Přejít na obsah

Fotka

Štastný a veselý !!!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
382 odpovědí na toto téma

#381 wmh

wmh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 19:10

Přátelé a kamarádi,

původně jsem chtěl psát, že se opět rok s rokem sešel, ale pak jsem se nad tím zamyslel: jaké to musí být místo, kde se pokaždé rok s rokem schází? Nabízí se jednoduchá odpověď – všechny roky se přece postupně sejdou v propadlišti dějin. Tento směr úvah mi však jako úvodní text přišel poněkud depresivní a tak začnu jinak.

Přátelé, kamarádi a vy všichni ostatní – skalní štamgasti tohoto slovutného fóra, jehož význam s přibývajícími lety a novými technologiemi pomalu míří tam, kde se schází rok s rokem (promiňte, nemohl jsem si pomoci, ale třetí úvodník opravdu psát nebudu).

Dovolte, abych vás uvítal u šestnáctého vánočního poselství!

Rád bych všem v magickém čase adventním popřál obligátní: štastný a veselý (vánoční svátky či vánoční čas – vyberte libovolně dle preferencí regionu či úrovně jazyka, viz prvopočátky tohoto letitého vlákna).

I doprovodnou fotografií se poněkud vracím k prapočátkům vlákna a je pouze na vás, zda ji budete interpretovat jako:

a/ (ne)existenciální sonda do duše osamělého návštěvníka, který sedí ve všední den v prázdném koutu přízemní hospody* se zvětralým pivem** a lacinou imitací vánočního stromku***, jehož podstavec je pravidelně láman a provizorně lepen, stejně jako srdce zmíněného nešťastníka

* dnes již neexistující

** dnes již neexistujícího pivovaru

*** kupodivu stále existující

b/ optimistické zátiší, ve kterém se elegantně snoubí tradiční vánoční prvky a ušlechtilý produkt kvašení (jehož historie sahá až do starověké Mezopotámie) - zkrátka výjev, ze kterého v neposlední řadě čiší jistá epikurejská radost ze života a odvaha čelit i věcem všedním a přízemním (sic!)

Z toho vyplývá závěr letošního poselství:

a/ svým pohledem na svět do jisté míry rozhodujete i o tom, jaký bude rok 2025

b/ prostor pro koláže s mizejícím pivem bude letos poněkud omezen :-)

Ať se vám ve všem daří!

853443ae-860a-4b00-a9e4-24c633dc3062_l.j

• 3
Retired slowcacher

#382 v&f family

v&f family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno Dnes, 0:11

Wenny, kamarade, preju ti hezke a klidne Vanoce a pohodovy novy rok. Pozdravuj vsechny tve kumpany, se kterymi se znam. 

Standa alias Hillary

• 1

#383 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 232 příspěvků(y)

Publikováno Dnes, 7:44

Ahoj, tak já jsem si teda jen usrknul, že to ani není poznat - aby zbylo na ostatní.
Ano, je tu magický čas, plný zázraků! Užívejme jich a hodně štěstí v další roce, než se zase propadne...

vánoční zázrak.jpg

• 2

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama