Geodepresivní koutek
Publikováno 23 October 2012 - 13:33
Publikováno 23 October 2012 - 13:46
Publikováno 23 October 2012 - 13:52
LudaL napsal/a:
To taky netvrdím, nicméně u betatestu nové keše rozhodně ano. A vlídný a přátelský jsem do určitý meze... A po zbytečném vystoupání 50m výškových metru jsou ty moje meze krapet napnutý.
ahoj LudaL, klídek. Stejně jak jsi ten příspěvek smazal, tak už zadeset minut nikdo neví o čem je tu řeč. Ale v tom příspěvku jsi měl pravdu.Já to přečíst stihl.
p.s. já mám někdy nervy i z toho, že jsem se zakoukal na dlouho do tohoto depresivního koutku,že?
Mějte se dobře a pojdte na kešky...
odnikudnikam
Publikováno 23 October 2012 - 14:03
odnikudnikam napsal/a:
LudaL napsal/a:
To taky netvrdím, nicméně u betatestu nové keše rozhodně ano. A vlídný a přátelský jsem do určitý meze... A po zbytečném vystoupání 50m výškových metru jsou ty moje meze krapet napnutý.
ahoj LudaL, klídek. Stejně jak jsi ten příspěvek smazal, tak už zadeset minut nikdo neví o čem je tu řeč. Ale v tom příspěvku jsi měl pravdu.Já to přečíst stihl.
p.s. já mám někdy nervy i z toho, že jsem se zakoukal na dlouho do tohoto depresivního koutku,že?
Mějte se dobře a pojdte na kešky...
odnikudnikam
nedivim se geokolegovi, ze byl znechucen. nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
Publikováno 23 October 2012 - 14:16
... dobrý výsledek betatestu. tj. "tudy cesta nevede".see.bee napsal/a:
setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
Publikováno 23 October 2012 - 14:21
poohDA napsal/a:
... dobrý výsledek betatestu. tj. "tudy cesta nevede".see.bee napsal/a:
setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
presne tak..... na kdejakou filmovku za okapem, v igelitu zabalenou rozpadajici se skatuli poustim z pameti. mam ale par "oblibenych", na ktere rad vzpomenu, ale jak jsem napsal, musi to prijit casem a mnozstvim nalezu. v tomhle pripade betatestu bych vyhnal ownera na poradnou exkusi po keskach
Publikováno 23 October 2012 - 14:39
poohDA napsal/a:
Betatester by měl být vlídný a přátelský. A od toho je betatester, aby takovéhle příkoří snesl. A netvrď, že to bylo poprvé, co jsi viděl plesnivej a potrhanej logbook.
...lepší takhle ostrej betatester a následná náprava, než první FTFkaři, co pošlou kešku rovnou k archivaci....
p.s. osobně jsem to pak s ostudou napravoval. viz. Konec vodníků v Liberci.GC3GZMD.
Publikováno 23 October 2012 - 15:07
Tak už se nezlob, já vím, že jsem mohl volit klidnější cestu, koneckonců jsme v tu dobu vytěžili 2 FTFka, ale uznej sám, že to bylo k dobru kešky.odnikudnikam napsal/a:
p.s. osobně jsem to pak s ostudou napravoval. viz. Konec vodníků v Liberci.GC3GZMD.
Publikováno 23 October 2012 - 15:21
ale dyt já už se dávno nezlobím, jen to tady dávám k lepšímu.Bobr_ napsal/a:
Tak už se nezlob, já vím, že jsem mohl volit klidnější cestu, koneckonců jsme v tu dobu vytěžili 2 FTFka, ale uznej sám, že to bylo k dobru kešky.odnikudnikam napsal/a:
jako příklad.
fakt lepší příprava všech krabiček se vyplatí. a betatester odhalí i to co nadšený owner nevidí,že?
v případě těch Vodníků měli první nálezci pravdu. první provedení keše stálo za prd.
a kdyby to testoval LudaL, tak by mne taky dal. a po právu.
dík za to, že lovíte moje kešky.
odnikudnikam
Publikováno 24 October 2012 - 8:45
§19 zákona č. 289/1995 Sb. (lesní zákon) praví: "Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest." V §20 je pak výslovný výčet, co se v lese nesmí dělat, na (některé) kešky by snad mohl platit zákaz "narušovat půdní kryt", jinak nic. Také se nesmí mimo cesty jezdit na kolech.
Takže z běžného lesa nikdo nikoho pěšího vyhazovat nesmí. A pokud kešky nesplňuji definici odpadku, a to podle mě nesplňují, tak není zakázáno je tam umisťovat.
Publikováno 24 October 2012 - 8:53
see.bee napsal/a:
... nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
Kdyby všichni kačeři v logu hodnotili, jak se jim keška líbila, taky by se mohlo ledasco změnit, některými ownery by to pohnulo. Já se snažím kešku většinou hodnotit a když napíšu, že je hnusná, často mi přijde rozhořčená reakce ownera o debilech :-)
Publikováno 24 October 2012 - 9:06
Přesně tak a nedejbože když nepoděkuješ za filmovku pohozenou někde v křoví, to jsi rázem ten největší buran. Já napsal ownerovi jedné keše (umístěná uprostřed řečiště řeky, která běžně po takřka kažodoročním vylití z koryta zcela mění řečiště), že umístění není vhodné a při první povodni vezme keška za své, reakce od ownera a jeho kamarádů byla ve smyslu "nemel hovadiny, vůbec tomu nerozumíš". No ale onen owner umístí klidně kešku na haldu se zákazem vstupu apod. A pak se někdo diví, že někteří jedinci nadávají na geocaching:(Smrk napsal/a:
see.bee napsal/a:
... nez jsem zacal hodnotit a komentovat stav kesek a jejich provedeni, odlovil jsem si jich par set. setkat se s dezolatni keskou v betatestu je ......
Kdyby všichni kačeři v logu hodnotili, jak se jim keška líbila, taky by se mohlo ledasco změnit, některými ownery by to pohnulo. Já se snažím kešku většinou hodnotit a když napíšu, že je hnusná, často mi přijde rozhořčená reakce ownera o debilech :-)
Publikováno 24 October 2012 - 9:18
o.filip napsal/a:
Jelikož se zde probírala otázka chování v lese, kopíruji sem svůj starší příspěvek:
§19 zákona č. 289/1995 Sb. (lesní zákon) praví: "Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest." V §20 je pak výslovný výčet, co se v lese nesmí dělat, na (některé) kešky by snad mohl platit zákaz "narušovat půdní kryt", jinak nic. Také se nesmí mimo cesty jezdit na kolech.
Takže z běžného lesa nikdo nikoho pěšího vyhazovat nesmí. A pokud kešky nesplňuji definici odpadku, a to podle mě nesplňují, tak není zakázáno je tam umisťovat.
No ja nevim. V zakone je jasne povoleny sbirat pouze lesni plody a vetve. O kesich ani slovo. Leda ze by se kese prohlasily za ty lesni plody. Nakonec spousta jich roste na stromech, nektery i dost vysoko. Ty na zemi jsou asi ty uzraly co uz spadly ...
Publikováno 24 October 2012 - 9:23
Publikováno 24 October 2012 - 9:37
Modrak napsal/a:
No ja nevim. V zakone je jasne povoleny sbirat pouze lesni plody a vetve. O kesich ani slovo. Leda ze by se kese prohlasily za ty lesni plody. Nakonec spousta jich roste na stromech, nektery i dost vysoko. Ty na zemi jsou asi ty uzraly co uz spadly ...
Tak to chápeš špatně - do lesa může vstupovat každý a dělat cokoli, pokud to není uvedeno v § 20. Odnášet lze klestí a plody.
Publikováno 24 October 2012 - 10:59
Publikováno 24 October 2012 - 11:32
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 October 2012 - 11:33
Publikováno 24 October 2012 - 12:13
Publikováno 24 October 2012 - 12:21
S vlastníky lesa, myslivci a ochranáři budou problémy vždycky. pro ně jsi v ideální pozici doma na kanapi!Pupkovi napsal/a:
Diskuse je na místě a řešit by se GC v lese měl. Zákon je jedna věc, jeho výklady jsou různé a dodržování prachmizerné. Zakládat a sbírat kešky v lese bychom měli tak, aby co neméně docházelo ke střetu se zájmy vlastníků lesa, myslivců a ochránců přírody. Jinak budou problémy narůstat a zákon nám nepomůže.
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
24 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 24 návštěvníků 0 anonymních uživatelů