Volba vhodného zařízení :-(
Publikováno 17 prosinec 2009 - 11:20
Publikováno 03 leden 2010 - 17:48
Citace
sobikovi napsal/a:
Já používám v 90% případů na přiblížení do oblasti TomTom, kde mám všechny keše jako POI, včetně vyluštěných final. Ve většině případů už pak není ani moc nutné startovat cokoliv jiného, keš se dá dohledat bez navigace...
Pro hledání jsem dřív používal Nokii 6300 s BT modulem LD-3W a Handy Geocaching Arcao Edition. Takto nalezeno 99% všech našich keší, ta sestava telefonu a programu je 100%. Nyní jsem přešel na iPhone s aplikací od GS a musím říct, že přesnost je horší než s LD-3W, aplikace dobrá, ale ještě jí něco schází.
Pod stromečkem bych měl celou sadu doplnit do terénu a na kolo Dakotou 20.
Prosímtě jak jsi dostal do TomToma kešky jako body zájmu? Na POI jsem je nenašel, prý je zrušili...
Publikováno 03 leden 2010 - 20:07
Citace
alexamc napsal/a:
Prosímtě jak jsi dostal do TomToma kešky jako body zájmu? Na POI jsem je nenašel, prý je zrušili...
Cau, cez makro v geoget dostanes OV2 subory a tie nakopcis tam kde mas mapy v TT.
Publikováno 03 leden 2010 - 20:08
Honor 7, Locus Pro ...
Publikováno 03 leden 2010 - 20:14
Publikováno 04 leden 2010 - 0:38
Publikováno 04 leden 2010 - 11:23

http://czmonitor.cze...s.php?cat_id=11
Publikováno 04 leden 2010 - 11:50
Citace
Pokud někde je, tak nelegálněalexamc napsal/a:
Kluci dík, ale nemám nejmenší tušení co znamená makro, geodet, apod. Body zájmu si vždy stahuji z POI již hotové. Není někde prostě hotový ten OV2 soubor?

Publikováno 04 leden 2010 - 11:59
Citace
alexamc napsal/a:
No tak nevím jestli to někomu pomůže, ale tady jsou ty POI pro TomToma a snad ještě i Garminy ke stažení rovnou
Zial ale rok stare, cize nie moc pouzitelne...
Publikováno 04 leden 2010 - 12:03
Citace
sobikovi napsal/a:
Citace
Kluci dík, ale nemám nejmenší tušení co znamená makro, geodet, apod. Body zájmu si vždy stahuji z POI již hotové. Není někde prostě hotový ten OV2 soubor?
To mě je, tak nějak, jedno

Publikováno 04 leden 2010 - 12:05
Citace
BrAtKo napsal/a:
Citace
alexamc napsal/a:
No tak nevím jestli to někomu pomůže, ale tady jsou ty POI pro TomToma a snad ještě i Garminy ke stažení rovnou
To je fakt, ale základ tam bude

Publikováno 05 leden 2010 - 18:16
Publikováno 05 leden 2010 - 18:33
Citace
Tak to jsi na špatném fóru. Morální zábrany spojené s nelegálním šířením informací o keších by asi část geocacherů překousla. Nabízet ale aktuální seznamy keší ve snadno dostupné podobě k masovému použití je proti zájmu této hry. Škody páchané nepoučenými hráči nebo vandaly jsou značné už teď.alexamc napsal/a:
Citace
To mě je, tak nějak, jednosobikovi napsal/a:
Citace
Body zájmu si vždy stahuji z POI již hotové. Není někde prostě hotový ten OV2 soubor?
Publikováno 05 leden 2010 - 19:14
Citace
Nezlob se, ale k čemu ti jsou rok staré POI? Podívej se na vývoj keší v ČR, kolik jich je denně nových a naopak archivovaných, disabled, moved atd. atd. Včerejší export je už starý...alexamc napsal/a:
Citace
BrAtKo napsal/a:
Citace
alexamc napsal/a:
To je fakt, ale základ tam budeTřeba někdo najde aktuálnější verzi...
Publikováno 05 leden 2010 - 21:41
Citace
Nemusí být turistická, ale turistické nejvíc vydrží. U autonavigace víc riskuješ poškození. Má smysl jen pokud ji už máš.Creati.ve napsal/a:
Ahojky, mám dotaz, chci s geocachingem začít, nikdy předtím jsem ho nezkoušela, jenže mám problém s tím, jakou GPS vybrat, jestli musí být speciálně turistická, nebo by stačila ta do auta... Jsem chudý student a tak bych ráda pořídila něco levně, mohli bysme mi něco co máte osvědčené poradit? Dík moc
Minimum je "GPS" značky www.mapy.cz ... a hledat tam, kde podle terénu z mapy poznáš správnou polohu

O něco lepší je mobil s bluetooth (pokud ho už máš), pořídit si bluetooth GPS modul a aplikace do mobilu, podle jeho schopností. HandyGeoCaching Light si vystačí s poměrně slabým mobilem. Pokud máš datové připojení, má to výhodu online stahování aktuálních dat. U lepších mobilů rozchodíš i OpenWig (pro WherIGo cache).
Další stupeň je pořídit si starší turistickou GPS (ale neumí WherIGo).
Publikováno 05 leden 2010 - 22:01
Citace
Creati.ve napsal/a:
Ahojky, mám dotaz, chci s geocachingem začít, nikdy předtím jsem ho nezkoušela, jenže mám problém s tím, jakou GPS vybrat, jestli musí být speciálně turistická, nebo by stačila ta do auta... Jsem chudý student a tak bych ráda pořídila něco levně, mohli bysme mi něco co máte osvědčené poradit? Dík moc
Zkus se mrknout na tohle http://aukro.cz/item...in_ique_m4.html je to naprosto postacujici masinka, sice jsem zacatecnik, ale musim rici ze navigace s pouzitim Czech Topo 2 je perfektni a ukazuje velmi presne. Kupoval jsem ji presne z takoveto aukce a presne od tohoto prodejce takze vim, ze ti prijde nepouzity pristroj. Navic ma v sobe excel ktery se hodi na multiny takze nemusis pocitat venku.

Publikováno 08 leden 2010 - 20:21

Publikováno 08 leden 2010 - 20:30
Citace
maarioo napsal/a:
Zdravím všechny přítomné.
Prosím o radu. Dostal jsem GPC MIO C520, k tomu Smart Maps-turistický atlas ČR. Začal jsem s GC. V autě mi to šlape, ale při dohledávání mi to zamrzne. Zatím jsem dohledal bez GP, ale uvítal bych radu co s tímto problémem.
Díky za každou radu
Ahoj, muzes nam prosim specifikovat to "zamrzne"?
Publikováno 08 leden 2010 - 20:39
Citace
S touto GPS jsem v GC začínal. Našel jsem v půohodě během 3 měsíců cca 200 keší. Také neím, to to znamená "zamrzne", nesetkal jsem se s tím.maarioo napsal/a:
Zdravím všechny přítomné.
Prosím o radu. Dostal jsem GPC MIO C520, k tomu Smart Maps-turistický atlas ČR. Začal jsem s GC. V autě mi to šlape, ale při dohledávání mi to zamrzne. Zatím jsem dohledal bez GP, ale uvítal bych radu co s tímto problémem.
Díky za každou radu
Publikováno 08 leden 2010 - 21:24

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů