Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1861 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 18:47

hrabosata napsal/a:

David F-M napsal/a:
.......
Další rozčarování příšlo po prostudování obsahu kešky. V keši bylo ze startu hned několik předmětu na výměnu, byl to dřevěno textilní přívěšek pod lustr v hodnotě+- 40Kč a malá solární svítilna za 30Kč. Po obojím se slehla zem a na výměnu byly použité plastové figurky nevalné hodnoty :(.
Nevím co k tomu ještě napsat zatím jen smutním :(

Neboj, to ještě není všechno. Za chvíli ti budou chodit i logy, že keš není dobře udržovaná :(. Toť úděl ownerů. Proč my blbci to vlastně děláme? :|

Já už obsah doplňuji jen u keší, kam chodí málo lidí.

Na ostatních mne zajímá jedině sucho v keši a místo v logbooku.

Ale některé kindrfigurky mají o dost větší cenu, než si myslíš. Já kindrzboží v keši vítám, děti to ocení. Dospělý měnit nemusí.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1862 KAMPJ

KAMPJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 18:53

kolombo napsal/a:
Já kindrzboží v keši vítám, děti to ocení. Dospělý měnit nemusí.

Jo to je velká pravda.
  • 0

#1863 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 21:23

KAMPJ napsal/a:

kolombo napsal/a:

Jo to je velká pravda.

Jak dospělí měnit nemusí???
Já bych vážně ráda měnila. Nosím s sebou i hezké věci na výměnu. Ale bohužel už vážně hodně dlouho (beru to v měsících) jsem v keši nenašla nic, co bych mohla vyměnit. Samý kinderšrot, občas věci nevalné hodnoty či věci, co do keší vůbec nepatří.

GC není hra jen pro děti, ale i pro dospěláky a Ti by si občas taky rádi něco vyměnili...

EDIT: to jako vážně máme ty "poklady" hledat jen kvůlivá tomu bodu? Když poklad, tak by v něm mělo něco být, ne?
Cestu k pokladu v tomto případě nechávám stranou...

Ale pak se nedivme, že spousta lidí v nás vidí blázny, co někam lezou jen kvůli tomu, aby se zapsali na ušmudlaný kus papíru...
  • 0

#1864 MALUBE

MALUBE

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 21:39

Sedmitecka napsal/a:

KAMPJ napsal/a:

kolombo napsal/a:

Jo to je velká pravda.

Já bych vážně ráda měnila. Nosím s sebou i hezké věci na výměnu. Ale bohužel už vážně hodně dlouho (beru to v měsících) jsem v keši nenašla nic, co bych mohla vyměnit. Samý kinderšrot, občas věci nevalné hodnoty či věci, co do keší vůbec nepatří.

GC není hra jen pro děti, ale i pro dospěláky a Ti by si občas taky rádi něco vyměnili...

EDIT: to jako vážně máme ty "poklady" hledat jen kvůlivá tomu bodu? Když poklad, tak by v něm mělo něco být, ne?

Ale pak se nedivme, že spousta lidí v nás vidí blázny, co někam lezou jen kvůli tomu, aby se zapsali na ušmudlaný kus papíru...

Jenomže jak už tu bylo výše napsané. Ono je docelá těžké, aby v kešce byly hezké věci na výměnu, když většina kačerů mění tak, že si vezme hezkou věc a strčí místo ní něco mnohem méně cenného (hezká kinder postavička je často ještě výhra), a nebo si ji jen vezme a nedá ani nic nazpátek.
Při zakládání dáváme do kešek hezké věci na výměnu. Jenže po pár dnech už tam z nich skoro nic nezbyde a kupovat a doplňovat tam nové věci na výměnu několikrát do měsíce opravdu nebudu. Původní hezké věci, popřípadně za ně vyměněné věci ve stejné hodnotě zbyly jen v naší mysterce, která je málo navštěvovaná.
Původní myšlenka je sice hezká, ale bohužel dost nereálná.
  • 0

#1865 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 21:59

Já mám kešku jen jednu a pravidelně ji doplňuji. Dám tam pět cwgček, koupím v hračkářství za třicet korun pytlík zvířátek, vojáčků nebo autíček a dám to tam. Za dva měsíce je keška plná samolepek z Alberta. Tak je vyhodím, vysypu tam cwgčka, figurky, zaloguju dotaci geocachingu a tak pořád dokolečka. Ale občas mi přijde pěkný log.
  • 0

#1866 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:06

MALUBE napsal/a:

Sedmitecka napsal/a:

KAMPJ napsal/a:

kolombo napsal/a:

Jo to je velká pravda.

Jenomže jak už tu bylo výše napsané. Ono je docelá těžké, aby v kešce byly hezké věci na výměnu, když většina kačerů mění tak, že si vezme hezkou věc a strčí místo ní něco mnohem méně cenného (hezká kinder postavička je často ještě výhra), a nebo si ji jen vezme a nedá ani nic nazpátek.
Při zakládání dáváme do kešek hezké věci na výměnu. Jenže po pár dnech už tam z nich skoro nic nezbyde a kupovat a doplňovat tam nové věci na výměnu několikrát do měsíce opravdu nebudu. Původní hezké věci, popřípadně za ně vyměněné věci ve stejné hodnotě zbyly jen v naší mysterce, která je málo navštěvovaná.
Původní myšlenka je sice hezká, ale bohužel dost nereálná.

V tomto s Tebou souhlasím...

Mi šlo spíš o tu "hlášku", že dospělí měnit nemusí.
  • 0

#1867 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:08

Já kindršrot probírám a měním jen pěkné figurky- autíčka smart, šmouly, simpsnovi... Prostě figurky které bych já vyměnil. Zásadně mením věci stejné hodnoty a když nemám, dám více hodnoty menší. Mé 2 keše ze tří chodí vybírat malé děti a cikáni. Mám pár svědků. V keších našel i různá překvapení: petardu, šprcgumu, tyčku od nanuku, zapalovač, odpadky a hlavně kameny. Tyhle věci ihned letěli.
  • 0

#1868 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:12

Sedmitecka napsal/a:
Já bych vážně ráda měnila. Nosím s sebou i hezké věci na výměnu. Ale bohužel už vážně hodně dlouho (beru to v měsících) jsem v keši nenašla nic, co bych mohla vyměnit. ... Když poklad, tak by v něm mělo něco být, ne?

Jaký si to uděláme, takový to máme. Jak to, že po pár návštěvách v původně solidně naplněné krabičce zůstane jenom bordel anebo ještě lépe jenom logbook (ani ta tužka ne)? Kdyby se OPRAVDU dodržoval princip fair trade, tak by nikdy žádná keška nemohla zůstat prázdná.

Již pěkně dlouho mi někteří kačeři píšou do logu: "Pěkně velká krabička, bohužel úplně prázdná." A přitom při publikaci byla její náplň tučná, jak poznamenal někdo z prvolovců. Proč tam tedy někdo něco nedá, bez toho aby si něco vzal, aby se to zase zaplnilo? To přece není zakázané. Vložit bez výběru možné je. To ale skoro nikdo neudělá. Zato vzít bez vložení, ač je to proti pravidlům, udělá kdekdo, jinak by ty kešky prázdné nebyly. A proč bych jako owner měl do keše pořád něco dosypávat? Na začátku jsem to nastartoval, teď je to na vás.

Sedmitecka napsal/a:

Ale ono to tak přece právě je! Děláme to právě a jen proto, abychom se na ten ušmudlaný kousek papíru zapsali. Proč si nalhávat něco jiného?
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#1869 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:14

No, taky občas bojuju s pokušením nalezenou kešku "odvšivit" od různých půlek kinderhraček, kaštanů, kamení, vizitek apod... Ale většinou si to rozmyslím... Někým by to mohlo být bráno jako "downtrade" ;-)
  • 0

#1870 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:15

Smrk napsal/a:
Já mám kešku jen jednu a pravidelně ji doplňuji. Dám tam pět cwgček, koupím v hračkářství za třicet korun pytlík zvířátek, vojáčků nebo autíček a dám to tam. Za dva měsíce je keška plná samolepek z Alberta. Tak je vyhodím, vysypu tam cwgčka, figurky, zaloguju dotaci geocachingu a tak pořád dokolečka. Ale občas mi přijde pěkný log.

Takhle nějak to děláme u našich nových piksel. Většinou je problém je i zavřít. Za týden až měsíc to naprosto neplatí. Někdy to neplatí už za pár hodin po aktivace :(

A pak už většinou v rámci údržby jen vyhazujeme samolepky a jiný šrot + zadotujeme CWGčky a nějakou drobností a občas už jen měníme regular krabky za nějaké menší. To aby nebyly tak smutně prázdné. Jednu pikslu totiž pravidelně dotovat tak nějak lze, ale větší počet už ani náhodou. I tak je spotřeba vkládaných CWG asi tak okolo 100 kousků ročpak už bohatě stačí kolik to za rok spořádá tužek (naštěstí máme díky naší milé Třeboňské mafii od soboty čerstvé zásoby), ořezávátek a propisek. V CzechLandu se prostě sbírá všechno.

Jo a několikrát do roka nám někdo sebere i nějakou tu krabku kompletně. Letsšní rok je zejména v Novohradkách nějaký extra ztrátový :o
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#1871 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:27

Mám pocit, že spousta lovců žije v přesvědčení, že je povinností ownera udržovat keš i po obsahové stránce (tím samozřejmě nemyslím jen logbook a pisátko). Podle toho pak vypadá nejen jejich chování typu po nás potopa, ale někdy i logy. My naše krabičky taky dotujeme, ty nejbližší HC i několikrát do roka, ale kačeři by si měli uvědomit, že to není samozřejmost. Úroveň keše, pokud jde o obsah, rozhodně není vizitkou autora (jak jsem i tady na fóru někdy četl), ale vizitkou těch, co ji loví (samozřejmě za předpokladu, že ji owner na počátku přiměřeně vybavil).
  • 0

#1872 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:32

hrabosata napsal/a:
Mám pocit, že spousta lovců žije v přesvědčení, že je povinností ownera udržovat keš i po obsahové stránce (tím samozřejmě nemyslím jen logbook a pisátko). Podle toho pak vypadá nejen jejich chování typu po nás potopa, ale někdy i logy.
My naše krabičky taky dotujeme, ty nejbližší HC i několikrát do roka, ale kačeři by si měli uvědomit, že to není samozřejmost. Úroveň keše, pokud jde o obsah, rozhodně není vizitkou autora (jak jsem i tady na fóru někdy četl), ale vizitkou těch, co ji loví (samozřejmě za předpokladu, že ji owner na počátku přiměřeně vybavil).

no ted zase radi v hostivicich skodna,......
  • 0

#1873 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:35

hrabosata napsal/a:
Mám pocit, že spousta lovců žije v přesvědčení, že je povinností ownera udržovat keš i po obsahové stránce (tím samozřejmě nemyslím jen logbook a pisátko). Podle toho pak vypadá nejen jejich chování typu po nás potopa, ale někdy i logy.
My naše krabičky taky dotujeme, ty nejbližší HC i několikrát do roka, ale kačeři by si měli uvědomit, že to není samozřejmost. Úroveň keše, pokud jde o obsah, rozhodně není vizitkou autora (jak jsem i tady na fóru někdy četl), ale vizitkou těch, co ji loví (samozřejmě za předpokladu, že ji owner na počátku přiměřeně vybavil).

Podepisuji a podtrhávám!!!
  • 0

#1874 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 22:51

U svých 34 keších už tohle beru s nadhledem. Jsem vděčný už jen za to, že: - keš je zavřená - je jakž takž zamaskovaná - nemá na sobě 10kg kámen a proražené víko - je v ní ještě tužka Rozčiluje mě jen: - když někdo vynechá prázdné listy při logování - když musím psát: "Nevidím zápis: In nic, out tužka. Poznámka: není čím psát"... B)
  • 0

#1875 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 23:00

sambar439 napsal/a:
No, taky občas bojuju s pokušením nalezenou kešku "odvšivit" od různých půlek kinderhraček, kaštanů, kamení, vizitek apod...
Ale většinou si to rozmyslím...
Někým by to mohlo být bráno jako "downtrade" ;-)

Já cizí kešky uklízím pravidelně. A aby pak nebyly prázdné, tak mám v batohu malé hračkářství. Nosím sebou i prázdné logbooky. A často rozhazuju cwgčka jen tak po keších. Už jsem jich rozdal asi osm set a mám ve sbírce tři stovky. Teď mám speciální vánoční, tak se je snažím poházet po keších dřív, než budou vánoce, abych je pak nedával ještě o velikonocích :-)
  • 0

#1876 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 23:30

Nedávno, když jsem hledal, zda nemám nějaké duplicitní logy, tak jsem narazil na stránce http://project-gc.com/Home/Overview na zajímavé údaje...
Zajímavé je, jak za poslední rok - narostl počet kačerů, - narostl počet nálezů keší - přesto klesl počet nově založených keší... Nových keší za poslední rok přibylo jen o něco málo více, než je počet nováčků v GC za poslední rok.
Sám si sice říkám, že těch kešek už je pomalu na některých místech dost a najít pěkné místo už je dnes náročnější... (Na druhou stranu i já ještě mám pár míst, které bych rád ještě ukázal, jen na to nemám čas...) V mnoha případech jsem taky raději, že někteří nováčci, které geokešing za rok či dva přestane bavit a přestanou se o kešky starat, raději kešky nezakládají...

Ovšem při pohledu na tato čísla si říkám, že čím dál více lidí jen loví, využívá práce těch pár kačerů, kteří něco založí, a pak v lepším případě napíší "Dík". V horším si ještě stěžují, že se vlastník kešky o kešku nestará, když tam nejede 20 km jednou měsíčně vyměňovat logbook potom, co ho někdo ukradne...
Zajímavé je, že aktivních kačerů za poslední rok je v ČR skoro 2x více (55,5 tisíce) než aktivních keší (32,5 tisíce mimo archivovaných). Přitom alespoň jednu založenou má cca 9600 kačerů - takže méně jak 20%.
Sice někdo loví nebo i zakládá třeba s někým, takže nemusí mít na svůj účet nic založené, ale i tak min. 3/4 lidí nevědí, co znamená se starat o keš...
  • 0

#1877 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 29 November 2012 - 23:30

David F-M napsal/a:
Další rozčarování příšlo po prostudování obsahu kešky. V keši bylo ze startu hned několik předmětu na výměnu, byl to dřevěno textilní přívěšek pod lustr v hodnotě+- 40Kč a malá solární svítilna za 30Kč. Po obojím se slehla zem a na výměnu byly použité plastové figurky nevalné hodnoty :(.
Nevím co k tomu ještě napsat zatím jen smutním :(

S tím jsem se už také vyrovnala. Nejhorší bylo zjištění, že to dělají zkušení kačeři s hodně nálezy.
Ale neodradilo nás to a při každé kontrole krabičky vždy něco doplníme. Aspoň z toho máme chvíli radost.
  • 0

#1878 Benjo5

Benjo5

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 30 November 2012 - 0:31

Roman_Jaromer napsal/a:
Zajímavé je, jak za poslední rok - narostl počet kačerů, - narostl počet nálezů keší - přesto klesl počet nově založených keší... Nových keší za poslední rok přibylo jen o něco málo více, než je počet nováčků v GC za poslední rok.

Romane neblbni. Bud rád, že lidi, vrcholem jejichž úrovně je "Díky za keš." žádné keše nezakládají. Jak by to pak vypadalo? Jako v Americe? Dík, to snad radši ne. :-)
Ale jinak odkaz je vskutku zajímavý. Docela mě překvapilo, že nejvzácnější českou D/T kombnací je 4,5/1 a že jich je jen 11. Čekal jsem nějaké 1/4 nebo 5/3,5. A je fajn vidět i ta čísla ohledně počtu kačerů v Čechách - kolem těch 50.000 jsem to tak nějak tipoval.
Docela zajímavé ve srovnání s tím, že v celých USA je 300.000 kačerů a v Německu 200.000.
  • 0

#1879 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 30 November 2012 - 5:48

Je fakt, že člověk bez fantazie nenapíše pěkný log a pravděpodobně ani nezaloží pěknou keš. Ale přesto si myslím, že zkusit by to měl každý. Minimálně by si třeba mohl začít víc vážit práce ostatních ownerů, když bude z vlastní zkušenosti vědět o co jde. A blbé keše stejně rychle skočí v archivu.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#1880 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1046 příspěvků(y)

Publikováno 30 November 2012 - 8:55

Mám aktuálně 3 založené cache: 1. je offset v Praze (prakticky tradička s ikonou multiny) - něco mezi micro a small, tam není co měnit. Naštěstí. Původní tradičku jsem po dvou krádežích a dvou devastacích úkrytu musel archivovat. Tady zatím drží původní krabička, ale úkryt už byl taky 2x zdemolovaný. 2. Jedna je tradička na Šumavě. Nevede k ní turistická cesta, autem se tam nedá. Za 4,5 roku její existence 100 nálezů. Pořád je tam původní logbook, pořád je tam původní krabička v perfektním stavu. K jejímu pátému výročí budu obnovovat její uložení, protože dřevěná ohrádka, která keš hlídala už shnila. Ale obsahově je to dost hraniční. V keši je pořád část původního obsahu a asi tak 75% výměn je pořád v duchu pravidel (trade better, trade equal or do not trade). Takže jsem psokojený. Ale objevily se už i věci mírně odpadního charakteru. Evidentně je to primárně o tom, kde je keš uložená. 3. Multinka s ikonkou mysterky, jednoduchoučká. Vesnička poblíž Jindřichova Hradce. Za 8 dní jí bude rok. 38 nálezů. Většina logů pochvalných. Krabička je totiž umístěná na plotě zahrady mých příbuzných, vidí na ní z okna. První osobní kontrolu budu dělat na Vánoce, tak uvidím. Osobně se přiznám k mnoha "dauntrejdům" (= downtrade). Přijdu ke keši, otevřu jí a hle: - štíplá jízdenka na MHD - lízátko, bonbon, čokoládička, sušenka - rezavý hřebík - kaštan - kamínek z okolí keše - ručička kinderhračky - hlavička kinderhračky - ulomený kus něčeho - vyteklá náplň od propisky Výše uvedené bez milosti sbalím do igelitového pytlíku a nebližší popelnici udělám zase uptrade. Stále s sebou nosím svazek tužek IKEA a pár logbooků (sešitkové i motáky), kterými keš případně doplním.
  • 0

22 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 22 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama