Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1201 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 5:41

Vidím, že ten jeho skript je jak smrt, bere všechno:) Všechno archivovaných, disablů, eventů, prostě alles gute B) Vzhledem k okolnostem jeho logy hodlám smáznout bez fyzické kontroly... ;)
  • 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1202 dachmh

dachmh

dachmh

• Members
  • PipPipPip
  • 673 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 7:06

Dobrej týpek. Asi ho to baví, tak proč mu nedat příležitost. Já si nebudu kazit průměr 0 a logy mazat nebudu, za to mi ten chovanec nestojí. Jen maličko lituji naše špičky GC, bo je brzy předběhne - momentálně kolem 7000 nálezů, takže do večera to dááá:D:D:D
  • 0

66a3754e-2868-4080-a113-2f44626f10e7.png

#1203 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 7:30

Proč mají někteří kačeři potřebu udělat sérii několika desítek krabiček stylem "někam pohodím mikrošku (nejlépe na co nejvíce zamudlené místo tak, aby nešla krabička odlovit bez pozornosti okolí) s odfláknutým listingem jednotným pro všechny keše, jehož informační hodnota je navíc velmi malá? Konkrétně jde o tuto sérii GC3RPPV. Navíc jde o sérii u hodně frekventované cyklostezky s průměrnou vzdáleností jednotlivých kešek cca 400-500 m, což není příliš vhodné ani z hlediska bezpečnosti provozu na ní! A spousta kačerů takovou sérii ještě chválí, ovšem jsem si 100 % jist, že pokud by se nejednalo o sérii, ale o jednotlivé kešky od různých autorů, bylo by kritiky mnohem více! Přiom jdou udělat i podařené série, viz GC3KYD9.
  • 0

#1204 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 8:25

honzak83 napsal/a:
Proč mají někteří kačeři potřebu udělat sérii několika desítek krabiček stylem "někam pohodím mikrošku" GC3RPPV......... Přiom jdou udělat i podařené série, viz GC3KYD9.

Přečti si logy na obou seriích a většina to vidí přesně naopak než ty :o
Na první je skoro každá krabka jinak vymyšlená, uložená. Sice kolem proudí davy lidí, ale ještě se nic neztratilo?!
Druhá je sice v místě kde moc lidí nechodí. Ale zase, dle logů, vše na jeden způsob, navíc se prý hodně zašpiníš.

Ale každý si může vybrat co pro něho dobré jest. Takže je to jen na tobě.
  • 0

#1205 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 8:40

honzak83 napsal/a:
Proč mají někteří kačeři potřebu udělat ...

Série taky zrovna nemusím, ale více mě štvou kešky, které jsou dlouhodobě disablované a protože se o ně autor nezvládá starat.
  • 0

#1206 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 8:42

davidb11 napsal/a:

honzak83 napsal/a:
Proč mají někteří kačeři potřebu udělat sérii několika desítek krabiček stylem "někam pohodím mikrošku" GC3RPPV......... Přiom jdou udělat i podařené série, viz GC3KYD9.

Přečti si logy na obou seriích a většina to vidí přesně naopak než ty :o
Na první je skoro každá krabka jinak vymyšlená, uložená. Sice kolem proudí davy lidí, ale ještě se nic neztratilo?!
Druhá je sice v místě kde moc lidí nechodí. Ale zase, dle logů, vše na jeden způsob, navíc se prý hodně zašpiníš.

Ale každý si může vybrat co pro něho dobré jest. Takže je to jen na tobě.

Na té první sérii se už některé ztratily - jedna spadla do vody, další jsem nenašel, zřejmě také ztracena (při jejím umístění se není čemu divit). Když porovnám ony dvě série - první (Cyklohighway) krabičky umístěny mudlům na očích, kolem mnohých neskutečný binec, mnohé jen tak pohozené (těch povedenějších je z celé série možná 4 - 5, listing naprosto bezobsažný, jeho tvorba dala možná tak 5 minut práce. Druhá série - náročnější terén, listing ke každé keši jiný a když jde člověk do přírody, tak s tím, že se zašpiní, se jaksi počítat musí (na oné první sérii se zašpiníš taky). Ta první série je obyčejná díkyzabodovka pro ty, kterým jde hlavně o body, ta druhá je pro ty, kdo mají raději náročnější kešky v přírodě v místech, kde nemusí člověk uhýbat před mudly. Až budeš mít absolvované obě dvě série, pak srovnávej - osobní zkušenost je vždy jiná než to, co vyčteš z logů - navíc většina kačerů pochválí jakoukoli kešku bez rozdílu, což je smutné a úrovni geocachingu to vůbec nepomůže. Primárním cílem geocachingu bylo lidi přivést do přírody na zajímavá místa a v listingu zveřejnit nějaké zajímavé informace (např. i pověsti, věci z historie, místopis apod.), což první série splňuje tak z 20 % (příroda v rámci možností ano, zajímavá místa nikoli, listing zoufalý). Druhá série toto splňuje tak z 70 % - poučný listing ke každé keši, vše v hezké přírodě, část kešek z této série i na hodně zajímavých místech.
  • 0

#1207 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 8:46

honzak83 napsal/a:
Proč mají někteří kačeři potřebu udělat sérii několika desítek krabiček stylem "někam pohodím mikrošku

Protože někteří kačeří mají potřebu podobné série lovit.
  • 0

#1208 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:04

No, zase jeden správce světa. Primárním cílem GC je nalézt dle souřadnic GPS skrytou krabičku a zapsat se do logbooku. Tak si nevymejšlej. To, co píšeš, je jen deklarace, co se ti líbí, a pokus totéž nacpat ostatním jako zlatý tele.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1209 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:09

Citecka napsal/a:
No, zase jeden správce světa.

Primárním cílem GC je nalézt dle souřadnic GPS skrytou krabičku a zapsat se do logbooku. Tak si nevymejšlej. To, co píšeš, je jen deklarace, co se ti líbí, a pokus totéž nacpat ostatním jako zlatý tele.

Ale tohle je přece koutek pro depresivní povzdechy, ne?
  • 0

#1210 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:10

honzak83 napsal/a:
Primárním cílem geocachingu bylo lidi přivést do přírody na zajímavá místa a v listingu zveřejnit nějaké zajímavé informace (např. i pověsti, věci z historie, místopis apod.)

A už je to tu zase - „primární cíl geocachingu“, tentokrát dokonce obohacený o zveřejňování zajímavých informací v listingu. Zajímalo by mě, z jakých pramenů čerpáte tuto definici primárního cíle geocachingu, pane kolego?

Edit: A Čitečka byl rychlejší!
poohDA: Ale vždyť jo, např. já tu hořekuju nad tím, jak si někteří kačeři vysvětlují geocaching po svém a ještě k tomuto pohledu nutí ostatní. Není to téma do geodepresivního koutku?
  • 0

#1211 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:18

poohDA napsal/a:Ale tohle je přece koutek pro depresivní povzdechy, ne?

Jojo, například před chvílí na mě padla depka, jaks kázal, že tě štvou owneři, co maj dlouho disablovaný kešky a nestíhaj se o ně starat. Je to přece jejich povinnost!!! Já bych je všechny hned udal a pozavíral, nepodmíněně. Voni, přectaftesito, udělaj ve svým a za svý keše, aby se Pohoda moh pobavit, a pak se vo ně nestaraj hned a vokamžitě!!!

Člověče, tobě by seděl vodznáček Pomocný hlídky geopracovního nasazení a do terénu. B)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1212 AJFA

AJFA

Advanced Member

• Moderators
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:35

Pánové, zklidněte vášně. Depresivně si klidně pindejte, ale buďte tak hodní a dělejte to bez osobního napadání, děkuji.
  • 0

#1213 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:39

Vím, že Češi jsou geocachingová velmoc, ale přijde vám normální, aby listing keše, umístěné v Chorvatsku, byl jen česky?!? http://coord.info/GC30AGY
Divím se, že to prošlo přes místního retrívra...

O tom, že kačeři na cizokrajných keškách (zažil jsem jinde v Chorvatsku na keši nějakého Němce, listing psaný samozřejmě anglicky) logují ve svém rodném jazyce, nikoli v jazyce státu nebo v angličtině, na to už jsem si zvykl, i když se mi to také nelíbí...
  • 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1214 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 9:50

wabicek: u tradiček nebo multin zcela jistě, u mysterek je to těžší, něco bez znalosti češtiny nedáš a i jedna věta typu "Unfortunately, looking of this cache will probably be very difficult, if you're not a czech native speaker" může zbytečně napovědět :)
  • 0

#1215 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:00

Citecka napsal/a:
No, zase jeden správce světa.

Primárním cílem GC je nalézt dle souřadnic GPS skrytou krabičku a zapsat se do logbooku. Tak si nevymejšlej. To, co píšeš, je jen deklarace, co se ti líbí, a pokus totéž nacpat ostatním jako zlatý tele.

Citace odkazu z geowiki: "Keše by měly být ukryty tam, kde to má nějaký smysl, kde můžete něco zajímavého vidět. Zakladatel skrýší vám chce něco ukázat, samotná keš je už potom spíš bonus.". K naplnění tohoto cíle snad není nutno nacpat na pár kilometrů frekventované cyklotrasy přes 20 keší, stačily by 2-3 tradičky či nejlépe multina. Ale to by owner neměl tolik nálezů, jejichž množstvím si chlácholí své ego.
  • 0

#1216 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:04

wabicek: ad ten byrokratický přístup - no mě Skupec (pravda, příjemně ;-) překvapil, když chtěl poslat fotky až u mé třetí mysterky; v prvních dvou potřeba nebyly :)) Jinak svoje mysterky jsem vždy nechal projet betatestem, tam mi to přijde přirozené... honzak83: jestli si někdo chlácholí své ego, tak jsou to IMHO především honibodi :))
  • 0

#1217 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:05

wabicek napsal/a:
(zde bych vypichnul prehnane byrokraticky postup pri schvalovani kesi, ktery jinde neni - betatesty, fotky, texty ve wigu

Dovolil bych si tě upozornit, že nebýt tohoto, jak ty říkáš, přehnaně byrokratického postupu, tak jednak budete všichni frflat, jak je možné, že např. reviewer mohl schválit keš, která je o 30 m jinde, než ukazují souřadnice a ještě k tomu na soukromém pozemku (jak by to asi bez betatestu a fotek zjistil, že?), jednak nebudou v ČR keše na bezkonkurenčně vyšší úrovni, než kdekoliv ve světě :).
Ono se výše uvedenému stejně nedá úplně zabránit, ale od té doby, co jsme se stali těmi hnusnými byrokraty, tak se nám daří alespoň ve větší míře eliminovat to nejhorší, co nám příjde pod ruku - ani netušíš, co někteří začátečníci dokážou ;).
  • 0

#1218 femar22

femar22

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 18 září 2012 - 10:05

MirexCZ napsal/a:
Už jsem si chtěl také na mszm postěžovat, a vidím, že to napadlo skoro všechny :P
Tak nějak mám chuť smáznout, aniž bych se fyzicky obtěžoval zkontrolovat logbook B)

Tak já jsem jeho logy na mých keších, jedné v archívu, smázla.
Asi kluk zkoušel hromadné logování nebo co.
  • 0

#1219 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:16

wabicek napsal/a:
(zde bych vypichnul prehnane byrokraticky postup pri schvalovani kesi, ktery jinde neni - betatesty, fotky, texty ve wigu).

onehdá vyšel rozhovor se Skupcem a jsou tam i některé šílené příklady zmíněny.
(http://geokladno.cz/...ovor-se-skupec/)
  • 0

#1220 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 10:38

Jo, to když si přečtu posledních pár příspěvků, tak mě napadá hodně věcí, z kterých mi je smutno... - vznik velkých sérií, které jsou nakonec hodnoceny daleko více, než propracované úžasné kešky, jen za to, že si kačeři na nich nasbírají bodíky... I když je bonusovka obyčejná špinavá regularka v pařezu uprostřed lesa, má stejné hodnocení jako úžasná keška s krásnou krabičkou zajímavým listingem, která dá zábavy daleko víc... - Lidé, kteří si zalogují kešky, na kterých nikdy nebyli... Nevadí mi tolik, když si někdo zaloguje kešku, která není na místě, protože ji zrovna někdo ukradl - proč trestat někoho, že byl ve špatný čas na správném místě, když by ji jinak nejspíše našel - pro mě je GC spíš o místech. U svých vykradených to těm, kteří pošlou DNF log většinou i nabízím - naštvalo mě, když jsem lovil mysterku na místě, kde mi řekl geochecker, že je... Po přečtení logů jsem ji našel 100! metrů od těchto souřadnic... Ten samý den jsem našel jinou mysterku 50 metrů od vypočtených a ověřených souřadnic, taky díky logům... Je to normální??? Jenže díky tomu, že pak člověk stráví hledáním spoustu času a leda ho to znechutí :-( - Proč lidi dělají kešky jen kvůli tomu, aby nějaké kešky byly... Nebylo by lepší jich dělat méně, ale kvalitnějších, na pěkných místech??? Raději najdu 1 tradičku na pěkném místě (ať už v přírodě, nebo věnovanou nějaké památce či zajímavosti), než zaokapovku jen kvůli tomu, aby autor měl zářez, že má spoustu založených kešek... Bohužel většinou neodolám a při svých cestách si odskočím na všechny kešky cestou, je mi líto nějakou vynechat - stále doufám, že autor chtěl něco ukázat...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama