Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1541 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2012 - 14:19

Já byl na kaprovi minulé léto a taky byla jedna ukradená, kousek za půlkou. Jeli jsme tam z Liberce a máme dodnes jen polovinu ryby...
  • 0

#1542 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 10:24

Děkuji všem ownerům krabek, kteří chtějí dalším ukázat nějakou zajímavost (což je si myslím smyslem gc) a zataví ji do mysterky se stovkou nálezů i po 4 letech od publikace. Takový ownery bych fakt hnal bičem:D
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1543 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 17:39

V posledních čtrnácti dnech jsem byl šestkrát v Brně a ani jednou se mi nepodařilo zavítat na finále MoM. Ani Nesovické nádraží jsem nedal. Ale kdybych byl v autě sám...
  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1544 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 17:47

prazskychytrak napsal/a:
Děkuji všem ownerům krabek, kteří chtějí dalším ukázat nějakou zajímavost (což je si myslím smyslem gc) a zataví ji do mysterky se stovkou nálezů i po 4 letech od publikace. Takový ownery bych fakt hnal bičem:D

Proč tak ostře? Můžeš na to nahlížet i pozitivisticky - místo, které navštíví 100 kačerů za 4 roky vypadá většinou méně depresivně než flek, kde se stovka kačerů vystřídá za letní prázdniny.
Ale taky bych byl radši, kdyby owneři zajímavost zatavili do dlouhé multinky či letterboxuB).
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1545 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 18:49

právě, multinky taky lidi nijak nelákají a přitom jsou tak zábavné a na zajímavosti jako dělané:)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1546 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 19:50

Opět mě vytočilo několik logů na mých keších, které jen dokazují, že nemalá část lidí dělá geocaching jen pro zvednutí svého ega nad počtem bodů:( A vůbec - asi bych zakázal multinky, stejně je nemalá část lidí dělá mysterkovým způsobem či mají souřadnice finálek zjištěné kdo ví odkud...
  • 0

#1547 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 9:00

honzak83 napsal/a:
Opět mě vytočilo několik logů na mých keších, které jen dokazují, že nemalá část lidí dělá geocaching jen pro zvednutí svého ega nad počtem bodů:( A vůbec - asi bych zakázal multinky, stejně je nemalá část lidí dělá mysterkovým způsobem či mají souřadnice finálek zjištěné kdo ví odkud...

Třeba takové logy?
http://www.geocachin...56-ce1f9f88c5b6
Tento kačer 2H takhle loguje všechno, občas dodá i čas a číslo nálezu.
  • 0

#1548 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 9:02

PaWcz napsal/a:

prazskychytrak napsal/a:

Proč tak ostře? Můžeš na to nahlížet i pozitivisticky - místo, které navštíví 100 kačerů za 4 roky vypadá většinou méně depresivně než flek, kde se stovka kačerů vystřídá za letní prázdniny.
Ale taky bych byl radši, kdyby owneři zajímavost zatavili do dlouhé multinky či letterboxuB).

Mě osobně teda taky naštve, když hraju třeba wigo a najednou na mě vyskočí šifra, bez jejíhož rozluštění nemůžu dál. Jenže já většinu šifer nerozluštím. Kdybych věděl, že je to otazníkové wigo, ani bych tam nešel. Nebo bych tam spíš nešel sám.
  • 0

#1549 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 9:56

Smrk napsal/a:

honzak83 napsal/a:

Třeba takové logy?
http://www.geocachin...56-ce1f9f88c5b6
Tento kačer 2H takhle loguje všechno, občas dodá i čas a číslo nálezu.

Zase tam nemá pravopisnou chybu, hledej na tom i něco pozitivního :-)

Přijde mi, že spousta lidí ani neví, že by se do logu mohlo něco napsat. I normální keše mají logbook velikosti A8 a tam se tedy moc rozepsat nedá. A na net to pak jen opíšou, leckdy přímo od keše, z mobilu.

To, že honzak83 neumí udělat keš, tak, aby se lovila pořádně, asi není důvod ke zrušení jednoho typu keší. To už by něšlo pořádat ani eventy :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1550 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 10:16

[quote]kolombo napsal/a:
[quote]Smrk napsal/a:
[quote]honzak83 napsal/a:
Opět mě vytočilo několik logů na mých keších, které jen dokazují, že nemalá část lidí dělá geocaching jen pro zvednutí svého ega nad počtem bodů:( A vůbec - asi bych zakázal multinky, stejně je nemalá část lidí dělá mysterkovým způsobem či mají souřadnice finálek zjištěné kdo ví odkud...[/quote]
To, že honzak83 neumí udělat keš, tak, aby se lovila pořádně, asi není důvod ke zrušení jednoho typu keší. To už by něšlo pořádat ani eventy :-D[/quote]
Takovou keš udělat v dnešní době nelze, podívej se na bonusovku Jizerských tisícovek, jiný kačer zase pohodí u začátku mysterky své reklamní cwg a loguje found it:( A nejhorší je, když takovíto exoti mají zastání u reviewera, to jim pak ten log v podstatě smazat nemůžeš:( Takto na jedné mé keši obnovil reviewer log obsahující hned několik jasných spoilerů... A když uděláš dlouhou multinu a někteří "exoti" ji pojmou jako týmovou práci (každý absolvuje jen část a pak si všichni zajdou na finálky), tak by tě to asi také vytočilo - proti tomu neexistuje žádná obrana:( Smazat takový log nemůžeš, když jejich jména zveřejníš, dostaneš kartáč od retrívra, který je jejich kamarád...
  • 0

#1551 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 10:39

honzak83 napsal/a:
... A když uděláš dlouhou multinu a někteří "exoti" ji pojmou jako týmovou práci (každý absolvuje jen část a pak si všichni zajdou na finálky), tak by tě to asi také vytočilo - proti tomu neexistuje žádná obrana:( Smazat takový log nemůžeš, když jejich jména zveřejníš, dostaneš kartáč od retrívra, který je jejich kamarád...

Přistupuj k tomu tak, že ses snažil pro někoho připravit zábavu a jestli se o tu zábavu připravili, je to jejich mínus. Tobě neprojití celé trasy nic nevezme ani nedá, zato jim určitě nedá. Když se chtějí šidit, ať se šidí, pro takové hráče multinu nestavíš. A že dostaneš kartáč od revírníka? Dostaneš, protože jsi smazal log, i když jsou zapsáni v logbooku, což má být cílem hry, který splnili. Revírník jen musí dodržovat pravidla a v nich je i obnova neprávem smazaných logů.
  • 0

#1552 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 10:58

Smrk napsal/a:

honzak83 napsal/a:
... A když uděláš dlouhou multinu a někteří "exoti" ji pojmou jako týmovou práci (každý absolvuje jen část a pak si všichni zajdou na finálky), tak by tě to asi také vytočilo - proti tomu neexistuje žádná obrana:( Smazat takový log nemůžeš, když jejich jména zveřejníš, dostaneš kartáč od retrívra, který je jejich kamarád...

A že dostaneš kartáč od revírníka? Dostaneš, protože jsi smazal log, i když jsou zapsáni v logbooku, což má být cílem hry, který splnili. Revírník jen musí dodržovat pravidla a v nich je i obnova neprávem smazaných logů.

Já smazal onen log kvůli spoilerů (hint k finálce, jenž v listingu nebyl záměrně zveřejněn). Bohužel spousta kačerů uvádí do logů vědomé spoilery u multin či mysterek (a mnohdy to nejsou začátečníci, ale lidi pyšnící se několika tisíci nálezů...A nejsmutnější je, že je v tomto podporují i někteří revieweři:( Jako odstrašující příklad doporučuji GC12N4P.
  • 0

#1553 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:21

honzak83 napsal/a:
Takovou keš udělat v dnešní době nelze, podívej se na bonusovku Jizerských tisícovek...

Myslím, že bych to uměl předělat velmi snadno tak, aby to fungovalo, ale Kutil chce mít finálku na vrcholu :-(

Minimálně můžeš dělat challenge, ale to ty asi taky neumíš, jak jsem koukal ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1554 rubick

rubick

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:31

honzak83 napsal/a:

Smrk napsal/a:

honzak83 napsal/a:

A že dostaneš kartáč od revírníka? Dostaneš, protože jsi smazal log, i když jsou zapsáni v logbooku, což má být cílem hry, který splnili. Revírník jen musí dodržovat pravidla a v nich je i obnova neprávem smazaných logů.

Já smazal onen log kvůli spoilerů (hint k finálce, jenž v listingu nebyl záměrně zveřejněn). Bohužel spousta kačerů uvádí do logů vědomé spoilery u multin či mysterek (a mnohdy to nejsou začátečníci, ale lidi pyšnící se několika tisíci nálezů...A nejsmutnější je, že je v tomto podporují i někteří revieweři:( Jako odstrašující příklad doporučuji GC12N4P.

Když říkám A, měl bych říct i B. Aby to bylo kompletní, šlo o kešku GC3M3AQ a "spoilery" byly (jak mi owner napsal v mailu) - od jednoho kačera to bylo "spoiler byl informace o drive-in stage" tzn, napsal, že k většině stagí šlo dojet autem bez porušení předpisů na pár set metrů a spoilerem k finálce je tuším toto - "kde nic tu nic tu díra v boruvcí". Na cca 100km dlouhé a podle autora nebrutnutelné multině v Beskydech to jsou ale sakra nápovědy! ;) To jen pro úplnost.
Geocaching byl vždycky o tom, dělat krabičky tak, aby je lidi lovili rádi a udělat si nové kamarády, kteří sdílí stejnou zábavu, což se tady ale bohužel nepodařilo. Za celým humbukem jsou dnes pouze osobní antipatie člověka, který nezapadl mezi ostatní, neunesl kritiku a neustále kope kolem sebe.
Všechny přátele pohodového kešování zdraví rubick alias Moravian Reviewer alias ostuda českého geocachingu, jak mě honzak jednou nazval ;)
  • 0

#1555 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:35

kolombo napsal/a:

honzak83 napsal/a:
Takovou keš udělat v dnešní době nelze, podívej se na bonusovku Jizerských tisícovek...

Myslím, že bych to uměl předělat velmi snadno tak, aby to fungovalo, ale Kutil chce mít finálku na vrcholu :-(

Minimálně můžeš dělat challenge, ale to ty asi taky neumíš, jak jsem koukal ....

Schválení / neschválení challenge závisí jen na libovůli reviewera, viz pravidlo 3: challenge založené na specifickém seznamu keší, jako jsou např. schránky uložené konkrétními ownery, zpravidla nebudou publikovány. Vzato do důsledků nelze publikovat žádnou challenge cache, protože každá keš má nějakého ownera a každá challenge cache je založena na specifickém seznamu keší (ať už psaném, či nepsaném)... Ale řeším to přímo s groundspeakem, jenže jejich lhúta na odpověď je v řádech týdnů až měsíců:( Sám jsem zvědav, co odpoví.
  • 0

#1556 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:43

honzak83 napsal/a:
Schválení / neschválení challenge závisí jen na libovůli reviewera, viz pravidlo 3: challenge založené na specifickém seznamu keší, jako jsou např. schránky uložené konkrétními ownery, zpravidla nebudou publikovány.
....

Tobě časem neprojde ani zcela jasná tradička.

Máš dělat keše a ne se stále jen o něčem dohadovat ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1557 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:53

rubick napsal/a:
Když říkám A, měl bych říct i B. Aby to bylo kompletní, šlo o kešku GC3M3AQ a "spoilery" byly (jak mi owner napsal v mailu) - od jednoho kačera to bylo "spoiler byl informace o drive-in stage" tzn, napsal, že k většině stagí šlo dojet autem bez porušení předpisů na pár set metrů a spoilerem k finálce je tuším toto - "kde nic tu nic tu díra v boruvcí". Na cca 100km dlouhé a podle autora nebrutnutelné multině v Beskydech to jsou ale sakra nápovědy! ;) To jen pro úplnost.
Geocaching byl vždycky o tom, dělat krabičky tak, aby je lidi lovili rádi a udělat si nové kamarády, kteří sdílí stejnou zábavu, což se tady ale bohužel nepodařilo. Za celým humbukem jsou dnes pouze osobní antipatie člověka, který nezapadl mezi ostatní, neunesl kritiku a neustále kope kolem sebe.
Všechny přátele pohodového kešování zdraví rubick alias Moravian Reviewer alias ostuda českého geocachingu, jak mě honzak jednou nazval ;)

Milý zlastý rubicku, co takto napsat i c, tj. oni vykutálení jedinci měli snahu si u tebe ověřit informace hned z jedné z úvodních stage (vyčetli je z mapy, pokud by byli v terénu, neměli by problém...). A pokud publikuješ bez souhlasu CHKO sérii více jak 50 keší v lese zcela mimo jakékoli cesty v CHKO, aniž bys měl písemný souhlas od CHKO, nyní schválíš event spočívající ve vypouštění lampiónů na hrázi vodní nádrže sloužící jako zdroj pitné vody pro stovky tisíc lidí, tak je to hodně na pováženou. A jen detail, který asi ne každý ví - sám jsi měl více jak 8 měsíců disablovanou vlastní keš:) Asi tě zklamu, ale kamarády v geocachingu mám, jen se nerekrutují z řad těch, kdo různě podvádí (dělat multinu stylem, jakým ji oni kačeři dělali, opravdu jinak ani nazvat nelze)... Přirovnal bych to k tomu, pokud by někdo logoval multinu vedoucí z Mnichova do Benátek díky tomu, že nějakým způsobem zjistil souřadnice finálek a dojel si rovnou tam. Sice to není proti pravidlům (bohužel), ale je to hodně sprosté a neetické vůči ownerovi i těm, kdo dělají takovéto záležitosti poctivě!
  • 0

#1558 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 11:59

honzak83 napsal/a:

rubick napsal/a:

Milý zlastý rubicku, co takto napsat i c, tj. oni vykutálení jedinci měli snahu si u tebe ověřit informace hned z jedné z úvodních stage (vyčetli je z mapy, pokud by byli v terénu, neměli by problém...). A pokud publikuješ bez souhlasu CHKO sérii více jak 50 keší v lese zcela mimo jakékoli cesty v CHKO, aniž bys měl písemný souhlas od CHKO, nyní schválíš event spočívající ve vypouštění lampiónů na hrázi vodní nádrže sloužící jako zdroj pitné vody pro stovky tisíc lidí, tak je to hodně na pováženou. A jen detail, který asi ne každý ví - sám jsi měl více jak 8 měsíců disablovanou vlastní keš:) Asi tě zklamu, ale kamarády v geocachingu mám, jen se nerekrutují z řad těch, kdo různě podvádí (dělat multinu stylem, jakým ji oni kačeři dělali, opravdu jinak ani nazvat nelze)... Přirovnal bych to k tomu, pokud by někdo logoval multinu vedoucí z Mnichova do Benátek díky tomu, že nějakým způsobem zjistil souřadnice finálek a dojel si rovnou tam. Sice to není proti pravidlům (bohužel), ale je to hodně sprosté a neetické vůči ownerovi i těm, kdo dělají takovéto záležitosti poctivě!

• 0

#1559 rubick

rubick

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 12:09

honzak83 napsal/a:
Milý zlastý rubicku, co takto napsat i c, tj. oni vykutálení jedinci měli snahu si u tebe ověřit informace hned z jedné z úvodních stage (vyčetli je z mapy, pokud by byli v terénu, neměli by problém...).

Ano, to je pravda a já mohl jen konstatovat, že tvůj vzorec pro výpočet je evidentně chybný.
K těm dalším věcem - už jsem si u tebe zvykl, že jakmile se ti snažím vysvětlit jednu věc, rozemeleš kolovrátek s dalšími deseti záležitostmi, které už byly sice zodpovězeny, ale buď jsi to nezaznamenal nebo nepochopil (sázím na druhou variatnu).
Zásadní věcí, kterou by sis měl ujasnit je proč a pro koho chceš kešky dělat.
  • 0

#1560 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2012 - 12:10

Honzáku, di už... do jetele.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas