co je lepší?
Publikováno 03 prosinec 2009 - 17:24
Publikováno 03 prosinec 2009 - 17:39
Publikováno 03 prosinec 2009 - 19:05
Publikováno 03 prosinec 2009 - 19:13
Publikováno 03 prosinec 2009 - 19:29
Plácáš blbiny, samozřejmně že to jde!Fridmen napsal/a:
největším nedostatkem je to že mu nejdou zadávat souřadnice přímo ručně ale musíš je tam nahrát z počítače
Publikováno 03 prosinec 2009 - 19:40
Publikováno 03 prosinec 2009 - 20:03
Publikováno 03 prosinec 2009 - 21:01
Fridmen napsal/a:
tak mi prosím někdo napište postup, já mu to předám
Kam vést? / Souřadnice (Where To? / Coordinates)
tadááá ...
Pokud to tam nemá, možná je na čase aktualizovat firmware ...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 03 prosinec 2009 - 21:37
seš si jistej, že píšeš o G-O200?Fridmen napsal/a:
Jeden můj kolega má 200, už jsem ji měl párkrát v ruce a z vlastní zkušenosti nemohu doporučit, největším nedostatkem je to že mu nejdou zadávat souřadnice přímo ručně ale musíš je tam nahrát z počítače, takže pro geocaching prakticky nepoužitelný, protože nemůžež lovit mysterky ani multiny. To se ovšem asi může u každé série lišit. Já osobně používám nemapový etrex H a nemohu si ho vynachválit a když potřebuju mapu tak mrknu do PDAčka, kde mám TomToma. Ale kdybych si chtěl kupovat něco lepšího, tak bych šel spíš do prověřeného Legenda HCX nebo do Visty HCX.
jinak volba těžká, na GC bude bohatě stačit i 200 s topo2/3 (celá čr) na kartě
kouknul bych kolik je rozdíl v ceně, předpokládám, že to bude nákup nového přístroje
spíš bych řešil, jestli koupit 200 nebo 550
Publikováno 04 prosinec 2009 - 7:18
Publikováno 04 prosinec 2009 - 8:03
simulka napsal/a:
díky za info a teď mi ještě, prosím vás poraďte, jestli je lepší ten dotykový displej nebo ne. Nebo spíše mi řekněte, jestli byste šli raději do Vista HCX nebo do Garmin oregonu 300. Díky moc.
Nejčastější názory na dotykový / nedotykový displej:
(btw mimochodem věčné téma )
Dotykový:
+ výborné jednoduché ovládání
- trošku horší viditelnost (např. na slunci) - je potřeba zapnout častěji podsvícení - ale zase tragédie to není
- někomu vadí, že musí v přírodě na displej šahat - to je když máš upatlané ruce, bojíš se o poškrábání apod. - obecně možnost řešit koupí ochranné folie (obecně na dotykové displeje doporučeno, lépe na folii peníze nešetřit - kvalita a průhlednost, občas může i zlepšit viditelnost na slunci)
Nedotykový:
+ obecně lepší viditelnost (např. na slunci), podsvícení je třeba zapnout jen až ve výrazném šeru
- horší, resp. pomalejší ovládání
- tlačítka a kolečka na ovládání - přeci jenom další mechanický prvek, možnost poruchy -ale osobně bych se tohoto zase nebál
Já má Colorado 300 a naprostá spokojenost!
Ale kup Oregon 300 - asi jedna z nejčastějších navigací - a rozhodně neprohloupíš a uděláš radost. Vista HCX už asi nekupuj, jsou to starší modely, sice dobré, ale doba už pokročila a pod Oregon 300 bych asi nešel.
Ale toto je hrozně subjektivní věc a názory, co kačer, to jiný názor
Záleží to na penězích a nárocích. Ale myslím, že Oregon 300 jasná volba.
Publikováno 04 prosinec 2009 - 8:14
Publikováno 04 prosinec 2009 - 8:23
lubik napsal/a:
Pokud si das na displej ochrannou folii (velmi doporučuji!!!) .....
Tak jsem to tam dopsal aby to bylo hezky pohromadě - ale skoro by tyto poznatky stálo za to sepsat a někam oficiálně vystavit, je to věčné téma
Publikováno 04 prosinec 2009 - 8:38
Publikováno 04 prosinec 2009 - 9:42
simulka napsal/a:
Chci to koupit manželovi na vánoce a fakt si nevím rady. Mockrát díky za rady.
Sice Tě neznám, ale dost mě mrzí, že nejsem Tvůj manžel… :D:D
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 04 prosinec 2009 - 10:46
Obecně se s tímhle dá souhlasit, ale nenacházím vysvětlení proč třeba tady http://gps-navigace....a-sport/mapove/, je "starý" model 60CSx o 1000 Kč dražší než Oregon 300. Mně u 60-ky vyhovují ty tlačítka hlavně pro jízdu na kole, ale myslím, že celkově je O300 už propracovanější a s vícero funkcemi, tak tu cenovou disproporci nechápu.Ale kup Oregon 300 - asi jedna z nejčastějších navigací - a rozhodně neprohloupíš a uděláš radost. Vista HCX už asi nekupuj, jsou to starší modely, sice dobré, ale doba už pokročila a pod Oregon 300 bych asi nešel.
Ale toto je hrozně subjektivní věc a názory, co kačer, to jiný názor
Edit: A teď se ještě dívám, že v té 60-ce je Topo 2 a v O300 už Topo 3.
Úaaa ..... samozřejmě patřilo dražší ....... opraveno
Publikováno 04 prosinec 2009 - 14:17
HuntBehind napsal/a:
Fridmen napsal/a:
tak mi prosím někdo napište postup, já mu to předám
Kam vést? / Souřadnice (Where To? / Coordinates)
tadááá ...
Pokud to tam nemá, možná je na čase aktualizovat firmware ...
to tam právě nemá a říkal že má nejnovější firmware
Publikováno 04 prosinec 2009 - 14:42
Publikováno 04 prosinec 2009 - 14:43
No hele, sice před sebou Oregon 200 teď nemám, ale dost silně pochybuji, že by tam ručně nešly zadat waypointy jako ve všech ostatních handheldech od Garminu.Fridmen napsal/a:
to tam právě nemá a říkal že má nejnovější firmware
Pokud skutečně není problém mezi židlí a displejem, jako že na 99% bude (viz třeba manuál v české pdf verzi strana 4), zbývá jedině reklamace.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů