru jsou ty moje meze krapet napnutý. ;)

• 0

#1483 odnikudnikam

odnikudnikam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 13:52

LudaL napsal/a:
To taky netvrdím, nicméně u betatestu nové keše rozhodně ano. A vlídný a přátelský jsem do určitý meze... A po zbytečném vystoupání 50m výškových metru jsou ty moje meze krapet napnutý. ;)

ahoj LudaL, klídek. Stejně jak jsi ten příspěvek smazal, tak už zadeset minut nikdo neví o čem je tu řeč. Ale v tom příspěvku jsi měl pravdu.Já to přečíst stihl.
p.s. já mám někdy nervy i z toho, že jsem se zakoukal na dlouho do tohoto depresivního koutku,že?

Mějte se dobře a pojdte na kešky...
odnikudnikam
  • 0

#1484 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 14:03

odnikudnikam napsal/a:

LudaL napsal/a:

ahoj LudaL, klídek. Stejně jak jsi ten příspěvek smazal, tak už zadeset minut nikdo neví o čem je tu řeč. Ale v tom příspěvku jsi měl pravdu.Já to přečíst stihl.
p.s. já mám někdy nervy i z toho, že jsem se zakoukal na dlouho do tohoto depresivního koutku,že?

Mějte se dobře a pojdte na kešky...
odnikudnikam

nedivim se geokolegovi, ze byl znechucen. nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
  • 0

#1485 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 14:16

see.bee napsal/a:
setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......

... dobrý výsledek betatestu. tj. "tudy cesta nevede".
  • 0

#1486 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 14:21

poohDA napsal/a:

see.bee napsal/a:
setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......

... dobrý výsledek betatestu. tj. "tudy cesta nevede".

presne tak..... na kdejakou filmovku za okapem, v igelitu zabalenou rozpadajici se skatuli poustim z pameti. mam ale par "oblibenych", na ktere rad vzpomenu, ale jak jsem napsal, musi to prijit casem a mnozstvim nalezu. v tomhle pripade betatestu bych vyhnal ownera na poradnou exkusi po keskach
  • 0

#1487 odnikudnikam

odnikudnikam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 14:39

poohDA napsal/a:
Betatester by měl být vlídný a přátelský. A od toho je betatester, aby takovéhle příkoří snesl. A netvrď, že to bylo poprvé, co jsi viděl plesnivej a potrhanej logbook.

...lepší takhle ostrej betatester a následná náprava, než první FTFkaři, co pošlou kešku rovnou k archivaci....
p.s. osobně jsem to pak s ostudou napravoval. viz. Konec vodníků v Liberci.GC3GZMD.
  • 0

#1488 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 15:07

odnikudnikam napsal/a:
p.s. osobně jsem to pak s ostudou napravoval. viz. Konec vodníků v Liberci.GC3GZMD.

Tak už se nezlob, já vím, že jsem mohl volit klidnější cestu, koneckonců jsme v tu dobu vytěžili 2 FTFka, ale uznej sám, že to bylo k dobru kešky.
:P
  • 0

#1489 odnikudnikam

odnikudnikam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 15:21

Bobr_ napsal/a:

odnikudnikam napsal/a:

Tak už se nezlob, já vím, že jsem mohl volit klidnější cestu, koneckonců jsme v tu dobu vytěžili 2 FTFka, ale uznej sám, že to bylo k dobru kešky.
:P

ale dyt já už se dávno nezlobím, jen to tady dávám k lepšímu.
jako příklad.
fakt lepší příprava všech krabiček se vyplatí. a betatester odhalí i to co nadšený owner nevidí,že?

v případě těch Vodníků měli první nálezci pravdu. první provedení keše stálo za prd.
a kdyby to testoval LudaL, tak by mne taky dal. a po právu.
dík za to, že lovíte moje kešky.
odnikudnikam
  • 0

#1490 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 8:45

Jelikož se zde probírala otázka chování v lese, kopíruji sem svůj starší příspěvek:

§19 zákona č. 289/1995 Sb. (lesní zákon) praví: "Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest." V §20 je pak výslovný výčet, co se v lese nesmí dělat, na (některé) kešky by snad mohl platit zákaz "narušovat půdní kryt", jinak nic. Také se nesmí mimo cesty jezdit na kolech.

Takže z běžného lesa nikdo nikoho pěšího vyhazovat nesmí. A pokud kešky nesplňuji definici odpadku, a to podle mě nesplňují, tak není zakázáno je tam umisťovat.
  • 0

#1491 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 8:53

see.bee napsal/a:
... nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......

Kdyby všichni kačeři v logu hodnotili, jak se jim keška líbila, taky by se mohlo ledasco změnit, některými ownery by to pohnulo. Já se snažím kešku většinou hodnotit a když napíšu, že je hnusná, často mi přijde rozhořčená reakce ownera o debilech :-)
  • 0

#1492 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 9:06

Smrk napsal/a:

see.bee napsal/a:
... nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......

Kdyby všichni kačeři v logu hodnotili, jak se jim keška líbila, taky by se mohlo ledasco změnit, některými ownery by to pohnulo. Já se snažím kešku většinou hodnotit a když napíšu, že je hnusná, často mi přijde rozhořčená reakce ownera o debilech :-)

Přesně tak a nedejbože když nepoděkuješ za filmovku pohozenou někde v křoví, to jsi rázem ten největší buran. Já napsal ownerovi jedné keše (umístěná uprostřed řečiště řeky, která běžně po takřka kažodoročním vylití z koryta zcela mění řečiště), že umístění není vhodné a při první povodni vezme keška za své, reakce od ownera a jeho kamarádů byla ve smyslu "nemel hovadiny, vůbec tomu nerozumíš". No ale onen owner umístí klidně kešku na haldu se zákazem vstupu apod. A pak se někdo diví, že někteří jedinci nadávají na geocaching:(
  • 0

#1493 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 9:18

o.filip napsal/a:
Jelikož se zde probírala otázka chování v lese, kopíruji sem svůj starší příspěvek:

§19 zákona č. 289/1995 Sb. (lesní zákon) praví: "Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest." V §20 je pak výslovný výčet, co se v lese nesmí dělat, na (některé) kešky by snad mohl platit zákaz "narušovat půdní kryt", jinak nic. Také se nesmí mimo cesty jezdit na kolech.

Takže z běžného lesa nikdo nikoho pěšího vyhazovat nesmí. A pokud kešky nesplňuji definici odpadku, a to podle mě nesplňují, tak není zakázáno je tam umisťovat.

No ja nevim. V zakone je jasne povoleny sbirat pouze lesni plody a vetve. O kesich ani slovo. Leda ze by se kese prohlasily za ty lesni plody. Nakonec spousta jich roste na stromech, nektery i dost vysoko. Ty na zemi jsou asi ty uzraly co uz spadly ...
  • 0

#1494 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 9:23

Keše ale nikdo nesbírá, ty se tam nechávají, sbírají se body do statistik. :-) A těch si můžeš po lesích nasbírat kolik dokážeš.
  • 0

#1495 o.filip

o.filip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 9:37

Modrak napsal/a:
No ja nevim. V zakone je jasne povoleny sbirat pouze lesni plody a vetve. O kesich ani slovo. Leda ze by se kese prohlasily za ty lesni plody. Nakonec spousta jich roste na stromech, nektery i dost vysoko. Ty na zemi jsou asi ty uzraly co uz spadly ...

Tak to chápeš špatně - do lesa může vstupovat každý a dělat cokoli, pokud to není uvedeno v § 20. Odnášet lze klestí a plody.
  • 0

#1496 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 10:59

Si tu citaci zakona precti. O odnaseni neni rec, jasne se tam pise "sbirat". Ale je fakt ze nekdo kese nesbira, alebrz je "lovi". Ovsem s lovem v lese by taky problem bejt mohl :-) Kdyz se hajnej zepta co delas v lese a reknes mu ze tam jdes ulovit par kousku, kdovi jak bude reagovat :-)
  • 0

#1497 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 11:32

Proč by měl reagovat špatně? O pohybu po lese pod vlivem několika "ulovených kousků" pivišťat se tam taky nic nemluví.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1498 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 11:33

Co pořád řešíte, já se chodím do lesa procházet a odpočívat, v tom mi nikdo bránit na základě lesního zákona nemůže. To že cestou získám nějaký bod, to může být každému šumák a nebudu to zbytečně vykládat. Ještě z vás budu mít geodepresi. :-)
  • 0

#1499 Pupkovi

Pupkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:13

Diskuse je na místě a řešit by se GC v lese měl. Zákon je jedna věc, jeho výklady jsou různé a dodržování prachmizerné. Zakládat a sbírat kešky v lese by jsme měli tak, aby co neméně docházelo ke střetu se zájmy vlastníků lesa, myslivců a ochránců přírody. Jinak budou problémy narůstat a zákon nám nepomůže.
  • 0

#1500 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:21

Pupkovi napsal/a:
Diskuse je na místě a řešit by se GC v lese měl. Zákon je jedna věc, jeho výklady jsou různé a dodržování prachmizerné. Zakládat a sbírat kešky v lese bychom měli tak, aby co neméně docházelo ke střetu se zájmy vlastníků lesa, myslivců a ochránců přírody. Jinak budou problémy narůstat a zákon nám nepomůže.

S vlastníky lesa, myslivci a ochranáři budou problémy vždycky. pro ně jsi v ideální pozici doma na kanapi!
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

23 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 23 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama