Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2086 odpovědí na toto téma

#1881 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:01

Binec se dá vyhodit, ale takový bonbón, i zabalený v celofánu, se v keši rozteče a umatlá všechno kolem. A v případě, že není hermeticky zavřená, nastěhují se tam mravenci.
  • 0

#1882 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:07

mpik napsal/a:
Binec se dá vyhodit, ale takový bonbón, i zabalený v celofánu, se v keši rozteče a umatlá všechno kolem. A v případě, že není hermeticky zavřená, nastěhují se tam mravenci.

Kdyby jen mravenci. Už jsem v keši našel i zavřenou živou ropuchu!
  • 0

#1883 Benjo5

Benjo5

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:10

A co teprv, když je takových čokoládových bonbonů v keši rovnou devět a jsou tam už deset let. TO by mě teprve zajímalo, jak vypadají. :D GC89FF - obrázek 3
  • 0

#1884 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:36

Je to i o počtu keší. Pokud má člověk založenu jednu, dvě, tři, ještě si může dovolit být samaritán jako třeba tady Smrk ;). Ale při větším počtu keší už údržba jejich obsahu nejen leze do peněz, ale taky zabírá docela dost času. A to už není potěšení, ale otrava. Nedivím se ownerům řady originálních krabiček, že je, až se jejich stav výrazně zhorší, po nějaké době raději archivují, než by je za každou cenu drželi při životě, a raději zase vymyslí nějakou jinou pěknou keš.
  • 0

#1885 kerol

kerol

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:43

Benjo5 napsal/a:
A co teprv, když je takových čokoládových bonbonů v keši rovnou devět a jsou tam už deset let. TO by mě teprve zajímalo, jak vypadají. :D

Mozna je jednou archeologove budou povazovat za obeti bohum.

Ona i takova "nevinna" susenka nadela bordel. Kes mela pochvalne logy, vsem se libilo maskovani. Se segrou jsme tam nalezly jen kus sedive novodurove trubky trcici ze zeme a v ni kes. Az pozdeji nam doslo, ze to neznicili kaceri, ale zver. Nekomu vonela susenka uvnitr az tak, ze z kese odhrabal komplet maskovani i cas zeme kolem. Cerstva susenka muze vypadat jako fajn trade, kdyz nic jineho neni po ruce. Ale uprimne, dali by jste si susenku, co lezela dva mesice v kesi v prirode? To uz radeji ten downtrade... Proste jidlo do kesi fakt nepatri.
  • 0

#1886 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:54

mh.mail napsal/a:

Sedmitecka napsal/a:
Ale pak se nedivme, že spousta lidí v nás vidí blázny, co někam lezou jen kvůli tomu, aby se zapsali na ušmudlaný kus papíru...

Ale ono to tak přece právě je! Děláme to právě a jen proto, abychom se na ten ušmudlaný kousek papíru zapsali. Proč si nalhávat něco jiného?

Já myslím, že naprostá většina lidí sbírá zážitky z lovu a nikoliv vyměněné vizitky a cvaklé jízdenky.

A o bláznovství se nadá pochybovat, třeba naše poslední výprava představovala 30 hodin na cestách, hlavně vlakem, za účelem podepsat se do nejvýchodnějšího logbooku v ČR.

Podle mne to opravdu není o tom, co v té keši vyměním ....

Ale měňte si jak myslíte, jen nečekejte, že budu, kromě doplnění logbooku, ještě nějak podstatně doplňovat obsah keší :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1887 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:56

kerol napsal/a:
... Proste jidlo do kesi fakt nepatri.

Naprostý souhlas, i když pro jeden případ tohle pravidlo nerespektujeme. Pokud zakládáme keš, obvykle do ní jako odměnu pro první tři nálezce dáváme nějakou malou čokoládku nebo něco podobného. Problém může nastat, pokud první lovci nejsou na sladké :). Ale to se nám naštěstí zatím nestalo. Anebo to pak snědl někdo další.
  • 0

#1888 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 9:57

O tom MBlanku vím už pár let. Nevim nevim, jestli dááávno nepopojela někam do údolí :) Co, Benjo, nebude výprava? ;)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1889 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 10:01

kolombo - ale samo, že zážitky jsou důležité. Ale hláška, že dospělí nemusí nic měnit se mi zkrátka nelíbí;) Asi jsem zkrátka pořád dítě, ale kinderšrot mě nebere:D:D:D Jinak souhlasím s tím, že dotovat obsah vlastních keší baví člověka jen chvíli. Takže taky občas dodám nějaké to CWG nebo drobnost, ale když tam po 3-5 návštěvách zase nic není, tak se nehroutím. Musíme se smířit s tím, jak už tu bylo psáno, že přístup některých je přesně "po mně potopa". I když kupodivu u jedné mé keše je obsah snad stále ještě v pořádku. Sice taky tam dochází k downtrade, ale protože byla napěchovaná k prasknutí, tak tam ještě něco zůstalo.
  • 0

#1890 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 10:02

[quote]kolombo napsal/a:
Já myslím, že naprostá většina lidí sbírá zážitky z lovu ...
Podle mne to opravdu není o tom, co v té keši vyměním ... [quote]
Pokud loví dospělý a sám, tak to o výměnách obvykle není. Pokud loví s dětmi, jsou výměny důležité. Děcka prostě hledají poklad, ne prázdnou krabici.
  • 0

#1891 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 11:07

No, u mně došlo i k downtradu kindršrotu ;) (asi nějaký snaživý čistič). Do nově založené kešky jsem něco toho kinderbordelu dal (samozřejmě hezkého, nikoli trupy bez nožiček aspo), pro děcka super. A o měsíc později si někdo posteskl v logu, že děti byly zklamané, že v keši kromě logbooku nebyl žádný poklad....
  • 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1892 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 11:18

hrabosata napsal/a:

kolombo napsal/a:
Já myslím, že naprostá většina lidí sbírá zážitky z lovu ...
Podle mne to opravdu není o tom, co v té keši vyměním ...

Pokud loví dospělý a sám, tak to o výměnách obvykle není. Pokud loví s dětmi, jsou výměny důležité. Děcka prostě hledají poklad, ne prázdnou krabici.

No dobře, ale na jedné straně tu spousta lidí řve, že do keší žádný kindršrot nechce a na druhé se bouří Ti, co chodí s dětmi, že tam nic není pro děti.

Základ problému je v tom, že určitá skupina lidí z keší jen bere, pak se prostě obsah řešit nedá TEČKA
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1893 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 11:22

kolombo - TEČKU podepisuji:D
  • 0

#1894 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 14:37

Krásný sociologický vzorek poctzivosti kačerů - http://www.geocachin...5a-f58be7750ef3:(
  • 0

#1895 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 14:43

Já nedávno v keši našel manžetové knoflíčky :-) Udělaly radost, jen jsem nevěděl, co tam mám dát, tak jsem tu krabičku narval až po okraj vším možným, co jsme měl v batohu :-)
  • 0

#1896 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 15:30

Co jsem kdy viděl v keši, to by vydalo pomalu na román - počínaje sbírkou knih včetně bible přes různý kinderšrot, reklamní předměty konče totálně zrezivělým hřebíkem, sladkostmi či nefunkčním zapalovačem. Když je to má keš, tak věci jako onen zrezivělý hřebík, reklamní předměty, zápalky, sladkosti apod. vyhazuji ven.
  • 0

#1897 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 16:24

honzak83 napsal/a:
...Když je to má keš, tak věci jako onen zrezivělý hřebík, reklamní předměty, zápalky, sladkosti apod. vyhazuji ven.

Já to vyhazuju i z cizích keší. Ať další nálezce najde keš pěkně čistou. Radši čistá pixla jen s logbookem než plná bordelu.
  • 0

#1898 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 16:55

Smrk napsal/a:

honzak83 napsal/a:
...Když je to má keš, tak věci jako onen zrezivělý hřebík, reklamní předměty, zápalky, sladkosti apod. vyhazuji ven.

Já to vyhazuju i z cizích keší. Ať další nálezce najde keš pěkně čistou. Radši čistá pixla jen s logbookem než plná bordelu.

Co když se najde exot, který to třeba sbírá? :D Naposledy jsem takhle málem z keše vyhodil pivní plíšky. Jenže byly takové neobvyklé, tak jsem je tam raději nechal.
  • 0

#1899 kulhal

kulhal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 930 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 17:01

Já taky vyhazuji bordel z mnohých navštívených keší. Bordel = neúplné kinder hračky, jízdenky, reklamní předměty, šišky, kaštany a jiné očividné smetí. Místo toho rozdávám tužky, ořezávátka, CITO pytlíky a CWGčka. V papírnictví na náměstí mě musí mít za úchyla. Už jsem u nich koupil alespoň 100 ořezávátek.
  • 0

#1900 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2012 - 17:23

hrabosata napsal/a:
Co když se najde exot, který to třeba sbírá?

Ano, třeba já...sbírám i neúplný kinder šrot a skládám z toho netradiční kreatury ze kterých je vnučka nadšená...:D
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

22 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 22 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama