Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1501 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:33

Trhac napsal/a:
S vlastníky lesa, myslivci a ochranáři budou problémy vždycky. pro ně jsi v ideální pozici doma na kanapi!

A s lesníky taky? :D

Se přidám s něčím jiným...
Člověk chce do listingu vložit obrázek. Tak jej nahraje, do listingu vloží kód, uloží - a není tam. Aha, to chce zaškrtnout to formátování pomocí HTML. Teď tam obrázek je, ale text je kompletně rozhozený. Tak znovu editovat listing, formátování HTML znovu odškrtnout a hle - nejen že tam není obrázek, ale i ten text je pořád rozhozený...
Tak mě napadlo, že jsem ještě mohl zkusit zda funguje v listingu [img][/img]...
  • 0

#1502 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:34

Pupkovi napsal/a:
Diskuse je na místě a řešit by se GC v lese měl. Zákon je jedna věc, jeho výklady jsou různé a dodržování prachmizerné. Zakládat a sbírat kešky v lese by jsme měli tak, aby co neméně docházelo ke střetu se zájmy vlastníků lesa, myslivců a ochránců přírody. Jinak budou problémy narůstat a zákon nám nepomůže.

Zakládat kešky BYCHOM B) měli v souladu s pravidly GC. Sbírat v souladu se zákony dané země a obecnou slušností. Zbytek jsou kecy a omáčka. ;)

Předpřiposraně se uhýbat jakýmsi "zájmům" kdejakého spolku nebo majitele ČÁSTI dotyčného území je nesmysl. "Části" píšu proto, že nikdo - v našich podmínkách - nevlastní les komplet a na všechna využití, na to - naštěstí - náš zákon vcelku pamatuje. A nesmysl je to proto, že zákony mají rozhodovat až v případě nevyřešeného konfliktu, neboť nikdo tebe, ani toho zelenýho pumprlíka, je nedonutí zachovávat v terénu. Tam vládne buransky síla. A sorry, ale předem jí ustupovat vyvolá jen o to větší tlak ze strany protiburana B)
Fakt, tohle předempřiposrání a autokorektnost mě udivují. Nepodléhali jsme tomu (většinou) ani za komančů, proč tedy teď? Jednám-li slušně, nepůsobím-li nějakou SKUTEČNOU škodu, žiju-li svobodně jako plnohodnotný jedinec, proč bych si měl nechat na sebe někoho řvát jen proto, že JEMU SE CHCE???
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1503 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:48

Ozbrojení brigádníci mají někdy velkou přesilu před ostatními. Na vojenském cvičení půlka roty dělala obránce, postavili zásek, druhá půlka dělala útočníky - a pak je všechny vyhnal hajný. Ten jediný měl ostré náboje.
  • 0

#1504 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 12:51

Jako "ochranář" přírody a geocacher jsem nezpozoroval, že by byl nějaký výrazný problém mezi ochranou přírody a geocachingem. Pokud nelezou geocacheři tam kam však nemají (což se většinou podchytí tím, že se tam nedovolí založit keška), tak není žádného problému. Tj. např. na skály v době hnízdění, nejezdí automobily mimo stezky jen aby si zkrátili odlov, nerozrývají okolí hůře než prase divoké apod. ;) Mnohem horší zkušenosti máme např. s adrenalinovými jezdci na motorkách, čtyřkolkách a kolech než-li u geo-turistů :(

Naopak: v chráněných územích je v současné době snaha podporovat geocaching jako možnost aktivnější turistiky s poznáváním přírodních zajímavostí. Protože kdo dokáže lépe chránit přírodu, než-li člověk který ji má za svou :)
20 LET CHKO Poodri
  • 0

#1505 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 13:45

skurakai napsal/a:
Mnohem horší zkušenosti máme např. s adrenalinovými jezdci na motorkách, čtyřkolkách a kolech než-li u geo-turistů :(

A možná taky s nelegální těžbou dřeva, ne? Nedávno jsem jel po Rudné kolem PR Rezavka a viděl jsem tam v porostu docela dost pokácených vzrostlých stromů. Docela nepříjemně mě to překvapilo. V PR se může kácet?
  • 0

#1506 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 13:52

skurakai napsal/a:
...
Naopak: v chráněných územích je v současné době snaha podporovat geocaching jako možnost aktivnější turistiky s poznáváním přírodních zajímavostí. Protože kdo dokáže lépe chránit přírodu, než-li člověk který ji má za svou :)

Stejně jsem to zaznamenal v nějakém dokumentu CHKO Jizerské hory, kde měli napsáno, že chtějí podporovat turistiku pomocí geocachingu. Domnívám se, že mají dobrý přehled o keších napříč horami a zatím jsem neslyšel o tom, že by byl nějaký problém. Taky nevím o jediné keši, která by byla umístěna někde, kam se nesmí.
  • 0

#1507 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 14:03

Ohledně geocachingu a ochrany přírody hodně záleží i na reviewerovi, Obecně se s většinou ochranářů dá rozumně domluvit, horší je to s lesáky, myslivci apod. Ale to neplatí jen pro geocaching, ale i pro běžnou turistiku:(
  • 0

#1508 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 14:58

hrabosata napsal/a:
V PR se může kácet?

Může, záleží co je předmětem ochrany daného území a co za hospodaření je naplánováno v lesním hospodářském plánu či osnově.
  • 0

#1509 kosmohill

kosmohill

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 21:40

skurakai napsal/a:
...

20 LET CHKO Poodri

To sem nepatří...! Kde je nějaká depka...??? :-)

Kéž by tento osvícený postoj ochranářů nebyl rozježděn čtyřkolkama pitomců...
Deprese a trudomyslnost... A je to tu - kde máme míč?? ;)
  • 0

#1510 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2012 - 23:44

Jo, pár míčů by se fakt hodilo... depka :(
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1511 mikelord

mikelord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 193 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 6:47

:D:D:D
  • 0

#1512 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 8:34

hrabosata napsal/a:

skurakai napsal/a:
Mnohem horší zkušenosti máme např. s adrenalinovými jezdci na motorkách, čtyřkolkách a kolech než-li u geo-turistů :(

A možná taky s nelegální těžbou dřeva, ne? Nedávno jsem jel po Rudné kolem PR Rezavka a viděl jsem tam v porostu docela dost pokácených vzrostlých stromů. Docela nepříjemně mě to překvapilo. V PR se může kácet?

Jesli to spis nebyl nejakej BF lovec T5 stromovyho powertrailu :-)
  • 0

#1513 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 11:03

Pro mě je nejvíc depresivní předpověď počasí. Představa, že zima začne už před začátkem listopadu, mě děsí.
  • 0

#1514 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 11:10

třeba naoplátku dřív zamrznou rybníky
  • 0

#1515 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 12:10

mpik napsal/a:
Pro mě je nejvíc depresivní předpověď počasí. Představa, že zima začne už před začátkem listopadu, mě děsí.

Ce se děje? Normálka, ne.
Je to jen dva(?) roky co napadlo 15cm sněhu v půlce října kdy bylo listí ještě na stromech. To byla mela. Že napadne sníh na začátku listopadu je pro nás naprosto normální, to se stává minimálně jednou za 4 roky. Samozřejmě, jestli bude sníh v zimě to je jiná věc.
Já mám depku z toho, že patrně ani tento rok nestihnu odlovit keše, co jsem si naplánoval odlovit již před třemi lety. Chjo... Tak málo VÍKENDŮ!!!
  • 0

#1516 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 12:59

wabicek napsal/a:
pozitivni je, ze kdyz mrzne, tak neni bahno :)

a taky to ma vyhodu, ze je mozny odlov kesek, ktere jsou na ostrovech rybniku (pokud je teda owner nezazimoval) :)
  • 0

#1517 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 13:12

LudaL napsal/a:

mpik napsal/a:

Ce se děje? Normálka, ne.
Je to jen dva(?) roky co napadlo 15cm sněhu v půlce října kdy bylo listí ještě na stromech. To byla mela. Že napadne sníh na začátku listopadu je pro nás naprosto normální, to se stává minimálně jednou za 4 roky. Samozřejmě, jestli bude sníh v zimě to je jiná věc.
Já mám depku z toho, že patrně ani tento rok nestihnu odlovit keše, co jsem si naplánoval odlovit již před třemi lety. Chjo... Tak málo VÍKENDŮ!!!

podle me je to 3 roky. Byl jsem na pavucince a to napadnul na hrebenech metr snehu. Dolovovali jsme ji za necelych 14 dnu a to bylo 28.10. (z cehoz vyplyva, ze jsme tam byli nekdy kolem 16.10.)

viz muj log:
http://coord.info/GL33K9DG
  • 0

#1518 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 17:20

No, tak jsem s GC začínal. Dolováním krabice pod sněhem pomocí špachtle. Nenašel jsem ji. U druhé jsem neukopl přimrzlý kámen, pod kterým byla. Až třetí se podařila. A taky jsem si říkal, že bych už mohl dohnat 1000. Budu rád za 900, pokud se to povede. Okolí vylovené a daleko v zimě nepojedu, bez auta.
  • 0

#1519 Zilog

Zilog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2012 - 19:59

Lepší bahno než náledí, to aby si člověk pořídil nesmeky.
  • 0

#1520 burg

burg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2012 - 6:36

mpik napsal/a:
Ozbrojení brigádníci mají někdy velkou přesilu před ostatními. Na vojenském cvičení půlka roty dělala obránce, postavili zásek, druhá půlka dělala útočníky - a pak je všechny vyhnal hajný. Ten jediný měl ostré náboje.

to mi tak nějak připomíná ten deník partizána...
po - vyhnali jsme němce z lesa
út - vyhnali nás němci z lesa
st - vyhnali jsme němce z lesa
čt - vyhnali nás němci z lesa
pá - vyhnali jsme němce z lesa
so - vyhnali nás němci z lesa
ne - hajnej Borovička se nasral a všechny nás vyhnal z lesa... :D
  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

23 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 23 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama